‘Shirtafpakker’ heeft ‘schuldgevoel van hier tot Tokio’ na incident in De Kuip

Dinsdag, 20 juli 2021 om 19:56Dominic Mostert • Laatste update: 19:56

De man die zaterdag een shirt van Feyenoord rukte uit de handen van een jonge supporter, heeft 'een schuldgevoel van hier tot Tokio'. De man, de dertigjarige Sander Bouma uit Leeuwarden, was met vier vrienden naar de oefenwedstrijd tussen Feyenoord en Werder Bremen (2-1) gegaan. Ze besloten na afloop bij de rand van het veld te wachten op een shirtje van een speler en uiteindelijk gooide Guus Til zijn shirt richting de tribune.

Zowel Bouma als een jongetje wist de hand op het shirt te leggen. Uiteindelijk ging Bouma ermee aan de haal. Toen een steward hem onder druk leek te zetten, gaf de Leeuwarder het shirt aan de jongen. Hij maakte bovendien een foto met de jonge fan. Bouma, naar eigen zeggen 'in eerste plaats Cambuur-fan', had met zijn vrienden, 'met een biertje op', afgesproken dat ze een shirt wilden bemachtigen voor een van hen. Zelf had Bouma 'al genoeg shirts'. "Het was een uit de hand gelopen grap", vertelde hij maandag aan de Leeuwarder Courant.

De beelden werden op sociale media en in tv-programma De Oranjezomer gedeeld. "Het is volledig terecht dat deze man op de nationale tv geweldig voor lul staat", concludeerde analist Johan Derksen. Zelf noemt Bouma zijn actie 'superdom'. "Ik ben dertig jaar en sta er als een klein kind om het voor een maat die tien meter verderop staat te pakken", zei hij. "Mensen zeggen ook: ‘Als die steward niks had gedaan, had ie hem dan gegeven?’ Als buitenstaander had ik waarschijnlijk hetzelfde gedacht, maar ik zei gelijk tegen die steward: ‘ik geef hem wel’."

Bouma zegt dat hij het shirt hoe dan ook aan de jongen zou hebben gegeven. Hij begrijpt echter dat mensen zich over zijn actie opwinden. "Ik sta er echt als een stumper op", aldus de Leeuwarder. Hij schaamt zich 'kapot' voor de actie. "Ik ben helemaal niet zo. Ik voel me goed ellendig, kan ik je vertellen. Ik heb een schuldgevoel van hier tot Tokio." Bouma heeft zijn accounts op sociale media moeten verwijderen door de heftige reacties die hij kreeg.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door messino)

Dronken of niet, je bent oud genoeg om te weten wat je moet doen in deze situatie. En dan nog zo lang talmen.

Gek dat hij met naam en alles in de krant wil staan. Succes.

19 juli 2021 om 23:02

Stel je niet zo aan. Een fout publiek toe geven is knapper dan je politiek correct te dragen.
Nog voordat het viral ging, was het al allemaal opgelost.

19 juli 2021 om 23:18

Knap dat ik mij aanstel.

Dit is zelfs niet ''oh foutje, hier is het shirtje, pak jij het maar'' maar hij had er gewoon geen zin in. Sta maar lekker met je naam en foto/video op het internet nadat je jezelf zo belachelijk hebt gemaakt.

Daar kun je nog harder spijt van hebben want context gaat er straks niet bij zijn wanneer dit filmpje verder verspreid wordt.

20 juli 2021 om 01:01

Joh, alsof jij nooit in je leven een keer een fout maakt of iets doms doet. Het was inderdaad een stomme actie, maar met hoeveel woorden moet hij duidelijk maken dat ie dat zelf ook inziet? Zoals Raaijkeweste aangeeft, het is makkelijker om het anoniem over te laten waaien dan wat hij nu doet. Hij is een vent, legt uit hoe het zo gelopen en zegt meerdere malen dat ie zich er heel rot van voelt en dat hij zich slecht gedroeg. Prima zaak afgedaan. Totaal onnodig om er hier nog even over te gallen.

20 juli 2021 om 10:06

Wat loopt iedereen hier stoer te doen. Je leest en snapt het duidelijk nog altijd niet.

Door je naam hier aan toe te voegen ga je lekker gelinkt blijven wanneer ze je bv. opzoeken voor je werk. Wie is er dan de dommerik. Dat is het meest beschamende van al.

20 juli 2021 om 10:21

Hij legt uit hoe het is gelopen en heeft spijt omdat het nu zo op internet is gekomen. Deze clown gedroeg zich als een klein kind en had ook een heel vervelende houding toen de steward hem op het jochie wees.

20 juli 2021 om 10:29

Hij had al van alles over zich heen gekregen op social media. Zijn naam was dus al bekend bij veel mensen blijkbaar. Als ik een werkgever was, zou ik zijn vorm van excuses ook wel kunnen waarderen. Je fout toegeven en er excuses voor maken. Ik ken ook collega's die fouten proberen te verbergen door juist daar allerlei zaken bij te halen. Deze man zegt gewoon, ik heb een stomme fout gemaakt. Dat kan ik wel waarderen.

20 juli 2021 om 10:52

Jezus man, heb je de tekst wel gelezen Medelin?? Kijk even hoe deze kerel door het stof gaat! Fout is gemaakt, en met alle mogelijke bewoordingen maakt hij duidelijk dat hij het achteraf idd een kansloze actie vond. Zeker in de voetballerij is een leger aan mensen die kan leren van de reactie van deze gast.

20 juli 2021 om 11:10

Medellin doet precies hetzelfde nu, als dat eenieder doet op Social Media. Oordelen, zonder enig gevoel. Al iemand aan de schandpaal nagelen, terwijl het zo heftig niet is. Natuurlijk was het oerdom wat hij deed, maar meer dan dat is het niet. Het is ook opgelost, maar toch wordt hij helemaal zwartgemaakt door de internethelden. De realiteit van tegenwoordig. Wel een spijtige realiteit.

19 juli 2021 om 23:13

Ben weleens bij de Tour geweest, daar staat het halve parcours vol met volwassen mannen die grabbelen en graaien naar gratis zakjes snoep of een petje of bidon. Dat dat bij een voetbalwedstrijd ook gebeurt is niet raar. En dan maakt nu iemand even een domme fout. Die hij recht zet. En waar hij openlijk over laat weten hoe stom hij het vond. Daar kunnen veel mensen nog wat van leren.

20 juli 2021 om 10:58

Met als kleine nuance dat hij niet zelf de fout rechtzet maar er door de steward herhaaldelijk toe wordt gedwongen. En dan is het “ik had gedronken” wel een beetje een triest excuus. Verder alsnog geen wereldramp, maar wel logisch dat er verontwaardigd op gereageerd wordt

20 juli 2021 om 14:14

Dat is het nou juist met drank, dan doe je soms dingen waarvan je later denkt: wtf? Het is nooit een voldoende reden om je te misdragen, maar ja, dat gebeurt als je spullen in je lijf stopt die je remmen eraf halen.

20 juli 2021 om 21:34

Verontwaardigd op reageren is een ding maar die gast bedreigen gaat echt nergens over. Triest volk op internet dat stoer probeert te doen omdat ze thuis niks te zeggen hebben. Socials verwijderen is zo’n straf niet, dat zou iedereen moeten doen. Niks anders dan zelfverheerlijking die accounts; kijk mij eens een tof leven hebben.. Terwijl het 9/10 keer bullshit is.

19 juli 2021 om 23:16

Zn naam was sowieso al bekend bij veel mensen dus dan kan je net zo goed in de krant komen en jouw kant van het verhaal doen.

De keerzijde van social media. Natuurlijk domme actie en geeft het ook zelf toe. Maar in een keer valt heel Nederland er over, met als gevolg haatberichten zo erg dat ie zn socials moet verwijderen.

19 juli 2021 om 22:29

Keerzijde is ook dat dit soort types zonder die berichten nog denken dat ze stoer zijn om een shirt van een kind af te pakken.. terecht dat die aangepakt word

19 juli 2021 om 22:42

Het is terecht dat hij door die steward wordt aangesproken maar die haatberichten zijn zeker niet terecht en worden nog door grotere kleuters geschreven dan deze man zelf

19 juli 2021 om 22:44

Dit soort types? Alsof een zwak moment iemand zijn hele persoonlijkheid weergeeft. Als dat zo zou zijn waren we allemaal stumpers.

20 juli 2021 om 11:03

@origineel.. Hoe iemand doet tegenover kinderen, gehandicapten en ouderen laat inderdaad wel zien hoe je als mens in elkaar steekt. Het is namelijk makkelijker om jezelf bescheiden op te stellen tegenover sterkeren of gelijken, maar je toont karakter als je dat ook doet tegenover de zwakkeren

20 juli 2021 om 12:42

Internetheld.. Kind heeft het shirtje, steward deed zijn werk goed en hij heeft excuses gemaakt. Dan mag het ook wel weer klaar zijn.
Al dat gevloek en die haat berichten via social media is echt de verpeste wereld.

20 juli 2021 om 08:15

@KeesieGoal: dat is echt een zeer kwalijke zaak. Iedereen doet wel eens domme dingen, deze jongen is totaal schuldbewust (terecht, was ook een domme actie), maar als je daarom zoveel haatberichten krijgt, zegt dat meer over de verzenders dan over deze man. Hoop echt dat binnenkort social media alleen kan als het bedrijf al je gegevens hebt en het bedrijf de gegevens moet vrijgeven als de politie erom vraagt. Wat een tuig achter hun schermpjes, bah.

20 juli 2021 om 10:27

Gaat niet zo snel gebeuren, omdat de vrijheid van het internet ook een groot goed is, vooral in landen waar voor de rest weinig vrijheid is. Is echt een heel lastige discussie. Het is inderdaad verschrikkelijk dat er zomaar op elk incident allemaal vreselijke bedreigingen komen. Maar het internet op slot gooien is echt een grote gevaarlijke stap.

20 juli 2021 om 11:15

@vernon: Ik begrijp je punt helemaal en dat is ook heel lastig. Maar wat mij betreft kijken we niet naar landen waar de vrijheid sowieso al beperkt wordt, maar naar Nederland. De overheid heeft al veel info van ons. Voor ons lijkt me dat niet zo'n probleem als de politie weet wie er achter Social Media accounts zit als ze daarom een navraag doen bij de SM-bedrijven (kan nog prima een rechter tussen zitten). Het internet hoef je daar ook helemaal niet voor op slot te gooien.

Trial by media noemen we dat, doet me een beetje denken aan die matchfixing gast. Die kon ook niet meer normaal over straat. Gaat echt te ver als je het mij vraagt, beetje veilig achter je scherm iemand zo aanvallen. Ja wat hij deed was slecht, maar hij gaf het terug en ging op de foto met het jongetje om aan te geven dat het goed was gemaakt. Ga wat beters doen met je leven en laat andere mensen met rust

19 juli 2021 om 22:42

Tja. Wat verwachtte hij dan? Dat hij als nationale held zou worden gezien, nadat hij aangifte deed van mogelijk matchfixing? Het sloeg gewoon nergens op.

19 juli 2021 om 22:54

Verschil is natuurlijk wel dat die vent willens en wetens dat soort onzin ging verkopen. Hij kreeg vol een camera voor zijn snufferd. Of had hij verwacht dat dat filmpje voor iemands privé collectie zou zijn?

19 juli 2021 om 23:26

Nou ja ikzelf heb nooit echt de behoefte om de aandacht van mezelf te verleggen naar iemand die zoiets doet. Je kan toch accepteren dat sommige mensen gewoon niet de slimste zijn? Vind het een beetje sneu om ze te gaan pesten of zelfs haatberichten te sturen, ongeacht ze iets stoms doen

19 juli 2021 om 23:45

Gaobear. Tuurlijk vraagt zo'n vent daar niet voor, maar het is wel de realiteit dat je veel van dat soort types hebt. Dan moet je het risico niet nemen en niet voor de camera dat soort dingen gaan lopen roepen. Want je hebt gewoon simpel volk dat daar op zo'n manier op gaat reageren. Heb ook wel eens gehad op een festival, toen ik aardig wat bier achter mijn mik had, of zij wat vragen aan mij mochten stellen. Nou heb daar mooi voor bedankt, met onder andere de reden dat zo'n filmpje uiteindelijk zijn eigen leven kan gaan leiden.

20 juli 2021 om 00:18

Haha ja ik heb het zelf ook meegemaakt hoor. Feit is wel dat niet iedere generatie zich bewust is van de kracht van de camera. Zeg ook niet dat ze het niet mogen verwachten, zeg alleen dat je er zelf geen beter persoon van wordt als je afgeeft op anderen

20 juli 2021 om 08:16

Los van het feit dat iedereen fouten maakt en zich wel eens dom gedraagt, maar iedereen oordeelt toch naar wat hij of zij ziet? Je doet nu precies hetzelfde: met dit verhaal weet de man zijn blazoen weer wat op te poetsen en jij veroordeeld op deze basis weer alles en iedereen die hem op tv of social media aan de schandpaal nagelde. Dat is ook zwaar overdreven. Want hoewel het geen slechte vent is, waren zijn bedoelingen echt niet zo nobel als ie hier schetst. Til maakte directe al duidelijk dat t shirt voor t kereltje was en vervolgens waren een steward en het protest van een dozijn supporters in eerste instantie nog niet genoeg om hem van zijn plan om t shirt mee te nemen af te praten. Dat schuldgevoel lijkt me dus ook nogal bepaald omdat ie zo fraai is uitgelicht op tv…

Dan sta je er lekker op... en dan ook nog een shirt van Diemers.

19 juli 2021 om 22:31

Hij dacht dat die al niet genoeg voor lul liep🤣

19 juli 2021 om 22:42

Haha ook echt het eerste wat me opviel! Verklaart wel waarom 'ie zo graag dat shirt van Til wilde lol.

20 juli 2021 om 10:06

Als Cambuur supporter had hij het shirtje aan van ex-Cambuurspeler Diemers

Nou dan ook zand erover, shirt is naar het jongetje en de beste man heeft zijn excuses aangeboden. Fout gemaakt, sorry gezegd en alles opgelost, we kunnen door!

20 juli 2021 om 23:39

Hahaha precies tisjeboy. Ik was even nieuwsgierig naar hoe men hier op deze grove misdaad zou reageren. Toch nog 70 reacties! Bijzonder, bijzonder allemaal.

Daarom had hij dus een shirtje van Diemers aan

Schuldgevoel omdat ie zo op TV staat bedoelt ie

Nou goed toch dat hij zijn fout erkent? Fouten maken met drank op kan gewoon, als het niet te vaak voordoet imo.

Haha stumper doet nu net alsof het een uit de hand gelopen grap was. Ik stond er naast en meneer was zeker niet van plan om het shirt af te geven tot er vanaf alle kanten druk gezet werd. Hij wilde zelfs weglopen tot hij door 5 man werd tegengehouden. Snap dat hij zijn gezicht probeert te redden, maar dit was gewoon een erg droevige actie

19 juli 2021 om 22:43

Gelukkig doe jij altijd alles zo perfect, topper! Natuurlijk is dit niet goed en valt dit niet goed te praten, maar niet iedereen hoeft te doen alsof iedereen altijd zo heilig is.

20 juli 2021 om 10:30

@mr Feyenoord, het is ook een sneue actie van die vent. Hij had gedronken en had een slecht moment. Zijn excuses lezen in elk geval als zeer oprecht, meestal zie je in dit soort gevallen van die halfbakken excuses, maar deze man gaat er uitgebreid op in en zoekt geen laffe uitwegen. Daarmee maakt hij het wat mij betreft echt wel goed.

19 juli 2021 om 23:01

Daar is hij ook bovengemiddeld voor gestraft. Hij riep boosheid bij me op maar inmiddels ook wat sympathie. Laat hij maar snel weer in de massa opgaan, het is wel goed zo.

Tja, je zou hier maar zo door geïrriteerd raken dat je zo'n persoon op internet gaat opzoeken om hem vervolgens haatberichten te sturen. Ik weet niet wat ik sneuer vind...

20 juli 2021 om 16:23

Ik wel, al die losers die berichtjes naar hem sturen. Niet normaal man wat een stumpers.

En dan notabene Johan Derksen die er wat over denkt te kunnen zeggen met al zijn fouten die hij in zijn leven gemaakt heeft.

Als mensen hier al haat berichten door gaan sturen is het einde zoek. De tolerantie naar iemand die een fout maakt en hersteld (ja met enige druk maar hij hersteld het wel) mag wel wat hoger zijn.

Waarom denken mensen niet gewoon, ach hij had een paar biertjes op en maakte een fout, kan gebeuren.

20 juli 2021 om 23:00

Het is allemaal veel te makkelijk om dat soort mensen op te sporen. Ook zo'n F1 afgelopen weekend, een botsing die ik volgens mij bijna wekelijks zie gebeuren en mensen grijpen dat aan om Hamilton racistisch te bejegenen. Waar gaat het toch heen?

Blijkbaar is het niet voldoende dat die man daar door de aanwezigen wordt aangeproken. Nee, hij moet en zal door het slijk op social media. Die neiging om mensen maar aan de schandpaal te nagelen begint me enorm de keel uit te hangen. Dit was ter plekke al opgelost, wat heeft het dan voor zin om zo'n man nog een aantal dagen online te kakken te zetten?

20 juli 2021 om 00:14

Helemaal met je eens. Wij beginnen in Nederland echt enge vormen aan te nemen om maar overal wat van te vinden en andere de les te lezen. Gewoon laten gaan, vooral als iets is opgelost. Zo n jongen zal dit niet zo snel meer doen. Maar nee wij willen met veel nog even laten weten wat wij ervan vinden pfff

Was ook wel s' werelds meest kansloze actie allertijden. Dom ook in het social media tijdperk.

20 juli 2021 om 10:31

's werelds meest kansloze actie aller tijden? Een klein incident over een voetbalshirt? Er zijn echt heel, heel veel belangrijker zaken in de wereld. En heel, heel veel slechtere mensen.

20 juli 2021 om 11:01

Inderdaad. Gewoon een domme actie, maar meest kansloze actie allertijden is wel een beetje overdreven.
🤣

20 juli 2021 om 14:46

Nee, ik denk toch dat dit erger is dan alle andere zaken hoor. Ik bedoel Bin Laden, Hitler, Stalin, dat was ook erg, maar deze gozer, die spant de kroon.

Of ik chargeerde een beetje, zou ook kunnen.

Social media kan van een vervelend dingetje een nationale ramp maken. Die steward heeft het goed aangepakt en de beste man heeft het shirt aan de jongen gegeven en maakt ook nog een leuke foto met de jongen. Case closed zou je denken, niet dus, de man kan zijn social media accounts opzeggen en de snor vind het ook nodig om een duit in het zakje te doen. Als iemand zichzelf tegenwoordig wekelijks voor lul zet is het Johan Derksen wel.

20 juli 2021 om 00:05

Iemand die zn mening durft te uiten en schijt heeft aan anderen zet zichzelf niet voor lul. De mensen die denken dat alleen zij een mening mogen hebben en zeiken als een ander iets zegt wat hen niet zint......die zetten zichzelf voor lul.

20 juli 2021 om 07:56

Als je aan een tafel gaat zitten om bewust mensen te kleineren en belachelijk te maken ben je voor mij best een sneu persoon. Als je daarnaast als een belachelijke gorilla om je heen gaat slaan als jij een domme uitspraak doet en maanden later nog altijd niet de hand in eigen boezem steekt en de gevolgen accepteert ben je nog sneuer.

20 juli 2021 om 16:31

Johan Derksen is de personificatie van iemand die zichzelf wekelijks voor lul zet.

Een hypocriete, galbak die je niet serieus kan nemen wanneer hij anderen gaat kleineren als je zijn eigen gedrag er bij gaat pakken.

Zijn reactie hier dat hij het shirt meteen aan het jongetje wilde geven toen hij erop geattendeerd werd stookt toch niet met wat je in het filmpje ziet. Achja, hij deed iets doms en heeft ervan geleerd. Mensen die hem hierom domme reacties gaan sturen op social media zijn zelf nog kinderachtiger bezig.

Het was kinderachtig hoe hij het deed en waarschijnnlijk onder de druk van de camera’s / stewards gaf die het alsnog maar hij gaf het, dat jochie is blij en klaar.

Het standaard smoesje he. Een uit de hand gelopen grap. Het is geen grap als je meerdere malen weigert het short af te geven en weg wil lopen. Na tig keer geeft hij hem omdat hij niet anders kon. Hij was egoistisch. Ga dan geen smoesjes verzinnen.

20 juli 2021 om 16:30

Weer zo'n stoere keyboard warrior. De man maakt het ter plaatse goed (ja na enig aandringen maar hij doet het wel) en dan komen er allerlei internethelden zeggen dat die man iets fout heeft gedaan.

We maken allemaal fouten, ik heb ergere fouten gemaakt dan deze man maar stond gelukkig geen camera op. Ben jij van ongeschonden gedrag?

Je kan lullen als brugman maar de beelden bewijzen het, je bent een zielig ventje!

Sta je daar met je 30 jaar met een kartonnen bordje in je hand het shirt uit de handen van een knaapje te graaien. Ik zou me sowieso de ogen uit mn kop schamen. Ook zonder deze actie.

Hij heeft het uiteindelijk toch goed opgelost. Dan moet het ook klaar zijn

Ik zie verschillende mensen zeggen dat hij het goed en netjes heeft opgelost... Ik vind dat hij zich er juist heel gemakkelijk vanaf maakt. Hij had toch meerdere shirts al bemachtigd? Als hij die aan een ander kind had aangeboden oid, dan los je het goed op.
Het is ook niet een moment even ondoordacht, mensen wijzen hem erop en pas na veel druk gaat hij over stag. Ik vind dit een heel triest figuur.

Hij maakte een oliedomme fout en ziet nu de consequenties daarvan. Maar het is toch geen wereldramp? Het is toch niet zo dat hij het ventje heeft geslagen voor dat shirt? Ik vind het persoonlijk zwaar overdreven dat hij al zijn social media accounts heeft moeten verwijderen ervoor.

Prima, en weer door...

Basis-kader, volkstype die man. En dan nog een beetje schijnheilig staan te lachen naar dat jochie ook. Denk dat hij het shirt gehouden zou hebben als die steward er niks van had gezegd en dat terwijl hij er al 1 had. Hij heeft natuurlijk een hele bak kritiek over zich heen gekregen van andere supporters, op tv etc dus toen is hij blijkbaar ook, eindelijk, tot de conclusie gekomen dat hij beter schuld kon bekennen en zijn fout moest toegeven.

Tja, je kan er van vinden wat je wilt. Het is ergens nog wel te respecteren dat die jongen met naam en toenaam in de media reageert. Hij komt ook schuldbewust over. Erg onhandig, maar aan het einde van de dag is dat ventje gelukkig wel met een shirtje richting huis gegaan en heeft die gozer een nare week.

Ligt het trouwens aan mij of komt deze topic nu voor de 3de keer bovendrijven?

De blik van deze man, het weglopen in eerste instantie, hij had hem zonder bemoeienis volwassen omstanders nooit gegeven.

Fuck, de camera, heel NL over zich heen. Dat kan ik minder gebruiken. Probeert nu zijn hachje te redden, dat is zijn doel. Hij is nl wel zo. Hij pakt iets van een kind. Stoere vent.

Maar genoeg erover, mensen kunnen leren van fouten. Deze actie gaat deze man niet meer doen

Dit is precies wat er mis is in onze maatschappij. Het draait niet meer om de medemens maar enkel nog om de individu. Dit is het gevolg van jaren lange verrechtsing van de maatschappij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren