Goeroe waarschuwt Frank de Boer: ‘Het is nu echt een gevaar bij Oranje’

Dinsdag, 15 juni 2021 om 14:11Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:11

Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen vindt dat Frank de Boer rekening moet houden met de fitheid van Patrick van Aanholt. De linkerverdediger was in het eerste EK-duel van Nederland met Oekraïne (3-2 winst) een verrassing in de basiself en zal mogelijk ook in de resterende wedstrijden op het toernooi aan het startsignaal verschijnen. Daar schuilt volgens Verheijen het grote gevaar, daar Van Aanholt vorig seizoen slechts 1865 minuten voor Crystal Palace speelde en hij zichzelf in staat acht om negentig minuten in actie te komen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door 29er)

Hij vindt dat er rekening gehouden moet worden met de fitheid van de spelers. Dan worden ze na een uur gewisseld en dan doen ze dat toch? Opgelost..

15 juni 2021 om 08:22

Precies, het gaat al goed, dus niets aan te merken op de manier waarop spelers nu worden gemanaget. Waarom moet Verheijen dan weer groot in het nieuws? Heeft hij werk nodig? Sprak laatst een trainer die iets over zijn eigen coaching stijl/filosofie vertelde en toen zei die ook: ik train volgend de principes van Verheijen *cringe* 😅

15 juni 2021 om 12:35

Hij geeft toch ook juist aan dat het goed gaat? Dat de Telegraaf en VZ het dan een beetje gekunsteld opschrijven en het zo doen lijken op kritiek of commentaar ligt meer bij die media dan bij Verheijen denk ik.

15 juni 2021 om 14:34

Misschien kan Raymond eens vertellen wat voor soort spuitjes ze de Russische spelers gaven in 2008 toen hij daar samen met Guus zat. Lijkt me veel interessanter, zelden zo'n fit team gezien in een verlenging van een eindtoernooi. En met de verhalen die nu een beetje naar buiten zijn gekomen over het dopingprogramma in Rusland rond die periode is het me wel een boekje waard.

Slechts 1865 minuten? Geen zorgen Raymond, volgens Frank waren het er iets van 4000

15 juni 2021 om 07:29

Origineel, doe je vaak aan recyclen?

15 juni 2021 om 07:32

Recyclen in de ochtend is gezonder dan een flesje azijn bij je ontbijt. Geniet van je dag!

15 juni 2021 om 07:35

Dan moet je natuurlijk niet je plastic flesje in de papierbak gooien, Kokkie! Je haalt namen door elkaar, net als Ome Frank!

15 juni 2021 om 07:43

Flesje azijn in de ochtend is heerlijk, zou iedereen eens moeten proberen, een echte aanrader

15 juni 2021 om 09:43

Schijnt dat azijn nog best aardige effecten heeft op het lichaam en recyclen doet niets voor je gezondheid, dus je stelling klopt niet echt ;-).

15 juni 2021 om 07:36

Dat ging per abuis over vd Beek @SavedByTheBell . Dit gaat over van Aanholt. Je hebt toch geen zout in je koffie gedaan vanochtend ipv suiker?

Goh. Het was alweer een tijdje geleden dat deze man zijn "kennis" met ons deelde. Gelukkig is hij er weer nu er eindelijk een beetje rust in de tent was!

15 juni 2021 om 10:47

Inderdaad ik maakte me al zorgen. Al een tijdje geen uithalen naar coaches na een blessure geval.
Gelukkig is hij weer terug om onze bondscoach van oh zo nodige , belangrijke informatie te voorzien. Pas op met Van Aanholt, drie of vier wedstrijden spelen in twee weken kan tot een blessure leiden. Man, man, man.

15 juni 2021 om 15:10

Komt deze man alleen uit zijn schulp wanneer er een Europees of Wereld kampioenschap is ofzo? Zijn zogenaamde kennis op een veilige afstand beoordelen zonder enige voorkennis. Bah, laat het lekker aan diegene over die er rechtstreeks betrokken zijn.

Och nee, er is weer een eindtoernooi dus Verheijen is weer wakker. Tijdens de hele corona periode niet gehoord. Ga maar weer lekker terug in je covid-slaapje Ramon.

Hoort goeroe niet tussen “ ..”? Deze man wordt elk wk en ek afgestoft en dan komt er weer iets uit zijn strot. Die heeft bij elke speler iets staan dat die kan roepen mocht er iets fout gaan. Nu van aanholt over fitheid, een gevaar.. hij wordt toch gewisseld met het oog op fitheid..

Ik vind dat er een poll moet komen waarin de mensen kunnen stemmen over personen en van wie ze geen artikelen meer hoeven te zien. Gok dat deze meneer samen met valentijn de top 3 wel haalt..

15 juni 2021 om 08:05

En toch wordt er altijd massaal gereageerd als deze figuren wat roepen, laat dat nou precies het doel zijn van Voetbalzone, de enige manier om ervan af te komen is 0 reacties plaatsen, maar zodra Valentin wat roept gaat het richting de 100.. Kortom, doel bereikt

15 juni 2021 om 17:11

true.. true.. lever ik zelf ook wederom een bijdrage aan.. Maar hoop dan misschien stiekem dat er niet aan zelfbelang gedacht wordt, maar aan het groepsgevoel. Wat willen de lezers echt lezen. .. ik ben een dromer :P hahaha

Eigenlijk zou er een telegraaf bingo moeten komen voor tijdens eindtoernooien. Daar staan dan dingen op als "Valentijn zegt dat Nederland niks kan", "Valentijn zegt dat Nederland favoriet is", "Mike Verweij claimt dat er ruzie is binnen de selectie", "Raymond Verheijen krijgt een platform" en dan waarschijnlijk nog iets over knielen en BLM. Het is zo doorzichtig wat die krant doet. Gewoon een beetje met hypes meegaan of geforceerd tegengas geven om maar met een net andere mening te komen dan de rest...

Elk toernooi komt hij ineens weer voorbij. Raymond Verheijen.. ik word hier wel een beetje moe van

Wil Raymond een beetje aandacht. Het was al weer te lang stil rond om hem

Ik hoopte op een bericht over Emile Ratelband. Ben nu lichtelijk teleurgesteld.

15 juni 2021 om 09:32

Ik hoopte die man met wie van de Brom bij Anderlecht werkte. Die positiviteitsgoeroe met die dansjes enzo. Kan niet op zijn naam komen.

15 juni 2021 om 09:59

John Troost! Dat was ook groot vermaak telkens.

oke, dus als je veel wedstrijden hebt gespeeld zoals Frenkie kun je niet alles spelen, want dat kun je niet aan. Als je gemiddeld speelt zoals v Aanholt kun je niet alles spelen, want dat kun je niet aan. En als je weinig hebt gespeeld zoals Ake, kun je niet alles spelen, want dat kun je niet aan.

Tja...wie het nog snapt mag het zeggen. Het zijn gezonde jongens van midden 20 in de kracht van hun leven. Er moet toch iemand tussen lopen die een paar potjes achter elkaar kan spelen???

15 juni 2021 om 14:35

Het is toch niet zo moeilijk?
Je moet wedstrijd fit zijn, maar als je al een heel seizoen in de benen hebt dan kan het nadelig zijn.

Het zijn inderdaad gezonde jongens van midden 20, maar het is niet zo dat topsport nou gezond is voor de mens. Met de drukke schema's, helemaal in dit korte coronajaar, moeten spelers gewoon te vaak een topprestatie leveren waarbij het lichaam maar mondjesmaat de tijd krijgt om te herstellen. De druk van de centen.

15 juni 2021 om 15:18

Ja, maar vervolgens noemt ie van Aanholt, die heeft 2000 minuten gespeeld. Dat zouden 20 volledige wedstrijden zijn. Dat is niet te veel, maar ook niet te weinig dat je niet fit bent.

Dan zou die dus een ideale voorbereiding moeten hebben, maar die heeft het ook weer niet.

15 juni 2021 om 15:22

als gemiddeld spelen betekent dat je eens in de 2 weken een wedstrijd speelt, lijkt het mij dat een lichaam wel moet wennen aan 2 wedstrijden in de week op een EK.

15 juni 2021 om 18:40

Voetbal is 1 van de weinige sporten die heel relax is. Wielrennen of een marathonloper kan ik begrijpen, maar voetballers hebben gewoon ontzettend veel rust rond het trainen en de de wedstrijden.

15 juni 2021 om 19:48

Wat dat betreft is wielrennen een relaxte sport. Lekker een constante beweging en geen onverwachtse dingen op een enkele demarage en een eindsprint na.
Voetbal is een krachtsport. Als je het met hardlopen wilt vergelijken, vergelijk het dan met een Ursain Bolt die ook niet 2x per week zijn wereldrecord tijd loopt. Als hij 1x in het seizoen dat haalt is het al veel. Zij trainen maanden om op dat ene toernooi te pieken.

Ik vind dit een beetje tegenstrijdig allemaal. Hij waarschuwt de Boer over de fitheid van spelers, maar aan de andere kant prijst hij de Boer dat hij bepaalde spelers met weinig minuten in de benen vroegtijdig wisselt. Waarom moet je de Boer voor iets waarschuwen waar hij al rekening mee houdt? Hij hield de Ligt ook al uit voorzorg de eerste wedstrijd aan de kant. Dus volgens mij zorgt de Boer gewoon goed voor de gezondheid van de spelers. Wat een nutteloos verhaal van die man.

Ik lees juist dat hij vrij positief is over de manier waarop De Boer de fitheid managed. Het staat een beetje vreemd beschreven door de Telegraaf/vz, maar volgens mij heeft hij geen kritiek maar juist lof voor De Boer.

Ah.... Onze dorps idioot is weer bezig met klantenbinding. Ik begrijp niet dat hij na al de onzin dat hij uitkraamt nog steeds een podium krijgt.

Ik denk dat hij eerder rekening moet houden met de fitheid van een Frenkie de Jong en hem als het de stand toelaat gewoon rust moet geven die laatste groepswedstrijd. Die jongen heeft een heel zwaar seizoen achter de rug en we hebben hem echt nodig op het middenveld. Hij creeert zoveel ruimte met zn passeer dribbels. Laat Gravenberch maar op zijn positie spelen tegen Macedonie mocht de uitslag tegen Oostenrijk goed zijn.

Fijn dat deze omhooggevallen looptrainer Frank de Boer toch nog even waarschuwd op dit onderwerp. Dit ondanks dat Frank tot nog toe precies met alles rekening heeft gehouden en heeft gekozen om per speler individueel te kijken in hoeverre deze belast kan worden. Hij loopt dus zelfs te zeiken en te waarschuwen als ze wel doen wat hij wil.

Schijtvent blegh!!
Maar wel gelijk...

Heb heel wat boeken, trainingsmethodes en cursussen gelezen en gevolgd.
Wetenschappelijk klopt het allemaal wel wat hij zegt.
Hij bekijkt alles ook op feiten vanuit de wetenschap.

Maar hij slaat een beetje door in het arrogante

Nou, prima toch. Dan speel je tegen Oostenrijk gewoon met Dumfries - De Ligt - De Vrij - Blind - van Aanholt.
Wissel je in de rust De Ligt eraf voor Timber.
Na 60 minuten wissel je Aké erin voor Blind.
Na 75 minuten wissel je Wijndal erin voor van Aanholt. Opgelost.

Dan heb je (mocht het nodig zijn) nog altijd twee opties over om te wisselen.

Als Frank met de fitheid rekening moet houden, moet hij hoogstwaarschijnlijk ook Frenkie gaan wisselen als het mogelijk is, aangezien die bizar veel speelt.

Verder zag je de vorige pot dat Weghorst op een gegeven moment er ook ''door heen zat''.

Al met al is het wel fijn dat je veel spelers 1 op 1 kunt vervangen en er niet heel veel minder van gaat worden (of misschien op sommige momenten zelfs beter).

Denk hierbij aan Aké voor Blind, Timber voor de Ligt (ja de Ligt is echt nog wel beter, maar Timber heeft bewezen dit aan te kunnen).

Malen voor Weghorst idem dito. Alleen op het middenveld wordt je in mijn ogen echt een stuk minder als je gaat wisselen. Hoogstens Gravenberch qua voetballend vermogen. Koopmeiners, Klaassen wordt je nu niet zo vrolijk van. En daar ga je in mijn ogen altijd mee achteruit.

Raymond verheijen is echt zo'n blaatschaap...
Roept maar wat in het wilde weg, waar hij totaal geen weet van heeft.

Het zou beter zijn om.zulke personen gewoon te negeren als ze iets zeggen.

Wat een onzin. Alle spelers hebben gewoon getraind. Er dus geen enkel probleem dat ze door weinig wedstrijd minuten in de problemen komen.

Met deze opstelling van de achterhoede en de gekozen spelers,ben je tegen een topper kansloos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Internazionale heeft contact gezocht met de entourage van Nicolás Tagliafico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren