Statement Manchester United: ‘Volledig onjuist dat de poorten werden geopend’

Maandag, 3 mei 2021 om 18:44Dominic Mostert • Laatste update: 18:53

Manchester United werkt samen met de politie om personen te identificeren die zich zondag schuldig maakten aan crimineel gedrag rond en in stadion Old Trafford. De club zou een thuiswedstrijd spelen tegen Liverpool, maar die werd afgelast vanwege ongeregeldheden. Aanhangers van Manchester United demonstreerden tegen de familie Glazer, de eigenaar van de club. Na een protest bij het spelershotel en voor het stadion slaagde een grote groep fans erin het stadion te betreden.

"Hoewel veel fans gebruikmaakten van hun recht op demonstratie en hun mening op een vredige manier uitten, wilden sommigen de voorbereiding van de ploeg en de wedstrijd zelf dwarsbomen", schrijft Manchester United daags na de protesten in een statement. In Engeland gaat het gerucht rond dat supporters het stadion konden betreden dankzij een medewerker van de club die de poort opende, maar dat wordt met klem ontkend. "Berichten in de pers en op sociale media dat demonstranten het stadion en het veld konden betreden omdat personeel van de club de poort opende, is volledig onjuist. Nadat barrières voor het stadion werden doorbroken, beklommen sommige demonstranten de poorten aan het eind van de Munich tunnel (een tunnel onder de zuidtribune, red.), forceerden ze een zijdeur en een buitendeur, waardoor andere supporters het stadion en het veld konden betreden."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Manchester United - Liverpool definitief afgelast na hevige protesten

Op sociale media gaan veel video's rond van de ongeregeldheden. Lees artikel

Een andere opening ontstond toen een demonstrant de deur van de invalideningang met geweld opende, schrijft de club. "De meerderheid van de fans zal de schade als gevolg van crimineel gedrag, evenals geweld richting clubpersoneel, politie of andere fans, afkeuren of heeft dat al gedaan. Het is nu een kwestie voor de politie. De club wil niet dat vredige demonstranten worden bestraft, maar zal met de politie werken om de personen te identificeren die zich schuldig maakten aan crimineel gedrag. Verder zal de club zelf ook sancties uitdelen aan iedere seizoenkaarthouder en ieder clublid dat wordt geïdentificeerd.”

Tot slot geeft Manchester United aan dat er nog geen duidelijkheid is over het inhalen van de wedstrijd tegen Liverpool. De Premier League zal daar uitsluitsel over moeten geven. Volgens ESPN verwacht Manchester United geen puntenaftrek. Normaliter is de thuisclub verantwoordelijk voor het organiseren van een wedstrijd en daarmee ook aansprakelijk indien dat niet gebeurt. De Premier League en de politie van Manchester schaarden zich echter achter het besluit om de wedstrijd af te gelasten, waardoor puntenaftrek niet aanstaande lijkt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Het is duidelijk dat de supporters al jaren afwil van de profiteurs genaamd de Glazer family. Is het misschien ook voor hun niet beter dat ze de club te koop zetten en weggaan? Waarom blijven op een plek waar je niet gewild bent.

3 mei 2021 om 18:58

1 woord; geld. United is , ondanks dat de sportieve prestaties niet echt goed zijn laatste tig jaren, nog steeds een groot merk wereldwijd.

3 mei 2021 om 19:17

En mochten ze wat minder geld eruit trekken dan ze willen, dan wordt er toch even een zomer niet met miljoenen gesmeten. Deze mensen hebben niks met de club, of de supporters. Daar gaat dit niet veel aan veranderen. Ver van hun bed verhaal. Het geld stroomt toch nog steeds gewoon binnen.

3 mei 2021 om 19:23

Weet je wat er gewoon gaat gebeuren? Ze halen Sancho binnen. Geven hem het nummer 7. En de shirtjes gaan weer als zoete broodjes over de toonbank. Er is al eerder aangeven dst de Adidas niet tevreden is met de verkoop van de shirtjes. Dus moet er iets gebeuren.

3 mei 2021 om 19:27

Plus ze verblijven ook nog eens aan de andere kant van de Atlantische oceaan. Daarnaast begrijp ik de kritiek ook niet zo goed. Het is ook niet zo dat Manunited de laatste jaren zuinig was met hun geld. Er is grof geld betaald voor Wan Bissaka, Maguire, van de Beek en Fernades. Het was de TD die er een potje van heeft gemaakt, en die is nu dankzij de protesten eindelijk weg.

3 mei 2021 om 19:42

het gaat meer om het feit dat de Glazers totaal niet geïnteresseerd zijn in de club en het alleen maar als een cashcow zien. Al het geld dat wordt geïnvesteerd in de selectie komt uit de omzet niet uit investering van hun kant.

3 mei 2021 om 19:46

Deels begrijp ik dat wel. United dat bijvoorbeeld Koulibaly niet binnen haalt omdat ze geen 5 miljoen extra willen betalen. Dat zijn de oudere United fans niet gewend. Iedereen kwam naar United. Maar het is inderdaad meer dat het geld slecht besteed wordt. En het is een beetje een zwaktebod. Ze halen hun doelen niet, dus dan maar wild met geld smijten. Omdat ze niet willen afzakken zoals bijvoorbeeld Liverpool, en jarenlang geen Champions League halen. Want dan gaan ze het in de portemonnee voelen. Spaghetti tegen de muur gooien en kijken wat blijft hangen. Met een hele hoop B garnituur voor veel te hoge bedragen als gevolg. En hoe ze de club gekregen hebben, natuurlijk.

3 mei 2021 om 19:46

@ajax/barca Hier ga je wel even de fout in. De Glazers hebben 0 euro geïnvesteerd in de club. Maar rond de 1,5 a 2 biljoen uit de club gehaald. Daarbij is er ook niet altijd goed ingekocht. Terwijl er gewoon wel het geld voor was. Die TD doet alles wat de eigenaren zeggen. Het trekpopje van de Glazers. Dat hij weg gaat en een ander trekpopje komt. Zal niks veranderen.

3 mei 2021 om 23:12

Maar er wordt toch wel flink geïnvesteerd in de spelersgroep? 90 miljoen voor Maguire? 120 miljoen voor Pogba??? 60 miljoen voor Bruno Fernandez? Dat is toch geen kattepis. Om nog maar te zwijgen over de salarissen die er worden uitgedeeld. Denk maar aan Sanchez en de Gea die elk rond de 20 miljoen per jaar verdien(d)en. Liverpool geeft veel minder uit. Dat het geld niet goed geïnvesteerd wordt is natuurlijk iets anders.

4 mei 2021 om 08:53

@MUfcmart: dat er alleen geld uit omzet wordt geïnvesteerd en niet geld uit de zakken van de eigenaren lijkt me eigenlijk een prima beleid. Zouden meer clubs moeten doen, dan deed Manu zo weer mee om de titel.

Verkoop die club nou gewoon!

3 mei 2021 om 20:04

Waarom? Zij kochten hem en mogen er alles mee doen wat ze willen.

3 mei 2021 om 20:31

Waarom? Wat dacht je van de fans?

3 mei 2021 om 21:05

Omdat de fans schreeuwen verkoop de club denk je dat een eigenaar zomaar zijn club dus eigendom gaat verkopen?! Sowieso moet er een koper zijn, zijn die er? Hij wilt vast met winst verkopen en ga zo door. Vind het makkelijk, fans willen hem weg dus moet ie weg haha

3 mei 2021 om 21:13

Dus als er veel mensen die jou niet kennen willen dat jij je huis gaat verkopen of dat als willekeurige mensen willen dat jij met je baan stopt doe je dat dan ook? Het idee dat er ook om de fans gedacht moet worden is niet meer relevant door de extreme hoeveelheid geld die er in rond gaat

3 mei 2021 om 23:15

Vind dat jij de fans maar bestempeld als niks. En die niks voor het zeggen hebben. Je vergeet dat deze mensen heel hun leven, leven voor de club. Veel liefde en passie ermee hebben. Waar ze heel veel voor over hebben. Mensen die meer met de club hebben dan menig speler of bestuurslid. In dit geval hebben de Glazers helemaal niks met de voetbal club. Alle inkomsten die ze eraan verdienen. Steken ze in hun eigen portemonnee. En niet in de club.Dik 1,5 biljoen hebben ze uit de club gehaald. United verdiend elk jaar onwijs veel. Dat er elk jaar wel de juiste spelers aan worden getrokken. Met evt een juiste manager. Zoals City en PSG het doen.Maar deze mensen vertikken dat. Denk dat je de macht van de fans onderschat. En zijn in veel meer in staat.Daar waar Adidas al aan heeft gegeven. Dat de shirt verkoop niet al te best is verlopen. Juist deze fans kunnen financiële klappen uit delen. Dat dat lastig is is het tweede. Maar denk niet dat je het moet onderschatten

4 mei 2021 om 00:09

Je hebt gelijk, de fans zijn niks. Het zijn slechts fans. Als iemand een influencer volgt op insta en het niet leuk vind dan ontvolg je gewoon maar omdat jij 20 jaar geheel vrijwillig naar het stadion komt en onder een dekbed met het logo van de club slaapt heb jij wat te zeggen over de investering van deze familie? Zo werkt het niet.

Off:Wat heeft die invalide deur die supporters misdaan? On: ik ben benieuwd of united kan winnen van Liverpool. Solskjear heeft het wel weer knap op de rit gekregen.

Ik vind het best geinig hoe 1 miljardairs familie miljoenen mensen pijn kan doen, en daar ook al 15 jaar van kan profiteren (zonder ook maar 1 cent uit te geven). Iets met kapitalisme en de oneerlijkheid van het systeem ?

Tenzij Man Utd volgend seizoen degradeert en letterlijk geen enkele fan merchandise koopt, blijft die familie daar rustig zitten, het geld stroomt toch binnen.

3 mei 2021 om 19:19

15 jaar al joh? Dan waren ze dus ook onderdeel van de gouden jaren 2006/2009

4 mei 2021 om 10:18

Het punt van Appelsap12 gaat over de manier waarmee de club gekocht is. De Glazers hebben Manchester United zelf de overname laten betalen. Dus je koopt een club en dan trek je het aankoop bedrag weer uit de club. Zo krijg je een club dus gratis in bezit.
De vraag die dan gesteld wordt, is dit iets wenselijks? We hebben hetzelfde met de Hema meegemaakt.
Ik kan me goed vinden in de stelling dat dit een uitwas is van het kapitalisme en dat de overheid dit soort zaken via wetgeving moet voorkomen.

Verrassend dit bericht van de club. Ofwel...de Glazers. (Not)Om het totale plaatje waarvoor gister geprotesteerd is, weg te nemen door er negatief over te zijn. Om zichzelf in beter daglicht te zetten. Moeten dan zeker vergeten wat deze eigenaren al jaren kapot hebben gemaakt bij UnitedNou...Dan is er een deurtje gesloopt. Dat is niets dan wat er tegenover staat met wat de Glazers jaren lang gedaan hebben. Daarbij een grote onzin. En geloof er zelf niet veel van dat er zoveel moeite is gedaan.Een protest dat al lang bekend was. Maar ze willen (ook nu weer) niet luisteren.De media doet iig zijn plicht weer om het negatieve eruit te halen. Op de schaal van de aanwezigen van gister. Is het minimaal. Het kleine negatief halen ze eruit. Terwijl er verder niet veel is gebeurd. Vele acties staan ook gewoon op de live YouTube kanalen. Diezelfde media (Samuel Luckhurst), de trekpop schrijver van de Glazers, die altijd negatief schrijft over de fans. Maar het totale plaatje dus totaal aan zich voorbij laat gaan. Dit zegt gewoon weer genoeg.

3 mei 2021 om 20:58

Lekker bezig man! Je bespaart mij iig de moeite om de leden in te lichten hoe het precies zit! Meeste lullen ook maar wat & hebben totaal geem verstand wat er speelt.. Na zo vele jaren uitleg te hebben gegeven ben ik er wel klaar mee!

3 mei 2021 om 21:17

Haha ja ach... iedereen.mag zijn mening geven. Maar vind wel dat die wel goed onderbouwd moet worden. En wel met de feiten komen. Over dit protest mag iedereen wat vinden. Maar niet vergeten waar het dus werkelijk om te doen is geweest. En waarom ze het zo gedaan hebben. Dan maar van alles lopen roepen wat dan niet waar is.Ben blij dat dit gister is gebeurd. En op de manier waarop. Wat Roy Keane al zei. En ik denk het ook. Is dit nog maar het begin. Laten we iig hopen dat het uiteindelijk het gewenste effect gaat opleveren

Tja, als je revolutie wilt maken dan moet je bereid zijn hard actie te voeren. Door braaf buiten het stadion met een spandoek te gaan staan krijg je die familie niet weg. Het blijft een lastig dingetje: op papier eigenaar zijn van een club die eigenlijk maatschappelijk eigendom is van de supporters. Dan mag je juridisch nog het gelijk hebben, vaak winnen de supporters. Hopelijk lukt dat de Man United supporters ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6423
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller10
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper250
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper110
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren