Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Door Ajax ingebracht model aan de basis van metamorfose Champions League

Laatste update:

De opzet van de Champions League gaat na 2024 veranderen, alleen is het de grote vraag op welke manier dat gebeurt. Een door Ajax ingebracht plan lijkt de grootste kans van slagen te hebben, zo constateren diverse media. De plannen lekten vorige maand al uit in de New York Times. Wanneer deze plannen daadwerkelijk doorgevoerd worden, zal de kloof tussen arm en rijk nog groter worden. De verwachting is namelijk dat kwalificatie voor de Champions League voor de Nederlandse deelnemer garant staat voor een bedrag van tussen de zeventig en negentig miljoen euro.

Het huidige concept van de Champions League ligt vast tot en met het seizoen 2023/24. De 32 deelnemende clubs zijn onderverdeeld in 8 poules van 4 clubs, waarvan uiteindelijk 16 clubs zich plaatsen voor de knock-outfase. De UEFA wil deze opzet gaan veranderen en de afgelopen weken zijn de signalen steeds duidelijker geworden welke kant de bond op wil. Een model dat niet door Ajax is verzonnen, maar wel door de Amsterdamse club is ingebracht, lijkt de beste kans van slagen te hebben.

Meer spanning, hogere inkomsten
De UEFA wil met een nieuwe opzet de amusementswaarde van de Champions League verhogen. Vrijdag belegt de Europese voetbalbond een digitale vergadering met de vertegenwoordigers van de topcompetities. De bond wil een einde maken aan groepswedstrijden die niet meer van belang zijn, zoals met de huidige opzet regelmatig voorkomt. In sommige gevallen zijn clubs al na vier of vijf groepswedstrijden geplaatst voor de knock-outfase, waardoor de interesse voor de laatste groepsduels afneemt. Met de nieuwe opzet rekent de UEFA op meer spanning, belangstelling en inkomsten.

Het idee is simpel: de clubs die zich hebben geplaatst voor de hoofdfase van het toernooi worden niet meer onderverdeeld in verschillende poules, maar komen allemaal bij elkaar in één poule terecht. Overigens is het goed mogelijk dat het toernooi wordt uitgebreid van 32 naar 36 clubs. In de poule speelt een club tegen in totaal tien verschillende tegenstanders. Wie tegen wie komt te spelen zal worden bepaald via een loting waarin de coëfficiëntenranglijst een rol zal spelen. Alle clubs krijgen tien verschillende tegenstanders. Van een dubbele ontmoeting met een uit- en thuiswedstrijd wordt dus afgestapt.

De clubs komen elkaar in de groepsfase niet allemaal tegen en treffen uit en thuis andere clubs. Na tien speelronden is de einstand bekend. De nummers een tot en met acht plaatsen zich voor de knock-outfase. De nummers 9 tot en met 24 krijgen via play-offs de kans om de overige 8 tickets voor de volgende ronde te bemachtigen. Op deze manier blijft het tot aan de laatste speeldag spannend welke teams zich plaatsen voor de volgende ronde. De knock-outfase zal volgens een schema verlopen dat gebruikt wordt bij tennis. De nummer één komt in actie tegen de nummer zestien, de nummer twee tegen de nummer vijftien, de nummer drie tegen de nummer veertien, en zo verder. Clubs die na acht of negen wedstrijden al geplaatst zijn voor de knock-outfase, blijven op deze manier gemotiveerd om goed te blijven presteren.

Van 125 naar 225 wedstrijden
Waar in een Champions League-seizoen met de huidige opzet 125 wedstrijden worden afgewerkt, krijgt de beoogde opzet me 36 clubs in totaal 225 wedstrijden. Door het drukkere schema komt mogelijk het programma van de Europese competities in het gedrang. Hoe dat er precies uit gaat zien is onbekend, maar wellicht wordt de Champions League in de toekomst in het weekend afgewerkt. De laatste jaren was er al een lichte verschuiving zichtbaar, daar de Champions League-finale al verschoven is van woensdagavond naar zaterdagavond. Door de extra wedstrijden wordt het toernooi meer waard, want de verwachting is dat de omzet groeit van drie naar vijf miljard euro. Dit betekent automatisch dat er voor de clubs meer te verdienen is. Waar de Nederlandse deelnemer de afgelopen jaren verzekerd was van een bedrag van ongeveer veertig miljoen euro, wordt dat bedrag met de nieuwe opzet verdubbeld. “Tussen de 70 en 90 miljoen euro”, zegt Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV tegenover het NRC.

Bij de nieuwe opzet, die vastgelegd gaat worden tot medio 2030, vreest hij voor een nog groter gat tussen de Nederlandse top met de rest van de competitie. Hij wijst naar de mediagelden van tachtig miljoen euro die de clubs uit de Eredivisie jaarlijks onderling verdelen. Bij kwalificatie voor de Champions League harkt de Nederlandse kampioen dat bedrag in een keer binnen. “Als drie keer achter elkaar dezelfde club zich plaatst, trek je de Eredivisie totaal uit elkaar”, aldus De Jong, die tevens vreest voor de waarde van de Eredivisie. Hij verwacht dat de groei van de Champions League ten koste gaat van de nationale competities. Dat kan volgens hem zeker van invloed zijn op de onderhandelingen voor het televisiecontract van de Eredivisie met ESPN. De huidige verbintenis loopt af in 2025.

Verdeling tickets
Hoe de verdeling van de tickets voor de Champions League eruit komt te zien is nog niet bekend. Alles wijst erop dat Engeland, Spanje, Duitsland en Italië minimaal vier tickets behouden en dat Frankrijk er een extra krijgt en daarmee op drie komt. Het is allesbehalve zeker dat de overige drie tickets naar kleinere Europese competities gaan. Naar verluidt overweegt de UEFA om de toegangsbewijzen uit te delen aan clubs uit de grootste competities om de waarde van het toernooi op te schroeven. Wat in ieder geval zeker is, is dat de opzet van de Champions League er na 2024 anders uit zal zien. De Europese topclubs hebben behoefte aan meer internationale topwedstrijden, waardoor het huidige format binnenkort verleden tijd is.

Zie jij de nieuwe opzet van de Champions League zitten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Achja, leuk dat het voor Ajax of PSV het bedrag vergroot wordt naar 70-90 mln. Europees werkt het alleen maar als een inflatie, en aangezien West- en Zuid- Europa de hoofdpodia zijn van het wereldwijde voetbal zal de inflatie wereldwijd ook effect hebben. Dit betekent hogere inkomsten, maar ook gelijkredige hogere kosten. Ik bedoel... vroeger had je een Klaiber voor 2 miljoen misschien en een Haller voor 12. Hogere inkomsten voor iedereen, betekent hogere kosten voor iedereen. Heel misschien dat Nederland, Oekraine, Belgie en Portugal nog meer afstand zullen nemen van Zweden en dergelijke... Maar of dat veel zin heeft?

5 februari 2021 om 09:48

Volgens mij lees ik ook dat het allesbehalve zeker is dat de overige drie tickets naar kleinere Europese competities gaan. Dus het is zeer waarschijnlijk dat Ajax en PSV niet eens mee kunnen doen.
Daarbij vind ik dat hele gezeur om een nieuwe opzet maar onzin. Het draait gewoon puur om geld.
De huidige opzet vind ik helemaal niks mis mee.

5 februari 2021 om 10:18

Hendrik123 / Ik zie meer mensen zoals jou, die zeggen dat het allemaal maar om geld draait. Dat plan dat ik hierboven beschrijf aan Jeff, dat is een plan opgezet door clubs zelf. De reden dat ze dit willen, is omdat er nu geld verdwijnt in de zakken van mannen in pakken bij de Uefa, en dat geld wordt niet teruggestopt in de voetballerij, of althans te weinig daarvan wordt teruggestopt en nu verdienen er allerlei bobos aan de huidige CL vorm. In 1955 waren Lequipe en Real Madrid de drijvende kracht achter de Europa Cup 1, wat uiteindelijk de CL is geworden. Maar de focus in het toernooi ligt teveel op de eindfase, de groepsfase is voor zoveel mensen niet interessant genoeg. Met dit plan van Florentino Perez, komt het meeste (alle) geld bij de clubs terecht, die kunnen dat weer in hun stadion steken, in hun selectie steken, in hun foundations steken, zo blijft het geld echt in de voetbalwereld, en niet in de zak van die bobos. Dit is de tijd om te vernieuwen, en niet met een nieuwe opzet van uit de Uefa zelf, die gasten willen teveel geld in hun eigen zak steken en er komt nooit meer wat terug daarvan

5 februari 2021 om 11:15

En dan maar hopen dat je een Wildcard krijgt. Nee bedankt.
Ook dat plan van Perez draait alleen om geld. De rijkere clubs worden nog rijker en de kleinere clubs armer.
Ik vind persoonlijk de groepsfase gewoon leuk. Altijd maar dezelfde clubs als Madrid en Bayern en Liverpool etc zit ik helemaal niet op te wachten.
Dat er teveel geld gaat naar de Uefa is weer wat anders, maar dat doet niks af aan de huidige opzet van de Champions league die gewoon prima is. Voetbal is van iedereen en het zou niet om een paar landen moeten draaien. Ik zou er eerder voor pleiten dat er meer geld gaat naar de Europa League, waardoor er veel meer clubs kans hebben om aan te haken en waardoor nationale competities ook sterker kunnen worden. Maja dat gaat natuurlijk nooit gebeuren, met al die clubs die alleen aan zichzelf denken.

5 februari 2021 om 10:14

Jeff / Op 1 of andere manier is vz niet zo heel gretig om over het andere plan van de nieuwe CL te spreken, het plan dat door Florentino Perez oa is opgezet. Vergeet deze 70 tot 90 miljoen voor Ajax lol, dat is niks. Onder andere Real Madrid, Juventus, Manutd en Ac Milan willen een compleet nieuwe opzet van de CL, met 2 poules van 10 teams. Van die 20 ploegen worden er 15 al vooraf bepaald wie er mee doen (de 15 grootste clubs). Dan blijven er 5 wildcards over. Als je alleen al weet deel te nemen aan dit toernooi, krijg je bij aanvang van het toernooi meteen 220 miljoen euro. Je speelt dan een uit en thuiswedstrijd in je poule van 10, dus nog eens 9 wedstrijden waarmee je iedere keer je stadion volledig uitverkoopt. De beste nummer 4s van iedere poule gaan door naar de kwartfinale en dan wordt het een KO fase. Geen idee waarom vz hier niet over wil berichten, maar met deze opzet zouden een Ajax en PSV echt een wereld van verschil kunnen maken als ze er aan mee deden, al is de concurrentie natuurlijk wel moordend.

5 februari 2021 om 10:30

Dat is toch verschrikkelijk? Dan krijg je dus altijd dezelfde teams. Wildcards klinkt leuk, maar hoe word dat bepaald? Man utd, man city, liverpool en Chelsea doen sowieso mee. Maar wat als Leicester city weer kampioen wordt en Chelsea 5de? Chelsea is een van de 15. Krijg leicester dan een wildcard? En wat als Tottenham ook een goed seizoen draait en 2de word? Liverpool word 6de maar is wel een van de 15. Worden die er dan uitgegooid ondanks dat ze het jaar ervoor misschien de champions league wonnen? Of krijgen we dan 6 engelse clubs? Van welke landen worden de wildcards dan gepakt? En aan welke kleine club geef je dan een wildcard? Waarom Ajax wel en Porto niet? Waarom Psg en Lyon wel maar Lille niet? Het lijkt me echt een hoop gedoe eerlijk gezegd.

5 februari 2021 om 10:34

met deze opzet zou je het europese voetbal voor een groot deel minder interessant maken, leuk voor die eerste 15 clubs die altijd mee doen maar hiermee draai je wel alle andere competities de nek om..

Het verschil tussen die top clubs en de rest van de competities word dus danig groot dat een het er in mijn ogen niet leuker op word.

5 februari 2021 om 10:35

Rick / De exacte opzet van Florentino zijn plan is me niet geheel duidelijk, maar volgens mij hadden ze het daarin over 15 zekere deelnemers. Dit staat er op de website van de as, die hebben een groot stuk erover gepubliceerd. : According to the document, that is the amount that is assured from the outset for each of the 15 founding clubs – six clubs from England, three from Spain, three from Italy, two from Germany and one from France. In addition to those 15 fixed members, there would be another five places open to clubs assessed on sporting merits. These five would be the only ones that change each year. / Dus ieder jaar krijg je een soort van voorronde toernooi om in deze grote European Super League terecht te komen, dat betekent dat er 5 clubs dus in 1 klap 220 miljoen euro krijgen alleen al voor deelname. Zelfs dat voorronde toernooi wordt dus al interessant om te volgen want voor 5 clubs gaat er iets life-changing gebeuren. Ik zie dit helemaal zitten.

5 februari 2021 om 10:35

Dat is echt een ver-schrik-kel-ijk plan. Europees voetbal moet geen oligarchie worden.

5 februari 2021 om 10:41

Burwatti / Jij maakt je nu dus grote zorgen om Aek Athene, Midtjyland en nog wat van dat soort kleine clubs. Waarom geloof ik daar niets van? Alsof jij ook maar iets om dat soort kleine clubjes geeft. Daarnaast komt er ook een European Super League 2, wat bijna net zo lucratief zal zijn als de huidige CL opzet, waarin kleinere ploegen ook nog hun ding kunnen doen. Deze nieuwe plannen kennen bijna geen verliezers, en een club als Ajax die graag met de top mee wil doen zou hier heel erg van kunnen profiteren, 220 miljoen bij aanvang van de start en 9 thuiswedstrijden tegen toppers, wat betekent dat je de JC Arena 9x tot de nok kan uitverkopen. Deze European Super League is de toekomst, de huidige CL opzet is teveel gericht op het einde

5 februari 2021 om 10:43

est / Alsof die kleine ploegjes in de CL groepsfase ook maar iets van waarde hebben, alsof men echt ff lekker gaat zitten voor een wedstrijd tussen Midtjyland vs Liverpool. Je moet wel meebewegen met de wereld, de huidige opzet is oud en teveel bobos steken geld in hun zak dat nooit meer in de voetballerij terecht komt. Stop dat geld in de clubs, diezelfde clubs die al jaren lang uitgebuit worden. Real Madrid won 3x de CL op rij, zoek maar eens op wat ze in die 3 jaar verdiend hebben, dat is gewoon een lachertje, zware uitbuiting. Het is genoeg zo

Dit klinkt echt als een geweldig idee, en inderdaad wat een spanning zal het meebrengen. Ben echt benieuwd hoe dit zich gaat manifesteren. Zeker de Tennis vorm van Knock-fase lijkt me lastig maar wel heel interessant.

5 februari 2021 om 09:34

Vind je?? Vind bij tennis het juist verschrikkelijk. Een nadal djoko ij de 2de ronde zou voor het niveau van tennis juist bevorderlijk zijn.

5 februari 2021 om 09:41

je ziet dit in meerdere sporten gebeuren, zo ook bij het darten op een enkel toernooi.
ik betrap me eigen er dan wel op dat ik liever naar de wedstrijden kijk die dichter bij elkaar liggen dan dat ik naar de 1 vs 16 zit te kijken

5 februari 2021 om 10:54

En dan is bij het darten het onderlinge verschil tussen de nummer 1 en 16 niet eens zo heel groot. Bij het voetbal zit je dan bijvoorbeeld te kijken naar Real/juve/bayern tegen Ajax/benfice/psv.

Dus als je eerste word. Krijg je de nummer 16,8,4 en in de finale de nummer 2. Weg verassingen. De top 6 a 7clubs ( bayern liverpool juve city Barcelona real en psg komen elkaar op deze manier pas in de kwartfinales of halve finales tegen. Bijv Een ajax porto in de kwart finale door willekeurige loting is zo goed als uitgesloten. Erg zonde dit.

Het unieke aspect aan de Champions League is dat je niet elke week een CL-duel hebt. Ik denk dat meer wedstrijden toevoegen afbreuk doet aan het merk dat de Champions League is. Als je de CL echt spannend wil maken dan stop je gewoon met de verschillende potten bij de loting. Ja, dan kan je een poule krijgen met Liverpool, Bayern Munchen, Real Madrid en Paris Saint Germain, maar dit concept heeft alleen maar als gevolg dat mensen lang niet meer alle wedstrijden gaan kijken.

5 februari 2021 om 09:37

kunnen ze niet gewoon elke week een poule uittzenden ofzo? nu moet je vaak kiezen tussen je wedstrijden ? dan heb je ook dat je meerdere wedstrijden uit kunt zenden waardoor je inkomsten op kunnen lopen, dan belast je de voetballer ook niet met nog eens extra wedstrijden ook.

5 februari 2021 om 10:15

Ik ben het helemaal met je eens, maar de grote clubs en competities hebben teveel macht. Die willen niet het risico lopen dat ze vroeg uitgeschakeld worden in de CL. Het financiële gat tussen de top en de rest mag absoluut niet kleiner worden volgens deze clubs.

5 februari 2021 om 10:44

Als je het spannend wilt maken moet je fa cup systeem pakken. Maar daar valt niets aan te verdienen.

Als dit doorgaat dan is het zaak dat Ajax er voor 2024 zo goed mogelijk voor staat en structureel dat geld incasseert. Als dit 3-4 jaar door Ajax gedaan wordt direct in het begin dan betekend dit wel het einde van de eredivisie. Wordt een spannende rat-race tussen Ajax en PSV wie die plek dan in 2024 voor het eerst pakt.

5 februari 2021 om 09:36

Nou wooeeehooe. Meer geld. Duurdere spelers. Eredivisie kapot spelen in maart kampioen maar door de opzet geen #@#% in de CL kunnen doen. Met pijn en moeite 16de plek. En je krijgt altijd de nummer 1. Nu kon je nog geluk hebben met een loting. Je krijgt dus altijd München

5 februari 2021 om 09:39

Inderdaad @karimbu, ik zie de lol er ook niet echt van in voor de Nederlandse clubs..

lekker alle teams een grote pot gooien bij de loting en niet meer met die verschillende potten werken.

5 februari 2021 om 09:51

Waar zeg ik dat ik hier blij mee ben? Mij lijkt het ook niet veel, maar als het gebeurt kun je maar het beste zorgen dat je bovenaan de piramide (in NL) staat.

5 februari 2021 om 13:31

@ karimbu

De Eredivisie is toch al ten dode opgeschreven en wordt vooral door emotie en pappen en nathouden nog in leven gehouden. Daarom denk ik ook dat Beneliga er goedschiks of kwaadschiks er gewoon gaat komen, en mocht deze verse van een nieuwe Champions League het worden wil ik als Ajacied dat daar zo goed mogelijk op is voorbereid. En uiteraard toegang zal hebben tot dit tournooi. Overigens vind ik dat voetballend minnend Nederland ook niet bar veel geeft om het Nederlandse club voetbal, naar wedstrijden waar de traditionele top drie niet bij betrokken zijn kijkt in principe geen hond.

Ook zijn er ook nog teveel mensen voor wie de uitgebreide samenvattingen van Studio Sport genoeg zijn, en het daarom onnodig vinden om een abonnement te nemen. En dan het tegelijkertijd raar vinden dat Nederland met mindere tv rechten genoegen moeten nemen. Uiteraard heb ik niet over mensen die het financieel zwaar hebben, maar ik heb het altijd wel frappant geworden dat Nederland miljoenen voetbalfans heeft, maar een klein deel maar bereid is om te betalen om het live te kunnen volgen. Wat dat betreft is knap van Espn dat zij de eerste zijn geweest die boven een miljoen abonnementen zijn gekomen.

Dan zijn er nog de mislukte pogingen tussen fusies van clubs, waarbij ik heus wel de emotie begrijp, maar de Nederlandse competitie in haar huidige opzet kan gewoon niet mee in de voetbalindustrie die het voetbal is geworden. De huidige Espn deal betekende letterlijk al de redding van de meeste Nederlandse clubs, en in de tussentijd is die financiële situatie niet veranderd, en is er geen enkel vooruitzicht op structurele verbetering (met of zonder Covid)

ik wil graag 1 stukje uit de tekst er uit lichten:

" De clubs komen elkaar in de groepsfase niet allemaal tegen en treffen uit en thuis andere clubs."

Dit klinkt niet helemaal eerlijk in mijn ogen?
Als je dus in een poule zit met Bayern en City, en je ontloopt ze beide of treft ze beide uit? dat is toch apart of ligt dit aan mij ?

5 februari 2021 om 09:38

Ja klopt. Maar denk dat ze daar op basis van coefficient wat mee kunnen doen. Geen idee hoe maar is vast wat op te verzinnen. 100% eerlijk word t niet idd

5 februari 2021 om 09:41

Zoals ik het begrijp komt iedereen in een poule/competitie en is er een semi-random loting (die wordt deels bepaald door je ranking op de coëfficiëntenlijst) en speel je minimaal 10 potten. Dus vermoedelijke ontlopen de grote clubs elkaar (grotendeels) in deze fase en speel je als 'kleintje' dus veel wedstrijden tegen topclubs. Aan de ene kant is dat inderdaad oneerlijk, aan de andere kant hadden die kleintjes in het verleden maximaal 6 potten gespeeld. Dus er valt wat voor te zeggen. Aan de andere kant had je ook gewoon de poules groter kunnen maken, om tot meer wedstrijden te komen.

De loting voor uit/thuis lijkt me wel volledig willekeurig, anders is het inderdaad wat vreemd.

5 februari 2021 om 09:43

maar als je als grote clubs elkaar vermoedelijk ontloopt, dan blijft het verschil toch als nog inmens alleen dan in een grotere poule?

5 februari 2021 om 10:38

Ja helemaal waar, je kans om te stunten in de CL als kleine club wordt kleiner. Maar die kans is nu toch ook al minimaal? Nu weet je wel dat je sowieso 10 potten mag spelen. Waarschijnlijk verlies je 80%, maar toch. Nu speel je als, bijvoorbeeld, FC Kopenhagen 6 wedstrijden, je bent bij voorbaat kansloos en dat was het dan. Je krijgt er nu 4 mooie toppers bij. Die je vervolgens ook niet wint, maar je hebt wel een podium gehad. Dat is denk ik een beetje het idee van de opzet. De kleintjes krijgen een podium om zich vaker te laten zien, ondanks dat het uiteindelijk toch een toernooi voor de giganten is.

Ik zeg niet dat ik dit een eerlijke of goede opzet van het toernooi vind hoor. Wat mij betreft maken ze er sowieso gewoon weer een kampioenen-toernooi van, dat heeft veel meer charme vind ik. Maar goed, de geldmachine moet ook draaien helaas.

5 februari 2021 om 09:43

@burwatti: Ik ben het met je eens hoor (is alleen geen poule meer, of eigenlijk 1 grote poule) , maar ik denk dat ze het zullen counteren doordat ze blijkbaar met de planning van wedstrijden wel kijken naar coëfficiënten en uit/thuis, om te voorkomen dat een club alleen maar tegen de topploegen moet.

Je speelt dus één grote competitie, waarbij de helft van de clubs na 5 wedstrijden al geen kans meer heeft om bij de bovenste 8 te eindigen. De overige 5 wedstrijden voor al die clubs zijn dan ook het kijken niet meer waard totdat ze verder kunnen in de play-offs..

Je kan ook het startgeld verdelen onder de eredivisie, en de inkomsten voor het toernooi voor de desbetreffende club, je bent elkaar toch nodig

5 februari 2021 om 10:13

Ik denk dat de champions league deelnemers in de eredivisie (spreek dus niet namens mezelf) het geld zelf ook nodig hebben om de andere (lees: engelse, spaanse, duitse and italiaanse) tegenstanders in het toernooi uit te dagen

Lijkt mij een goede opzet, dan blijft het ook tot het einde leuk om te kijken en heb je veel mooie wedstrijden. Als eredivisie kunnen we hier ook weer van profiteren als de Nr 1 van onze competitie bv. 15 % onderverdeeld in de ED, niet te veel, je hebt het geld ook nodig om te concurreren in Europa om daarmee weer meer van die 15 % voor goede prestaties te verdienen.

De NL competitie wordt daarmee ook flink aantrekkelijker, de CL speelt een belangrijkere rol en onze kampioen is daarmee aantrekkelijk voor bv. spelers die nu nog de middenmoot/degradatiezone van de PL of BL verkiezen.

Voor de deelnemer die van een kleine competitie komt zal het wel leuk zijn om meerdere wedstrijden tegen de top te mogen spelen. Een Ajax zal met alle respect niet uitkijken naar een Midjylland of Aek Athene. De deelname premie is wel heel fors. Als bijv Feyenoord weer kampioen wordt is dat natuurlijk een opsteker. Of wanneer je een jaar hebt zoals met AZ en Twente tien jaar terug, kan een subtopper ineens de middelen hebben om serieus de top uit te dagen.

5 februari 2021 om 10:10

alleen kan je je afvragen of clubs als Feyenoord, Az en Twente dan nog kampioen kunnen worden?
Het is nu met de huidige CL inkomsten al een heel stuk lastiger maar als Ajax/psv straks elk jaar 70 miljoen kunnen ophalen dan is die kans toch al gauw verkeken.

5 februari 2021 om 10:50

De rijkste betekent niet altijd dat je de beste bent. Ajax versloeg in de CL teams die 30x meer te besteden hadden, AZ stond vorig seizoen gelijk in punten met Ajax. Leicester werd zelfs een keer kampioen in de BPL. Ajax moet uiteraard met hun vermogen structureel bovenin eindigen, maar soms kunnen dingen gek lopen.

5 februari 2021 om 10:52

Maar dat zijn allemaal incidentele gebeurtenissen. Die houd je altijd en zal je ook niet tegenhouden. Alleen doordat die premies zo fors worden opgeschroefd zal die kans dat het plaatsvind wel weer stuk kleiner worden. Ofja van bijv eens in de 10 jaar naar eens in de 20 jaar gaan.

Kunnen we niet gewoon terug gaan naar het model van vroeger dat je 2 groepsfases hebt. Voor de jongeren: in plaats van dat de nummers 1 en 2 uit 1 van de 8 poules naar de 8e finales gaan heb je 4 poules met 4 ploegen. De nummers 1 en 2 van die 4 poules gaan vervolgens naar de kwartfinales

Al het vrije wordt zo uit een toernooi geperst, wanneer er een hoop pulp overblijft met waarschijnlijk nog meer voorspelbaardere wedstrijden. De top zal nu meestal pas later tegen elkaar komen te spelen, waardoor de kleintjes (verrassingen) schaatser worden. Dus juist niet goed voor Ajax, PSV etc.

Ik word een beetje moe van al die onnavolgbare constructies om het maar spannend te houden en om er zoveel mogelijk wedstrijden uit te persen. Als een team 5 wedstrijden enorm goed speelt en wint, dan verdienen ze ook een wedstrijd te spelen die minder van belang is.

Top man het voetbal nog verder uitmelken en de macht aan een klein deel van de clubs laten. De mooiste wedstrijden krijg je als er wat op het spel staat. Open loting dubbele ontmoetingen vanaf ronde 1 geven de mooiste wedstrijden en de meeste verrassingen maar daar zitten de grote clubs natuurlijk niet op te wachten want stel je voor dat je wordt uitgeschakeld in een vroeg stadium..... Voetbal wordt vakkundig naar de kloten geholpen. Clubs gaan steeds bizardere salarissen betalen en hebben daardoor steeds meer geld nodig. Veel clubs zouden als het "normale" bedrijven geweest waren allang failliet verklaart zijn doordat ze enorm slecht geleid worden. Bij voetbalclubs kan je oud voetballers aanstellen in topfuncties die ervoor alleen de boodschappen hebben gedaan voor moeder de vrouw daar moet je eens mee aankomen bij Shell of Coca Cola. De Uefa zou clubs als normale bedrijven moeten behandelen. Finacienen niet op oorden dan geen deelname. Club vallen vanzelf om en zo blijven de gezonde clubs over....

Zie veel kritiek, maar dit is vooral een plan om de Super League te voorkomen. Men moet nu eenmaal wat water bij de wijn gaan doen, zodat we de nationale competities gewoon behouden.

5 februari 2021 om 17:47

Wat mij betreft stappen alle subtop- en middenmootlanden lekker uit de UEFA, en richt men een compleet nieuwe bond op. Laat die 4/5 landen het maar lekker uitzoeken. Nederland, België, Portugal, Oekraïne, Schotland, Denemarken, Zwitserland, Kroatië, Oostenrijk, Griekenland, Noorwegen, Zweden, Rusland, Turkije, Bulgarije, Finland, Hongarije, Polen, Tsjechië, Wit-Rusland, Roemenië, Slowakije, Slovenië. Zit je zo aan een markt met 300-350 miljoen. Genoeg sponsoren die zich daaraan willen verbinden. Echt kotsmisselijk van die grote clubs die zichzelf door middel van druk alles willen toe-eigenen.

Alle ploegen komen in 1 poule terecht, maar ze kunnen elkaar niet allemaal treffen. Wie tegen elkaar moet zal over worden geloot. Waarom krijg ik hierbij het gevoel dat de grotere clubs elkaar veelal gaan ontlopen in dit punt van de Cl?. Het zal denk ik niet zoveel uitmaken of we naar dat idee opstappen, de grotere ploegen zullen elkaar nog steeds dus in de groepsfase ontlopen, misschien dan wel meer dan nu, want nu zijn er nog tenminste een paar groepen met 2 grote teams. Op dat moment is het veel makkelijker de grotere teams aan een wat mindere team te koppelen.

Van 125 naar 225 wedstrijden. Hoe moet dat meer spanning opleveren? Ik snap het al, spanning op de bankrekening van de Uefa!

dit format gaat uiteindelijk de eigen nationale competities commercieel gezien, laten devalueren....het kan zijn dat de deelnemende clubs hun toelage zien verhogen maar de nationale competitie gaat minder opbrengen voor alle clubs omdat de tv contracten minder zullen gaan opbrengen, vooral wanneer de CL kalender de weekends gaat inpalmen. De clubs die haast nooit aan het CL kampioenen bal zullen deelnemen, gaan uiteindelijk minder recupereren vanuit hun eigen nationale competitie .... geen mooi vooruitzicht !

Dit nieuwe plan van de Uefa zelf gaat er gelukkig toch nooit komen. Wel lijkt de European Super League ergens in de komende jaren van start te gaan, dat is een nieuw initiatief van clubs als Manutd, Juventus, Real en Ac Milan. De CL in de huidige vorm is te veel gericht op het einde, dat kan vele malen aantrekkelijker. Het is tijd voor iets nieuws, anders kom je in het zelfde te zitten als basketbal nu heeft, niemand kijkt nog naar regular season, het is gewoon boring

Leuk dit voor de grote Europese clubs. Nog meer geld in het laatje. Beetje de versie ikke ikke ikke en de rest kan stikke. In mijn ogen wordt dat niets. Waar is de ranking op gebaseerd, Engeland 6 ploegen en Duitsland maar 2. Welke gek bedenkt zo’n grdrocht. Je kunt als Ajax en PSV misschien denken een kans te gebben, maar wat als onverhoopt toch een Vitesse of AZ kampioen wordt. Hoe overleef je dan de dure begroting. Dit hele plan is alleen maar voor de hele rijke clubs in Europa en die hebben nota bene onbeperkt toegang tot deze competitie. Landencompetitie verworden tot veredelde hoofdklassers.ik kan mij niet voorstellen dat Leipzig, Gladbach en Leverkusen hier op zitten te wachten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren