NEC contracteert Vukovic: ‘Al jaren een van de topkeepers in België’

Donderdag, 17 juni 2021 om 20:46Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:24

NEC heeft doelman Danny Vukovic gecontracteerd, zo meldt de naar de Eredivisie gepromoveerde club. Vukovic zat sinds zijn vertrek bij Racing Genk in maart van dit jaar zonder club. De 36-jarige Australiër keerde twee maanden geleden terug naar zijn vaderland vanwege de aanstaande geboorte van zijn tweede kind. Vukovic tekent voor twee seizoenen, met de optie voor nog een jaar.

Vukovic stond bijna drie volledige seizoenen onder de lat bij Genk, maar werd in februari dit jaar naar de bank verdrongen door de negentienjarige Maarten Vandevoordt. Het seizoen 2019/20 ging bijna volledig aan Vukovic voorbij vanwege een achillespeesblessure. De Australiër kwam eind maart overeen met de Belgische topclub om zijn contract te ontbinden. Met Genk won Vukovic in 2019 de Belgische landstitel en de Supercup. De afgelopen tijd hield de goalie zijn conditie op peil bij Sydney FC, de club waarvoor hij het seizoen 2016/17 ook uitkwam. Vukovic heeft drie interlands op zijn naam staan.

Technisch directeur Ted van Leeuwen legt uit waarom Vukovic is gehaald. "In onze zoektocht naar een juiste afstemming tussen jong talent en ervaren krachten, kwamen we bij Danny Vukovic uit. We zijn erg blij met zijn komst. Hij is al jaren een van de topkeepers in België en actueel Australisch international. Behalve dat hij een goede keeper is, heeft Danny nog een paar eigenschappen die we goed kunnen gebruiken. Hij is een charismatische leider, extreem gedreven en vergt van iedereen het uiterste. Een voorbeeldspeler."

Een dergelijke speler ontbrak nog volgens Van Leeuwen. "De meeste spelers in onze selectie zijn wel talentrijk, maar wat topvoetbal écht inhoudt, hebben slechts een paar spelers ervaren. En het is heel moeilijk dat gevoel in woorden uit te leggen. Maar als je een paar spelers aan boord hebt met die ervaring, dan wordt het doorgeven van die kennis en ervaring al eenvoudiger. En dat is wat voetbal uiteindelijk is: een eeuwig doorgeven van kennis.”

Vukovic geeft een reactie op zijn komst naar Nijmegen. "NEC is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière", aldus de ervaren goalie. "Nijmegen is een ontzettend mooie stad en het verhaal van de club sprak me aan. Daarnaast kan ik met mijn ervaring een waardevolle toevoeging zijn voor de talentvolle spelers binnen de selectie. We zijn bezig met een mooi project, waar ik graag een onderdeel van wil zijn. Ik kan niet wachten om in een uitverkocht Goffertstadion te spelen. De komende seizoenen moeten we laten zien dat NEC thuishoort in de Eredivisie.”

NEC begon het afgelopen seizoen met Norbert Alblas als eerste doelman. Vanaf eind februari gaf trainer Rogier Meijer de voorkeur aan Mattijs Branderhorst, met wie NEC uiteindelijk promotie naar de Eredivisie wist af te dwingen. Beide doelmannen gaan de club transfervrij verlaten, net als Job Schuurman. Daardoor hadden de Nijmegenaren alleen de achttienjarige Robin Roefs vastliggen als doelman voor volgend seizoen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door willem1609)

Waarom halen ze Paes dan niet terug? Die komt toch niet meer aan de bak bij Utrecht. Die Oelslägel krijgt daar de voorkeur..

28 mei 2021 om 20:20

''waarom halen ze Paes dan niet terug?'' Waarom wel? Buiten dat het team van NEC al (te) veel jonge, onervaren spelers bevat ben ik nooit gecharmeerd geweest van Paes, al niet vanaf het moment dat ie bij NEC in de opleiding zat. Die heb ik bij Utrecht toch behoorlijk vaak ballen door zien laten die ik op z'n minst houdbaar vond. En alhoewel Utrecht natuurlijk qua niveau een stuk hoger is dan NEC vind ik het ook wel tekenend dat ie daar eigenlijk nooit echt onomstreden is. Met andere woorden: bij Utrecht hebben ze (terecht m.i.) ook hun (grote) twijfels over hem. Dan kan NEC eigenlijk net zo goed Brandenhorst houden. Nee, dan zou ik 10 keer liever een ervaren keeper zoals deze Australiã«r nemen, die zal niet zo snel in de war raken.

28 mei 2021 om 20:42

Ik vond paes geen wereldwonder maar dat hoeft bij nec ook niet op dit moment. Overigens denk ik dat keepers alleen vervangen moeten worden als ze significant minder zijn dus het is niet nodig. Denk dat er wel een man of 10 nodig is om deze selectie aan te vullen. De 7e plaats in de kkd maakt het onmogelijk (net als bij ons) om deze selectie normaal intact te houden en te verwachten dat je erin blijft. Van de basis kun je 4/5 spelers verwachten komend jaar, maar meer niet. Hoop als in nijmegen wonende Nac fan dat ze er in blijven en dat het andere teams lastig gemaakt wordt!

28 mei 2021 om 21:40

Nou... ik denk dat ze bij NEC best een wereldwonder kunnen gebruiken als keeper hoor... een talentje waarvan je niet weet hoe die het gaat doen is een luxe voor een zekere middenmoter, maar onderin is ieder punt meegenomen.

Sorry dat ik het zeg, maar ik kan mij niet voorstellen dat hij naar NEC komt.
Hij is voor de geboorte van zijn 2e kind terug gevlogen naar zijn vaderland. Geniet gewoon van je gezin en trap een balletje (of keep eigenlijk) Downunder. Dat zal toch niet minder verdienen dan in Nijmegen??? Om over het weer, familie en omgeving maar te zwijgen

28 mei 2021 om 20:10

Hij is vooral vertrokken omdat Vandevoordt eerste keeper moest zijn bij Genk.

28 mei 2021 om 22:16

Ik snap wat je zegt hoor, maar mijn punt heeft niets te maken met het punt waarom hij vertrokken is...

In het artikel staat dat ze hard op weg zijn om Ilias Bronkhorst aan te trekken maar die is gisteren al gepresenteerd en volgens mij zijn ze met Branderhorst in overleg over een nieuw contract

Met alle respect voor Vucovic, en Nec, maar de keeper had dus een behoorlijke blessure achter de kiezen, en moest bovendien z'n plek afstaan aan een 19 jaar jonge collega.
Dan moet die jonge keeper wel een mega talent zijn,als Genk dit besluit durft te nemen.
Volgens mij zijn er voor NEC meer optie's.

28 mei 2021 om 20:21

Die jongen is een megatalent. Vukovic is voor elke (lage) subtopper absoluut een versterking. Dus zeker voor een team als NEC.

28 mei 2021 om 20:44

Oké, hiervan wist ik niet,bedankt.
Met name over het megatalent.
In de voetsporen van bijvoorbeeld Courtois.
Belgié beschikt al deccenia's over topkeepers.
Preudhomme!

28 mei 2021 om 20:48

Echt een heel groot talent. Deze play-offs echt gewoon goed gespeeld en de laatste wedstrijd van Genk echt top. Niveau Courtois is natuurlijk heel goed maar niveau Casteels haalt hij met gemak naar mijn idee.

Het is nog helemaal niet duidelijk of Branderhorst en/of Alblas transfervrij vertrekken. Hun contracten zijn formeel opgezegd, maar dat betekent niet dat ze ook weggaan. NEC heeft zelf aangegeven dat ze na het seizoen met deze spelers zouden gaan praten afhankelijk van de situatie financieel en eredivisie/kkd.

Daarnaast is Ilias Bronkhorst gisteren inderdaad al gepresenteerd.

Er zijn toch vast wel goede opties in Nederland? Opties die gelijkwaardig of beter zijn dan een 36-jarige uit Australië? Paes of Nijhuis van FC Utrecht, Hidde Jurjus, Dominik Kotarski, Xavier Mous, Nick Olij, Jorn Brondeel.

28 mei 2021 om 20:29

Dit is echt een goede doelman hoor. Je staat niet voor niks gewoon een paar jaar onder de lat als kapitein bij een topteam. Hij is zelfs kampioen met ze geworden. Dan is iemand als Bronbeek (leuke kerel daar niet van) echt wel gewoon minder goed.

Moet zeggen dat ik de beste man alleen van naam ken maar ben er persoonlijk altijd wel een voorstander van om veel ervaring in je as te hebben, zeker centraal achterin en in de goal. Wat dat betreft zit je met deze jongen wel goed met z'n 36 jaar. Afgelopen vier jaar ook meer dan 120 wedstrijden voor Genk gespeeld (wat qua niveau toch een heel stuk beter is dan Nec) en zit volgens mij ook bij de Australische selectie (of heeft daarbij gezeten). Vraag is natuurlijk of ie haalbaar is, maar NEC kan hem natuurlijk wel een scenario zoals dat van Brad Jones schetsen, namelijk weer in de picture komen en dan eventueel nog naar een leuke club kunnen ter afsluiting van je carrière.

Ben benieuwd of hoe dit uitpakt. Ik zie overig weinig goede en haalbare Nederlandse keepers. Dan kom je toch snel uit bij een Xavier Mous (niet geweldig bij Zwolle) of een Robbin Ruiter (stevige blessure plus contract bij Willem Ii), en of dat ideaal is...

Zeer grote meerwaarde voor NEC op en naast het veld. Groeten uit Genk.

Die is teruggevlogen voor zijn gezin, die komt echt niet aan de andere kant van de wereld voetballen voor een paar euro. Zet daar maar een streep door

"in onze zoektocht naar een juiste afstemming tussen jong talent en ervaren krachten"

Ted, je bent alleen maar bezig met het halen van spelers die binnen een paar jaar AOW krijgen.

18 juni 2021 om 11:53

Het jonge talent zit er al. Daarnaast ontbreekt het aan ervaring op het hoogste niveau. Van de huidige selectie hebben alleen Brandenhorst (minimaal), Van Eijden, Bruijn (minimaal), Vet (minimaal) en Barreto ervaring in de Eredivisie. Schone en ook deze doelman voegen dus vooral qua ervaring (en gelukkig ook qua kwaliteit) veel toe. Nu nog een centrumverdediger, spits en twee buitenspelers en de selectie is redelijk compleet.

Wordt wel erg oud zo in Nijmegen. Zeker als Huntelaar er ook nog eens bij zou komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. RoefsKeeper
I. BronkhorstVerdediger
S. El KarouaniVerdediger
Rodrigo GuthVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

0 fans
Keeper, 36 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren