Bobby Adekanye staat voor verrassende overstap naar Eredivisie

Donderdag, 21 januari 2021 om 16:46 • Laatste update: 16:49

Cádiz en Lazio staan op het punt om de huurperiode van Bobby Adekanye voortijdig te beëindigen, zo weet Diario de Cádiz te melden. Volgens de regionale krant maakt de 21-jarige vleugelaanvaller zodra het tot het einde van het seizoen lopende huurcontract is ontbonden de gang naar de Eredivisie. In Spanje werd gemeld dat Adekanye op weg was naar FC Emmen, maar volgens Voetbal International gaat het om ADO Den Haag, dat eerder Ricardo Kishna al van Lazio huurde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Bobby Adekanye een aanwinst voor FC Emmen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

dit is hoe het toch wel erg vaak gaat met spelers die op jonge leeftijd uit nederland vertrekken, natuurlijk zijn er ook succes verhalen maar toch komen deze gevallen het vaakst voor. Voor Emmen is iedereen die met een bal overweg kan momenteel een versterking, en de aakopen (huurlingen) lijken ook wel degelijk een toevoeging op papier. echter is er nog maar weinig tijd en moeten er een behoorlijk aantal punten behaald worden om er in te blijven dit seizoen, het gat met RKC betreft al 9 punten terwijl er tot nu toe pas 4 punten behaald zijn.

21 januari 2021 om 10:49

En hoeveel jeugdspelers die in Nederland blijven eindigen in de top? 90% haalt geen eens het betaald voetbal.

21 januari 2021 om 11:02

klopt ook wat je zegt, echter de absolute top talenten die weg gekocht worden hadden het ook makkelijk in de eredivisie gered.

Bobby stond toch als een ontzettend groot talent bekend bij ons toen hij vertrok, ik ben er van overtuigd dat hij het eerste elftal gehaald zou hebben.

als dat geen succes was geweest had hij nu ook bij een club uit de eredivisie terecht gekund.

Natuurlijk is het begrijpelijk om voor het grote geld te gaan en natuurlijk staat Barcelona geweldig op je Cv.. maar voor je ontwikkeling lijkt minuten maken in Nederland beter.

21 januari 2021 om 11:12

Acolatse was ook zo'n supertalent bij Ajax. Werd volgens mij zelfs de nieuwe Kluivert genoemd, nou die is netjes bij Ajax gebleven om uiteindelijk in Israël te eindigen. Als hij vroegtijdig was vertrokken, dan was hij ook een voorbeeld geweest dat je beter minuten kan maken in Nederland. Sommige spelers staan er snel en wordt een grote potentie toegedicht en andere zijn weer laatbloeiers. Spelers met veel potentie kunnen ook gewoon stokken in hun ontwikkeling. Niet alleen in Nederland wordt er serieus getraind hoor....

21 januari 2021 om 11:18

Niet waar burwatti. Om een mooi voorbeeld te geven aangezien dit bericht toch over Emmen gaat: Sekou Sidibe. Jarenlang gezien als een van de grootste talenten in de PSV jeugd, kon naar Man United en nog een aantal clubs. Maar hij bleef bij PSV, zijn ontwikkeling stokte en nu staat hij onder contract bij Emmen en kan zich daar niet eens in de basis spelen.

21 januari 2021 om 11:48

Tja als je niet goed genoeg bent voor Emmen of Psv ben je ook niet goed genoeg voor Man Utd. Dus dan had hij daar nog minder gespeeld en was hij nog slechter geworden/gebleven als dat hij nu is. Hij had waarschijnlijk wel meer geld gehad dan.

21 januari 2021 om 12:17

Dat waren we ook over castillion die wel bleef dacht ik, dat was de nieuwe kluivert en kijk waar die nu zit

21 januari 2021 om 12:18

Naja weet je niet je traint op een hoger niveau plus van utd een stap lager zijn er tg mooiere clubs te vinden als nu van emmen een stap lager

21 januari 2021 om 12:24

Sorry, maar hoe kom je erbij dat Acolatse een 'supertalent' was? Stond altijd bekend als een blinde draver, zonder overzicht waarvan je wist dat hij het eerste nooit zou bereiken. Slecht voorbeeld dit.

21 januari 2021 om 13:38

Ik denk wel dat het gemakkelijker is de top stap voor stap te bereiken. Een sprong omhoog werkt meestal niet, kijk eens naar Odegaard, die redt het ook al niet in een keer. Natuurlijk kun je voor veel geld jong vertrekken, maar ik denk dat je op die leeftijd ook nog niet zo goed met geld om kunt gaan. Je gaat dan op een te grote voet leven, waardoor je geld snel op is. Maar je denkt dat het geld binnen blijft stromen...daarbij komt ook nog dat er in het buitenland vaak minder goede jeugdcompetities zijn. Dan worden deze spelers naar overal en nergens verhuurd. Uiteindelijk komen ze er niet beter uit.
Een jeugdspeler die wel bij een club blijft met een goede opleiding maakt deze af. Dan kan het altijd nog zijn dat de speler het daar niet redt, maar wel bij een andere eredivisieclub. Zelfs dan is het nog steeds mogelijk bij een goede buitenlandse club te spelen. Uiteindelijk denk ik dat je er financieel niet veel slechter af bent.
Ik denk zelf dat spelers die nu te vroeg voor het grote geld gaan niet bereid zijn om echt in hun carriere te investeren en waarschijnlijk ook bij hun Nederlandse club zouden mislukken...

21 januari 2021 om 14:37

Precies, volgens mij werd Menig ook eerder de nieuwe Kluivert genoemd. Wel door Frank de Boer dus je kan het met een strooiwagen zout nemen. Che Nunnely werd in de jeugd wél als groot talent gezien, zei aanbiedingen uit het buitenland af en speelt nu in de marge. @ Rick1o1: Dát laatste is het dan vooral, dan heb je in ieder geval een bak geld binnen. Plus het afvalniveau is hoger, je hebt na een vertrek bij Manchester United een breed scala aan clubs die denken dat je interessant bent.

Is dit wat? 21 jaar al, zonder veel speelminuten in de benen.Emmen weet wel leuke spelertjes uit de vijver te vissen. Leuke move.

21 januari 2021 om 10:44

In een lokaal toernooi waarin ik zelf tegen m stond op het veld paar jaar gelee (hij deed voor de lol mee) tikte hij ons aardig weg. Maar dan heb je het ook wel 5e klasse amateurs..

21 januari 2021 om 11:11

Dan zullen ze hem wel halen met het oog op volgend seizoen..

21 januari 2021 om 11:50

Deed het bij Lazio even aardig. Alleen al daarop afgaand zou hij al een toegevoegde waarde zijn. Krachtige jongen, gaat in ieder geval meer brengen dan een Avdidjaj, Kolar of helaas ook Laursen denk ik. En ondanks dat iedereen fan is van Anco... kan hij echt niet in het betaald voetbal imo. Dan heb ik veel liever een Adekanye die wel gewoon fit is of een Frei die afgelopen seizoen een aantal geweldige wedstrijden speelde

Ok dus van Ajax naar Barcelona naar PSV naar Liverpool naar Lazio naar Cadiz om uiteindelijk blij te zijn om minuten te kunnen maken bij Emmen.

21 januari 2021 om 10:47

Weet nog dat t best een ding was toen ie weg ging bij Ajax. Stond bekend als een zeer groot talent als ik het me goed herinner.

21 januari 2021 om 10:48

Tja als hij bij Ajax was gebleven en het zou niks worden kon je ook in een keer terecht komen bij Ado. Zoals Boy Kemper. Nu heeft hij in ieder geval nog wat mooie verhalen en geld. Glazen bol hebben we niet.

21 januari 2021 om 11:03

Dat geld is zo op hoor en als je het nu moet doen met een salaris van Emmen is nogal een verschillentje.. wie weet wordt zijn volgende club wel een 2e klasser. Je kan je dan afvragen of hij nu meer heeft verdient dan wanneer hij zijn carrière geleidelijker had opgebouwd

21 januari 2021 om 13:24

Eens met je punt hoor. Maar Boy Kemper is wel een erg slecht voorbeeld. Werd op 17-jarige leeftijd gehaald met een 1-jarig contract gewoon als nuttige toevoeging voor Ajax O19. Nooit aangezien als groot talent,.

21 januari 2021 om 12:35

Odegaard heeft ook bij H'veen en Vitesse gespeeld Alexander Isak ook bij Willem II 't kan verkeren?

21 januari 2021 om 13:21

Ik denk wel dat dat jaar waarin hij van de FIFA niet mocht spelen erin heeft gehakt. Dan loop je toch wel een achterstand op op de rest.

Ach ja zo lang Emmen geen normale keeper haalt maakt het niet zoveel verschil, die kan er echt helemaal niets van. Maar goed, leuke speler voor Emmen en hopelijk een extra teken voor jonge talenten om niet te denken dat ze een kans maken wanneer ze naar een topclub in het buitenland gaan. Geen 1 speler heeft het gehaald die zo vroeg vertrokken. Malen, Dilrosun, Rekik, Kongolo, Peeters, Redan, Fosu Mensa en Chong. Nee die hadden beter bij hun eigen clubs kunnen blijven.

21 januari 2021 om 11:02

Nathan Aké

21 januari 2021 om 11:08

Geen 1 speler heeft het gehaald? Malen speelt gewoon bij PSV en is daar een dragende kracht, dilsorun is actief in de Bundes liga, Rekik is gewoon kampioen geworden met PSV en heeft in de BL gespeeld, enz. Spelers zoals Chong hebben gewoon een goeie keuze gemaakt, want die is gewoon niet zo heel goed. Sommige mensen hebben echt waanideeën dat spelers 5x zo goed waren geworden als zij in Nederland waren gebleven.

21 januari 2021 om 11:55

Ik doel op dat ze nooit redden bij de clubs waar ze heen gegaan zijn. Ga het rijtje objecteif af en vraag je zelf af of ze niet bij de clubs waar ze nu spelen hadden gekomen als ze gewoon hadden gebleven bij Ajax of Feyenoord.

Daar doel ik meer op, dan heb je namelijk een veel beter fundament als carrière dan weer helemaal opnieuw moeten beginnen zoals Adekanye nu. En als ze dan echt zulke grote talenten waren hadden ze echt wel gehaald om bij een Herta BSC of Bournemouth terrecht te komen. En dan hadden ze ook al meer dan 100 wedstrijden in de benen.

21 januari 2021 om 12:08

'en als ze dan echt zulke grote talenten waren hadden zij het echt wel gehaald om bij een Herta BSC of Bournemouth terrecht te komen'. Eigenlijk bedoel jij toch gewoon precies hetzelfde als ik? Blijkbaar zijn het niet zulke talenten dus wie zegt dat zij beter terecht waren gekomen als zij bij Ajax of Feyenoord waren gebleven? Wellicht waren het wel gevalletjes lukoki, ebecilio en de sa? Ik acht dat tenminste aannemelijker dan dat zij bij een grote club terecht waren gekomen. Afgaande op de conclusie die wij allebei trekken.

21 januari 2021 om 13:19

Blijft een lastig onderwerp aangezien elke speler anders is en zoals je terecht stelt niet ieder talent het redt waar ze ook gespeeld of opgeleid zouden worden. Wat je wel ziet is dat de eredivisie vaak een goede springplank is naar de absolute top. Je bouwt de weerstand als het ware geleidelijk op en krijgt sneller de kans om speelminuten te maken door minder concurrentie. Het is al talent lastiger om de concurrentie aan te voor jouw positie bij een City, Chelsea of Barcelona waar over het algemeen de top van de top speelt (misschien is Barca nu geen goed voorbeeld. Wat ik zeggen wil is dat het koffiedik blijft kijken en dat wat voor de één werkt niet voor de ander hoeft te werken. En geluk blijft ook gek genoeg een rol spelen evenals de juiste keuzes maken.

Doen die nieuwe spelers al mee tegen ADO?

Al dat clubhoppen heeft de speler vast genoeg geld gebracht, maar nu beland hij op zijn 21e bij FC Emmen, stijf onderaan in de Eredivisie. Nog maar weer eens een bewijs dat een overstap op je 16 naar een buitenlandse opleiding vaker tot niets leidt dan dat het succesvol is.

21 januari 2021 om 15:39

Hij was veel jonger dan 16, nog maar 11. Een leeftijd waar verdomt weinig te voorspellen valt hoe goed zo'n jongen uiteindelijk wordt.

21 januari 2021 om 16:15

Klopt, hij is ook overgestapt naar Liverpool omdat hij weg moest bij FC Barcelona omdat ze hem te jong hadden aangetrokken.

Komt u maar!!!
Onze nieuwe spits keuze nummer 1 (back up is dan niet nodig)
Verder heeft Lukkien het over 3 eieren die ze uit broeden...

Hopelijk komen de volgende 2 eieren ook nog uit!
Een 1,70m snelle vleugelspeler...
Ik kom en lees niet verder dan namen als Kallon, Hamdaoui

21 januari 2021 om 12:01

Een oprechte vraag: hoe zie je zelf de kansen op overleven / nacompetitie te bereiken? Met vijf punten en concurrenten die af en toe punten halen lijkt het bijna een gelopen race. Emmen heeft hier en dag ook wat pech gehad, maar dan moet er veel mee gaan zitten willen ze het redden.

Hoe kijk jij hier tegenaan?

21 januari 2021 om 13:16

Dit weekend 3 punten en het spel is open.
Dan gaan wij ook zo nu en dan punten sprokkelen tegen pak hem een middenmoter.

Zaterdag verliezen is een gebroken hart en na mijn inziens over en uit
En met opgeheven hoofd terug naar de KKD

Grote naam (qua talent), droevige carrièreverloop, met alle respect. Zoals je wel vaker ziet. Ach, hij kan tenminste zeggen dat hij voor Barca, Liverpool en Lazio heeft gespeeld. Misschien leeft die op in de Eredivisie zoals Angelino, Unal (al was een jaar te kort), Pablo Mari (in mindere mate) en Malen hebben gedaan. Huh Malen? Ja, Malen. Groot talent bij Arsenal, maar toen hij merkte dat hij minder kans had om op het hoogste niveau regelmatig minuten te maken, is hij snel weggegaan. Maar goed ook. Ik zeg niet dat hij het niet had gered, maar zijn overstap naar PSV heeft hem geen windeieren gelegd, terwijl in het buitenland de meeste van onze talenten wel is in de vergetelheid raken. Ik vind dat Fosu Mensah ook wel geluk had dat Van Gaal daar coach was en hem de kans geeft om zich te bewijzen (moet die natuurlijk wel zelf aangrijpen vervolgens) en daardoor een beetje naam heeft kunnen maken. Maar heel goed doet die het ook niet. Ik vind Mazraoui en Dumfries van een hoger niveau.

21 januari 2021 om 11:56

Zelfde als met van Rhijn!
Groot talent, Ajax en Nederland..
Paar stapjes terug gedaan
Inmiddels bij ons in Emmen en zijn volleybal carriere zit in de lift!!!

21 januari 2021 om 12:11

hahaha volleybal carriere

Enorm afgegleden inderdaad Van Rhijn, ik blijf me verbazen telkens als ik hem zie voetballen..
vond hem altijd een zeer degelijke en in aanvallend opzicht prima back maar momenteel zie je hier ontzettend weinig van terug.

21 januari 2021 om 13:18

@jeron Van Rhijn was nooit een groot talent, al verbaast zijn carrièreverloop mij wel. Ik had hem zeker wel van het niveau AZ ingeschat. En voordat de kulargumenten komen van velen... Ja, V. Rhijn speelde een VD Wiel uit de basis die uit het niets heel erg daalde qua niveau. Bij PSG heeft hij een momentje van opleving gehad, al kan dat ook alles te maken met de kwaliteit van het team. Zie Bakker (die ik ook niet zo bijzonder vind, maar dat terzijde). Ik snap je punt, maar het feit is wel dat talenten hier vaker zich redden in het buitenland dan talenten die vroeg naar het buitenland zijn gegaan.

Goh dat zag nou niemand aankomen destijds.., naar Engeland vertrokken voor het grote geld.. en dan ga je nu minuten maken bij Emmen... (niks tegen Emmen overigens!)

Daar gaan we weer, wederom Emmen dat van gekkigheid niet meer weet wie ze allemaal moeten aantrekken om hun eredivisie bestaan te redden. Je vraagt je bijna af of ze niet teveel risico's nemen. Waarom dit soort spelers nu ineens wel aantrekken? Hoezo kon er in de zomerse window niet meer geïnvesteerd worden in een betere, gebalanceerde groep? Als ze überhaupt al iets toevoegen is het ook nog maar de vraag of deze versterkingen niet te laat komen.

21 januari 2021 om 13:21

Is het van gekkigheid het niet meer weten of is het alles op alles zetten om te overleven?
Rechts of linksom er gaan 2 degraderen.
Is het niet logisch dat als je strak onderaan staat en je financieen hebt dat je gaat kijken of te investeren?

De vraag waarom er in de zomer niks gedaan is.
Heb je deels een punt! Dat vragen wij ons ook af.

Maar we hebben toen van Rhijn en Tibbling gehaald als "knallers"
Nou dat zien we dus ....
Dat valt vies tegen.

Bernadou is gehaald, die het overigens goed doet

Maar de jongens die komen, staan allemaal op het scoutingslijstje als mogelijke versterkingen.
Mocht Bobby niet komen, dan hebben ze in ieder geval een back-up plan klaar liggen.

Maar een Emmen is geen Twente die bijvoorbeeld een Menig, Cherny, Danilo, Pierie, Narsingh huurt..
Onze spelers zijn vaak iets minder bekend.

21 januari 2021 om 15:03

Begrijpelijk dat de mogelijkheden bekeken worden natuurlijk, echter lees ik de laatste dagen de ene na de andere transfer. Dan vraag ik me af; joh, je staat kansloos laatste en al zet je Messi erbij, vraag ik me ter degen af of ze nog wel twee plaatsen gaan stijgen. En zelfs dan moet je de nacompetitie in. Dat wil tegelijkertijd niet zeggen dat je nu al de handdoek moet gooien. Maar er serieus rekening mee houden dat je gaat degraderen lijkt me als bestuur niet onverstandig gezien de stand op de ranglijst. Doorzonde overigens dat zo'n Tibbling tegen valt. vrhijn had ik sowieso niet veel van verwacht. Als je als kleinere club de mogelijkheid hebt om 1 of 2, voor jou doen, toppers in huis te halen, is het shit als ze mislukken. Wij hebben hetzelfde met Mats Seuntjens. Veel meer van verwacht, maar brengt bij lange na nog niet wat hij kan brengen. Gelukkig wordt dat opgevangen door Rienstra en Flemming die beide wel brengen wat van ze werd verwacht en misschien nog een beetje meer. Kortom, respect dat Emmen nog wat probeert, kern van het verhaal; ik hoop dat ze het binnen de financiã«le mogelijkheden houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.VVV-Venlo22-20
15.RKC Waalwijk22-13
16.Willem II14-29
17.ADO Den Haag14-30
18.FC Emmen9-33
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. KramerAanvaller225
B. Ould-ChikhAanvaller140
M. FraislKeeper40
L. KoopmansKeeper190
H. WentgesKeeper00
R. ZwinkelsKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren