Ajax laat geen supporters toe in Johan Cruijff ArenA tijdens bekerfinale

Donderdag, 8 april 2021 om 18:21Jeroen van Poppel • Laatste update: 18:24

Ajax ziet af van de mogelijkheid om supporters de finale van de TOTO KNVB Beker op zondag 18 april te laten bekijken op grote schermen in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers kregen onverwacht toestemming van de overheid om 5.000 fans toe te laten in het eigen stadion, maar vinden een dergelijk evenement 'te complex en te kort dag om nu nog te organiseren', zo laat een woordvoerder weten aan Nu.nl.

De bekerfinale tussen Ajax en Vitesse wordt over anderhalve week gespeeld in De Kuip, waar geen supporters aanwezig mogen zijn. Vitesse mag van de overheid wél 3.000 supporters in de eigen GelreDome laten kijken naar de finale en maakt daar ook gebruik van. De 'public viewing'-evenementen rond de bekerfinale zijn onderdeel van een grootschalige pilot van de overheid om met het gebruik van toegangstesten de samenleving te openen.

Een week na de finale volgt de 30ste speelronde in de Eredivisie en de 36ste in de Keuken Kampioen Divisie. Bij al die wedstrijden mag een beperkt aantal supporters aanwezig zijn. Ajax laat weten wél van de mogelijkheid gebruik te willen maken om 7.500 fans toegang te verschaffen tot de thuiswedstrijd tegen AZ op zondag 25 april. De Amsterdammers zijn druk met de organisatie daarvan en komen later naar buiten met de voorwaarden waaronder fans welkom zijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door constant kante)

Erg jammer, hoewel ook best lastig met een avondklok en veel supporters die van elders komen. Ik had het wel leuk gevonden om met een paar duizend fans op groot scherm te kijken. Mocht ik echter een van de 7500 zijn die naar Ajax - AZ mogen dan is dit snel vergeten. Ik hoop zo graag weer te mogen gaan.

8 april 2021 om 18:44
0

Even een oprechte vraag, maar als ze volgend jaar zeggen. Je mag elke wedstrijd bezoeken maar je moet je wel laten testen iedere wedstrijd. Zou je dan gaan? Het is meer omdat ik zelf niet zit te springen om me dan 17x te laten testen om voetbal te kijken in het stadion.

8 april 2021 om 18:47
0

Het is maar wat iemand er voor over heeft. Ik bedoel, de diepe staafjes zijn hopelijk over een tijdje verleden tijd. Dan is een ademtest of wattenstokje oppervlakkig echt prima lijkt mij.

8 april 2021 om 18:57
0

17 keer laten testen is niks vergeleken met hoe vaak die voetballers worden getest.

8 april 2021 om 19:05
0

In principe wil het kabinet toe naar toegangstesten op basis van een sneltest. De sneltests die straks bij de apotheek en supermarkt te krijgen zijn hoeven lang niet zo ver je neusgat in als de PCR-test die je bij de GGD ondergaat. Een centimeter of twee is al voldoende. Bij een demonstratie op tv werd het vergeleken met je vinger in je neus steken om te neuspeuteren. Niet heel smakelijk, maar wel een duidelijk voorbeeld dat het niet pijnlijk zal zijn. Het enige nadeel: die dingen kosten naar verwachting tussen de 8 en 10 euro per test, dus er komt wel een aardig bedrag bovenop je seizoenskaart.

8 april 2021 om 19:19
0

Vind je het echt zo erg, het is heel erg ongemakkelijk met soms een traantje erbij voor 5 seconden. Dat is een wedstrijd in t stadion wel waard, ook 17x, zeker na een jaar als deze

8 april 2021 om 19:19
0

Zo kun je alles natuurlijk wel bagitaliseren. Het kan altijd erger namelijk..

8 april 2021 om 19:25
0

@soccerfan_1 voor dat salaris stop ik elk uur zo'n ding in mn neus

8 april 2021 om 19:54
0

De zelftest geldt alleen niet als officiële test en er zal ook om een testuitslag worden gevraagt. Bij één vandaag lieten ze vandaag zien dat een test ongeveer € 135,00 zal kosten. 17 x € 135,00 = € 2.295,00. Het is dus niet te hopen dat je voor iedere wedstrijd een negatieve testuitslag moet laten zien. Een vaccinatiebewijs kan misschien ook helpen.

8 april 2021 om 20:31
0

Al moet ik 17x 5 testen afnemen voor een bezoek dan teken ik meteen. Ik mis dat nu wel heel erg hoor.

Duidelijk en helder gecommuniceerd. Logisch dat het niet lukt op zo korte termijn.

8 april 2021 om 19:39
0

Ik denk dat als je echt wilt, dat het best mogelijk is. Maar ik vind het wel een slim besluit. Je haalt dan wel een hoop op je af als je dit organiseert. Ben trouwens ook benieuwd hoe je bij het kampioenschap dan de orde wilt handhaven.

Schandalig! Hoe krijgen ze het verzonnen bij de overheid! Een groot deel van het land ligt plat en er zijn zoveel beperkingen. Maar dan willen ze wel een evenement organiseren waarbij supporters naar een beeldscherm kunnen kijken in een stadion. Hoe leg je dat uit aan iemand met een horecazaak?

8 april 2021 om 19:29
0

Volgens mij is het ook de planning om de terrassen op korte termijn open te doen en de avondklok op te heffen. Eens dat het krom is sldat het nu nog dicht is hoor, maar er moet toch ergens een begin gemaakt worden?

8 april 2021 om 19:47
0

Heel simpel, dit is makkelijker te handhaven en ergens moet je een begin maken, wanneer iets "groots" niet lukt kan je dat altijd nog indammen om te kijken of kleineren dingen wel kunnen lukken. Uit eigen persoonlijke werk ervaring kan ik je vertellen dat dit soort regels op een terras met lekker weer en beschonken mensen niet te handhaven is, hoe graag mensen ook willen beweren dat het wel zo is. Het is een kit situatie, alleen iedereen heeft er last van, waarom dan je schouders er ingooien ipv een beetje mee te leven?

8 april 2021 om 19:56
0

Ja ik begrijp ook nog wel dat het niet te handhaven is, toch is het ontzettend krom met alle regeltjes dat dit wel zou mogen. Daarnaast vind ik het alsnog belachelijk, hoe belangrijk is het dat mensen naar een voetbalwedstrijd op een scherm naar de wedstrijd kunnen kijken. Als er nou echt gevoetbald wordt dan kan ik het nog begrijpen. Gooi dan een dagje een pretpark open of een dierentuin bij wijze van spreken, denk dat je daar meer mensen blij mee maakt.

8 april 2021 om 20:25
0

memphisdepay
"hoe leg je dat uit aan iemand met een horecazaak?"

De situatie in de horeca is inderdaad heel erg naar. Maar dat is voor de detailhandel net zo goed zo. En wat dacht jij van contact beroepen die heel lang niets mochten?

Dus, het antwoord op jouw vraag is dus: "hoezo? Waarom zou er überhaupt iets moeten worden uitgelegd aan één hele specifieke groep ondrnemers (terwijl zoveel ondernemers het lastig hebben of kopje onder dreigen te gaan)? En sowieso, wat is dat momenteel toch met die 'Whataboutism-uitleg' heissa die we opeens hebben? Niemand mag meer een publiek statement maken voor wat dan ook, want als iemand anders dan vindt dat ze dat alleen mogen als ze vervolgens over een aantal nauwkeurig door andere mensen geselecteerde onderwerpen óók persé iets moeten zeggen. Want anders worden ze afgemaakt. Waar slaat dat op?
Waarom moet een evenement (daargelaten of dit nou leuk, prima, spannend of nuttig is, want daar draait het helemaal niet om) pas mogelkijk zijn als er eerst aan een bepaalde andere groep
'uitleg wordt gegeven'?? Sinds wanneer is dat en noodzakelijke voorwaarde eigenlijk?
Sowieso snap ik wat dat betreft ook niet waarom dan alleen de horeca dat recht heeft. Waarom moeten niet alle sportclubs in Nederland dan uitleg krijgen, want zij mochten al die tijd ook geen volwassenen laten sporten? Waarom geen uitleg aan de Schaakbond? Of de Anwb misschien?

Enfin, je snapt mijn punt wel. Waarom specifiek de horeca. En yep, er zijn daar schrijnende toestanden. Maar die zijn er elders ook. En met deze gedachte komt er natuurljik nooit meer nergens iets van de grond.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.AZ6128
3.PSV5832
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5128
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2714
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren