Zeljko Petrovic haalt uit: ‘Ik ga ze maandag bellen dat ze moeten oprotten’

Zondag, 31 januari 2021 om 21:20Daniel Cabot Kerkdijk

Willem II boekte zondag een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie in de Eredivisie. De Tilburgers rekenden bij het debuut van trainer Zeljko Petrovic af met hekkensluiter FC Emmen: 2-0. Na afloop viel de nieuwe trainer van de Tilburgers vooral op door enkele pittige uitspraken richting de CBV. De vakvereniging Coaches Betaald Voetbal vroeg aan Petrovic of alles netjes was afgehandeld met Adrie Koster.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door martinjacobse)

Wat voor de CBV een gewone routinezaak is, even informeren of het met de voorganger in orde is, is voor Petrovic meteen al een reden om uit zijn plaat te gaan. Die man ligt ooit in zijn grafkist nog te schreeuwen dat hij zo'n goeie jongen is. Jan Pipo de Clown.

31 januari 2021 om 21:52

Johan derksen heeft em ooit in VI jaren geleden eens genadeloos aangepakt en zei hem recht in zijn gezicht wat hij van hem vond

Ik geloof na zn assistent van gullit periode bij feyenoord.

1 februari 2021 om 08:27

dank voor de informatie ...

31 januari 2021 om 21:55

Waarom zou dit voor cbv een routinezaak zijn? Het is toch totaal niet aan Petrovic of het netjes is afgerond, dat is de taak van Willem II. Als Petrovic een aanbieding krijgt of hij trainer wilt worden, mag hij er vanuit gaan dat dit normaal is gegaan. Jij gaat bij je nieuwe baas toch ook niet vragen of je voorganger vriendelijk en met instemmen is ontslagen?

1 februari 2021 om 08:28

In het betaald voetbal geldt dat een trainersplek besmet is als de zaken met de voorganger niet volledig afgehandeld zijn.

1 februari 2021 om 11:28

Dat is gewoon een kwestie van Loyaliteit onder de coaches. Als ze je voorganger niet volgens de regeltjes hebben geloosd is de kans aanwezig dat ze het bij jou ook niet doen. Bovendien, de trainer van vandaag is morgen de assistent van zijn voorganger, dan is het wel lekker dat je nog met elkaar door een deur kan.. Dus in zoverre is het inderdaad een routine zaak. Meneertje Petrovic heeft alleen niet erg opgelet, het creeeren van een gezamelijke vijand is een beproefd concept voor teams die in zwaar weer zitten. Van Gaal kon dit als de beste, die koos vrijwel altijd de media als vijand. Petrovic doet dat nu met CBV maar wat geven die spelers daar nou om.

31 januari 2021 om 22:07

Jij vindt het blijkbaar normal dat een opvolger gevraagd wordt of het goed is afstond net de voorganger? Volgens mij is dat altijd aan de (ex) werkgever. Petrovic heeft het gewoon gelijk.

31 januari 2021 om 22:34

De CBV had natuurlijk ook bij Koster kunnen informeren. Alsof Petrovic verantwoordelijk is voor de afhandeling met zijn voorganger. In deze heeft hij volkomen gelijk!

We kunnen voorlopig weer op en top 'genieten' van dat gekakel van deze onbenul. Alsof Willem II met Adrie Koster niet van dit makke Emmen gewonnen had.. natuurlijk wel! Heb echt helemaal niets met die Petrovic, wat een banaan is dat toch zeg. Neemt niet weg dat ik Willem II best lijfsbehoud gun overigens. Maar goed dat geldt ook voor RKC en het ziet ernaar uit dat één van beide toch echt op zijn minst de play-offs gaat spelen.

Heerlijk toch, Jan pipo de clown...
Geeft toch weer wat kleur..

Zo'n type en die half Duitse destijds van Nec ... altijd leuk...

Dat hij Willem ll maar direct veilig mag stellen.
Ik reken ons al als verloren (en terecht )

Ik heb nooit wat in Petrovic gezien en ik snap ook niet waarom clubs met hem in zee gaan. Nooit echt top gepresteerd en altijd vrij vlot weer weg (althans, dat staat me bij). Zie in hem echt geen trainer. Misschien een prima assistent, maar geen eindverantwoordelijke voor een complete groep. Maar goed, ik laat me graag verrassen. Hopelijk houdt ie Willem II erin, maar ik vermoed dat Adrie Koster dat ook gewoon had gedaan. Emmen lijkt verloren. Ben benieuwd hoe ADO zich gaat presenteren met al die nieuwe versterkingen.

Meneer is nog geen week trainer en laat zich alweer horen. Snap echt niet waarom Willem2 zichzelf dit aandoet. Er lopen toch wel betere trainers rond? Heb je deze schreeuwlelijk weer voor de camera, totaal geen trainerswaardige persoon.

Binnen de CBV is de afspraak dat trainers niet bij een club beginnen zo lang de zaken met hun ontslagen voorganger niet helemaal en netjes zijn opgelost. Daar worden ze dan even over gebeld, maar kennelijk moet Petrovic daar al meteen van uit zijn plaat vliegen. Rare man.dus nogmaals, dit is een routinevraagje waar Petrovic ook van hoort te weten dat hij die krijgt. Kwestie van solidariteit maar kennelijk moeilijk voor Petrovic.

1 februari 2021 om 09:38

Het is aan de CBV om bij Willem II en Adrie Koster te vragen of alles correct is afgehandeld. Zjelko Petrovic is geen partij in een eventuele juridische kwestie, en in deze,
zijn routinevraagjes aan Petrovic compleet misplaatst.
De CBV spreekt hier het wantrouwen naar Willem II uit, al dan niet terecht, maar zou iedere (andere) trainer moeten verschonen van dit soort amateuristische knulligheden.
En als er twijfels zijn omtrent collegialiteit/solidariteit binnen de CBV hebben ze intern een aardige klus te doen, en vermijden ze eventuele aangiftes van smaad want in voorkomende gevallen krijgt elke opvolger toch een stempel opgeplakt...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
U. JenssenVerdediger100
D. SaddikiMiddenvelder101
G. SağlamMiddenvelder101
M. KöhlertAanvaller103
C. NunnelyAanvaller103
M. SvenssonAanvaller101
K. WriedtAanvaller103
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

5 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Liverpool lijkt voorlopig af te haken in de strijd om Kingsley Coman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren