Manchester United knokt zich terug en wint beladen duel met Tottenham Hotspur

Zondag, 11 april 2021 om 19:30Mart van Mourik • Laatste update: 19:50

Manchester United heeft zondagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt op Tottenham Hotspur. In het Premier League-duel in Londen gingen the Spurs bij rust nog aan de leiding, maar in het tweede bedrijf stelde de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer orde op zaken: 1-3. United blijft tweede met 63 punten, terwijl Tottenham met 49 punten blijft steken op de zevende plek van de ranglijst. Er was geen Nederlandse inbreng in het Tottenham Hotspur Stadium: Donny van de Beek bleef negentig minuten op de bank bij the Red Devils, terwijl Steven Bergwijn geen onderdeel uitmaakte van de wedstrijdselectie van de thuisploeg.

Het was Tottenham dat de eerste kans van de noteerde via Lucas Moura, wiens schot via het been van Luke Shaw over het vijandige doel ging. United was pas na een kwartier spelen voor het eerst serieus aan zet, toen Eric Dier een schot van Marcus Rashford net voldoende van richting wijzigde om een treffer te voorkomen. Beide teams stelden zich het eerste halfuur enigszins terughoudend op, waardoor het aantal opgelegde kansen beperkt bleef. De wedstrijd leek na 34 speelminuten wel opengebroken te worden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Cavani vormde het eindstation van een fraaie United-aanval en rondde koelbloedig af, maar arbiter Chris Kavanagh keurde de openingstreffer op advies van de videoscheidsrechter af. De controversiële beslissing werd genomen op basis van een lichte overtreding van Scott McTominay op Heung-Min Son in de opbouw richting het doelpunt. Roy Keane uitte tijdens de rust op Sky Sports zijn ongenoegen over het omstreden moment. “Ik ben zeer verbaasd. Als dat een overtreding was, kunnen we allemaal maar beter naar huis gaan. Het is schaamteloos hoe een speler (Son, red.) zo naar de grond gaat”, aldus de analist.

Vijf minuten later werd de openingstreffer aan de overzijde alsnog gevonden door Tottenham. Na fraai combinatiespel over meerdere schakels kwam het leer via Moura voor de voeten van Son, die koel bleef en de 1-0 op het scorebord zette. In het tweede bedrijf kreeg de Zuid-Koreaan een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen na een splijtende pass van Sergio Reguilón. David De Gea bracht met zijn rechtervoet echter redding op de poging van Son.

Vervolgens was United aan zet. Een schot van Cavani bracht doelman Hugo Lloris, die de bal niet klem had, in verlegenheid, waarna Fred uit de rebound succesvol afdrukte: 1-1. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd deelden de bezoekers een tweede dreun uit. Vanaf de rechterkant bezorgde Mason Greenwoord een voorzet op maat bij Cavani, die diagonaal binnenknikte: 1-2. Het slotakkoord werd gespeeld door Greenwood, die van dichtbij de 1-3 eindstand op het scorebord zette. Het was de 23ste keer op rij dat United ongeslagen bleef in een uitwedstrijd in de Premier League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door hangover96)

Al met al een verdiende overwinning voor United. Tottenham wilde in de 2e helft niet meer voetballen en dat komt ze duur te staan. Om nu weer te spreken over geluk van United gaat wel wat ver en is ook wel wat kinderachtig, maar het is wel duidelijk dat ze van geluk mogen spreken dat ze nog met 11 man op het veld stonden. SMT had voor zijn klap in het gezicht van Son ook wel een 2e gele kaart mogen hebben (en dus rood). Ook Cavani kwam eind in de eerste helft goed weg met geel na het slaan van de verdediger van Tottenham. Verder wil ik nog even opmerken dat Pogba een wereld partij speelde. Als Pogba zelf wil is het toch wel 1 van de beste centrale middenvelders van de wereld. Champions League plek is wel binnen voor United , nu volop de focus op de Europa League om het goede seizoen ook nog te voorzien van een prijs!

11 april 2021 om 19:40

Een lichte overtreding waardoor de goal werd afgekeurd, iedereen discussieert er op dit moment over, en jij hebt het over Varchester United? Juist..

11 april 2021 om 19:49

Tweede gele kaart voor McTominay? What haha, dit kun je niet menen toch? Die 1-0 van Cavani werd onterecht afgekeurd maar jij had er doodleuk nog rood voor gegeven ook. Niet iedereen heeft evenveel verstand van het spelletje zie je wel

11 april 2021 om 19:53

Wordt een beetje moe van leden die hier na elke mening gelijk verkondigen dat de persoon geen verstand heeft of een ander sport moet gaan volgen. Jeeetje. Zeg wat je wil zeggen en klaar. Wat een zure community is dit geworden man man man

11 april 2021 om 19:59

Hahah maak je niet zo druk kerel, ik zet er niet voor niets een "" smiley bij, het is overduidelijk met een knipoog bedoelt. Verder wordt zoiets zeker niet bij "elke mening" verkondigd. Ik vind het kwalijker dat termen als VARchester United (in dit geval - maar geldt ook voor Vardrid, Varcelona, etc.) gebruikt worden. Beetje frappant dat je daar niet op reageert maar wel op de reactie daar op?

11 april 2021 om 20:00

Ben ik mee eens Leoandremessi, ik wilde eerst niet op de reactie van Sander91k ingaan maar ik vind dat Sander in plaats van mij te verwijten dat ik er geen verstand van heb, beter zijn mening kan onderbouwen en mij eventueel te overtuigen. Dus bij deze Sander vraag ik waarom jij vind dat de goal onterecht is afgekeurd.

11 april 2021 om 20:08

Mensen hebben jou volgens mij al 5 keer uitgelegd onder live meepraten waarom de goal onterecht is afgekeurd, jij weigert echter om naar iemand anders te luisteren. Son trekt zelf aan McTominay, man rukt zich los en raakt Son heel lichtelijk in het gezicht zonder dat hij uberhaupt kijkt naar Son. Of het een overtreding is moet je zelf weten, een gele kaart was het absoluut niet.

11 april 2021 om 20:08

Waarom? Omdat McTominay weliswaar Son aanraakt maar dit is gewoon een normale actie op een voetbalveld. Son trekt aan SMT, laatstgenoemde "rukt" zich los en voetbalt verder.. Dit is een aaitje, geen overtreding (zeker niet in de fysieke Premier League) en derhalve geen reden om een goal af te keuren. Ik zie tot nu toe alle analisten -zowel Nederlandse als Britse- ook zeggen dat dit tikje wel heel licht was en dat de goal echt niet afgekeurd had moeten worden. En al zou je het wel beoordelen als overtreding (en dus de goal afkeuren) dan is het al helemaal geen geel, er is geen enkele intentie en hij raakt hem echt super licht. Geel zou zwaar overdreven zijn.

11 april 2021 om 20:10

@BlueGroninger Als je echt een serieuze discussie wil kon je ook gewoon dat stuk over Varchester niet bijdoen. Je zegt dat jij het kinderachtig vindt maar wekt wel de indruk van 'you never know, mss is het wel zo dat het Varchester'... Over de rode kaart ben ik niet mee eens. Dit is niet bewust en fout wordt eigenlijk door Son ingezet omdat hij te laat is en SMT wil vastpakken. In mijn ogen geen fout omdat eerst Son de fout maakt maar zelfs als het een fout is, nooit geel.

11 april 2021 om 20:15

Wil niet direkt zeggen dat je er geen verstand van hebt, maar vraag me wel af of je je bril op had? Cavani die slaat?? Onderbouwing: Son pakt SMT vast, rukt zich los en raakt ‘m lichtelijk in het gezicht. Eigen schuld dikke bult zou je zeggen en dus onterecht afgekeurd.

11 april 2021 om 20:16

Ik heb mijn reactie middels aangepast. Het was niet de bedoeling om het suggeren ervan , juist het tegenovergestelde . Ik bedoelde ermee dat je de 2e gele kaart had kunnen geven. In elk geval bedankt op de feedback over mijn reactie

11 april 2021 om 19:56

Vreemd dat Spurs niet wilde de tweede helft. United heeft tenslotte donderdag nog gespeeld. En Spurs moesten iets om nog voor die top 4 te gaan. Bij United ging het tempo wat omhoog. En was voldoende voor de verdiende overwinning. United wilde meer. En was gewoon de betere

12 april 2021 om 01:06

Nou ja, United heeft ook op zo’n beetje elke positie een betere speler staan, als dan ook nog het tempo omhoog geschroefd wordt dan kan het ineens erg lastig worden. Want tot aan de 1-1 stond zag ik Spurs nog wel een paar keer gevaarlijk counteren, na de 1-2 zakte de energie en de moed wel helemaal weg.

11 april 2021 om 19:58

Eeeecht hou op hoor ben je nu serieus bezig met een analyse? Zelfs op ziggo zijn ze het eens dat die afgekeurde goal totale onzin is, laat staan het moment pogba, daar staat helemaal niemand ook maar bij stil behave Mou die gewoon zuur is 100% verdiende overwinning, niks op af te dingen, klaar

11 april 2021 om 20:16

Bij Live meepraten kon ik helaas niet meer reageren op je reactie, maar daar stelde je mij de vraag of ik vond dat wanneer iemand van plan is een overtreding te maken (son in dit geval vanwege z'n te laat komen) deze alsnog bestraft kon/ hoorde te worden. Mijn antwoord daarop is ja, zoiets heet intentie. De intentie van Son om Mctominay onreglementair beet te pakken omdat hij te laat was, waardoor hij vervolgens de uitzwaaiende hand van Mctominay in z'n gezicht kreeg, had moeten worden meegewogen in de beslissing het doelpunt af te keuren. Helaas werd echter alleen het contactmoment door de VAR aan de scheidsrechter ter beoordeling getoond. Daar ligt de fout en dat is, als je enigszins vind dat scheidsrechters en VAR feeling moeten hebben voor het moment en consequenties moeten afwegen voor het verloop de wedstrijd bij het maken van de beslissing, best een blunder te noemen.

11 april 2021 om 20:19

Oohzo en dan heb je meer zoiets van doordat jezelf de overtreding wil maken, dat je daardoor de overtreding tegen krijgt "dus jezelf een een beetje in de voet schiet". Opzich heb je daar wel een punt al lijkt het me lastig om dit in sommige gevallen voor de VAR in te schatten. Maar in dit geval was het wel duidelijk inderdaad.

Heerlijke overwinning zeg. We begonnen matig met mcFred voorop daarna nog die onbegrijpelijke afgekeurde goal , een slaap moment van de verdediging bij de 1-0. In de tweede helft hebben we het uitstekend gedaan en verdiend gewonnen met een heel goede Pogba. Ook blij voor Greenwood , heeft het lastig gehad dit jaar maar talent heeft hij zeker en speelt de laatste paar weken weer beter.

11 april 2021 om 19:54

Idd. Spurs waren niet veel. Maar United speelde beter de tweede helft. Gooide het tempo iets omhoog. En dat was voldoende om kansen te creëren en goals te maken. Als ze zo nou vaker spelen. Ipv steeds die balletje breed en 3,4 keer raken Wat betreft Pogba. Hij kan op deze manier oom spelen als hij centraler staat. En een goede cvm naast hem heeft staan. Helaas heeft United die (nog) niet. Maar zie hem liever vrij spelend midden op.

Matige eerste, leuke tweede helft. United de betere en terecht gewonnen. Paar mooie goals.

Wat moet er gebeuren voordat zij Mourinho gaan ontslaan?

Wat een trieste figuren bij Ziggo zeg.. Boulahrouz (die er bij Chelsea niet aan te pas kwam en dat heel duidelijk Mourinho nog niet vergeven heeft) en die vreselijke Van Halst zijn maar aan het zagen en lijken echt een persoonlijke vendetta tegen Mourinho te hebben en dan iemand als Berbatov lastigvallen met hun eigen persoonlijke voorkeurtjes. Gadverdamme! Op Kane en Son na heeft Tottenham toch ook geen team waar je een serieuze gooi naar Champions League voetbal kan doen? Tottenham verliest vandaag door twee individuele fouten van de verdedigers. Hier valt gewoon niet tegenop te coachen, we hebben allemaal gezien dat het geprobeerd is en dat het gewoon niet wil..

11 april 2021 om 19:43

Lachwekkende zender, zeggen dat kane niks heeft gepresteerd onder mou en dan een videoclip van kane laten zien dat hij een hele goeie wedstrijd heeft gespeeld.

11 april 2021 om 19:44

Helemaal niks aan toe te voegen. Wat heb ik me toch geirriteerd aan deze gasten vandaag. Ik ben ook geen pro mourinho ofz, maar die persoonlijke aanvallen en dan nog doorgaan nadat Berbatov aangeeft dat hij meer respect verdiend.

Schandalig hoe SMT geen rood pakte. Verder Mourinho dramatisch met wissels (Sissoko, really?). Echt triest om te zien hoe slecht Spurs gaat. Zijn talloze spelers die niet alles geven, zoals Ndombele, Lloris en Son. Hoop dat Kane toch wel weggaat, zo'n klasbak hoort naar een topteam te gaan.

11 april 2021 om 19:47

Spelers van Tottenham gingen bij de lichte contact al liggen. En dan verwacht je dat er rood word grgrven. Hou op!!!

Hebben mensen een alternatief om pl laliga en ucl te kijken in nederland?? Dit kan echt niet meer, commentator huilt tijdens deze wedstrijd over een penalty in clasico. Jan vanhalst heeft een aartsvijand en wil niks positiefs horen over mourinho. Sjolskear is opeen de nieuwe guardiola. Zet hem bij spurs en hij eindigt in het rechterrijtje. Wat een trieste zender is dit toch. Alleen wytse is nog oke.

11 april 2021 om 19:44

Kijk al jaren geen Ziggo meer. Walgelijk kanaal

11 april 2021 om 19:47

Is er een alternatief?

11 april 2021 om 19:46

Ik hoop dat ziggo even een grote schoonmaak verricht en al die pro barca en anti mou "analysten" weggestuurd worden.

11 april 2021 om 19:47

Het niveau analist is ook sterk gedaald. Alleen open deuren intrappen en makkelijk scoren. (Deed spurs dat maar)

11 april 2021 om 19:51

Koop gewoon Iptv, je hebt zowat elke sportzender ter wereld en kan kiezen. Ik kijk meestal via sky sports of BT sports, soms BeIn sports.

11 april 2021 om 22:38

Bt sport is zeker een aanrader.

12 april 2021 om 09:05

Als je digitale TV hebt kun je het commentaar wisselen naar Engels. Dan hoef je alleen de analyse in de rust nog even door te komen. Daardoor heeft je afstandsbediening een knop die het geluid uit zet.

Ik vrees dat dit het begin van het einde is voor Spurs. Ze zullen weer geen cl-voetbal spelen en Kane zal waarschijnlijk willen vertrekken. Ze hebben paar jaar lang boven hun niveau gepresenteerd, weliswaar geen prijzen, maar zonder cl is het toch stukken minder aantrekkelijk voor topspelers om te blijven of nog te komen.

11 april 2021 om 19:48

Zodra Kane weg is stort het als een kaartenhuis in elkaar. Son, Ndombele en Moura zullen ook weg willen gaan denk ik. Maarja, eigen schuld van Levy en zijn gierigheid denk ik.

Hoorde in de rust een bijzondere statistiek namelijk dat Tottenham vaak de voorsprong verliest en dat komt door voornamelijk door de speelstijl van Mourinho altijd die *** bus parkeren inplaats van voetballen.

11 april 2021 om 19:45

Spurs inzetten 1e helft en tegenstander wint uiteindelijk biedt lucratieve business kan ik je zeggen

11 april 2021 om 19:54

Spurs is de ploeg die meeste punten verloren heeft na voor te hebben gestaan. United de ploeg met de meeste punten na achterstand. Statistisch gezien kon je hier dus zelfs een gokje wagen voor de match.

Wat een amateurs bij Spurs als ze ooit nog prijzen willen pakken moeten ze echt betere spelers aanschaffen. Dier, Rodon, Lo Celso, Aurier etc allemaal pure middelmaat.

Heb wel te doen met Mourinho, veel rek zit er niet echt in dat Spurs team. Echt een grote schoonmaak nodig daar willen ze iets winnen onder José, maar iedereen weet hoe lastig het is om met Levy te werken lol. Greenwood is een groot talent, United moet echt vaker gebruik van hem maken langs de vleugel, top speler in wording.

11 april 2021 om 19:49

Hij is een hele grote talent indd. Maar wordt rustig gebracht. Wordt niet gebombardeerd als de grootste talent ooit zoals barca dat doet. Ze weten wat het heeft gedaan met januzaj enz. Dus gaan ze nu verstandig om met zulke spelers

11 april 2021 om 19:53

Hij is dit seizoen anders basisspeler vanaf de flank, kent best een minder seizoen maar de laatste tijd komt hij weer meer in vorm.

11 april 2021 om 20:48

Basisspeler of wisselspeler. Hij wordt niet heel belangrijk gemaakt in het systeem en in het spel dat ze spelen. Hij doet mee en is niet de speler die het team moet dragen. Dat is wat ik bedoel.

Als ik Kane was zou ik toch al denken aan een vertrek, zo’n speler verdient het gewoon om prijzen te winnen. Als Cavani aankomende zomer vertrekt dan zou United echt moeten proberen Kane aan te trekken. Deze zomer gaan voor: Rice, Sancho en Kane en dan kan United echt gewoon mee doen op alle fronten.

1e helft was matig aan beide kanten. Hoewel united enige was die voor de overwinning wilden spelen. 2e helft was aan de kant van united top. Henderson met zeer goede reddingen en goede kansen voor united. Pogba speelde een top wedstrijd en Greenwood kwam er heerlijk in.

United zit 3 punten van de totaal van de voorbije 2 jaar. Er is dus wel degelijk vooruitgang al vind ik dat Solskjaer niet het maximale uit de groep haalt. Gelukkig speldeb we tegen Mourinho, mocht Spurs niet scoren zag ik deze match op een gelijkspel eindigen. Heerlijke goals wel.

Ik lees hier veel kritiek op de het beleid van Spurs. Maar ik vind dat te makkelijk. Levy heeft Mouirnho best veel gegeven tot nog toe. Ik denk ook nietdat Mouirnho in dat opzicht wrok koestert. Echter blijkt gwn hoeveel dit Tottenham tekort kwam altijd als echte topclub. Spurs hebben nu eenmaal niet zoveel geld om het gat met andere clubs in 1 transferzomer te dichten. Geef ze nog 1 transferzomer. De aanval is aangepakt. Het middenveld is aangepakt. De verdediging is niet eens middenmoot waardig. Er Moet een cv en al helemaal een rb bij. Stop daar maar al je budget in komende zomer. En volgend seizoen moet dan maar een defintief oordeel geveld worden. Vergeet niet dat dit zelfde team in de eerste paar maanden als een tierelier draaide. Uiteindelijk brak de ware kwaliteit achterin ze op. Drm wil ik ze nog een jaar de kans geven.

11 april 2021 om 20:51

Monique, meid, wat een rustige genuanceerde reactie! Chapeau! Wil alleen wel een kanttekening plaatsen; het draaide niet als een tierelier, alles wat Kane en Son aanraakten veranderde in goud. Mou heeft geen andere speelstijl kunnen (willen?) implementeren dus als dat niet meer werkt blijft er weinig over. Ik denk ook niet dat sommige spelers van deze groep nog een jaar willen proberen. Wat hebben ze trouwens aangepakt in de aanval? Bergwijn erbij en Bale, de ene mag niet meedoen en de ander wil niet meedoen.

David de Gea maakte vanaf de bank redding op een schot blijkbaar. Dat moet Henderson zijn natuurlijk.

Die Nederlanders zijn overal bankvulling aan t worden.. alleen de echte top speelt zoals de Ligt en Frenkie. De rest heeft niet goed nagedacht over vervolg stap of overschat zichzelf enorm. Nu vdBeek en Bergwijn weer, dramatisch gewoon. Einde verhaal. Is te hopen dat ze ergens bij een CL deelnemer ad bak komen maar dan moet je t in gure landjes zoeken of subtop. Zie t niet meer gebeuren voor die gasten, einde verhaal

11 april 2021 om 20:22

Nouja, ze krijgen een riant salaris en als je faalt bij een Engelse topper kom je vrijwel altijd alsnog aan de bak bij de subtop/middenmoot daar. Met oog op het NL elftal vrij k*t, maar voor hun zelf niet eens zo'n verkeerde stap. Al staat Donny er wel slechter voor dan Bergwijn heb ik het idee.

12 april 2021 om 00:43

Nou ja, je moet ook een beetje mazzel hebben met de concurrentie en de blessures - De Ligt was ook bankvulling geweest als Chiellini, Bonucci en Demiral niet continu in de lappenmand lagen, en Frenkie heeft ook optimaal geprofiteerd met het zwakke middenveld van Barcelona en de blessureproblemen qua centrumverdedigers. Spurs heeft nu acht fitte aanvallers rondlopen, dan snap ik wel dat Bergwijn moeilijk aan bod komt met Vinicius, Bale, Kane, Son, Moura, Alli en Lo Celso als concurrenten.

Dit is off topic, maar wat zou ik Kane graag bij United willen zien. Zoeken sinds het vertrek van Lukaku naar een echte spits, Martial is dat niet. Cavani wil (naar geruchten) weg na dit seizoen. Een match made in heaven als je het mij vraagt. Al sinds ik United volg als klein kind toen ze Ruud in de spits hadden, hebben ze altijd wereldspitsen gehad. Tijd voor een nieuwe!

12 april 2021 om 00:57

Martial is dat niet, maar het idee is natuurlijk wel dat Rashford en Greenwood uiteindelijk de twee topspitsen moeten worden, dus de vraag is wel of ze het spaarvarken willen openbreken voor een 5-jaars contract voor Kane, als die twee zich zo goed ontwikkelen. Want Kane gaat echt niet voor drie jaar tekenen Rechtsbuiten daarentegen, daar loopt alleen Dan James als concurrent rond.

12 april 2021 om 14:25

Rashford is wel heel inconsistent, Kane is wel een niveautje hoger. Tuurlijk zou het mooi zijn als Rashford dat niveau ooit aan kan tikken, maar dat moet eerst nog maar blijken. Competitie is nooit verkeerd. De rechtsbuiten positie is al jaren een zorgenkindje en moet ook zeker aangepakt worden, maar ik doel meer op het feit dat Kane nu in de clinch ligt met Spurs als ze geen CL voetbal halen. Dan moet je die gok gewoon nemen als United, zovaak krijg je niet zo'n kans om een gooi te doen naar een topspeler van zijn kaliber. Met Kane heb je meer zekerheid dan Sancho vind ik, als je toch al zo'n gigantisch bedrag op tafel gaat leggen. Als je een topclub wilt zijn mag je ook wel eens eindproducten halen in plaats van vertrouwen op spelers die nog het gewenste en verwachte niveau aan moeten tikken.

Leuke wedstrijd zeg en zeer verdiende overwinning. Spurs is wel een zeikploeg zeg. Doet Mou goed.

Gefeliciteerd united. Enige club die het vandaag verdiende. Kan allemaal smoesjes bedenken waarom we verliezen maar we werden gewoon weer aangepakt. Het kan echt niet meer met mourinho.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6122
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller00
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper240
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper110
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

In de wandelgangen

Donderdag 6 mei
Mocht Stefano Pioli er niet in slagen om zich met AC Milan te plaatsen voor de Champions League, dan wordt Maurizio Sarri gezien als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren