Mino Raiola reageert midden in de nacht op bizar nieuws uit Spanje

Maandag, 5 april 2021 om 07:05Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 16:48

Mino Raiola heeft via sociale media gereageerd op enkele publicaties van Spaanse kranten omtrent commissies die zowel de vader van Erling Braut Haaland als hij zou verlangen. De zaakwaarnemer laat op Twitter een korte compilatie van de krantenkoppen zien en benadrukt dat het allemaal fake is. “Fake news travel quick and far”, zo claimt de Italiaanse Nederlander, ‘Fake news reist snel en ver’.

Raiola en Alf-Inge Haaland hebben de voorbije dagen benut om gesprekken aan te gaan met de absolute topclubs van Europa. Het tweetal werd vorige week donderdag gespot op het vliegveld van Barcelona en enkele uren werd een bezoek gebracht aan Madrid, waar met een delegatie van Real Madrid werd gesproken. Ook volgden gesprekken met Manchester United, Chelsea, Manchester City en Liverpool.

Het Catalaanse RAC1 claimde zondag dat Raiola, Haaland senior én Haaland junior nogal exorbitante eisen op financieel gebied hebben. De zaakwaarnemer en de vader zouden allebei een commissie van twintig miljoen euro willen hebben, terwijl de aanvaller van Borussia Dortmund dertig miljoen euro netto per seizoen verlangt. De informatie van het Catalaanse radiostation werd gretig opgepikt door Spaanse media, maar volgens Raiola berust het allerminst op waarheid. Transferexpert Fabrizio Romano stelt op Twitter dat het in de gesprekken alleen over de toekomstplannen van de clubs ging.

De eventuele club waarop de keuze van Haaland valt moet sowieso ook nog om de tafel met Borussia Dortmund, dat in principe niet van plan is om de twintigjarige Noor over enkele maanden reeds te verkopen. Het standpunt van de Bundesliga-club verandert wellicht als men naast deelname aan Europees voetbal grijpt. De achterstand op een Champions League-plek bedraagt, met nog zeven speeldagen te gaan, zeven punten. Borussia Dortmund heeft een marge van vier punten om zich in ieder geval van deelname aan de Europa League te verzekeren.

Bij Borussia Dortmund heeft men geen problemen met de reis van Raiola en Haaland, mede omdat men in principe met geen enkele club wil onderhandelen én de vraagprijs 150 miljoen euro bedraagt. “We hebben onze bedoelingen heel duidelijk gemaakt", claimde technisch directeur Michael Zorc vorige week. "Ik heb er geen problemen mee dat Alfie en Mino het lekkere weer aan de Middellandse Zee opzoeken. Ik ben ontspannen. We weten bij Dortmund precies wat we willen." Haaland heeft een contract tot de zomer van 2024 in Dortmund.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door adilnibou338)

Ergens is het wel heerlijk als de beste voetballers van de wereld jou opzoeken om hun belangen te behartigen ipv andersom en dat je dan zulke commissies kan vragen bij een transfer. Dit is gratis rijk worden over de rug en met instemming van anderen. Wat een positie.

5 april 2021 om 07:55

In het topvoetbal slaat 9 van de 10 keer nergens op. Dat maakt het ook zo leuk.

5 april 2021 om 08:09

Naja gratis, hij werkt wel gewoon voor zijn geld met als ieder ander mens. Alleen inderdaad kan je wel stellen dat deze man wat over betaald wordt. Dat voetballers naar hem toekomen komt omdat hij een groot netwerk heeft en precies het maximale uit onderhandelingen kan halen. Hij is gewoon de beste in zijn vak.

5 april 2021 om 08:40

Gratis rijk worden? Er is een reden dat ze allemaal naar hem toe komen, of denk jij dat ze toevallig uitkwamen bij een Italiaanse pizzabakker? Hij heeft zich meer dan bewezen, maakt (financiële) topdeals, ook voor de mindere spelers.

5 april 2021 om 09:23

Rabarber heeft gewoon gelijk. Raiola heeft gewoon naam en daarom komen ze naar hem toe. Niet perse omdat hij objectief de beste is

5 april 2021 om 09:34

Er zijn er weinig die er beter in zijn om het onderste uit de kan te halen.

5 april 2021 om 09:41

En hoe komt hij aan die naam denk je?

5 april 2021 om 11:50

@nr11: De domme opmerkingen vliegen me weer om de oren deze ochtend; hoe denk je dat hij die naam heeft gekregen? Welke andere zaakwaarnemer scoort nog dikkere deals dan?

5 april 2021 om 16:53

Gratis rijk worden lijkt mij niet. Leren handelen doe je niet zomaar en het kost veel tijd, geld en energie. Daarnaast worden zijn clienten er ook aardig rijk van en zou het als het aan de eigenaren of aandeelhouders van de Bvo's ligt elke speler nog voor een bal kroket spelen terwijl de rijkste Bvo's in de wereld richting de miljard euro omzet gaan.

Wat mij opvalt is dat er door de media weinig aandacht wordt besteed hoeveel winst aandeelhouders krijgen van dit soort bedrijven of bedrijven in het algemeen. Alleen al een Postnl betaald zijn werknemers minimumloon terwijl de aandeelhouders over 2020 aardig rijk zijn geworden.

Hoop echt dat de FIFA dit, zoals ze hebben aangegeven, aan banden gaan leggen. Of deze bedragen nou echt zo bizar zijn is nu alleen maar gokken. Het is iig al jaren heel lang duidelijk dat zaakwaarnemers absurde vergoedingen eisen. Dat gaat echt helemaal nergens over als je kijkt naar wat ze doen. Raiola is daar het perfecte voorbeeld van.

5 april 2021 om 08:27

Messi en Ronaldo die zijn naar zo een salaris gegroeid, door prijzen te pakken met hun club en indivilueel topscorer te worden, jaar in jaar uit. Als club zou ik hem lekker in Dortmund laten. Ook als hij zijn contract uitdiend, zou hij zo een salaris vragen.

5 april 2021 om 08:34

Wat valt hier aan banden te leggen? Hij mag zulke hoge facturen sturen als hij wilt, en clubs en spelers zijn eveneens vrij om wel of geen gebruik van zijn diensten te maken.

5 april 2021 om 08:47

@Glory Makkelaarsprobleem in het algemeen is slecht voor voetbal. Raiola doet zijn werk ja maar kijk naar het algemeen plaatje. Jij hebt heel veel makelaars die zich op minderjarigen storten en hen van alles beloven en puur voor geld handelen. In België was er omkopingsschandaal waar Bayat, de grootste makelaar hier bij betrokken was. Hij had zoveel verschillende spelers bij verschillende ploegen dat hij effectief dus invloed had op resultaten.

5 april 2021 om 08:52

Genoeg. Bijvoorbeeld max. Vergoeding per transfer of max % van de transfer van de speler. De zaakwaarnemer is helaas niet meer wat het geweest is. Teveel louche mensen die spelers "misbruiken" om zoveel mogelijk geld binnen te halen zonder aan de belangen van de cliënt te denken.

5 april 2021 om 09:02

Eindelijk iemand die het snapt. Zo een Manchester United zat (dacht ik) te janken dat ze na een transfer niks meer met hem te maken wilde hebben wegens zijn eisen, maar ze gaan zelf in zee met Raiola. Deze man doet zijn werk en hij doet het ontzettend goed

5 april 2021 om 13:13

Nou, bijvoorbeeld dat een zaakwaarnemer al niets te maken heeft met de afspraken tussen clubs. Clubs gaan akkoord met elkaar, daar hoeven geen vergoedingen voor speler of zaakwaarnemer aan te pas te komen. Daarbij is een zaakwaarnemer ook geen partij bij onderhandelingen tussen speler en club, aangezien de zaakwaarnemer in dienst is van de speler. Wil de zaakwaarnemer een exorbitante vergoeding, dan zal de speler dit moeten betalen en dan zal hij dus extreem veel geld moeten eisen bij de onderhandelingen met de club. Die dan waarschijnlijk zeggen 'jij bent zeker compleet van de pot gerukt dat je zoveel geld eist'.

5 april 2021 om 13:22

Is met de Ligt ook gebeurd. Werd eerst aangeboden aan Barcelona maar die gingen niet in op de persoonlijke eisen van Graiola die 10 miljoen aan bemidelingskosten verlangde wat voor Juve geen probleem was.

Beetje krokodillentranen dit, niemand eist van een speler een zaakwaarnemer in te huren en niemand eist van een club om via een zaakwaarnemer te onderhandelen. Blijkbaar vinden zowel de speler als de club het makkelijker het zo te spelen. Dat de zaakwaarnemer dan zoveel vraagt als men bereid is te betalen vind ik dan weer niet zo raar.

5 april 2021 om 08:52

Maar waarom moet een club dan 20 miljoen aan die makelaar betalen? Die speler huurt hem toch in? Dan moet de speler ook zijn zaakwaarnemer maar betalen...

5 april 2021 om 10:37

Wist ik niet, dat alleen de club de makelaar betaalt. Lijkt me ook een beetje vreemd dat de speler zelf niet ook een bijdrage levert.

Zoveel geld, maar een grammaticaal correcte zin van zes woorden is al te moeilijk. Kan Mino geen LOI cursus Engels doen met al z'n geld.

5 april 2021 om 10:50

Football support change is Raiola's oneliner ook.

Mino Raiola is aan het einde van de dag gewoon opportunist. Hij sleept de bizarste deals uit het vuur en dat is feitelijk gezien zijn goed recht. Ben ik het eens met die constructies en die absurde bedragen? Nee, maar transfers in het topvoetbal zijn nu eenmaal verworden tot cowboypraktijken.

Het zijn de FIFA en de clubs die debet zijn aan deze bizarre situatie. Wereldsterren als Pelé, Cruijff en Maradonna verdienden een fractie wat modale voetballers bij (sub)topclubs vandaag de dag verdienen. En dat gaat veel verder dan de loon/prijsspiraal. Het maakt ook dat clubs op de rand van de afgrond zitten als de inkomsten tegenvallen (Barça). Of dat de financiële huishouding allesbehalve fris is (eigenlijk alle clubs in Zuid Europa).Bij Haaland komt er nog een nieuw fenomeen bij: naast de immer grijpgrage Raiola ook nog een grijpgrage pappa Haaland. Hand in hand naar de onderhandelingstafel. Die altijd zal beginnen met hun belang vóórdat er überhaupt over de voetballer gesproken kan worden.Topclubs: doe er maar lekker aan mee!

5 april 2021 om 11:27

Dat die mino zijn deel maar aan de haalandjes vraagt. Want snap niet dat de clubs mino moeten betalen. Want hij handeld in het voordeel van haaland en niet van de clubs. Dus moest hij nu haaland zijn loon en prijs afzwakken kan hij mss 5% krijgen van een club. Maar dat is eigenlijk absurd.

De waarheid zal niet ver liggen van wat de krant zegt. Raiola heeft 47mil bij de transfer van Pogba gekregen. Voor Haaland binnen te halen moet je dus Dortmund +100mil, Raiola en vader vele miljoenen betalen en dan nog is een mega salaris voor Haaland zelf. Te absurd voor woorden maar helaas zie ik dit gebeuren. Is het niet dit jaar, is het wel volgend jaar als zijn clausule in werking treedt.

Als ik maar 10 % zou hebben van het geld waarvan ik denk dat Raiola dat wel zal hebben maakte ik mij midden in de nacht niet druk om wat media roepen dat ik ergens aan geld voor zou eisen. Ik zou lekker doorslapen en 's morgens met een champagne in mijn bubbelbad een keer schamper lachen om die onbenullen.

Grappig hoeveel mensen Raiola afzeiken. Grappig in de zin van belachelijk. Hij is zakenman en doet wat zakenlui doen: winst maximaliseren. Zijn klanten zijn tevreden volgens mij.

Raiola reageert zo fel omdat hij beledigd is omdat hij veel meer heeft gevraagd dan 20 mln. voor beiden.

Ik vind het jammer dat mensen het normaal vinden dat voetbal een business is geworden. Volgens mij was het ooit een sport....En bij sport hoort fair play. Maar nee, nu gaat het erom wie het meeste geld heeft en wie het beste de overheid kan omkopen om met een negatieve balans toch nog elk jaar met miljoenen te kunnen uitbreiden. En ja , daar passen natuurlijk zaakwaarnemers bij die voor middelmatige voetballers al ministerssalarissen vragen ( en krijgen).Dan is het dus logisch dat we in de media lezen dat alleen de allerrijkste clubs met Haaland en Mbappé en hun respectievelijke gevolgen om de tafel gaan. Of dat goed is , is een tweede. Maar ja, de voetballers doen hier, niet gehinderd door hun zaakwaarnemers, natuurlijk aan mee door alleen met de club in zee te gaan die hun exorbitante salariseisen inwilligt. Jammer , maar dan moeten we ook niet meer klagen als een Brobbey voor 4 mil door Raiola bij het 2e elftal van Red Bull wordt "gestald". De macht aan de zaakwaarnemers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla5819
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder303
PedriAanvaller302
A. GriezmannAanvaller288
L. MessiAanvaller2823
M. BraithwaiteAanvaller262
M. ter StegenKeeper240
Jordi AlbaVerdediger273
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren