Amerikaans avontuur komt ten einde voor bestbetaalde Nederlander in MLS

Zaterdag, 19 juni 2021 om 18:14Mart van Mourik • Laatste update: 08:57

Jürgen Locadia lijkt geen toekomst meer te hebben bij FC Cincinnati, zo heeft directeur Gerard Nijkamp in diverse Amerikaanse media laten doorschemeren. De club die zijn competitiewedstrijden afwerkt in de Major League Soccer huurde de 27-jarige spits sinds februari 2020 van Brighton & Hove Albion. In eerste instantie werd de afgesproken huurperiode verlengd tot 30 juni 2021 en werd er een optie tot koop bedongen. Nu maakt Cincinnati echter bekend de koopoptie niet te lichten.

“Ik heb vorige week met Brighton gesproken”, vertelt Nijkamp in diverse lokale media. “We gaan de optie tot koop niet lichten. Dat is duidelijk. Als er andere mogelijkheden zijn, overwegen we misschien hem te houden. De deur is dus niet helemaal dicht, maar ik denk dat het lastig gaat worden hem te houden.” Mocht er inderdaad geen nieuwe overeenkomst bereikt worden, keert Locadia dus per 1 juli weer terug naar Brighton, waar hij nog tot medio 2022 onder contract staat.

Het avontuur in de MLS is voor Locadia niet uitgedraaid op een onverdeeld succes. De voormalig spits van PSV speelde in totaal 24 wedstrijden voor Cincinnati, en kwam niet verder dan drie treffers. Voordat zijn huurperiode ten einde komt kan Locadia nog drie wedstrijden in actie komen namens de ploeg waar Jaap Stam de hoofdtrainer is. Voor zijn overgang naar Cincinnati kwam de aanvaller op huurbasis in actie voor TSG Hoffenheim, waar hij tot vijf doelpunten kwam in twaalf optredens.

Mogelijk vormt het salaris van Locadia een struikelblok voor Cincinnati om de optie tot koop te lichten. Vorige maand publiceerde de MLS de jaarlijkse lijst met salarissen van alle spelers uit de competitie. Daaruit bleek dat Locadia bij zijn club omgerekend liefst 2,32 miljoen euro per seizoen opstrijkt. Daarmee is hij met afstand de bestbetaalde Nederlander uit de competitie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Was een goede spits bij psv, misschien terug halen als Malen vertrekt?

19 juni 2021 om 18:48

Die is wel zo geflopt in het buitenland dat je er eigenlijk niet te veel mag verwachten en dus niet 1 op 1 als vervanger van in dit geval Malen moet halen.

19 juni 2021 om 18:53

Haha geflopt bij Cincinatti, echt niet goed genoeg voor Psv.

20 juni 2021 om 00:16

Ik vond het helemaal geen goede spits bij PSV. Hij maakte met geluk een seizoen een redelijk aantal goals, maar hij speelde altijd ongecontroleerd en zonder overzicht.

20 juni 2021 om 06:39

Hij was vooral altijd in potentie ogenschijnlijk goed, leek een keer echt door te breken. Er hing ook altijd wel een idee dat hij als nummer 9 echt erg goed zou zijn zodra LdJ zou vertrekken, dus als linksbuiten werd het hem wel vergeven dat hij niet magistraal was.

Als je dit toch zo leest begin je toch steeds meer aan het niveau van de eredivisie te twijfelen. Locadia die er de goals bij PSV in zn laatste seizoen toch aardig makkelijk in pegelde, kan in de MLS niets bewerkstelligen.

19 juni 2021 om 18:55

Nee, dan begin ik eerder te twijfelen aan Locadia’s niveau. Heeft een goede periode bij PSV gehad. Daarbij ook van waarde geweest in de CL. Na PSV niets meer laten zien.

19 juni 2021 om 19:11

Dat team van Cincinnati is dan ook wel echt om te janken.. denk dat Locadia bij een ED club nog best van waarde kan zijn

19 juni 2021 om 18:56

Dan kunnen we ook gaan twijfelen aan de serie a waar de in Nederland geflopte spelers opleven.

19 juni 2021 om 19:06

In de Serie A gaat alles veel trager en minder intensief

19 juni 2021 om 23:06

Waar heb jij het nou weer over dan? Wat versta je over geflopt? Welke geflopte spelers dan? En daarnaast bestaat de Italiaanse selectie vrijwel 90 procent uit Serie A spelers. Zijn dat waardeloze voetballers dan?

19 juni 2021 om 19:24

Is toch niet zo raar? Buiten de Nederlandse top 3 is de MLS gewoon veel groter dan de eredivisie. Meeste clubs hebben 2-3x zo veel omzet als de vergelijkbare Nederlandse club in de ranglijst. Tuurlijk hebben Nederlandse clubs toegang tot beter talent, maar het niveau van Amerikaanse spelers wordt steeds hoger en het zal echt niet zo lang meer duren voordat het een geaccepteerd feit is dat de MLS beter is dan de Eredivisie

19 juni 2021 om 20:01

Eensch, clubs als inter miami, daar kan Nederland niet op lange termijn tegenop - > vooral mbt salarissen

19 juni 2021 om 22:12

Locadia is nooit meer dan middelmaat geweest, ik zou eerder twijfelen aan de bizar slechte scouts bij Brighton. Volgens mij ging hij voor 15 miljoen oid daarheen, ja dan wil je het wel graag kwijt, want dat is ie nooit waard geweest.

19 juni 2021 om 22:23

17 miljoen zelfs

Ik had echt zoveel meer verwacht van Locadia. Ik was wel redelijk jaloers dat hij bij PSV speelde, want zo klinisch dat hij was als spits. Maar uiteindelijk helemaal niets van geworden en echt overal wel gefaald. Ik weet niet wat ee precies is gebeurd of dat hij toen gewoon al op zijn top speelde. Jammer, maar kan nog altijd in Nederland voetballen bij een subtopper/middenmoter. Wel voor een veel lager salaris natuurlijk

Een beetje het Luc Castaignos verhaal: vanuit de jeugd doorbreken en een jaar basis staan in een van de slechtste jaren die je club doormaakte in de laatste decennia. In dat jaar een redelijk aantal goals scoren maar vervolgens totaal niet meer doorontwikkelen. Toch jammer, beide spelers leken wel de potentie te hebben om meer uit hun carrières te halen.

Lijkt mij een prima spits voor Feyenoord iig beter dan Bozenik. hoeft vanwege zijn hoge salaris wss niks te kosten en Feyenoord zou evt wel een hoog salaris kunnen betalen voor zijn nr1 spits dan.

19 juni 2021 om 22:25

Wat gaat Feyenoord aan salaris kunnen betalen dan?? Hij verdient nu 2,5 miljoen per jaar

20 juni 2021 om 16:20

van oa de kaart verkoop haha.... Dat is net het salaris plafond bij feyenoord ik dacht dat Til dat ook ongeveer verdient

Ken Locadia eigenlijk al sinds hij bij willem 2 b1 voetbalde. Tot de beloftes was alles wat hij aanraakte een goal. Had wel verwacht dat hij een topper zou worden maar op de een of andere manier stagneerde het helaas. Zijn begin periode bij PSV, was ook veel belovend maar helaas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

121 fans
Aanvaller, 27 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren