Afzegging zet streep door plannen PEC: ‘Ineens lag dat allemaal op straat’

Dinsdag, 23 februari 2021 om 16:40Rian Rosendaal

Alfons Groenendijk is niet van plan om in te stappen bij PEC Zwolle na het tussentijdse ontslag van John Stegeman. De momenteel clubloze coach is er niet blij mee dat onder meer het Algemeen Dagblad wist te melden dat hij voor de eerstkomende vier wedstrijden de honneurs zou waarnemen bij PEC, om daarna als assistent van Art Langeler verder te gaan als assistent-trainer in Zwolle.

"Het plaatje klopte niet voor mij", vertelt Groenendijk dinsdag in een reactie aan het Leidsch Dagblad. "Op zich zag ik er wel iets in, je bent toch weer in beeld. Maar ineens lag dat allemaal al op straat. Je kon het overal in de media lezen en ik kreeg er ook belletjes en appjes over." PEC wilde Groenendijk als tussenpaus laten fungeren, omdat Langeler vanwege verplichtingen bij de KNVB niet per direct beschikbaar is. Groenendijk wil echter als hoofdtrainer voor de langere termijn zijn rentree maken in de trainerswereld, en niet zoals in de constructie bij PEC voor slechts vier duels.

Het artikel gaat verder onder de video
Ten Hag blijft hopen op Brobbey: 'Ajax vecht voor zijn spelers'
Meer videos

Algemeen Dagblad onthult nieuw trainersduo van PEC Zwolle

Het dagblad meent te weten hoe PEC Zwolle tot het einde van het seizoen de technische staf invult.Lees artikel

"Als tussenpaus kom je dan niet erg sterk binnen. Spelers weten ook dat je over een paar weken weer een stapje terugdoet, dat tast je aan in je gezag", verduidelijkt Groenendijk zijn standpunt. "Bovendien ontbrak voor mij het perspectief op de langere termijn. Werken op basis van gelijkwaardigheid is één ding, maar ik voel me te veel hoofdtrainer om als assistent te fungeren. Niks negatiefs over PEC, een prima club. Maar al met al was het gevoel voor nu niet goed. Daarom heb ik dinsdagochtend afgezegd", zo laat de voormalig coach van onder meer Excelsior en ADO Den Haag in duidelijke bewoordingen weten.

Groenendijk was tot vorig jaar zomer de assistent-trainer van Mark Wotte bij Al-Wahda. Nadat Groenendijk en Wotte kritiek leverden op de coronamaatregelen bij de club, werden ze al na twee maanden de laan uitgestuurd. Langeler is momenteel in dienst bij de KNVB als directeur voetbalontwikkeling. Het contract van de coach loopt bij de voetbalbond door tot 1 april. Hij was eerder werkzaam in de jeugdopleiding van de club en stond van 2010 tot 2013 aan het roer van de hoofdmacht. Onder zijn leiding promoveerde Zwolle in 2012 naar de Eredivisie. Langeler werkte daarna vier jaar lang als hoofd jeugdopleidingen van PSV en was tussen 2016 en 2018 actief als bondscoach van Jong Oranje.Het is nog onduidelijk wat PEC nu van plan is wat betreft de trainerspositie voor het restant van dit seizoen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door sieb nr. 15)

Wat is dit voor iets raars? Hij was geïnteresseerd, wist hoe zijn toekomst er eventueel bij PEC uit zou zien, en haakt dan of omdat alles op straat ligt nu? Dus hij wilde wel als assistent fungeren alleen nu niet omdat alles nu op straat ligt. Het komt op mij over alsof hij zich schaamt om als assistent gezien te worden. Klinkt erg zwak.

23 februari 2021 om 18:42

Buiten het feit dat ik me best voor kan stellen dat de assistent-rol zijn ambitie niet helemaal is. Denk ik, als ik het zo lees, dat hij voornamelijk niet blij was met het feit dat de onderhandelingen en besproken details direct op straat lagen. Dat is niet echt een lekker begin van een nieuwe job toch? Ik kan me voorstellen dat het hem geen goed gevoel geeft met betrekking tot vertrouwen richting de clubleiding.

Ik zou niet weten waarom Langeler niet een maandje eerder weg kan bij de Knvb.

23 februari 2021 om 17:04

Wel zo netjes om daar even alles goed over te dragen naar zijn opvolger toch?

23 februari 2021 om 18:27

Ik geloof niet dat er zo snel een opvolger is.

23 februari 2021 om 19:18

Kan Groenendijk mooi doen.

@marton3103 en nuanceman Ik denk dat jullie niet de juiste vraag stellen. Die zou m.i. moeten zijn: hoe kan het dat ik als Alfons Groenendijk in gesprek ga met een potentieel werkgever en alle gegevens van dat gesprek al op straat (en bij de media) liggen nog voor we n.a.v. het gesprek afspraken hebben gemaakt ? Nog simpeler gesteld en gevraagd: hoe zouden jullie dat zelf vinden ? Je komt uit een gesprek omtrent een mogelijke job maar voor je thuis komt hangt je collega aan de lijn die details van jou gesprek kent. Hoe raar vind je dat ? Hoe betrouwbaar komt dat over ? Het is net als eerder in de situatie FC Den Bosch - Wesley Sneijder. Hoe kun je een bestuur vertrouwen als er gasten tussen zitten die al bij de media op schoot zitten voor er een goed gesprek heeft plaatsgevonden ?

23 februari 2021 om 18:25

Daar ken ik geen ins en outs van. Uit de berichtgeving maak ik in elk geval op dat Langeler beoogd hoofdcoach is, dan vraag ik mij af waarom dat niet per direct zou kunnen. Wat gaat er mis bij de Knvb als hij per direct vertrekt?

23 februari 2021 om 19:02

Als dat zo is, dan moet hij dat zeggen. Zo van, jongens als het nu allemaal op straat ligt en jullie je mond niet kunnen houden, dan hoeft het niet van mij. Maar zo staat het hierboven niet. Hij zegt letterlijk dat hij er opzich wel iets in zag. En vervolgens dat "je als tussenpaus niet sterk binnenkomt". En ook dat hij het perspectief voor lange termijn niet zag. Dus hij spreekt zichzelf gewoon heel erg tegen en het voelt bij mij als een soort van excuus om het nu toch mar niet te doen, of dat hij zich bij nader inzien schaamt voor een rol als assistent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PEC Zwolle26-6
14.RKC Waalwijk23-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. NakayamaVerdediger232
D. HuibertsMiddenvelder230
E. ReijndersMiddenvelder233
I. PheraiMiddenvelder191
R. StriederMiddenvelder180
M. SaymakMiddenvelder172
R. GhoochannejhadAanvaller176
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

5 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren