Bannis maakt het Slot moeilijk in doelpuntrijk duel met Werder Bremen

Zaterdag, 17 juli 2021 om 14:01Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:37

Feyenoord heeft zaterdag de eerste van twee duels met Werder Bremen niet weten te winnen: 3-3. Naoufal Bannis toonde andermaal zijn vorm in de voorbereiding met twee treffers. Trainer Arne Slot koos tijdens de eerste krachtmeting voor een jonge ploeg en haalde slechts een aantal ervaren spelers bij de groep. Een van hen was Mark Diemers. Slot lijkt daarmee aan te geven dat er voor de middenvelder geen plek is in het elftal van Feyenoord komend seizoen. Feyenoord speelt om 16.00 uur wederom tegen Werder Bremen, dan in De Kuip voor publiek.

Van alle spelers die tijdens de eerste wedstrijd in actie kwamen waren alleen Ofir Marciano, Diemers en João Teixeira de spelers met de nodige ervaring. Verder bestond het elftal van Slot uit spelers die vorig seizoen in de Rotterdamse jeugd speelden en spelers die verhuurd werden. Voor Wouter Burger was wederom een plek in het hart van de defensie weggelegd, zoals hij deze voorbereiding al vaker als centrale verdediger speelde. Burger droeg bovendien de aanvoerdersband.

Binnen vier minuten was het al raak voor de ploeg van Slot. Lennard Hartjes brak door aan de linkerkant van het veld, behield het overzicht en stelde Bannis in staat om te scoren. De spits kreeg de bal op de rand van de zestien aangespeeld en vond met een fraaie knal de rechterhoek. Amper vijf minuten later was het wederom raak voor de aanvalsleider, toen hij mocht aanleggen vanaf elf meter. Bannis zag zijn eerste inzet nog gekeerd worden, maar was in de rebound alsnog trefzeker: 2-0. Heel lang kon Feyenoord echter niet genieten van de marge van twee, daar Werder na een kwartier spelen terug kwam in de wedstrijd via Ilia Gruev.

Ook na de aansluitingstreffer waren het vooral de Duitsers die zich lieten gelden op Varkenoord. Johannes Eggestein kreeg aan de linkerkant van het strafschopgebied de bal voor de voeten en haalde ineens uit met links voor de gelijkmaker: 2-2. In de tweede helft was diezelfde Eggestein eveneens verantwoordelijk voor de voorsprong. Dit keer stond de aanvaller bij de tweede paal op de juiste plek om een voorzet enigszins fortuinlijk achter doelman Marciano te werken. Het slotakkoord kwam op naam van Feyenoord. Tien minuten voor tijd bediende Diemers Noah Naujoks, waarna laatstgenoemde fraai afrondde met een lobje.

Opstelling Feyenoord: Marciano; Hall (57. Owusu), Burger, El Bouchataoui, Hendriks, Diemers, Teixeira (46. Dermane), Hartjes (46. Naujoks), Conteh (46. Benita), Bannis, Milambo (46. Vente)Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door ffeyenoord)

Owh wat hoop ik dat Slot het aandurft de talentvolle jonkies mee te nemen naar het eerste. Hartjes en Milambo zijn nu al zo veel beter dan Diemers en Texeira (al is daar niet heel veel voor nodig). wat spelen die 2 ontiegelijk leuk voetbal. Bannis zie ik het nog wel is gaan winnen van bozenik. speelde niet geweldig maar heeft er al weer 4 gemaakt deze voorbereiding tegen best redelijke teams. Dermane ook direct een contract geven. liet zich positief zien. Ondanks de 3 tegendoelpunten was ook Marciano ijzersterk

17 juli 2021 om 14:11

Zou wel leuk zijn als zo’n Bannis die als matig gezien werd er dit seizoen ineens 15 inschiet. Verder denk ik dat je die jonge talenten vooral rustig moet brengen, niet te snel. Dan worden ze afgemaakt voordat hun carrière begonnen is.

17 juli 2021 om 14:20

Ja dat wordt vaak gezegd maar is dat wel zo? Beide draaiden toen ze eerder vooral tussen de basisspelers stonden moeiteloos mee, sterker nog ze waren beide gewoon de beste op het veld (milambo wat minder tegen Luzern, maar toch). als je goed genoeg bent, ben je toch ook gewoon oud genoeg? Hartjes is 18, dan mag je hem best gaan brengen. Milambo is 16 maar kan qua fysiek uitstekend mee. tis zovaak hetzelfde bij Feyenoord: een talent wordt in de O21 gehouden waardoor hij niet meer echt verder kan groeien en voor je t weet zijn ze 21/22 jaar en kunnen ze de stap niet meer maken.

17 juli 2021 om 14:20

Met alle respect hoor. Maar Hartjes en Milambo zijn echt (nog) niet beter dan Diemers. Tactisch en conditioneel zijn die gasten echt nog niet toe aan een basisplaats in de Eredivisie. Diemers heeft toch aardig wat potjes op zijn naam staan. Wel heel talentvol natuurlijk die gasten. En niet verkeerd om ze bij het 1e te betrekken. Maar ik zou deze jongens alleen in brengen bij een wedstrijd die al gespeeld is op dit moment.

17 juli 2021 om 14:24

Wie heeft het over een basisplaats dan? ik zeg neem ze mee naar Feyenoord 1. stuur ze niet structureel terug naar O18/o21. laat ze debuteren, laat ze invallen, laat ze bekerwedstrijden spelen. Maar Ja, ze zijn 100% beter dan Diemers en Teixeira. Zowel tactisch als conditioneel. Diemers delft fysiek gezien vrijwel ieder duel het onderspit. kijk naar Hartjes, die bijt zich vast in het duel en wint 70%. Teixeira zat er halverwege al helemaal doorheen. kon nauwelijks meer sprintjes trekken en er kwam geen bal meer aan. dat was aan Milambo niet te zien.

17 juli 2021 om 14:25

Hartjes speelt anders de hele voorbereidinng al beter dan Diemers. Natuurlijk hoef je hem geen basisplaats te geven, maar ik heb liever dat Hartjes 20 minuten voor tijd invalt dan onze blonde lopende Beyblade.

17 juli 2021 om 14:37

''blonde lopende Beyblade''. ik weet nu welke naam er achterop mijn shirt komt. dank.

17 juli 2021 om 15:38

Diemers heeft afgelopen seizoen in alle competities 38 wedstrijden gespeeld voor Feyenoord. Waarvan 30 basis. Je moet wel realistisch blijven, daar zijn jongens als Hartjes en Milambo niet aan toe. Kan je niet van ze vragen op zo'n jonge leeftijd. Dan pleeg je roofbouw, en kan ook een hele negatieve uitwerking hebben op een carrière van jonge talenten, wanneer ze er nog niet klaar voor zijn en veel fouten maken. Als ik zie hoe Diemers naar beden wordt gepraat door de eigen fans...

Erg opportunistisch om te zeggen dat deze jongens al zoveel beter zijn op dit moment. Laat ze nou maar eerst rustig kijken of ze überhaupt het niveau Eredivisie aan zouden kunnen. Dit is nog allerminst zeker.

Waarmee ik niet wil zeggen dat Feyenoord geen hoger niveau moet nastreven dan een Diemers. Ik zie hem liever ook niet meer zo vaak spelen als vorig seizoen en als er een vervangen wordt gehaald mag hij absoluut weg van mij. Maar om nou het risico voor club en speler te nemen om Hartjes 30 wedstrijden te laten ballen lijkt me nogal onverantwoord.

17 juli 2021 om 15:51

Diemers mag verder kijken toch, dus waarschijnlijk krijg je gelijk. Ik hoop ook op wat jeugd erbij. Maar ze kunnen in het begin van het seizoen nog wel een paar keer meedoen met u21 en dan op de bank bij het eerste? Of verkoop ik nu onzin?

17 juli 2021 om 15:56

Diemers is er anders ook niet aan toe om basis te spelen. Ik zie hem ook ontzettend veel fouten maken. Dan heb ik liever 1 van deze jongens met potentie.

17 juli 2021 om 16:32

Milambo en Hartjes hoeven toch ook geen basis? Zal het ook niet zijn met Toornstra, Kokcu en Til op het middenveld. Dan heb je Fer en Burger nog als alternatief en daarna komen jongens als Hartjes en Milambo. Prima toch? Diemers en Teixeira op de transferlijst, we hebben prima backups.

Tegen werder B* ook miste Bannis gewoon een penalty om vervolgens de rebound te scoren. Grootse vorm valt dus echt wel mee. Zijn eerste goal was echter wel mooi.

17 juli 2021 om 14:08

Schoot hij niet al te best in inderdaad. Maar met een normaal elftal verwacht ik dat Jens of een andere spelers ze gewoon neemt. Naast zijn penalty heeft hij een prima voorbereiding in de benen zitten

17 juli 2021 om 14:10

Ik vind dat Bannis wel fysiek echt gegroeid is. Vorig jaar lag hij bij elk duel op de grond, maar dat is niet meer zo. In de tweede helft maakt hij nog bijna zijn hattrick compleet met een mooi stiftje. Als hij zo doorgaat dan stijgt hij iig Bozenik voorbij. Hij heeft sowieso meer snelheid en veel meer techniek.

Gezien Feyenoord geen budget heeft voor spelers, zie ik Bannis graag in de spits. Heeft een neusje voor t doel en werkt hard. Geef die man een kans en hij zal zich terug betalen. Beter dat de talenten spelen als een paniekaankoop van 30+. Een nieuwe pelle wordt waarschijnlijk toch niet gescout..

17 juli 2021 om 14:14

Als Bozenik vanmiddag weer een matige pot speelt mag wat mij betreft Bannis komende donderdag in de basis. Een nieuwe spits gaat sowieso niet komen denk ik, andere posities hebben prioriteit. Twee centrale verdedigers zijn wel nodig en zo lang Fer achterin wordt gezet hebben we eigenlijk ook geen cvm. Misschien dat we die Dermane een contract kunnen geven en direct voor de leeuwen werpen haha.

17 juli 2021 om 20:42

Waarom 2 centrale verdedigers? Je hebt met Senesi en Hendriks de LCV positie al zeer goed bezet. En als Geertruida weer terug is heb je aan 1 RCV genoeg.

Goed om een duidelijke speelstijl te zien bij Feyenoord, ook bij de reserves. Onder Advocaat was ik er helemaal klaar mee, dat was behoudend de bal rondspelen en op je flikker krijgen als je wat fout deed. Begin van Feyenoord was toppie, daarna hadden de jonkies het moeilijk om het vol te houden (logischerwijs). Milambo en Hartjes vielen me positief op, lijken me echt prima talenten.

17 juli 2021 om 14:17

Tja het is ook niet vreemd dat je het verdedigend moeilijk krijgt met Burger en El Bouchataoui achterin en zonder cvm. Ik heb iig genoeg jongens met potentie gezien. Ik ga zowaar weer gewoon zin krijgen in het nieuwe seizoen.

Prima wedstrijd, als je kijkt naar wie er op het veld stond. Verdedigend was het nogal zwak, maar dat is ook niet vreemd als je zonder cvm speelt en met twee jonge middenvelders centraal achterin. Paar spelers die opvielen: Hartjes is echt een talent en mag wat mij betreft vast bij het eerste komen. Bannis ook prima pot, is vooral fysiek sterker geworden. Dermane speelde ook erg sterk, snel een contract geven die jongen.

Ik lees elders dat die Dermane (proefspeler) erg goed was en dat Milambo en Hartjes niets onderdoen voor Teixera en Diemers. Laten we hopen dat dat zo is en Feyenoord een paar talentvolle middenvelders heeft lopen.

17 juli 2021 om 14:21

Milambo vind ik niet zo bijzonder spelen (eigenlijk de hele voorbereiding al), maar Hartjes speelt echt goed. Doet me qua stijl een beetje denken aan Frenkie de Jong. Wat mij betreft wordt hij nu al een vaste waarde in het eerste, iig boven Teixeira. Dermane ook heel sterk, snel een contract geven. We hebben zonder Fer ook geen echte cvm, dus misschien kan hij nog aanlsluiten bij het eerste ook.

17 juli 2021 om 18:01

Dermane viel mij ook op inderdaad waar komt die jongen vandaan?

weet iemand nog of Robin van Persie nog spitsen trainer is? afgelopen seizoen wel dat weet ik.

17 juli 2021 om 14:34

Hij is volgens mij nu assistent van Slot en trainer bij de -16.

17 juli 2021 om 14:36

Hij is specialistentrainer (spitsen waarschijnlijk) en assistent bij -16.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder65
J. ToornstraMiddenvelder62
J. BijlowKeeper60
B. LinssenAanvaller65
L. SinisterraAanvaller63
A. JahanbakhshAanvaller51
C. DessersAanvaller32
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren