Gözübüyük haalt uit naar Van Egmond: ‘Het is in Zeist geen geheim’

Zaterdag, 15 mei 2021 om 06:36Yanick Vos • Laatste update: 10:11

Serdar Gözübüyük heeft in het Algemeen Dagblad uitgehaald naar Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB. De scheidsrechter is ontevreden over het aantal wedstrijden dat hij dit seizoen heeft gefloten. In zijn kritiek op de KNVB staat Gözübüyük naar eigen zeggen niet alleen. “Er heerst te veel een cultuur van eerlijk willen verdelen”, aldus de arbiter.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door yoda)

Ben het voor de verandering eens met hem eens. Als je goed presteert moet je meer wedstrijden op een hoger niveau krijgen. Wie matig presteert slaat vaker een beurt over of moet meer in de KKD fluiten. Dat motiveert scheidsrechters om beter te worden en houdt de slechten buiten de deur.

15 mei 2021 om 10:12

Nou, ik snap hem ergens ook wel. 17 wedstrijden is niet veel, maar ik vind 17 keer per seizoen "De Grote Serdar Show" ook wel weer voldoende

15 mei 2021 om 10:20

Misschien heeft het feit dat hij (terecht) geen Feyenoord wedstrijden meer mag fluiten en dat hij dit seizoen gezakt is voor een fitheidstest er ook wel wat mee te maken.

15 mei 2021 om 10:49

Ik heb persoonlijk een hekel aan aanwezige scheidsrechters als Guzu en Nijhuis, maar ik kijk 100x liever "De Grote Serdar Show" dan een Kooij die er nog lang niet klaar voor is.

15 mei 2021 om 10:58

Misschien als andere minder ervaren scheidsrechters meer kansen krijgen zullen ze uiteindelijk ook beter worden. Het is namelijk belangrijk dat je over de gehele breedte van het scheidsrechters korps een bepaald niveau haalt. Serdar moet zich gewoon schikken in zijn rol en komt met Europese wedstrijden echt wel aan voldoende wedstrijden die velen niet zullen halen. Maar dit mannetje vindt het blijkbaar nodig om de media te benaderen om zijn standpunt druk bij te zetten terwijl dit soort zaken intern besproken moeten worden als hij het hier niet mee eens is.

Eens met hem. Danny en Bjorn vaak matig gefloten vooral Danny. Hoeveel wedstrijden heeft hij in de eerste divisie gefloten?? Ook dat hij een reis aangeboden kreeg om naar SA te vliegen om VAR te spelen ipv wedstrijd in de eredivisie.

15 mei 2021 om 08:24

Die Danny en Bjorn die de halve finale CL kregen toegewezen van de UEFA. Ik snap dat we in Nederland kritiek hebben op onze scheidsrechters, ze doen genoeg fout. Maar op buitenlandse fora wordt hetzelfde gezegd over de scheidsrechters in dat land. Foutloos fluiten is gewoon bizar moeilijk. Blijkbaar vind de UEFA die twee dus top of the bill. Mogen we ook wel eens trots op zijn. On: ik snap de kritiek van Serdar wel. De beste moet gewoon fluiten. Kijk, je wilt een brede top hebben zodat je niet afhankelijk bent van 9 top scheidsrechters en als daar een van af valt je aangewezen bent op middelmaat. Maar laat de beste gewoon de ED fluiten en laat de groep daaronder ervaring op doen in de KKD en zo voort.

15 mei 2021 om 08:41

Wij hebben echt met afstand het beste scheidsrechterscorps van de wereld. Het is gewoon een ontzettend lastig vak en ze maken altijd wel een paar beslissingen waar mensen dan boos om worden. Maar geloof me, in echt elk land op de wereld is het gemiddelde niveau een stuk lager dan bij ons momenteel. We hebben de jaren 70 gehad met spelers, de 00's met coaches en nu het het gouden tijdperk van de scheidsrechters. Ik denk dat ze pas het respect krijgen die ze verdienen als ze gestopt zijn en we weer met de mindere goden zijn opgescheept.

Helemaal met hem eenz, helaas voor hem, gaat hij volgend seizoen alleen maar mindee fluiten. Want hier houd van Egmond natuurlijk niet van.

Hoe komt het dat hij maar 17 wedstrijden heeft gefloten? Je hebt toch 9 scheidsrechters per speelronde nodig en hij zit toch wel bij de top 9 die we hebben? Ik had mij hier niet bij stilgestaan, dus logisch dat hij dit ook naar buiten brengt.

15 mei 2021 om 12:09

Hij heeft waarschijnlijk paar keer Europees gefloten en is daarna vrij geweest. Desalniettemin denk ik eigenlijk dat vanuit belangen perspectief je normaal gesproken 7 wedstrijden uit de eredivisie en 2 wedstrijden van de KKD zou moeten selecteren voor je beste scheidsrechters. Er zijn in NL altijd wel eredivisie wedstrijden waar niets van afhangt terwijl in de KKD promotie belangen enorm kunnen zijn. Daar moet je dus ook wel fatsoenlijke scheidsrechters hebben, helemaal omdat je daar geen var hebt. Alleen hoe vaak hij keuken kampioen divisie heeft gefloten staat er niet bij.

Sedar krijgt dan dus de helft van de wedstrijden vrij terwijl wij het als supporters zitten te kijken naar scheidsrechters als Siemen Mulder en Allard Lindhout....

Het lijkt mij toch qua topsport zo dat je gewoon een top 15 maakt van welke scheidsrechters je hebt.
Hoe hoger op de lijst hoe meer wedstrijden je krijgt en hoe mooier de affiches.

Dan zou de nr 15 uit moeten komen op een wedstrijd op 15 per seizoen en de nr 1 op iets van 30 potjes.
(iets in die geest)

15 mei 2021 om 07:46

Liever Serdar dan middelmaat als Kamphuis, vd Graaf en co. Maar als de scheidsrechter coördinator zelf al middelmaat was wat kan je dan anders verwachten....

15 mei 2021 om 08:59

Hoeveel wedstrijden moet Serdar nog verprutsen voordat men gaat inzien dat hij zelf gewoon een matige scheids is? Echt niet beter dan de scheidsrechters waarvan hij nu stelt dat hij daar ten koste van meer wedstrijden verdiend.

15 mei 2021 om 10:11

Doorselecteren en anderen moeten ook een groei door maken

Serdar heeft gewoon gelijk. Ben geen fan van hem, maar hij is wel beter dan de gemiddelde scheidsrechter in Nederland. Belachelijk dat hij dan maar 17 wedstrijden in de Eredivisie heeft gekregen. Je hebt 9 scheidsrechters per speelronde nodig dan horen dit soort scheidsrechters veel meer duels dan 17 te krijgen. De besten moeten fluiten en ze kunnen prima 2x per week in actie komen. Wellicht dat het kansen geven aan zogenaamde 'talenten' is doorgeschoten als je ziet hoeveel prutsers wedstrijden krijgen.

15 mei 2021 om 08:25

@Master, misschien komt het wel door het "iedereen maar even veel kansen willen geven in Nederland". We kijken niet naar wie de beste is, maar naar wie is nog niet geweest? Ik vind dat ook waardeloos: laat de beste fluiten. Dit zorgt er, als het goed is, voor dat er minder fouten worden gemaakt tijdens de wedstrijden.

15 mei 2021 om 10:35

Ik geef hem 100 procent gelijk Maar (!) je moet inderdaad ook anderen de kans geven. Ik weet niet hoe de Knvb het doet, maar je zou dan moeten werken met een gericht traject.

Mijn punt is, je kunt niet enkel afhankelijk zijn van enkele toppers. Want zoals hij al aangeeft, hij heeft dit werk niet nodig. Dus stel dat hij stopt, dan is hij weg. En stel dat de andere 20-30 stoppen, dan moet je als Knvb terugvallen op minder goede scheidsrechter en het is maar de vraag hoe snel je die op een hoog niveau krijgt.

De toppers moeten belangrijke en meer wedstrijden krijgen. Minder goede scheidsrechters moeten betere begeleiding en opvolging krijgen zodat ze naar een hoog niveau groeien. Als dat niveau er trouwens niet is, dan moet je door selecteren net zoals je met een voetbalploeg doet.

15 mei 2021 om 13:30

als we “de beste scheidsrechters moeten meer fluiten” beleid zouden volgen, dan komt Serdar misschien nog niet eens aan het aantal van 17 duels. Dat hij een goed punt heeft met het te volgen beleid is een, maar zichzelf vervolgens bij de beteren rekenen...vind ik twijfelachtig

Je kan zeggen van hem wat je wil, maar als je dit publiekelijk naar buiten brengt, dan heb je wel karakter.

15 mei 2021 om 08:56

Karakter... openlijk je baas aanvallen omdat je zelf vindt dat je beter bent dan de anderen en daarom meer wedstrijden had moeten krijgen dan die anderen. Ik noem dat gewoon achterbaks en arrogant. Zou Gözübüyük zelf niet gewoon wat beter kunnen fluiten en zich wat minder inmengen in de pokerspelletjes van zijn vriendjes in Rotterdam?

15 mei 2021 om 09:08

Dat is niet achterbaks. Hij zegt dat ze het in Zeist al weten, dus heedt hij het daar ook al aangegeven(En hij niet als enige). En als er dan helemaal niks mee gebeurd, dan miet het op een andere manier aangezwengeld worden. En dat doet ie nu dus via het AD.

15 mei 2021 om 09:13

Hij roept hier nu publiekelijk om het hoofd van zijn leidinggevende met de stelling dat hij meer wedstrijden verdiend, weer ten koste van zijn collega’s. Dat is in mijn woordenboek achterbaks.Volgens mij is Gözübüyük gewoon weer eens voor eigen parochie aan het prediken. Met opmerkingen als ‘van uefa krijg ik wel de mooie wedstrijden’ en ‘ik heb geen bekerfinale of topper mogen fluiten’ krijg ik niet het idee dat het hem om wat anders te doen is dan er zelf beter van te worden.

15 mei 2021 om 09:21

Tja als hij het intern al heeft aangegeven en er niks aan gedaan is, helpt het misschien wel om de druk wat op te voeren door middel van de voetbalfans/media. Als het intern niet was besproken zou het imo geen nette actie geweest zijn om het naar buiten te brengen

15 mei 2021 om 10:07

Slap, respectloos, egoïstisch, arrogant, onprofessioneel en oncollegiaal is meer wat het is.
Dit is juist exact het omgekeerde van op een positieve manier karakter tonen. Laf via de media je collega's naar beneden halen in de hoop dat je er zelf beter van wordt.

Normaal niks tegen deze man, geen slechte scheids, maar ook niet enorm van onder de indruk. Ik snap dat het frustrerend is als je in de rangorde gedaald bent. Echter siert dit hem allerminst en is het treurig dat genoeg mensen het blijkbaar zelfs aanmoedigen, dan ben ik bang dat je nog wat levenservaring mist.

Serdar moet niet zeuren en gewoon goed zijn best blijven doen dan krijgt het vanzelf wel weer meer wedstrijden. Als hij zo doorgaat met dit soort opmerkingen zal het (hopelijk) alleen maar averechts werken.

15 mei 2021 om 10:23

Beetje makkelijk zo n reactie. Hij is niet gedaald in pikorde hij geeft aan dat ze in Zeist iedereen evenveel principe hanteren. En sommige scheids zijn nog relatief nieuw en sommige fluiten in Europa wat je zou kunnen zien als hoog aangeschreven. Of het hypocriet is weet ik niet want het is me niet duidelijk in hoeverre dit besproken is en wie dit allemaal al heeft aangekaart buiten dat hij dit nu roept. Maar soms kan het nodig zijn dat je zo een opening probeert te zoeken als alles vast zit.

15 mei 2021 om 10:32

Hij probeert een opening te zoeken door te suggereren dat het wel eens tijd is voor een nieuw bewind. Dat is toch gewoon hufterig gedrag? Of roep jij ook publiekelijk om je baas zijn hoofd als jullie het niet eens kunnen worden met elkaar?

15 mei 2021 om 10:37

@heuvel

Ik vind het knap en goed dat hij dit doet. Maar ook al weten ze het in Zeist, hij krijgt er straks wel van langs omdat hij dit nog eens in de media brengt. En dat ze hem hiervoor gaan aanpakken is triest tot en met.

Zo'n Egmond laat dit niet voorbij gaan. Die is op zijn zieltje en eer getrapt zijn.

15 mei 2021 om 10:50

Je bedoelt dezelfde manier hoe Van Egmond op zondag altijd scheidsrechters afzeikt op ESPN en pas daarna contact met die scheids zoekt?

15 mei 2021 om 11:41

Je hebt niet alleen karakter maar geeft ook aan dat er volkomen onvolwassen wordt gereageerd in Zeist met van Egmond aan het roer. Dit is de baas die zelf nooit iets gepresteerd heeft en helaas gaan zijn vriendjes voor. Van Egmond heeft een grote mond hoe hij scheidsrechters na wedstrijden afvalt over verkeerde beslissingen terwijl hij in zijn tijd nooit een voldoende heeft gehaald en dat moet dan de baas zijn over aanstellen scheidsrechters. Daarnaast was dit al bekend in Zeist voor hij het in de publiciteit brengt en laat hem dan misschien niet de beste zijn maar de slechtste is het zeker ook niet. Mogelijk toch meer slijmen bij van Egmond. Zoals het nu gaat is het totaal verkeerd met alle scheidsrechters en zeker door de bemoeienis van de ondeskundige VAR in Zeist die er totaal een puinhoop van maken en scheidsrechters onzeker gaan worden. Serdar je hebt gelijk het eens goed aan te kaarten en wens je succes maar nu je je eigen baas bent afgevallen zal je nog minder worden aangesteld aangezien van Egmond niet tegen kritiek kan.

Er klopt wel meer niet. Scheidsrechters die in de eredivisie falen als een soort van straf in de kkd laten fluiten is ook zo'n achterlijk iets. Net of die ploegen een scheidsrechter verdienen die zijn vorig wedstrijd zwaar in de fout ging.

15 mei 2021 om 10:59

Daar gaat het niet om. Gezien het niveau in de KKD lager ligt, ligt het tempo ook lager en kunnen beginnende scheidsrechters, die nog wel eens een fout maken, de boel makkelijker bijbenen. Daarnaast krijgt de KKD uiteraard minder media-aandacht, waardoor als er een fout begaan wordt bij Telstar tegen Oss, deze niet zo breed uitgemeten wordt als dat die fout gemaakt wordt bij PSV-AZ.

15 mei 2021 om 11:06

Dat is juist heel erg logisch. Spelers worden ook gestraft door ze een keer met de beloften mee te laten doen. KKD is nou eenmaal een lager niveau dus die krijgen ook scheidsrechters van lager niveau.

Eigenlijk zou je die lijst (als die er is) eens moeten bekijken welke scheidsrechter welke duels en hoeveel wedstrijden ze hebben gefloten. krijg je een beetje een indicatie hoe de knvb ze indeelt, denk ik. Wellicht doen ze wat met zijn punten van aandacht. Maar de knvb kennende...

Van Egmond en Wiedemeijer horen bij de slechtste scheidsrechters die Nederland ooit heeft gehad. Ik heb vaak wedstrijden compleet zien ontsporen als die 2 floten. Typisch KNVB dat dit soort mensen een functie krijgen in Zeist. Net als vd Looi en anderen bewijst de KNVB een opvangcentrum te zijn van mislukte mensen in de voetballerij.

15 mei 2021 om 09:32

Die gasten zijn totaal niet vooruitdenkend, innovatief of wat dan ook. Ze lijken wel op van die oud bestuurders van amateurverenigingen. Die ouderwets te werk gaan, blijven hangen in het oude en niet modern en vooruitstrevend zijn.

Tsja deels met hem en ook de andere reacties eens. Het is natuurlijk te gek voor woorden dat een fossiel als Van Egmond, die zelf nou niet bepaald als een van de betere scheidsrechters bekend stond de opperbaas van Zeist is. Ook het gegeven dat deze typische politieagent geen tegenspraak lees kritiek duldt zal Serdar ongetwijfeld niet verder helpen, maar daarnaast is Serdar ook wel een beetje heel vol van Serdar zelf. Ik vond hem jaren geleden toen die net kwam kijken echt goed, maar vervolgens is hij toch een beetje blijven hangen en is vooral zijn attitude mij tegen gaan staan, denk daarbij vooral aan die actie met dat bandje.

Bizar eigenlijk dat de heer Van Egmond een dergelijke functie heeft. Ondanks dat we nu een aardig goede lichting scheidsrechters hebben was deze man natuurlijk zelf niet echt een goed voorbeeld. 1 van de meest warrige, onvoorspelbare en inconsequente scheidsrechters die we ooit hebben gehad heeft hier in Nederland de leiding. Je moet je eens voorstellen dat de KNVB over een aantal jaar Siemen Mulder aanstelt om hem op te volgen.... Het is bijna hetzelfde dat bijvoorbeeld Sven van Beek aan Mathijs de Ligt gaat uitleggen hoe hij moet verdedigen...

Zeker niet de slechtste scheidsrechter maar Serdar is inderdaad nogal vol van zichzelf. Zijn baas die inderdaad ook echt geen goede scheidsrechter was houdt niet zo van tegenspraak en kritiek, dit is al eerder gebleken. Echter vind ik dat als je zo graag zo hoog van de toren blaast, je in ieder geval moet zorgen dat je aan alle voorwaarden moet voldoen waaronder het behalen van je verplichte conditietest. Zou dit niet een reden kunnen zijn dat hij aanzienlijk minder wedstrijden gekregen heeft?

Hij heeft terecht kritiek op van Egmond. Hoe kan iemand de leiding krijgen over de scheidsrechters, die zelf een van de slechtste scheidsrechters is geweest die er in Nederland heeft rondgelopen. De man was als scheidsrechter een complete aanfluiting in het betaald voetbal.

Was hij niet een paar weken geleden gezakt voor zijn fitheidstest?

Ik snap wel dat je 0 wedstrijden van Feyenoord fluit. In het verleden is je objectiviteit al in twijfel getrokken na je pokeravondjes. Daarnaast ben je ook lang niet goed. En hoe hij dit naar buiten brengt is ronduit triest. Ga maar lekker ergens anders werk zoeken Sedar. Je hebt je kleuren laten zien

Zo maar liefst drie wedstrijden in de cl poeh poeh, onbegrijpelijk dat hij gewoonweg niet alle wedstrijden fluit in de eredivisie

Misschien niet erg tactisch maar wel waar. Manschot, de graaf en van Boekel fluiten naar mijn gevoel elk weekend en hebben t niveau van de kkd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Het goede optreden van Denzel Dumfries op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren