Perez snapt vergelijking niet: ‘Hij is by far niet zo goed als Daley Blind’

Zondag, 20 december 2020 om 19:54Dominic Mostert • Laatste update: 19:57

Het centrale verdedigingsduo van PSV maakt dit seizoen een goede indruk op Ronald de Boer. Al vanaf het begin van deze jaargang kiest trainer Roger Schmidt voor Jordan Teze en Olivier Boscagli in het hart van de defensie. Volgens De Boer vullen Teze en Boscagli elkaar goed aan: Teze is in de ogen van de analist een meedogenloze verdediger, terwijl Boscagli met het spel vooruithelpt met zijn opbouwende kwaliteiten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Met welke van de twee analisten ben je het meer eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door desteek77)

Achja, het is natuurlijk geen CL-niveau. Maar hoe iedereen aan het begin van het seizoen Boscagli afkraakte en hoe hij zich nu herpakt heeft, verdient gewoon respect. Heb wel het gevoel dat er in Teze meer rek zit dan in Boscagli. En daarnaast, de alternatieven zijn pas dramatisch. Met Baumgartl en Viergever heb je echt 0,0 voetbal van achteruit, alleen balletjes breed. Met Boscagli wordt het middenveld veel en veel sneller ingespeeld en loopt het spelletje ook wat sneller.

20 december 2020 om 20:08

Ik vind alleen wel dat Boscagli gekke dingen doet met de bal als hij ook maar een beetje onder druk staat. Gisteren (bij het handsmoment van Teze) leverde hij ook zo de bal in bij een RKC speler.

20 december 2020 om 22:10

Maar blind is ook geen cl niveau (meer). Sinds zijn hartkwalen maakt hij steeds vaker fouten.

Wat is Perez toch altijd negatief. Blind is ook geen topverdediger maar voor Perez blijkbaar wel

20 december 2020 om 21:13

Het is maar een mening van één man, zou het niet zo serieus nemen. Al die zogenaamde kenners zijn inderdaad alleen maar negatief en de onderbouwing blijft steeds meer achterwege. Als je de cijfers ziet dan zit Perez aardig uit zijn nek te praten.

20 december 2020 om 22:43

Hij geeft niet aan dat Blind een top verdediger is, maar dat blind klasses beter is. En dat is ook gewoon zo. Dus opzich geen vreemde opmerking van Perez. Perez kun je negatief noemen of gewoon realistisch.

21 december 2020 om 11:06

Blind zorgt er wel voor dat Ajax verdedigend af en toe flink in de problemen komt als hij een foutje maakt die bijvoorbeeld een Schuurs dan weer op moet lossen.
Alleen als Schuurs een foutje maakt kan hij er niks van, omdat niemand het kan herstellen vanwege de traagheid van Blind of de te hoog staande backs.
Blind is goed als je domineert in de wedstrijd of voor de lange bal, maar verdedigend is die redelijk zwak.

20 december 2020 om 22:55

Lees eens wat er staat. Hij zegt dat Blind by far beter is aan de bal. Dat kan je toch niet ontkennen?

21 december 2020 om 11:31

By far niet, want ik vind Boscagli aan de bal echt heel goed, op een paar momenten hier en daar na, maar die heeft Blind ook. Dat Blind de betere aan de bal is, is duidelijk, maar by far absoluut niet, de statistieken ondersteunen dat ook niet (die zelfs in t voordeel van Boscagli zijn boven Blind)

De wedstrijd tegen RKC was duidelijk een van zijn slechtste dit seizoen. Het is makkelijk om nu weer met oordelen klaar te staan.

Boscagli is geen Europese topper, maar om nou te stellen dat Blind "by far" de betere speler is? Blind is ook geen fantastische verdediger en dat wordt met Schuurs, die af en toe speelt als Bambi op ijs, erg duidelijk. Teze en Boscagli is een centrum waar nog veel rek in zit. Beide zijn jong en laten het afgelopen halfjaar een mooie groei zien. Zou Teze opgeroepen kunnen worden voor Oranje?

20 december 2020 om 20:13

Daar is Teze nog niet klaar voor denk ik. Zijn progressie is wel erg indrukwekkend moet ik zeggen, vooral zijn fysiek is goed, hij is sterk maar ook nog eens vrij snel.

20 december 2020 om 20:16

@TVL, ben het met je eens hoor. Ik heb wel het idee dat, als ik hem vergelijk met Schuurs, Teze momenteel grote stappen zet. Ik zie Schuurs continu dezelfde fouten maken, terwijl ik Teze eigenlijk heel zuiver zie spelen. Maakt voor mijn gevoel ook erg weinig overtredingen. Echt een openbaring wat mij betreft.

20 december 2020 om 20:22

Nou ja, veel rek... De kwaliteit druipt van die twee heren ook niet echt af. Bij de Nederlandse top lijkt het al snel wat omdat je bijna elke wedstrijd beter bent en dus ook minder aanvallen tegen krijgt. Verder is Teze in Oranje wel heel erg voorbarig. Die heeft minimaal zo'n 5-6 spelers voor zich in de pikorde.

21 december 2020 om 03:34

Centraal ok, maar als rechtsback echt geen 5 of 6 spelers voor zich.. rechtsback bij oranje staat gewoon echt open ..en Teze kan prima als rechtsback spelen, bij jong oranje ook vaak genoeg gespeeld... dumfries en hateboer nog steeds niet overtuigend..

21 december 2020 om 14:50

Teze natuurlijk ook niet. Die heeft vooralsnog beduidend minder laten zien dan die twee heren en als rechtsback nog helemaal niets op een relevant niveau. Op dit moment is Oranje nog ver weg voor Teze, vooral omdat de concurrenten momenteel verder zijn. Dat kan in de toekomst natuurlijk veranderen als hij zich blijft ontwikkelen. Dat is bij jonge spelers altijd lastig in te schatten.

20 december 2020 om 20:25

Teze is voor mij de revelatie van het seizoen. Hij speelt alsof hij al jaren in PSV 1 speelt. En dat terwijl hij vorig seizoen slechts reserve rechtsback was. Echt knap. Heeft Schmidt goed gezien. Ook fijn dat we in Eindhoven eindelijk eens een goede zelfopgeleide verdediger hebben rondlopen, de vorige kan ik mij niet eens meer herinneren (tenzij je Willems als zelfopgeleid beschouwt). Ik zie Teze alleen niet snel zijn debuut in Oranje maken, tenzij er wat concurrenten geblesseerd raken. Want met De Ligt, De Vrij, Ake, Blind, Botman en straks Van Dijk weer is de concurrentie niet misselijk. @sirius, juist in de Nederlandse top komen tekortkomingen van centrale verdedigers snel aan het licht, omdat ze met enorm veel ruimte in hun rug moeten spelen. Kan een hele waslijst maken aan Cv's die bij PSV te licht bevonden zijn. Schwaab, Baumgartl, Viergever, Marcelo, Derijck, Vukovic, Sainsbury, Maza, Zanka, Isimat. Durf wel te stellen dat Teze een van de betere Cv's is die we de afgelopen 15 jaar gehad hebben ondanks dat hij nog maar een halfjaartje in het eerste speelt.

20 december 2020 om 20:27

Op dit moment is Blind gewoon nog duidelijk de betere speler. Verdedigend houdt het bij beiden niet over, maar in balbezit is Blind ook nog wel een klasse beter. Ook niet zo heel gek hoor gezien het leeftijdsverschil. Er zit nog groei in. Echter of die groei zich doorzet naar CL-niveau is afwachten. Ik sluit het ook niet direct uit. Ik vind dat Blind sowieso eonderschat is in zijn carriere of in elk geval dat hij te veel negativiteit heeft gekregen. Hij is geen wereldtopper en er is ook niemand die ooit beweerd heeft dat ie het wel is of zou worden. Hij is gewoon een degelijke verdediger die internationaal toch ook gewoon regelmatig overeind is gebleven op een WK, bij Man Utd en in de CL met Ajax. Wie weet kan Boscagli dit ook als ie zich doorontwikkeld, al zal hij qua international worden het lastiger hebben.

20 december 2020 om 20:33

DieGelbeReds dat is toch totaal niet wat Perez zei? Hij zei niets over het verdedigende aspect, louter iets over de voetballende vaardigheden. Hij zei slechts dat Boscagli zijn ploeg vaak in de problemen brengt, en dat doet ie ook, want hij probeert soms de meest onmogelijke ballen te geven. Blind is aan de bal veel meer soeverein, heeft een nog grotere passing range en is vaker accuraat met ballen tussen de linies, zeker als hij in vorm is. Ik snap je verontwaardiging daarom ook niet, het ging Perez nogmaals om de voetballende, niet de verdedigende kwaliteiten waarin Blind 'by far' beter is.

20 december 2020 om 22:41

Teze is op dit moment een speler van het niveau Schuurs, beide komen wat mij betreft in aanmerking als derde keuze voor de positie van rechter centrale verdediger na De Ligt en De Vrij. Beide zijn talentvolle verdedigers, het is afwachten wie van beide uiteindelijk het verst komt. Als iedereen fit is bij Oranje komt Teze nog niet in aanmerking voor een plek in de selectie, in dat geval heeft hij De Ligt, De Vrij, Van Dijk en Ake voor zich. Teze is wel snel en sterk.

20 december 2020 om 22:45

Blind is in alle facetten een paar klasses beter. Blind met snelheid zou bij de top 4 van europa gewoon in de basis hebben gestaan.

20 december 2020 om 23:35

Als.. Helaas heeft blind die snelheid niet. Ik ben het verder met je eens dat Blind wel een paar tandjes beter is dan boscagli. Vooral op het voetballende gebied.

Statistieken versus de mening van kenners. Puur objectief zijn de statistieken van Boscagli beter dan die van Teze. Toch staat deze jongen er beter op bij de meeste analisten.Ik ben geneigd om het midden aan te houden. Boscagli was vorig jaar een stuk minder dan nu. Dat had met name met vertrouwen te maken en met zijn leeftijd. Daarnaast is hij meer een opbouwende voetballer dan een meedogenloze verdediger.Teze is heel jong maar lijkt bovengemiddeld assertief en heeft zijn fysiek mee. Hij is nog niet eens uitgegroeid maar is al sterk als een beer, snel en gaat voor niemand opzij.Dat beïnvloed de beeldvorming over beide. Ik vind hen elkaar goed aanvullen. Zeker laten staan. En Teze? Toekomstige topper.

Teze niet snel zijn debuut maken in Oranje???? Naja zolang als ze Veltman oproepen dan verwacht ik toch ieder moment een uitnodiging voor Teze Hmm, kan kennelijk niet op de reactie van Davilla_7 reageren hierboven

20 december 2020 om 23:18

Ik snap je punt, maar als Veltman wordt opgeroepen, is dat als rechtsback. Op die positie heeft hij alleen concurrentie van Dumfries en Hateboer, waarvan ik zeker laatstgenoemde geen hoogvlieger vind. Teze zou voor de positie van centrale verdediger in aanmerking komen, maar daar concurreert hij met Vvd, De Ligt, De Vrij, Ake, Botman en eventueel nog Blind.

Als je in de eredivisie speelt, ben je überhaupt niet goed. Of je hebt geen ambitie.

20 december 2020 om 23:37

Wat een wijze man ben jij. Elke speler in de eredivisie is inderdaad niet goed, ik kan er geneen opnoemen. God man, het niveau is hier soms ook echt bedroevend laag.

De beter opbouwende verdedigers zijn vaak de meer ervaren verdedigers. Wat dat betreft kan Boscagli alleen maar beter worden. Voor PSV een prima speler met groei potentie. De breedte pass door het centrum (gisteren) was echt een grove fout. Europees is dat 90% een tegengoal.

21 december 2020 om 16:23

Hij mist datgene wat Blind ook weerhoudt om een wereldtopper te worden, snelheid. En dan houdt het op v.w.b. topclubs. Je zag hoe snel Blind bij United door het ijs zakte.

Ik vind Kenneth Perez een klote analist, hoeft dat toch ook geen waarheid te zijn?

Die Perez heeft sowieso geen verstand van voetbal!! Blind is de meest overschatte voetballer en een hele slechte verdediger. Aan de bal niet slecht en een goede trap, maar laat zijn mannetje te vaak lopen en komt snelheid en kracht te kort! Daarom heeft hij het Man United ook niet gered!! Bij Ajax en in deze competitie valt dat niet op en wordt dat niet afgestraft, met zoveel slechte tegenstanders re Ajax het toch wel weer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4619
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4322
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2314
E. ZahaviAanvaller167
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller50
Y. MvogoKeeper230
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 22 2 1 0
2019/2020 PSV 12 0 1 0
2018/2019 Nice II 2 0 0 0
2018/2019 OGC Nice 14 0 1 0
2017/2018 Nice II 2 0 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren