Ontketende Haller is de grote man in aanloop naar duel met Bayern München

Vrijdag, 16 juli 2021 om 21:24Mart van Mourik • Laatste update: 21:36

Ajax heeft vrijdagavond een zakelijke oefenzege geboekt. Op het Lotto Park nam de ploeg van trainer Erik ten Hag het op tegen RSC Anderlecht, dat met 0-2 verslagen werd. Sébastian Haller was de grote man aan Amsterdamse zijde met twee treffers. De spits tekende al vroeg in de wedstrijd de 0-1 aan en zette tien minuten na de pauze de eindstand op het scorebord. Ajax werkt de volgende vriendschappelijke wedstrijd af op 24 juli in de Allianz Arena, waar Bayern München de tegenstander is.

Ten Hag wijzigde zijn basiself op twee plekken ten opzichte van het gewonnen oefenduel met SC Paderborn 07 (4-1). Remco Pasveer kreeg onder de lat de voorkeur boven Jay Gorter. De oefenmeester hield vast aan dezelfde namen in de achterhoede en voerde ook op het middenveld geen wijzigingen door. In de voorhoede speelde Zakaria Labyad ten faveure van David Neres, die in de eerdere oefenwedstrijden nog basisspeler was maar nu niet bij de wedstrijdselectie zat. Wesley Hoedt, die begin juli overkwam van Southampton, maakte zijn officieuze debuut in het shirt van Anderlecht. Middenvelder Michel Vlap en doelman Bart Verbruggen zaten niet bij de wedstrijdselectie van de ploeg van Vincent Kompany.

De Amsterdammers begonnen voortvarend aan de ontmoeting, die in de zevende speelminuut al werd opengebroken. Een voorzet vanaf de rechterkant belandde binnen het zestienmetergebied voor de voeten van Dusan Tadic, die na een kapbeweging een afgemeten voorzet bij Haller bezorgde. De spits werd volledig vrijgelaten en knikte van dichtbij de 0-1 tegen de touwen. Acht minuten later kreeg de Ivoriaan een uitstekende mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Haller kreeg zijn voet tegen de bal na een voorzet bij de eerste paal van Youri Baas, maar de aanvaller liep de bal naast.

Halverwege de eerste helft kwam ook Mohammed Kudus dicht bij een treffer. De middenvelder kreeg een afvallende bal voor zijn voeten en nam met rechts het doel onder vuur; de lat lag een treffer echter in de weg. Tien minuten na rust werd de marge alsnog verdubbeld. Tadic creëerde op de rand van het zestienmetergebied ruimte voor het schot maar besloot aan de rechterkant Labyad in te spelen. De rechtsbuiten van dienst legde de bal terug op Haller, die ter hoogte van de penaltystip en na een overstapje van Mohamed Kudus de 0-2 binnenschoot.

Na een uur spelen besloot Ten Hag pas de eerste wissels door te voeren. Labyad maakte plaats voor Jurgen Ekkelenkamp, terwijl Kian Fitz-Jim en Ar'Jany Martha het veld betraden ten koste van Kudus en Victor Jensen. De twee laatstgenoemden leken af te druipen met een op het oog lichte blessure. In het restant van de wedstrijd kwam Anderlecht nauwelijks in het spelbeeld voor. Ajax had de volledige controle en speelde het duel uit zonder overmatige krachtinspanningen te leveren. Op 24 juli reizen de Amsterdammers af naar Oostenrijk voor het trainingskamp.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Schuurs, Magallán, Baas; Jensen, Kudus, Taylor; Labyad, Haller, Tadic.


Poll

Heeft Ajax de verwachtingen waargemaakt tegen RSC Anderlecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door janta)

Als Anderlecht wordt je toch niet vrolijk van de huidige aanval. Zeker die Amuzu is echt een blind paard zonder enig overzicht of eindproduct. Dan moet nog maar blijken of een Raman dat allemaal kan oplossen. En het kan toch niet de bedoeling zijn dat die gomez linksachter wordt? Leuk dat city dat doet maar je moet niet alles willen kopiëren.

16 juli 2021 om 21:41

Kompany wilt Pep nadoen zoals met zichenko kan haast niet anders. Ma vond het indd een rare aanval die Anderlecht had.

16 juli 2021 om 22:21

Als dit het subtop van België is, dan is de BeNe Liga nog heel ver weg. Op een gegeven moment helemaal scheel getikt door jong Ajax.

16 juli 2021 om 22:43

Had ik hetzelfde moeten zeggen over Ajax na de pot tegen Quick? Sowieso is Anderlecht zonder Nmecha niet te vergelijken met Anderlecht zonder Nmecha.

17 juli 2021 om 00:05

Verschil is dat Anderlecht toch met nagenoeg de sterkste 11 speelde en Ajax toen met alleen Tadic die normaal in de basis staat?

17 juli 2021 om 01:09

Lierse, daar zit toch wel een groot verschil. Anderlecht speelt met grotendeels de sterkste 11 en zit in het einde van de voorbereiding. Ajax speelde tegen Quick met 2 basisspelers en zaten aan het begin van de voorbereiding. Natuurlijk was dat een heel slecht resultaat, maar toch wel wat anders dan dit. Het tweede elftal van Ajax tikt hier Anderlecht van de mat af met 2-0.

17 juli 2021 om 01:32

Ja hoor. 45 minuten Tadic, Neres en Haller tegen quick. Oefenpartijen zeggen alleen iets als het mensen goed uitkomt er iets van te zeggen.

17 juli 2021 om 01:45

@lierse1997, die opmerking dat de Beneliga ver weg zou zijn gat natuurlijk nergens over, want Ajax is ook in de Eredivisie een niveau hoger. Als je goed opgelet hebt, heeft een combinatie van Jong Ajax, de reserves van Ajax met 3 basisspelers Anderlecht opgerold. Je kan focussen op de 3 die er wel bij zijn, maar er zijn er 8 niet bij. En Ajax is net begonnen met de opwarming tot het seizoen. Maar goed, als jij er blij van wordt dat dit het heuse Ajax 1 was, dan gun ik je dat

17 juli 2021 om 01:48

PS: Kudus was ook weer een juggernaut, die lijkt zijn vorm weer te pakken na zijn lastige blessure en Tadic is geweldig. Die maken ook dat verschil tegen een povere ploeg als Anderlecht.

17 juli 2021 om 11:12

Dan vraag ik me af waar ik zeg dat dit Ajax 1 was?

Degelijk potje, af en toe slordig maar de competitie begint pas over een maandje. Tadic en kudus bij vlagen on fire, haller ook prima vandaag. Labyad en magallan hopelijk verkopen. Verder had ik veel meer verwachte van RSCA. Stuk of 6/7 basisspelers tegenovergestelde 3 van Ajax en hun league begint al volgende week. Heb echt geen goede speler gezien vandaag die er bovenuit stak. Ik wens ze veel succes want ik gun ze wel een succesje.

16 juli 2021 om 22:10

Wat jij zegt: Haller ‘prima’. Geen idee hoe men hier in de titel bij ‘ontketend’ komt. En Sierd begint zn seizoen ook weer prima met ‘een wedstrijd waar een telraam voor nodig is’. Lekker man.

16 juli 2021 om 22:29

Haha ja die opmerking van Sierd snapte ik ook niet helemaal met deze basiself en bank van Ajax, miste nog 9 spelers waarvan het merendeel normaliter in de basis staat. Op volle sterkte zou ik er niet van staan te kijken dat Ajax dit Anderlecht (wat ook niet met de sterkste elf startte overigens, maar toch 7 of 8 basisspelers meen ik) met een nulletje of vijf zou oprollen. Het was echt niet best wat de ploeg uit Brussel liet zien, zo ver in de voorbereiding. Die lui moeten volgende week competitie spelen!

16 juli 2021 om 22:45

Ach Sierd moest zijn tijd vollullen en dan kan hij warrig overkomen.

17 juli 2021 om 01:52

Sierd dacht ook dat Ajax meer basisspelers opgesteld had dan de 'jochies' van Anderlecht; de wedstrijd tussen de jongens en de mannen noemde hij het. Dus weet hij veel. Voor de duidelijkheid, Ajax had vnl Jong Ajax spelers in de selectie en Anderlecht speelde met hun selecite.

leek wel Ajax - Spakenburg voor de beker, ajax zeker niet super maar nog kort in de voorbereiding tegen een Anderlecht die volgende week beginnen.

Vanaf de 60e minuut was het een soort rondo, Anderlecht ook 0 druk gezet, had me eig wel verheughd op een leuke pot maar er was geen zak aan

17 juli 2021 om 07:39

Zo blij dat ik pas vanaf minuut 60 inschakelde, half uur van mijn leven verprutst.

Prima pot. Als ik Anderlecht fan zou zijn zou ik me meer zorgen gaan maken. Ik begreep dat ze over een week hun competitie beginnen. Zelfs toen Ajax in de tweede helft hun jeugdspelers er in gooide zag ik weinig van de thuisploeg. Als Ajacied ben ik meer dan tevreden. 14 augustus spelen we pas onze eerste officiële pot dus we hebben nog de tijd. De jongens die nog op vakantie zijn gaan langzaam terugkomen en dan zien we wel of Ten Hag ook nog de kans gaat geven aan spelers die normaal gesproken in jong Ajax zullen spelen. Ik voorspel dat Labyad en Ekkelenkamp ook nog vertrekken.

16 juli 2021 om 21:48

Als Amuzu een beetje kan afwerken dan had het zomaar 1-1 kunnen staan natuurlijk. Inderdaad wel geen beste pot maar er stond geen enkele spits op het veld en de beste spelers van Ajax stonden tegen twee jonge jongens die het daar logischerwijs moeilijk mee hadden. Anderlecht begint volgende week zondag trouwens tegen het Union van Nieuwkoop.

17 juli 2021 om 01:55

Wesley Hoedt is zo jong, die heeft nog niet eens haar op zijn ....rst Pffff.

17 juli 2021 om 11:15

Als je nog eens goed terugleest dan zou je opmerken dat er duidelijk “2 jonge jongens” staat. En dan daag ik je uit eens op te zoeken hoe oud de rechtsback en de rechter cv zijn.

16 juli 2021 om 21:52

@007 heb niet kunnen kijken, maar hoe speelden de talenten? Denk dat Magallan, Labyad en Ekkelenkamp beter is om te gaan. Doorselecteren. Laatste zou je misschien kunenn houden als wisselspeler. Maar als je 4 mil krijgt, op de bakfiets en weg ermee

16 juli 2021 om 21:58

Labyad speelde degelijk en gaf de assist op de 2e goal. Ekkelenkamp viel niet op en speelde gewoon mee. Magallan speelde al wel beter, maar werd niet echt getest. Martha speelde wel heel slecht zelfs voor de geringe speeltijd die hij kreeg!

16 juli 2021 om 21:55

Ik hoop wel dat fitz-Jim volgend jaar minuten gaat maken. Vandaag ook weer een aantal paasjes waarin de klasse ervan af druipt! Denk een goed alternatief tegen de laagvliegers voor 6 al is het maar de laatste 30 minuten.. Ik hoop dat Ekkelenkamp een jaartje verhuurd wordt. Labyad zal verwacht ik wel te vertrekken, want zie weinig perspectief voor hem. Als hij blijft is het wel heel prettig want een goede jongen en zeer degelijk, maar verwacht dat hij aan spelen wil toekomen.

16 juli 2021 om 22:14

Nou ja "de klasse van af druipt" ..... Dan zijn we wel erg snel tevreden. De passes kwamen aan. Dat mogen we toch wel verwachten als je bij ajax speelt? Prima spelertje hoor, maar ik zeg spelertje, want een kopduel zie ik hem niet winnen. Hij is wel érg klein. Dat kan zijn grootste handicap wel eens worden.

17 juli 2021 om 11:47

Anderlecht is al bijna 5 seizoenen op de dool. Gaat niks meer goed bij die club sinds de overname. Ook toen ze voor het laatst de titel pakten waren ze al in de malaise. Benieuwd wat ze er dit seizoen van zullen bakken.

Neres zou afwezig zijn vanwege een transfer?

16 juli 2021 om 21:53

Klopt ze krijgen er 3 grijpstuivers voor

16 juli 2021 om 22:06

@,luuk je bent in de war met wat clubs willen betalen voor Psvers Neres levert gewoon ongeveer iets minder dan een Malen op.

16 juli 2021 om 22:09

Het schijnt, dat Stade Rennais belangstelling heeft....

16 juli 2021 om 23:57

Kan me niet voorstellen wanneer er clubs zijn die meer dan 10-15 miljoen voor Neres willen betalen, wanneer hij niet bij Ajax zou spelen dan was 10 miljoen al te veel, wat heeft hij een slechte ontwikkeling doorgemaakt

17 juli 2021 om 00:27

Wat een onzin man. Ze betalen al 6 miljoen voor Scherpen en ze bieden 18 miljoen op Alvarez. Dan denk jij dat niemand 10 miljoen voor Neres wil betalen?Neres heeft in de CL altijd fantastisch gespeeld. Ook dit jaar in de EL belangrijk met de winnende tegen Lille en Young Boys + winnende in bekerfinale. Braziliaans international, 23 jaar en voor 15 miljoen gekomen. Pech met zijn blessures gehad in 2020, maar iemand met zijn kwaliteiten, potentie en status ga je echt wel 25 miljoen voor krijgen. Dolberg die 3 jaar geen bal raakte kreeg je 22.5 miljoen voor. Kluivert met 3 goede wedstrijden en 1 jaar contract 18 miljoen (dat kon oplopen tot 22). Nee Neres ga je zeker voor een mooi bedrag verkopen.

16 juli 2021 om 22:07

Vroeg ik me ook al af. Werd niks over gezegd toch? Zou wel een logische verkoop zijn.

Tsja, met zoveel afwezigen kun je er nog niet veel van zeggen. Ajax was heer en meester. Was Ajax dan zo goed of Anderlecht zo dlecht? Dat laatste is in ieder geval een zekerheid. Wat een pover elftal is me dat zeg. Jammer om te zien dat zo'n roemruchte club zo ver is afgegleden. Die gaan zo kort voor het begin van de competitie erg zwaar krijgen.

Ja snap dat Anderlecht ook niet. Waar zitten ze weer allemaal geld naar te gooien? Refaelov was bij ons al over zijn hoogtepunt heen. Nog wel goed van dienst geweest bij Antwerp. Maar ondertussen zijn we weer 3 jaar verder. Raman. Een ongeleid projectiel waar je gegarandeerd problemen mee krijgt. En dan wat gruwelijk overschatte talentjes die de boel ook niet gaan trekken. Zit je met een goede keeper, deftige Cv's, een middenveld zonder veel creativiteit en een aanval waar je quasi geen goals kan van verwachten. Goed gewerkt wordt er daar dan zogezegd. De enige die wat aanspreekt is de trainer. Zag je ook al direct na het laatste fluitsignaal. Lekker.

Ontketende Haller? Twee doelpunten in een oefenduel is gewoon degelijk niet echt spectaculair.

16 juli 2021 om 22:24

Ajax was lekker aan het oefenen op hun positiespel en dan doen doelpunten er niet zo toe. 😊😷

16 juli 2021 om 22:29

Maar vond je Haller dan ontketend ? Hij speelde degelijk niet uitzonderlijk

16 juli 2021 om 22:34

Zeker niet ontketend, niemand was ontketend. Ajax speelde met een B-ploeg (op 3-4 man na) een degelijke pot voor vroeg in de voorbereiding. Haller speelde prima, maakte beide goals, maar verder niks speciaals. Tadic goed, Kudus bij vlagen goed. Nog een zwik talenten aan het werk gezien tegen een toch wel respectabele tegenstander. Niks te klagen, maar ontketend is geen juiste woordkeuze bij dit duel haha.

16 juli 2021 om 22:47

Beetje een overdreven uitspraak maar klinkt lekker als kopregel😊😷

Wacht maar tot de beste man voorzetten van ons aller Steven perfect op maat krijgt aangeboden!

16 juli 2021 om 22:35

Dat kan weleens een heel gevaarlijk mannetje gaan worden inderdaad. De sterke, lange Haller in de punt met Tadic en Berghuis die de ballen erin gooien. Ga er maar aan staan om dat te verdedigen..

16 juli 2021 om 23:11

Zou wel heel voorspelbaar worden. Ik mag hopen dat er ook enige diepgang en combinatie in ons aanvalspel blijft.

17 juli 2021 om 08:24

Natuurlijk blijft er diepgang en combinatie in ons aanvalsspel. Je hebt 2 buitenspelers en een 10 (zowel Klaassen als Kudus) die zelf ook kunnen passeren of een loopactie kunnen maken en vervolgens kunnen scoren. Zeker niet alles gaat richting Haller maar het is wel lekker om weer eens een echte killer in de spits te hebben.

Aardig oefenpotje. Ik was tevreden over de formatie en veldbezetting. Er leek duidelijk met een enkele 6 te worden gespeeld, wat in mijn optiek een superieure veldbezetting is omdat je in de eerste opbouwfase meer variatie hebt. Overigens vulde Taylor het uitstekend in, speelde veel beter dan de eerste oefenpotjes. Drukzetten was ook goed verzorgd met Schuurs als uitstekend slot op de deur. Het is jammer dat hij het hoge niveau van de voorbereiding vaak toch niet door kan zetten wanneer het er echt om draait.
In de eindfase was het regelmatig te slordig, mede doordat Labyad en Jensen slecht speelde en wat mogelijkheden verprutste.

Is maar een oefenmatch maae toch signalen dat er nog veel werk is
RSCA heeft nog een lange weg te gaan.
Trouwens Ajax en Anderlecht toch 2 schitterende clubs om te bekijken, ook al gaat het met Anderlecht laatste jaren niet goed.
Blijft wel een prachtclub met naam en faam.

Die kompany is helemaal gek geworden: Hij moet echt eens stoppen met zijn maatje Guardiola te bellen
in de korte voorbereiding van 2.5 weken (langer zijn ze ook nog niet bezig) is hij al 3 keer van opstelling gewisseld waarbij heel wat spelers op posities hebben moeten spelen waar ze nog nooit gespeeld hebben,
HIj kan dan wel een geweldig motivator zijn en communicatief sterk, hij maakt zijn spelers helemaal gek met zijn tactisch getover. Daarnaast die TD Verbeke helpt hem ook niet echt, vorig jaar was duurste transfer Bundu, nu komt hij me Raman af... Enkel een faillissement en nieuw bestuur kan deze ploeg redden: Tabula Rasa aub!

17 juli 2021 om 11:16

Valt me op dat die Verbeke het simpel houdt met (ex-)spelers van de Jupiler Pro League. Vrolijk wordt je daar alleszins niet van.

Haller ontketend?? Ik blijf hem een onhandige en statische spits vinden die af en toe zijn doelpuntje meepikt. Maar zou b.v. een Brobbey dat ook niet over een heel seizoen bij Ajax doen? Ajax kan toch wel een betere spits dan Haller opleiden of scouten? Of anders inderdaad een goede linksbuiten scouten en Tadic in de spits.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger52
J. TimberVerdediger51
E. ÁlvarezMiddenvelder51
R. GravenberchMiddenvelder51
S. BerghuisAanvaller51
S. HallerAanvaller55
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Manchester United wil van Paul Pogba de bestbetaalde speler ooit in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren