Mike Verweij sluit niets uit: ‘Ajax kan hem binnen enkele uren vastleggen’

Dinsdag, 19 januari 2021 om 06:51Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:23

Lasse Schöne heeft de voorbije dagen bij Ajax een prima indruk achtergelaten. De middenvelder traint mee bij zijn ex-werkgever om zijn conditie op peil te houden, daar zijn doorlopende contract met Genoa recent werd ontbonden. Mike Verweij sluit niet uit dat de Deens international een contract met de Amsterdamse club ondertekent, indien de Raad van Commissarissen de hand op de knip blijft houden en directeur voetbalzaken Marc Overmars alleen het vrijgekomen, en riante, salaris van Klaas-Jan Huntelaar mag herinvesteren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door marchello020)

Gewoon er bij halen, je moet er alles aan doen om Ekkelenkamp zo weinig mogelijk minuten te geven, dat is echt een speler van het niveau Heerenveen of er zelfs nog onder, zie helemaal niks in die jongen

19 januari 2021 om 07:15

Als ze niemand anders kunnen halen dan is dit de beste optie. Ekkelenkamp komt echt te kort voor Ajax. Zie ook liever Taylor of Jensen, maar Ten Hag houd graag vast aan z’n lieveling. Je hebt Ekkelenkamp totaal geen stappen zien maken sinds zijn Ronaldo momentje

19 januari 2021 om 11:52

Ekkelenkamp komt zeker te kort, maar ik heb eigenlijk ook nog niet gezien waarom Taylor of Jensen wel zouden moeten spelen. Het is niet dat die wekelijks in Jong Ajax de pannen van het dak spelen. Wat dat betreft zie ik Taylor ook niet veel stappen maken de afgelopen maanden. Jong ajax staat ook niet helemaal voor niets maar 11e natuurlijk met een selectie waarvan de helft van de spelers door een aantal mensen hier al in het eerste wordt gepraat (of in iedergeval spelers die meer kansen - invalbeurten moete krijgen) zoals Taylor, Unuvar, Brobbey, Hansen, Jensen e.d. terwijl ook Timber en Rensch daar zo nu en dan nog mee doen en er genoeg stemmen opgaan om Scherpen als opvolgen van Onana te zien. Als je in jong 5 of 6 spelers zou hebben die goed genoeg zouden zijn om bij Ajax 1 te zitten dan zouden ze elke tegenstander in de KKD met 2 vingers in hun neus moeten kunnen oprollen.

19 januari 2021 om 07:20

Hulde voor deze reactie. Er alles aan doen om Ekkelenkamp zo weinig mogelijk minuten te laten maken . Als we dat nu ook nog met Promes en zeker in de topwedstrijden met Labyad doen dan gaat het misschien nog een keer goed komen met Ajax. Ik begrijp werkelijk waar niet wat Ten Hag in Ekkelenkamp ziet, behalve de ideale schoonzoon die precies doet wat Ten Hag zegt.

19 januari 2021 om 09:16

Ajax moet hem halen alleen al voor de corners en vrije trappen. Kappers worden zelden bereikt zeker nu met Haller. Veel corners minder uit in een tegenaanval van de tegenstander. Moeten weer een wapen worden.

19 januari 2021 om 10:34

Je zou maar speler van Ajax zijn en wekelijks dit over je lezen of horen zeggen. Hetzelfde geldt voor de veelal kansloze reacties op Per Schuurs. Je moet je eens voorstellen hoe het voor zo'n jongen zou zijn als hij dit steeds moet lezen/horen. Hier maak je hem echt niet beter mee.

Het zijn jonge jongens die tijd nodig hebben om zich te ontwikkelen en dat kan alleen maar als ze spelen en fouten mogen maken. De nieuwe De Ligt of De Jong zit er de komende jaren echt nog niet aan te komen, zoiets maak je ook niet vaak mee. Ben eens realistisch en doe niet net als of Ajax bij de wereld top hoort en dat een Schuurs bijvoorbeeld Mané 90 minuten lang in toom moet kunnen houden.

19 januari 2021 om 08:12

Ik ben hier groot voorstander van. Als je afgelopen zondag ziet hoe slecht counters worden uitgespeeld omdat spelers niet in staat zien een pass over 10 meter te geven, dan zou Schone een zegen zijn. Bovendien heeft Schone een perfecte traptechniek en ben je bij vrije trappen direct een stuk gevaarlijker. Je moet Schone ook op 10 zetten achter Haller. Hij kan Haller wegesturen met een steekpass en hij kan als Haller kaatst een bal van afstand op goal schieten. Mogen Gravenberch en Klaassen de verdedigende taken oppakken, want dat zal Schone niet meer kunnen belopen. Als je Schone aantrekt, dan kan en mag Promes ook nog naar Rusland. Ekkelenkamp is meer een loper zoals Klaassen en kan dan als vervanger van Klaassen fungeren om zijn minuten te pakken. Die jongen heeft echt wel potentie, maar dan moet je hem ook goed gebruiken.

19 januari 2021 om 08:51

Aan de andere kant, door hoeveel tegenstanders wordt Ajax zo tegen de muur gezet? Dat gebeurt zelden. In de meeste wedstrijden speel je juist op de helft van de tegenstander, en dan lijkt Schöne wel zwak omdat hij behoorlijk traag is, en is een counter juist gevaarlijk.

19 januari 2021 om 09:22

Daarom moet je Schone ook op 10 zetten en niet op 6. Op 6 wordt hij er in de omschakeling uitgelopen, daar heeft hij op 10 geen last van. En hier in de Nederlands competitie staat Ajax vaak op de helft van de tegenstander en moet er een gaatje gevonden worden in de verdediging. Dat kan Schone als geen ander.

19 januari 2021 om 10:23

Ik zie Ekkelenkamp toch wel steeds beter worden en is een type dat we niet hebben, ik snap je twijfels maar ik zie liever Ekkelenkamp kansen krijgen dan Labyad.

Denk wel dat Taylor en Regeer veel meer potentie hebben en dat Jensen qua type misschien beter past (creativiteit) op dit moment.

19 januari 2021 om 10:53

Puur uit interesse hoor, maar wat is volgens jou precies de specifieke kwaliteit van Ekkelenkamp dat dit elftal mist? Ik heb het in bijna 2 jaar nog niet kunnen ontdekken

19 januari 2021 om 11:09

Loopvermogen, positie zonder bal en kracht. De alom ondergewaardeerde kwaliteiten bij Ajax zoals Siem de Jong die ook had evenals Klaassen nu heeft. Vind hem technisch wel vooruit gegaan, misschien is een verhuur naar subtop niveau wel een goede optie.

Maar ik twijfel ook over Ekkelenkamp voor de volledigheid, zoals gezegd die ik meer in bv. Taylor.

Leuk om een oud gediende weer terug te halen, maar ik zou liever een echte 6 willen zien. Afgelopen zomer waren ze niet voor niets met Hojbjerg bezig. Zo'n voetballende breker missen we op het middenveld. Klaassen kan dan met Kudus voor de aanvallende middenveld positie gaan.

19 januari 2021 om 07:32

Met Martinez, Alvarez, Taylor en Ekkelenkamp is er naast Klaassen en Gravenbergh echt al meer dan genoeg bezetting. Mooie gozer Schöne maar het zou niet logisch zijn om hem erbij te halen. Wellicht als ervaren speler voor in de kleedkamer en op de trainingen en dan later een mogelijkheid bieden om trainer te worden in de jeugd.

19 januari 2021 om 08:17

Martinez is tegenwoordig om wat voor reden dan ook plotseling geen optie meer op het middenveld voor Ten Hag, dus die kun je eigenlijk niet meetellen. Voor de overige namen geldt dat Ekkelenkamp gewoon veel te kort komt en al meerdere keren vroeg gewisseld is dit seizoen omdat ie er niks van bakte. Taylor is ook nog niet toe aan wat langere invalbeurten. Dan blijft alleen Alvarez over, maar dat vind ik weer geen Ajax-middenvelder. In die klassieker hoe simpel hij Ekkelenkamp had kunnen vrijsteken zodat hij alleen op de keeper had kunnen gaan en in plaats daarvan die bal werd teruggespeeld. Dan ben je gewoon in balbezit niet de juiste speler. Ik denk dat hij als enkele nummer 6 voor de verdediging zijn nu kan hebben, maar dat is het ook wel.

19 januari 2021 om 09:06

Martinez en Alvarez zijn verdedigers, Taylor is een 8, Gravenberch is een 8, en Ekkelenkamp is een 10. We hebben gewoon geen fatsoenlijke '6 in onze selectie en ik durf te wedden dat dat de reden is dat ons centrum zo slecht presteert. Welke topclub speelt nou zonder 6? Casemiro bij Real, Busquets bij Barca, Matic/fred bij United, Kante bij Chelsea etc etc. United is gewoon slimmer, die hebben liever een jongen met wat minder talent op de 6, maar die wel daar geschikt voor is, dan dat ze een Donny vd Beek daar neerzetten, Ajax moet gewoon een sterke voetballende jongen halen die als prio heeft die ballen opscheppen.

19 januari 2021 om 12:00

@bme helemaal mee eens. Ajax heeft een centrum wat zeker zwakke plekken heeft, maar het helpt niet dat er 3 aanvallende middenvelders voor staan en zelfs Mazraoui (die ik overigens prima vind spelen de afgelopen weken) is eigenlijk een aanvallende middenvelder. Dan kun je die zwakke plekken ook niet op een andere manier opvangen. Iedereen wijst naast de Ligt wat goed ging naast Blind, maar ook De Jong haalde met zijn snelheid heel veel terug en die speelde ook veel meer van achteruit dan Gravenberch en Klaassen nu doen.

19 januari 2021 om 08:16

Martinez is een prima 6 maar geen idee wat hij verkeerd heeft gedaan in de ogen van Ten Hag. Vind het vrij opmerkelijk dat hij weinig tot geen speelminuten meer krijgt.

19 januari 2021 om 08:50

Die had er altijd in moeten komen ipv Ekkelenkamp. Ik vind hem zelf ook wel meer verdediger dan middenvelder, maar met ekkelenkamp, promes en klaassen werd je verdedigend echt overlopen op het middenveld.

19 januari 2021 om 09:23

Dat Ten Hag dat niet ziet is toch ongelofelijk. Je had desnoods Blind kunnen doorsturen naar het middenveld als je Martinez een CV vindt. Ik krijg zelf steeds meer het idee dat Ten Hag iets tegen Martinez heeft, echt geen idee wat Martinez heeft gedaan maar hij steevast genegeerd door Ten Hag.

19 januari 2021 om 10:27

Ik denk inderdaad dat er iets voorgevallen moet zijn met Ten Hag. Vond Martinez in menig CL wedstrijd (dus zeker in de toppers) echt een bikkel op het middenveld. Een middenveld met Gravenberch, Klaassen en Martinez zou in de EL echt niet misstaan.

19 januari 2021 om 08:45

En dan Klaassen, die voor 15 miljoen gehaald is, maar op de bank parkeren? Mwa denk het niet. Davy zit gewoon even in een klein vormdipje, maar begin van het seizoen had hij echt wel zijn waarde. Is op 6 gewoon de beste optie, Gravenberch op 8, en Kudus is natuurlijk onze beste optie op 10. Kan niet wachten totdat die terug is, wordt erg gemist op het moment. Martinez kan ook uitstekend uit de voeten op het middenveld, maar volgens mij is die vreemd gegaan met de vrouw van ten Hag ofzo.

19 januari 2021 om 09:00

Klaassen kan op zowel 6 als 10, Kudus ook. Dus wat dat betreft is het geen overbodige luxe om een vierde middenvelder te halen en die vier te rouleren. Taylor kan je dan laten invallen bij een wat comfortabele voorsprong, Martinez wanneer je een voorsprong moeten verdedigen en Unuvar kan je rustig brengen voor de 10 positie. Promes en Alvarez kunnen in normale doen misschien nog wel iets betekenen op linksbuiten en rcv, maar zijn in helemaal niets een middenvelder. Ekkelenkamp moet je nu toch wel een keer slijten aan een subtopper en Labyad zou ik persoonlijk ook doorselecteren.

19 januari 2021 om 09:30

Alvarez kan tegen het gros van de Eredivisie wel op het middenveld spelen vind ik. En zoals je aangeeft Martinez en Taylor ook. Daarnaast kan ook Tadic nog op 10. Als iedereen fit is, heb je namelijk Neres, Antony, Haller, Promes en Tadic voor de voorste 3 posities. Opties genoeg, voor mij hoeft Schöne dan ook niet per se te komen. Maar het kost je enkel salaris, dat is dan wel een pluspunt.

19 januari 2021 om 10:11

Klaassen kan niet op 6. Sorry. Verdedigend komt ie tekort en aanvallend is hij de komende man en niet de man waar de aanval moet starten. Klaassen kan alleen op 10 en moet met Kudus uitvechten wie er speelt. Schone kan wel op 6, hoewel je verdedigend dan wel kwetsbaar bent, dus afhankelijk van je tegenstander. Anders Alvarez of Martinez daar. Gravenberch op 8 is een no-brainer. Maar daar moet wel iets achter, Taylor ofzo. Ekkelenkamp moet verhuurd worden want die staat stil in zijn ontwikkeling. Labyad kun je verkopen.

19 januari 2021 om 10:44

@dnsdkr Onzin, Klaassen speelt al jarenlang op 6. En begin van het seizoen speelde hij uitstekende potten op 6 bij Ajax, ook in de CL tegen Liverpool. Toen was hij ongeveer de beste man aan Ajax zijde samen met Neres.

19 januari 2021 om 11:11

Klaassen is wel gewoon constant en zakt niet door de ondergrens, dat is exact wat je verwacht van een wat meer gelouterde speler. Ik denk dat Klaassen ook een stuk minder presteert met Promes voor hem, hij moet veel meer vuil werk op knappen nu, als je iemand hebt die goed is aan de bal kan Klaassen ook een keer in de 16 komen.

Denk dat Klaassen het veel beter gaat doen met Kudus dan wel Tadic op de 10 positie.

19 januari 2021 om 11:18

@dnsdkr

Klaassen is misschien geen Ziyech qua technische vaardigheden maar heeft een prima basistechniek. Wordt erg onderschat, hij is gewoon goed in de combinatie. Prima aanname, pas en kaats die hij combineert met loopvermogen en gevoel voor ruimte. Klaassen kan ook nog heel behoorlijk van afstand schieten, koppen en zijn volleytechniek is ook een kwaliteit.

Dit zijn kwaliteiten die wellicht wat minder opvallen, Klaassen vind ik verdedigend een stuk beter dan Schone, is geen pure verdedigende middenvelder, maar dat heeft Ajax ook niet nodig.

Hij heeft een prima inspeelpass en beweegt goed door, dus hoezo kan de aanval daar niet starten?

Verder wel eens, Taylor mag meer kansen krijgen, ekkelenkamp verhuren en Labyad verkopen. Jensen mag van mij ook meer kansen krijgen.

19 januari 2021 om 12:13

Ik denk eerder dat we Promes, Ekkelenkamp en Labyad wat minder vaak gaan zien.
We moeten ook nog maar zien hoe goed Kudus echt is, hij speelde prima in de voorbereiding, net als iemand als Labyad, maar heeft daarna pas 3 wedstrijden kunnen spelen.

Blessuregevoeligheid van Kudus? Is dat niet wat vroeg geconcludeerd?

19 januari 2021 om 07:22

Dat lijkt me vooralsnog wel een te voorbarige conclusie. Hij komt terug van een blessure die iedereen kan oplopen en heeft bi het herstel een tergslag. Als hij terug komt en wedstrijdfit vervolgens er weer afgaat na 3 wedstrijden mag je zoiets gaan concluderen.

19 januari 2021 om 09:02

Ik vraag me vooral af of het wel goed zit met het medische team in amsterdam. In het verleden zag je het al met Boilesen, Neres meerdere keren en nu ook weer met Kudus, dat ze weken of zelfs maanden lang 'bijna fit' zijn en 'een kleine terugslag' hebben.

Doen. Al is het enkel om de dubbel of de schaal te pakken. Zou in NL direct dominant zijn denk ik. Alleen met zn routine al. Klaassen op 10, Promes, Neres, Anthony en Tadic voor de flanken. En rouleren maar. Alvarez en Martinez central duo achterin, Schöne er voor. Ten Hag vervangen volgend seizoen. Haalt te veel middelmaat naar Ajax.

Kan beter naar Schalke. Lijkt me prima duo

19 januari 2021 om 08:28

Qua spelhervattingen zou het niet eens zo'n gek idee zijn. Maar volgens velen kan Schã¶ne het tempo in de grotere wedstrijden van de eredivisie niet meer aan. Wat denk dat er dan in de Bundesliga gebeurt?

Gewoon erbij halen. Kan je een ekkelenkamp verhuren en minuten laten maken. Of hij komt beter terug, of wellicht een scenario als Botman. Levert hij nog wat centen op. Let op ik zeg niet net zoveel als Botman.

Dit moeten ze zeker doen! Schone op 6 en Klaassen op 10. Dat is zoveel malen beter dan de opties die we nu beschikbaar hebben.

"n riante, salaris van Klaas-Jan Huntelaar mag herinvesteren." Riante salaris? Bij laatste verlenging ging hij toch juist op achteruit. Prestatiecontract meer. Hoorde Eth zoiets zeggen. Verder zou Schone welkom zijn (ook al ben ik zeer kritisch of hij het aankan) als ze Ekkelenkamp kunnen verhuren aan een stabiele club zoals bijv Twente.

Kun je er goed bij gebruiken, wel heel belangrijk dat jeugdspelers ook gewoon kansen blijven krijgen, zeker Taylor die is echt rijp voor Ajax 1. Maargoed ik denk dat die jonge gasten alleen maar van Schone kunnen leren. Ik zeg als het ten koste gaat van Labyad: Prima.

Zou hem wel naar Schalke willen zien gaan. Met zijn vrije trappen en corners ben je zo een goal of 10 verder en dat is nou net wat Schalke mist om degradatie te ontlopen

19 januari 2021 om 19:10

We zijn geen Sinterklaas voor Schalke!

Behalve Huntelaar haaft Ajax niets met Schalke en de supporters ook niet

Op zich natuurlijk best ok om Schöne erbij te nemen als extra optie

Op zich vind ik het wel een motie van wantrouwen naar Martinez toe, die heeft een jaar lang prima gespeeld en komt nu niet meer aan de bak

Klaassen doet het prima daar, maar die zou je heel goed op 10 kunnen gebruiken. Labyad of Promes daar zijn geen opties, dfat moet zelfs de altijd eigenwijze ten Hadg een keer toegeven

Schöne: gewoon doen! Voor hetzelfde geld raken een of twee middenvelders geblesseerd en sla je je voor de kop dat je Schöne er niet heb bijgehaald

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2210
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren