ADO voelt hete adem van Emmen na teleurstellend resultaat tegen RKC

Zaterdag, 27 februari 2021 om 20:45Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 20:48

In een uiterst teleurstellende wedstrijd hebben ADO Den Haag en RKC Waalwijk zaterdagavond de punten gedeeld: 0-0. Thijs Oosting was namens de bezoekers trefzeker in de eerste helft, maar zag zijn doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel. ADO, dat eerder op de avond FC Emmen dichterbij zag komen door een 0-1 overwinning op FC Utrecht, wacht al negen wedstrijden op een overwinning in de Eredivisie. Door het punt klimt de ploeg van trainer Ruud Brood wel naar de zestiende plaats, die aan het einde van het seizoen play-offs om promotie/degradatie betekent. RKC, dat de twee duels hiervoor won, blijft vijftiende met een ruime voorsprong van acht punten.

Na een minuut stilte voor de deze week overleden oud-ADO-doelman Ton Thie, begon de thuisploeg sterk aan het duel. Ricardo Kishna werd aan de linkerkant van het veld diep gestuurd, waarna de buitenspeler het doel van RKC onder vuur nam. Kostas Lamprou was verslagen, maar werd gered door de onderkant van de lat. Ook een schot van Bobby Adekanye trof geen doel en werd gepakt door de Griekse doelman. RKC deed tot dat moment aardig mee in de wedstrijd, maar wist niet tot noemenswaardige kansen te komen.

De eerste keer dat de ploeg van Grim er gevaarlijk uitkwam, was het ook gelijk raak. Thijs Oosting ontdeed zich van Shaquille Pinas en had een vrije doortocht richting doelman Martin Fraisl. Oosting rondde beheerst af, maar deed dat in buitenspelpositie, waardoor scheidsrechter Jochem Kamphuis het Waalwijkse feestje verstierde. De gevaarlijkste man aan de zijde van ADO in de eerste helft was Kramer, die Lamprou op zijn weg vond en later het vizier niet op scherp had staan. In de tweede helft waren de kansen nog spaarzamer en wisten beide ploegen geen vuist te maken.

Invaller Youness Mokhtar zag namens ADO een schot geblokt worden en Finn Stokkers kwam aan de overkant net te kort om een voorzet van Richard van der Venne tot doelpunt te promoveren. Een kwartier voor tijd leek Kramer de overwinning op zijn hoofd te hebben. De lange spits werd op maat bediend door Boy Kemper en produceerde een krachtige kopbal, maar zag zijn inzet rakelings voorlangs gaan. In de tegenstoot was Van der Venne eveneens ongelukkig in de afronding via een kopbal. Beide ploegen probeerden in de slotfase een treffer te forceren, maar slaagden daar niet in.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door sirius)

Belabberde wedstrijd van beide kanten, in grote fases niet om aan te zien zelfs. ADO in het eerste kwartier twee redelijke kansen, in de tweede helft een bal van Kramer die gewoon moet zitten. RKC amper kansen gehad, mist echt stootkracht voorin, dat is de reden dat we 15e staan en clubs als Sparta en PEC waarschijnlijk wat hoger gaan eindigen. Bij ADO miste ik toch wel de echte overtuiging om de laatste strohalm vandaag te pakken. Met een puntje ben ik zeer tevreden, ADO zie ik in 10 wedstrijden geen 8 punten goed maken, en morgen loop je of uit op Willem II, of in op Sparta (of er verandert niets bij een gelijkspel, wat net zo goed prima is).

27 februari 2021 om 20:56

Ik zit ook wel eens te mopperen dat RKC stootkracht mist maar RKC doet het verder prima. En blijft in de eredivisie

28 februari 2021 om 00:45

Op het moment dat je als supporter beseft dat mopperen geen zin meer heeft, dan moet je je pas echt zorgen gaan maken om de club. Zolang er iets te mopperen valt, is er dus ook ruimte voor verbetering. Althans, dat is mijn insteek.

27 februari 2021 om 20:56

Ik zit ook wel eens te mopperen dat RKC stootkracht mist maar RKC doet het verder prima. En blijft in de eredivisie

Den Haag is veruit het slechtste team uit de competitie. Slecht bestuur, slechte trainer en slechte spelers.

Als ik de grootaandeelhouder zou zijn, zou ik iedereen de laan uit sturen. Advocaat aanstellen als voorzitter en een sterk technische staf omheen bouwen.

28 februari 2021 om 08:22

Maar gelukkig ben jij geen grootaandeelhouder. Want op basis waarvan denk jij dat Advocaat bestuurlijke kwaliteiten zou hebben nog afgezien van de vraag of hij zich zou willen binden aan ADO?

28 februari 2021 om 09:00

Ha Nico de Scheveninger, het kan in elk geval niet slechter. Mijn keuze voor Advocaat komt voort uit zijn keuzes. Dick Advocaat staat altijd voor veranderingen en het beëindigen van negativisme. Alleen dat zijn voor mij al redenen om de club geheel in handen te leggen van Dick Advocaat. Met één leider en één visie. Niet dat iets iedere keer 10x overwogen moet worden en uiteindelijk niets oplevert. Advocaat zal ook de jeugd een kans geven en bovendien heeft Advocaat ook ervaring met scouts. Hij heeft genoeg connecties over de gehele wereld. Sorry, met die Hamdi kom je nergens. Die heeft er totaal géén kaas van gegeten.

28 februari 2021 om 14:00

Veel slechter kan inderdaad niet maar een bestuurlijke functie is nog wat anders dat trainer zijn. Je hebt te maken met de Chinese eigenaar en een RvB. De directeur voert beleid uit en bepaalt niet. Juist daarin schuilt de zwakte van Advocaat. Hij is te eigengereid. Daarnaast staat hij ook niet bekend om het inbrengen van jeugd, integendeel. Maar belangrijker is dat hij hier nooit aan zal beginnen. Het is trekken aan een dood paard.

Niet dat ik het niet meer verwacht maar RKC heeft met een punt prima zaken gedaan. In ieders geval niet verloren. Het programma van de concurrent is zo pittig dat ze RKC niet meer voorbij gaan.

Die rechtsachter van ADO is niet meer te behouden. Helemaal niet als ze degraderen, prima pot gespeeld eigenlijk uitstekend t.o.v. zwak presterende ADO spelers hoeveel kansen ze ook hadden.

De week van de waarheid. 2-0 verliezen en tweemaal gelijk spelen. We gaan het zien maar ik kijk uit naar weer een wedstrijd winnen dus geef mij FC Dordrecht en FC Eindhoven maar. Het begint gewoon vervelend te worden dat je standaard denkt, nou, zo, wie weet gaat het gebeuren. Man, hadden ze in 1905 maar nooit een voetbalclub opgericht in Den Haag zaten we ieder weekend bij Klein Zwitserland naar de hockey te kijken wat we iets beter kunnen.

27 februari 2021 om 22:46

Of Holland Sport had nooit op moeten gaan in ADO. Eeuwig zonde.

ADO Den Haag verdient het gewoon ook om te degraderen. Jarenlang wanbeleid, veel spelers kopen die daarna ook zo weer zijn vertrokken. Trainers ontslaan en andere beleidsbepalers komen en gaan.
Vorig seizoen al geluk gehad met stilleggen competitie en de regels hierna.

28 februari 2021 om 00:43

Altijd een lastige kwestie. Een club is meer dan z'n bestuur. Op basis van beleid ben ik het met je eens, maar qua omvang en zeker betreft supporters hoort ADO gewoon in de Eredivisie. Ontzettend jammer dat clubs als Ado, NAC en NEC zo ontzettend veel hinder ondervinden door passanten die zichzelf hevig overschatten, maar eigenlijk geen idee hebben hoe je een voetbalclub effectief runt.

28 februari 2021 om 08:26

Met als absolute dieptepunt Martin Jol die er in anderhalf jaar een enorme puinhoop van heeft gemaakt en vervolgens opstapt en met droge ogen beweert dat zijn taak volbracht is.

28 februari 2021 om 16:35

Tja, die wil geen degradatie op z'n CV. Hoe die man zoveel macht binnen ADO heeft gekregen, is mij een raadsel. Hij heeft nog nooit aangetoond een capabele TD te zijn en heeft ADO als test-subject gebruikt om te concluderen dat hij er werkelijk niets van kan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Emmen3313
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. SteijnMiddenvelder1810
V. BesuijenAanvaller186
L. KoopmansKeeper180
A. ĆatićAanvaller174
T. VerheydtAanvaller1712
E. RottierAanvaller90
J. AmofaVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

114 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren