Derde Nederlandse club zoekt contact met management van Huntelaar

Woensdag, 9 juni 2021 om 21:05Dominic Mostert • Laatste update: 21:14

FC Twente heeft contact met het management van Klaas-Jan Huntelaar, zo meldt RTV Oost. De 37-jarige aanvaller vertrekt transfervrij bij Schalke 04 en wordt ook begeerd door De Graafschap en sc Heerenveen. Bij die twee clubs heeft hij een verleden als voetballer, maar Huntelaar kwam nooit eerder uit voor Twente.

De regionale omroep benadrukt dat 'veel ongewis' is rondom Huntelaar. Keuken Kampioen Divisie-club De Graafschap hoopt de spits te kunnen verleiden tot een terugkeer op de Nederlandse velden. Met Heerenveen en Twente heeft hij echter ook twee opties in de Eredivisie. Voorzitter Martin Mos van De Graafschap kondigde aanvankelijk aan dat er een gesprek zou plaatsvinden met Huntelaar, al zwakte algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp dit later af. "Klaas-Jan heeft aangegeven dat hij de komende periode tijdens zijn welverdiende vakantie rustig wil nadenken hoe hij zijn leven na dit seizoen wil invullen. Met als belangrijkste vraag: wel of niet doorgaan met voetballen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Maandag zei Riemer van der Velde, voormalig voorzitter van Heerenveen, dat hij Huntelaar een mail heeft gestuurd met de vraag of hij wil nadenken over een terugkeer naar de club waar hij tussen 2004 en 2006 speelde. "Ik had Karel Brandsma (scout van Heerenveen, red.) namelijk aan de lijn en vroeg: ‘Hoe denken jullie nou over Huntelaar?’ Karel zei: ‘Nou, dat zou niet gek zijn’. Dus ik heb Klaas-Jan een mailtje gestuurd: denk er nog eens over na", zei Van der Velde in de podcast Radio Camataru van FeanOnline.

Twente is volop bezig met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. De club nam eerder doelman Lars Unnerstall transfervrij over van PSV heeft ook Virgil Misidjan zo goed als binnen. De 27-jarige aanvaller beschikt bij PEC Zwolle over een aflopend contract en lijkt donderdag te gaan tekenen in Enschede. Verder onderhandelt Twente met FC Utrecht over het langer huren van Václav Cerny, hoopt men Tyronne Ebuehi nog een seizoen te huren van Benfica én staat Richard van der Venne van RKC Waalwijk op de lijst, al is hij vanwege zijn verwachte afkoopsom niet de eerste kandidaat, aldus RTV Oost.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door orwell)

Vind dit niet zo’n passende transfer voor ons. Kunnen denk ik niet veel voor elkaar betekenen, emotioneel noch voetballend. Dat i.t.t. de Graafschap. Zie hem niet veelvoudig basis spelen hier en voor afentoe een kwartiertje invallen zou ik niet deze kant op komen.

9 juni 2021 om 21:14

Denk dat hij wel in de basis zal starten. Doordat Huntelaar bij Ajax een rol vervulde kreeg Twente de kans Danilo te huren en die is ook van waarde geweest voor Twente. Twente heeft ook rappe vleugelspelers die vaak de mogelijkheid krijgen een bal voor te geven op een spits. Dat is perfect voor Huntelaar.

Interessant. Huntelaar liet vorig seizoen tegen ons zien nog steeds een wereldklasse afmaker te zijn. Hij past alleen niet echt in het countervoetbal wat Jans probeert te spelen denk ik.

Zou een geweldige toevoeging zijn voor iedere club met zijn ervaring, houding, netwerk en uitstraling. Kan onbetaalbaar zijn in de ontwikkeling van jonge spelers en zal zonder twijfel zijn goals maken in onze competitie. Weet alleen niet wat zijn link is met Twente buiten dat er al vaker geruchten zijn geweest en hij in de buurt woont..

9 juni 2021 om 21:26

Huntelaar heeft ooit in een Twente-shirt op de Nordkurve gestaan, verder niet. Ligt vooral goed bij de supporters, en heeft zijn kwaliteiten altijd getoond door Twente te slopen.

9 juni 2021 om 21:32

Of zou hem en een rol of traject zijn voorgeschoteld waar hij bij bijvoorbeeld Jans en Streuer kan meekijken? Daar werd nog wel eens lacherig over gedaan maar hebben beiden een geweldige staat van dienst en werden bij vrijwel al hun clubs zeer gewaardeerd.

9 juni 2021 om 21:38

Nee, Twente is puur bezig met de selectie rond zien te krijgen.

9 juni 2021 om 21:52

In de buurt woont? Dat valt ook wel mee. Amsterdam is maar iets langer rijden. Niet alles in het oosten ligt naast elkaar. Arnhem is korter bij en Doetinchem ligt in de hoek.

9 juni 2021 om 21:56

Enschede is wel sneller vanuit klaas zn huis dan Amsterdam

9 juni 2021 om 22:14

Op papier wel maar in de realiteit is het door verkeersdrukte niet te vergelijken. Arnhem is dichterbij maar daar is geen interesse in Huntelaar volgens mij? En de Graafschap speelt eerste divisie en heeft voor zover ik weet een heel matig management met Hofstede en die voorzitter.

9 juni 2021 om 22:53

Het is simpelweg te verduidelijken dat Enschede niet in de buurt ligt. Althans, een uur rijden noem ik niet 'in de buurt'. Daarnaast zal de rit naar Enschede ook tegen kunnen vallen aangezien hij dan over de Twente-route moet. Daar staat het ook altijd vast in de spits en kun je veelal niet inhalen.

9 juni 2021 om 22:59

Hofstede is een kwal, maar de ergste zijn al weg (Seuntjens en Snoei). Bij de Graafschap is het voor hem begonnen en hebben Graafschap supporters nu zelfs de billboards langs de snelweg gebruikt om hem te porren naar de Graafschap te komen. Dat zal ook zijn ego ongetwijfeld strelen.

10 juni 2021 om 02:48

Dan komt ie gewoon na 10en..? alsof "verkeersdrukte" een argument is om wel of niet ergens te tekenen. Zeker als Huntelaar zijnde. Zie hem toch het liefst bij de Graafschap nog even een jaar bovenin een competitie meedraaien. In een degradatieploeg vrees ik dat hij niet eens in de 16 kont en dan heb je er geen klote meer aan.

10 juni 2021 om 08:35

Ik heb geen idee hoe hij er zelf in staat, maar dat is de discussie ook niet.

10 juni 2021 om 11:11

De Twente-route is de laatste jaren flink opgewaardeerd. Bij de stoplichten tussen Varsseveld en Groenlo ligt een extra baan, zodat de doorstroming flink verbeterd is, en vanaf Groenlo naar Enschede is sinds 2018 een nieuwe weg aangelegd, waarmee je zo 10 minuten van de oude rijtijd afsnoept.

Die doorstroming is echt flink verbeterd.

9 juni 2021 om 22:02

In de buurt ja? Van Hummelo naar Enschede is nog altijd een dik uur rijden omdat daar geen snelwegen liggen. Naar Doetinchem daarintegen is max 10min rijden. Dus om nou te zeggen dat hij in de buurt woont .. nee niet echt.

9 juni 2021 om 23:47

Aquerooo, wanneer je in een dorp op het platteland woont ben je dat dan ook wel gewend en vind je het ook niet zo erg . Of zoals in mijn geval weet je ook gewoon niet beter

10 juni 2021 om 00:20

Huntelaar woont in Angerlo.

Cerny en Ebuehi proberen ze definitief over te nemen. De interesse in Huntelaar is vooral omdat supporters hem graag zien komen, een echt plan voor de spitspositie hebben ze nog niet.

10 juni 2021 om 01:35

De kans dat Cerny definitief naar FC Twente gaat is niet zo heel groot. Twente en Utrecht praten op dit moment over verhuur van Cerny. Dat is voor alle partijen interessant. Cerny wil graag bij Twente blijven, Twente kan tegen lage kosten nog een jaar gebruik maken van Cerny en als hij het daar goed doet kan Utrecht de optie in het contract lichten en hem het jaar daarna voor een goede prijs verkopen.

10 juni 2021 om 06:47

Nee hoor fc Twente gaat cerny definitief over nemen van Utrecht

10 juni 2021 om 14:28

Dat is niet wat ik in Utrecht hoor. Bovendien denk ik niet dat Twente de bedragen kan of wil betalen die Utrecht voor Cerny wil ontvangen.

Ajax kan toch ook nog wel een tweede of derde spits gebruiken? Heeft bij ons nooit tekenen van aftakeling laten zien dus heb hem er graag gewoon weer bij volgend seizoen!

Twente had vorig jaar al interesse in Huntelaar, zou voor Twente komend seizoen wel een prima spits kunnen zijn. Verder staat van der Venne vrij laag op de lijst van de nieuwe nummer 10, Twente hoopt daar nog steeds op Ekkelenkamp. Als hij zijn contract bij Ajax verlengd gaat hij vrijwel zeker een jaar naar Twente, wat voor alle partijen dan het beste is. Verder wil Twente Ilic nog een jaar huren, en mocht dit allebei niet lukken gaan ze het proberen bij AZ voor Oosting, waar AZ al voorzichtig geïnformeerd zou hebben voor Oosterwolde.

9 juni 2021 om 21:27

Hoe kom jij erbij dat Twente belang heeft bij Van der Venne? Lijkt mij sterk dat Twente hem wil halen voor de basis?

9 juni 2021 om 21:32

Van Wissing

9 juni 2021 om 21:33

Staat in de tekst, ik zeg alleen dat hij waarschijnlijk op een lange lijst voor spelers die Twente als 10 ziet. Dit verhaal is laatst de wereld ingeslingerd door Bart van Losser, ik heb het zelf niet bedacht. Hoop ook niet dat ze hem halen, dat bedoelde ik eigenlijk te zeggen.

9 juni 2021 om 22:09

Was ook geen 'aanval' hoor. Gewoon een oprechte vraag. Duidelijk!

Dit zag ik wel aankomen. Ik juich het toe, maar wel met de kanttekening dat je dan aanvoer nodig hebt. Buiten het feit dat Huntelaar het nooit van z'n technisch vernuft moest hebben, is hij ook al 37 jaar. Toch heeft hij bij Ajax laten zien nog prima mee te kunnen als de overige 10 spelers de bal in die 16 kunnen krijgen. Het is vooral de vraag hoe duur hij is, al denk ik sowieso niet dat hij voor FC Twente zal kiezen.

Zou zomaar een goede match kunnen zijn samen met Cerny. En Huntelaar die ze er in kopt

Misidjan, Huntelaar en Cerny zou een leuke voorhoede kúnnen zijn. Misidjan en Cerny hebben beide een actie in huis en zijn in staat om assists te leveren. Echter moet er dan wel wat gaan veranderen in de speelwijze van Jans en is een goede 10 een must. Óf een creatieve/klassieke 10 (lijkt mij onbetaalbaar) met een lopende 8, óf een 'lopende' 10 à la Ekkelenkamp (heeft Twente interesse in) en 2 controleurs.

Zou m.i. een hele rare keuze zijn voor Huntelaar. Als je twijfelt over stoppen met voetballen, kan ik mij voorstellen dat de lokroep van oude liefdes zoals De Graafschap en Heerenveen je kan overtuigen om er nog een jaar achteraan te plakken. De binding met De Graafschap is (ook vanuit de rest van de familie Huntelaar) groter dan zijn binding met Heerenveen. Daar staat tegenover dat spelen in de KKD waarschijnlijk weer een stuk minder aantrekkelijk is. Huntelaar staat voor een interessante keuze. Zou mij erg verbazen als hij zou besluiten door te gaan en voor Twente zou kiezen. Niks geen nadele van Twente overigens.

Denk dat hij bij elke club in de eredivisie nog van meerwaarde kan zijn. Als hij er in komt zorgt hij nog altijd voor gevaar. Twente zou wel mooi zijn. Mooie sfeer daar altijd in het stadion .. tenminste als het straks natuurlijk weer mag

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Twente41-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper340
T. EbuehiVerdediger331
DaniloAanvaller3317
D. RotsAanvaller111
D. DumićVerdediger242
J. de LangeKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

553 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Schalke 04 9 2 2 0
2020/2021 Ajax 11 7 0 0
2019/2020 Ajax 18 9 0 0
2018/2019 Ajax 28 16 4 1
2017/2018 Ajax 28 13 4 0
Laatste voetbalnieuws

NEC pakt door en voert tweede gesprek met Klaas-Jan Huntelaar

NEC zet vaart achter de mogelijke komst van Klaas-Jan Huntelaar. Beide partijen hebben inmiddels een tweede gesprek gevoerd, zo meldt de Gelderlander. NEC sprak onlangs via geldschieter Marcel Boekhoorn met de...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren