Lucas Pratto zondagavond al onder het mes vanwege horrorblessure

Zondag, 9 mei 2021 om 18:02Yanick Vos • Laatste update: 18:08

Lucas Pratto is zondagmiddag na afloop van Feyenoord Ajax (0-3) van het veld gedragen met een zware enkelblessure. Feyenoord meldt dat er na onderzoek in het ziekenhuis een breuk is geconstateerd. De Argentijnse spits wordt zondagavond al geopereerd en komt dit seizoen niet meer in actie. Pratto zette vlak voor tijd een sliding in bij een duel met Davy Klaassen, waarbij hij de breuk opliep. De regie van ESPN toonde geen herhaling van de actie omdat het er volgens commentator Vincent Schildkamp te ernstig uit zag.

Pratto kwam tien minuten voor tijd als invaller binnen de lijnen als vervanger van Bryan Linssen. In de laatste minuut zette hij een sliding in om de bal van Klaassen af te pakken. Tijdens de sliding bleven de noppen van de rechterschoen van Pratto in het veld steken, waardoor zijn enkel dubbel klapte. De Ajacied kwam vervolgens terecht op het lichaam van Pratto, die zichtbaar veel pijn had.

Pratto probeerde na een behandeling op het veld in eerste instantie op eigen kracht op te staan. Toen dat niet lukte werd hij door leden van de medische staf van het veld gedragen. Aanvoerder Leroy Fer werd direct na afloop van de wedstrijd gevraagd naar de blessure van Pratto, maar gaf aan niet gezien te hebben wat er precies is gebeurd. Kenneth Perez gaf vanuit de studio aan dat hij verwacht dat Pratto zijn enkel heeft gebroken, afgaand op de beelden en het feit dat hij niet op eigen kracht kon opstaan.

Het moment waarop Lucas Pratto geblesseerd raakt.

Ploeggenoot Bryan Linssen zocht Pratto op in de kleedkamer. “Hij lag gewoon op de bank en had pijn. Ik heb verder niet met hem gesproken”, aldus Linssen na afloop in gesprek met ESPN. Verslaggever Hans Kraay junior beschreef vervolgens wat hij zag: “Volgens mij is het zo dat hij er dwars doorheen is geklapt en met zijn punt zijn scheenbeen heeft geraakt, dus daar is alles kapot wat kapot kan zijn.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door varenak)

Kwam ook wel handig inglijden bij een 0-3 stand, hopen voor hem dat het meevalt

9 mei 2021 om 16:55

Was ook gewoon een pure frustratie tackle en minimaal geel. Misschien zelfs rood. Met 2 benen van achter inkomen in de laatste minuut op die positie. Onbegrijpelijk dat Makkelie dit liet doorgaan als je zag hoe pietluttig hij de hele wedstrijd floot. Dit had Klaassen zomaar het EK kunnen kosten. Wel zuur voor die jongen natuurlijk, maar het was echt een idioot domme tackle.

9 mei 2021 om 18:13

Had Klaassen het EK kunnen kosten? Overdrijven is ook een vak. Pratto houdt z'n benen gewoon laag en speelt met het gelukkige been zelfs gewoon de bal. Laten we het er gewoon op houden dat dit enkel sneu is voor Pratto. Het zag eruit of alles in die enkel kapot is gegaan bij die actie.

9 mei 2021 om 19:01

Dat het enorm sneu voor pratto is is duidelijk, maar hij kwam gewoon heel achterlijk in met 2 benen in de laatste minuut bij 0-3 achter.

9 mei 2021 om 18:47

Nee was inderdaad niet handig, maar toen ik het terugkeek zag je wel dat hij puur voor de bal ging. Ik snap wel dat die gretig is en graag wilt. Vind sommige reacties echt schrijnend, is gewoon klote dat je zo'n forse blessure oploopt en het was ook geen gemeen spel van hem. Hoop dat die snel hersteld.
Wat mij betreft is Klaassen er ook zo goed vanaf gekomen omdat Pratto zo fair een overtreding maakte. Geen geel, geen rood en gewoon een onnodig maar fair duel.
Ik reageer overigens op jouw omdat ik je reactie gewoon chique vond.

9 mei 2021 om 19:52

Ja ik vond het persoonlijk heel lomp en dom inkomen van pratto. Zeker met die stand, de tijd en de positie op het veld leek het mij een frustratie tackle. Wel verschrikkelijk voor die jongen natuurlijk. Een vrij ongelukkig seizoen gedraaid en dan je enkel (?) breken waardoor je de start van het nieuwe seizoen bij je nieuwe club mist. Hoop dat hij snel herstelt van dit.

9 mei 2021 om 20:16

Aanvallers en slidingen, dat gaat vaak nooit goed.

Ziet er pijnlijk uit. Wens je niemand toe natuurlijk. Hopelijk hersteld hij goed.

Dat zeg er héél naar uit. Vreemde actie, maar hoop dat het meevalt voor hem.

Die man heeft toch wel echt een bijzonder rot jaar tot nu toe..

Ik vrees dat daar echt iets volledig kapot is. Zijn tenen kietelen zijn knieholte bijna op die foto bij artikel. Ziet er niet fraai uit.

Heel naar. Maar ook heel merkwaardig hoe hij bij 0-3 achter met zon vaart in kwam. En als je noppen in het gras staan vangt je enkel al je gewicht op.

pfoeee als je dat laatste plaatje ziet zou dat wel is t einde van zn carriere betekenen. dan is zn avontuurtje hier wel echt helemaal compleet

Nou het waren 3 mooie wedstrijden.... Zo'n enkelblessure gun je niemand, maar wat een mislukt avontuur zeg. Gelukkig zag je dit al van mijlen ver aankomen, beetje jammer dat de mannen achter de knoppen dat niet zien.

Ik dacht dat het wel zou meevallen, maar ik zie nu die ene foto. Zijn rechter voet...Ik gun hem geen zware blessure, maar waarom ga je er dan zo in? De wedstrijd was afgelopen. Op deze manier heeft een speler geen respect voor zichzelf maar ook niet voor z'n tegenstander.

Dit was ook gewoon een domme en smerige tackle, wil Klaassen gewoon een doodschop geven. Dit had andersom ook een zware blessure kunnen zijn. Begrijp niet waarom je op die plek bij 0-3 zo in komt glijden, maar goed, hij zal er wel zijn redenen voor hebben. Hopelijk voor hem valt het mee, een gebroken enkel gun je niemand. Maar dit had andersom ook fataal kunnen zijn.

Jemig die foto, die voet staat zowat 180 graden gedraaid.

Zo’n blessure gun je niemand. Verschrikkelijk voor hem, potentieel eind van een carriere gezien zijn fysiek nu al. Voor de rest natuurlijk een domme onnodige tackle van hem. Waarom doe je dat op zo’n stand op die positie als aanvaller.

Oei, dat ziet er echt heel naar uit. Begrijp wel dat ze dat niet nogmaals lieten zien. Hoop voor hem dat het enigszins meevalt, maar als je dat beeld zo ziet vrees ik het ergste (gescheurde banden).

9 mei 2021 om 17:10

Gescheurde banden? Denk dat die eerder wat botten gebroken heeft

9 mei 2021 om 17:16

Het één sluit het ander natuurlijk niet uit.

Met de stand die er op het scorebord stond een hele domme onnodige actie van hem. Maar hoop dat de schade mee valt. Zware kwetsuren gun je niemand.

Je gunt het niemand. Maar het zag er wel uit of het een behoorlijk onbesuisde actie was. Als die enkel gebroken is dan kon het wel eens een langdurige tijd kosten.

Super lomp voor hem. Mag je een keer spelen in een seizoen dat nergens meer om gaat, voor hem in ieder geval niet want heeft 0 binding met de club en haar toekomst. En dan blesseer je jezelf op zo’n manier. Was al wat ouder toch? Dus waarschijnlijk einde carrière.

Die zal nooit meer voet op Nederlandse grond willen zetten na dit seizoen denk ik. Erg sneu voor Pratto.

Heel zuur, zoiets gun je ook niemand. Wel een actie waarvan je denkt “was dit nou nodig?”. Hopelijk valt het enigszins mee.

Een triest einde van wat ooit een opwindende klassieker was. Jammer voor Pratto, want dit gun je niemand. In feite een heel ongelukkig moment, vaker voorkomend in een contactsport. En dan gaat net alles verkeerd wat maar verkeerd kan gaan. Natuurlijk, het was een risky tackle, maar dat had ook anders (beter) kunnen aflopen.

Mijn vorige reactie was schijnbaar niet onderbouwend genoeg. Ik vind het schandalig en zielig dat VZ hier een foto plaatst van het moment dat Pratto zwaar geblesseerd raakt. En dat vind ik omdat niemand de speler dit gunt en denk ik ook bijna niemand op deze vreselijke beelden zit te wachten. Dat een zender als Espn de beelden niet in een herhaling wil tonen zegt genoeg en dat zou voor deze site ook genoeg moeten zijn om geen beeldmateriaal te plaatsen bij dit bericht.

Daarnaast vind ik het 'bijzonder' dat elk kritisch bericht op VZ zelf hier wordt verwijdert. Wij zijn mensen met een mening en VZ faciliteert ons met dit forum om onze mening te uiten. Volgens mij zei ik nu en in mijn vorige bericht niets verkeerd, ik heb niemand beledigd, maar enkel mijn mening gegeven.

OT: Het was een beetje een lompe tackel van Pratto, maar dat hij met zijn voet in het veld blijft hangen is wel heel ongelukkig, net zoals dat Klaassen nog even op de enkel van Pratto lijkt te staan.

Heel lullig, hij kwam nog met zoveel verwachtingen naar Nl.. Dat hij dan niet goed genoeg is, is al kut, krijg je ook nog publiekelijk kritiek van je trainer en dan dit op t laatst. Blessures als dit gun je niemand, ook een speler van de rivaal niet. Sterkte goos!

Triest voor die jongen en beterschap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren