Fortuna Sittard haalt gamegigant als nieuwe investeerder binnen

Donderdag, 13 mei 2021 om 12:15Rian Rosendaal

Fortuna Sittard heeft een nieuwe investeerder gevonden. Voorafgaand aan het thuisduel met Vitesse van donderdagmiddag is officieel bekendgemaakt dat de Limburgse club in zee gaat met gamegigant Azerion. Het internetbedrijf uit Amsterdam, gespecialiseerd in online gamen en advertentietechnologie krijgt twintig procent van de aandelen van Fortuna in handen.

"Wij zijn erg blij en enthousiast om de krachten te bundelen met Azerion", verklaart eigenaar Isitan Gün in een reactie op de website van Fortuna. "Azerion is een snelgroeiend bedrijf met wereldwijde impact en heeft een ongekende expertise op het gebied van gaming- en advertentietechnologie. Nadat we met elkaar in gesprek zijn geraakt, merkten we al vrij snel dat er veel overeenkomsten zijn tussen beide partijen en dat we goed matchten op het gebied van organisatiecultuur. We hebben beiden een out-of-the-box-mentaliteit en zijn toegewijd om onze ambitieuze en creatieve ideeën te realiseren. We zien de toekomst met Azerion aan onze zijde bijzonder zonnig tegemoet", zo klinkt het hoopvol uit de mond van Gün.

Fortuna lijkt ‘John de Mol van Turkije’ definitief buiten de deur te houden

De Limburgse club gaat definitief niet in zee met de Turkse zakenman Acun Ilicali.Lees artikel

Atilla Aytekin, mede-oprichter en mede-CEO van Azerion, sluit zich aan bij de woorden van Gün. "Vanaf het eerste ogenblik is de klik met Fortuna Sittard ontzettend goed", benadrukt de zakenman. "Als Azerion werden wij met een enorme warmte welkom geheten in het stadion, waardoor we ons meteen thuis voelden. We zijn voetballiefhebbers en zien tal van overeenkomsten tussen deze fantastische club en Azerion. Fortuna Sittard is, net als wij, één grote familie en met games in ons portfolio als Habbo Hotel en Hotel Hideaway weten we dat een sterke en hechte band met de community erg belangrijk en waardevol is. Het was derhalve logisch voor ons te investeren in deze mooie club."

De Turkse zakenman Acun Ilicali probeerde onlangs in te stappen bij Fortuna, maar hij slaagde uiteindelijk niet in die missie. Gün benadrukte toen al dat de club achter de schermen bezig was met een nieuwe investeerder. De keuze is dus gevallen op Azerion. "Met de kapitaalinjectie biedt Azerion de Limburgse traditieclub de middelen om te beantwoorden aan de sportieve en organisatorische ambities. Bovendien zet het internetbedrijf zijn volledige digitale spierkracht in om Fortuna Sittard ook strategisch verder te brengen. Het nog dichter bij elkaar brengen van fans door de inzet van digitale, sociale en interactieve communicatiemiddelen is hier een belangrijk onderdeel van. Net als het creëren van entertainment via games en exclusieve content", zo valt te lezen in de verklaring van Fortuna van donderdag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door excellent)

Wat een goed nieuws zeg! Een zeer innovatief bedrijf met een concept dat past bij een innovatieve club die Fortuna graag wil zijn de komende jaren. 20% van de aandelen is een behoorlijk mooi deel, waarbij Gün grootaandeelhouder zal blijven en er tegelijkertijd een mooie financiële stap gezet kan worden in de verdere doorgroei van de club.

Belangrijk, zeker in deze tijd waarin veel andere (concurrerende) clubs wat meer met de hand op de knip zullen moeten gezien de misgelopen gelden ten gevolge van corona. Hopelijk kunnen we hiermee de benodigde stappen zetten die nodig zijn om ons structureel in de middenmoot te vestigen met zo nu en dan een leuke uitschieter richting plek 8. Daar zijn wij ontzettend tevreden mee. Top werk geleverd door Gün en Pfennings.

13 mei 2021 om 12:39

Hi Kalou. Misschien fijn om te weten, maar deze Isitan Gun is in de race om ook bestuurslid van Galatasaray te worden. Eind mei zijn er verkiezingen, en de kans bestaat dat Burak Elmas (onder wie Gun dus gaat werken) voorzitter van Gala wordt. Wat is je mening hierover? Denk je dat Gun en bestuurslid van een club als Gala en eigenaar van Fortuna kan blijven? Of heb je liever 1 vd 2?

13 mei 2021 om 13:07

Klopt inderdaad Flackogs. Dat is inderdaad al een hele poos bekend. Gün heeft in het verleden reeds bij Gala gewerkt en er nooit een geheim van gemaakt dat Galatasaray ook echt zijn club is. Ik gun hem die stap van harte, echter heeft hij tot nu toe aangegeven dat het één geen invloed gaat hebben op het ander. Hij is natuurlijk grootaandeelhouder en voorzitter van Fortuna Sittard, maar het dagelijkse bestuur van de club is in handen van Ivo Pfennings. Gün is en blijft voorlopig ook, uiteraard wel nauw betrokken bij beslissingen als deze.

Ik heb verder zelden zoveel vertrouwen gehad in een bestuurder als in deze man, ook al was ik in 2016 ook nog enigszins sceptisch. Een ontzettend intelligente, integere en capabele persoon die altijd de juiste keuze zal maken in een dergelijke situatie. Indien Gün denkt dit te kunnen combineren, dan zie ik geen enkele reden om daaraan te twijfelen.

Leuk al die inversteerders maar vind het toch altijd een risico mensen zoveel macht te geven die geen binding met de club hebben. Kijk naar een Ado waar de chinezen niks om de club geven in dat opzich ben ik altijd blij met van Seumeren iemand die buiten inversteerder ook de grootste fan is van Utrecht. Ik zal het wel leuk vinden als het goed verloopt bij Fortuna want zal de eredivisie ook goed doen als het niveau van de clubs omhoog gaat maar ik blijf het een risico vinden zulke mensen kunnen de club groter maken maar ze kunnen ook de hele club kapot maken.

13 mei 2021 om 12:45

Het is in dit geval ‘maar’ 20% he, geen meerderheidsbelang. Ook denk ik dat het goed is dat het gewoon om een NL investeerder gaat.

Ik heb bij één van de bedrijven die onder Azerion vallen gewerkt. Ik snap niks van hoe dit past binnen hun beleid en business. Als sponsor niet en al helemaal niet als investering. Investeren in een voetbalclub is net als het kopen van een auto; de investering wordt zelden meer waard.

13 mei 2021 om 12:44

Snap het wel. Denk dat er een redelijke overlap is tussen voetbalsupporters en gamers. Vooral onder jongeren. En als ik nu iets zie van Azerion ben ik eerder geneigd erop te klikken aangezien ik de naam eerder voorbij heb zien komen (bewezen theorie in de marketingwereld).

13 mei 2021 om 13:49

Het gaat ook om je netwerk te versterken. Ik gok dat beide heren een Turkse achtergrond hebben (niet zeker bij Azerion), dus verwacht dat ze elkaar via een dergelijk netwerk hebben kunnen vinden. Als game fabrikant kan je in voetbalkringen interessante partners tegen komen, en wanneer je dan mede eigenaar bent van een voetbalclub kom je toch al wat makkelijker binnen.

Habbo hotel Jezus dat is lang geleden. Anyway ik hoop natuurlijk op een langdurige samenwerking!

Tsja, Azerion.. Leuke investeerder op het eerste gezicht en ze pronken met Habbo Hotel en Hotel Hideaway, maar verder niet echt bekend met de overige projecten indien die er zijn. Maar of je nou met deze 2 games veel publiciteit vergaart, dat betwijfel ik ten zeerste. Het stamt uit 2005 ofzo, de piek van populariteit is geweest en ze leven nu vooral op de bestaande community en pieken ivm covid. Wat ik wel weet, is dat ze meer focussen op de overige projecten en HH eerder genoemd wordt vanwege de grote bekendheid. Heb even op Azerion's site gekeken en ze zitten ook achter games als Governor of Poker 3, dus dat is dan wel weer positief. Qua doelgroep zitten ze goed, want gamers zijn er van jong tot oud. Maar ik betwijfel wel of ze dit wat gaat opleveren. Wel moet ik zeggen dat FS handige connecties heeft weten binnen te slepen via meneer Gun.

Ze spelen ook als een videospel de laatste tijd. Het is totaal niet realistisch hoe Fortuna zich goed staande houd in de Eredivisie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Twente41-2
13.PEC Zwolle38-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Lisandro SemedoAanvaller349
I. GünUnknown
S. UlteeUnknown
G. CoxVerdediger335
T. TekieMiddenvelder331
Z. FlemmingAanvaller3312
M. AnghaVerdediger320
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren