Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ze zagen met Van der Vaart een niveau dat ze nog nooit hadden gezien’

Laatste update:

Rafael van der Vaart koos in de nadagen van zijn actieve loopbaan voor een avontuur bij FC Midtjylland, woensdagavond de opponent van Ajax in de groepsfase van de Champions League. Een doorslaand succes werd de Deense episode van zijn carriere niet, al klinken er ook andere geluiden. Voorzitter Rasmus Ankersen is juist blij dat hij Van der Vaart bij zijn club heeft meegemaakt.

"We huurden Rafael. Real Betis betaalde zijn salaris. We namen geen enkel financieel risico met hem", reconstrueert Ankersen in een interview met de Volkskrant. "Hij heeft weinig gevoetbald en tijdens wedstrijden niet zo veel indruk achtergelaten, maar toch ben ik blij dat hij bij ons is geweest. We wilden heel graag een speler uit de absolute top halen, alleen al om onze vaak jonge spelers met een echte topper te confronteren. Dat heeft Rafael vooral op de training aangetoond. Ze konden van dichtbij een niveau aanschouwen dat ze nog nooit hadden gezien." Van der Vaart kwam uiteindelijk tot twintig duels in het shirt van FC Midtjylland en speelde later ook nog kort voor Esbjerg FB.

Gravenberch en Ten Hag blikken vooruit: 'We willen overwinteren in de Champions League'

Ankersen kijkt sowieso graag over de grens. Hij noemt Ajax bijvoorbeeld een club ‘met grote slagkracht op de transfermarkt'. De Midtjylland-voorzitter zet zijn club graag af tegen gevestigde namen uit de Europese voetbalwereld. "Vorig seizoen, toen we ruim bovenaan stonden en nieuwe inspiratie zochten, bedachten we een nieuwe ranglijst. We gingen ons vergelijken met clubs als Lazio, Club Brugge en Slavia Praag, min of meer vergelijkbare clubs in het buitenland. We maakten een virtuele ranglijst en legden de resultaten van die clubs naast die van ons."

In Denemarken is FC Midtjylland inmiddels uitgegroeid tot een topclub. De drie landstitels in de afgelopen zes jaar zijn daar het bewijs van. "Terwijl ons spelersbudget twaalf miljoen euro is, aanmerkelijk minder dan dat van de clubs in Kopenhagen", aldus de trotse Ankersen. "We zijn de grote clubs van ons land voorbij gestreefd, mede door anders te denken. We willen nu commercieel nog meer uit de mogelijkheden halen, door nauwe samenwerking met bedrijven. Om onze kennis ter beschikking te stellen aan ontwikkelingen buiten het voetbal", zo besluit de ambitieuze bestuurder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb ooit een paar wedstrijden en trainingen mogen spelen met een voormalig profvoetballer die destijds 33/34 was. Hij heeft zelfs ooit nog in Jong Oranje gespeeld en kon dus echt wel wat. Hij speelde bij mijn team (het tweede, 4e klasse) nog even mee maar stopte uiteindelijk omdat hij niet fit was of werd. Ik herinner me twee dingen heel goed van hem: 1. Ooit liep ik diep en kreeg ik een steekpass van hem, ik dacht dat ie hem veel te hard gaf omdat ik veel moeite moest doen om er goed bij te komen, maar toen ik de bal had bleek hij met zijn pass ook de keeper, die al uit ging komen, de kans om te anticiperen en het mij moeilijk te maken had ontnomen met zijn iets hardere pass. Die bal was dus zo geniaal dat pas toen ik de bal in een vrijwel leeg doel kon schuiven, ik mij besefte waarom hij dat tempo eraan mee gaf. 2. Op training en tijdens wedstrijden werd hij standaard boos als hem een bal afgepakt werd of hij een duel verloor. Dan waren de anderen vooral veel te hard en fel terwijl niemand anders dat vond. Wellicht dat het met Van der Vaart bij Midtjylland anders ging, maar mij heeft de ervaring van het spelen met een ouder iemand die op een veel hoger niveau gespeeld heeft dan ik, maar inmiddels de teloorgang flink ingezet heeft, tot weinig verheffende inzichten geleid eigenlijk. Dan was ik toch meer onder de indruk van oude rotten die het tot hun 36e volhielden in ons eerste en daarna nog 2 jaar bij ons goed mee draaiden. Die hadden echt de drive, inzet en mentaliteit dat winnen het belangrijkste van alles was, ook op training, en gaven altijd 100. In mijn ogen was dat een veel beter voorbeeld en doordat we twee keer zo'n speler hebben gehad werd het team ook gewoon bewuster en serieuzer, waarna we met ongeveer dezelfde ploeg in 3 jaar tijd van middenmoter naar kampioenskandidaat gingen in onze klasse. Maar goed, waar heb ik het over, ik heb maximaal 3e klasse reserve gehaald als speler dus deze vergelijking slaat waarschijnlijk de plank volledig mis

25 november 2020 om 11:07

Ik ben niet van de lappen tekst, maar prima stukje Toch zie je vaak bij oud profs dat ze niet veel lopen, maar wel meer resultaat behalen. Looplijnen, positioneren en natuurlijk voetbaltechnisch lopen ze mijlenver voor op amateurvoetballers. Daarbij zijn de aannames altijd goed, waardoor ze meer bedenktijd overhouden voor het vervolg.

25 november 2020 om 11:15

Thanks. Vervelend is alleen dat de opmaak (witregels etc) wordt weggehaald door VZ of ik moet zelf iets verkeerds doen, nu is het ook zo'n gigantisch aaneengesloten stuk.. Ben het deels met je eens, oud-profs of domweg meer ervaren voetballers zijn door alle door jou genoemde factoren, efficiã«nter dan de dravertjes. En daar kan je zeker van leren. Maar ik vraag me oprecht af of je net zoveel leert van een sierpaard als Van der Vaart (vooral op techniek en inzicht leunen, minder op werklust) dan op, ik noem maar wat, een harde werker als bijvoorbeeld Kuyt bij Feyenoord. Misschien is Van Persie wel een goed voorbeeld van een tussenweg, dat was qua voetbal nog meer een sierpaard dan Van der Vaart maar hij gedroeg zich bij Feyenoord wel echt als een mentor en deed moeite dingen over te brengen op jongere gasten. Ik weet niet of Van der Vaart dat misschien ook wel heeft gehad maar wat ik wel weet, is dat die oud-prof waar ik mee gespeeld heb dat absoluut niet had (shit, toch weer een aardig stuk text geworden )

25 november 2020 om 11:39

Vind van der Vaart toch echt wel veel meer een sierpaard dan van Persie...technisch een van de betere op de velden.

25 november 2020 om 12:08

Hm ja qua techniek denk ik dat ze elkaar niet heel veel ontlopen hoor. Van Persie had misschien een wat andere techniek dan Van der Vaart. Maar ik vond Van Persie altijd zo sierlijk ogen, qua bewegingen, balaanname en hoe hij schoot. Wie de betere techniek had weet ik niet, misschien Van der Vaart wel. Maar je hebt denk ik gelijk in de zin dat ik Van Persie niet nog meer een sierpaard moet noemen, dat is puur mijn subjectieve kijk op zijn stijl eigenlijk.

25 november 2020 om 11:28

Tof! Ik denk dat die oud profvoetballers ook zo gewend zijn omringd te zijn met spelers met een bepaald basisniveau, dat zij een niveau daaronder niet aankunnen. Geen goede passes ontvangen, lompe tackles op je enkels, niet op tijd vertrekken bij een dieptepass, slechte aannames, andere beslissingen op het veld dan dat je gewend bent. Ik durf zelfs te wedden dat er ook trainers zijn, die zelf oud profvoetballer zijn geweest, die dat niet kunnen coachen, om het feit dat sommige dingen voor hun zo vanzelfsprekend zijn, die dat voor een niveautje lager niet zijn.

25 november 2020 om 11:45

Goed punt. Ik denk dat dit ook mee speelt. Maar zoals ik hier boven ook beschreef zijn er ook voorbeelden als Van Persie, die bij zijn terugkeer bij Feyenoord vooral leek te genieten van de zaken die wél lukten en zijn best deed teamgenoten te stimuleren. Maar goed, dat is wel iets wat je moet kunnen inderdaad. Bij die oud-prof waar ik mee speelde, speelt misschien ook jarenlange frustratie mee, want hij heeft uiteindelijk echt een carrière gehad die weinig voorstelde, was ooit een grote belofte maar het is er uiteindelijk helemaal niet uitgekomen. Kan me voorstellen dat je dan denkt: wat de f*ck doe ik hier.

25 november 2020 om 18:21

Leuke anekdote. Ik heb een aantal jaren geleden tegen Lucky Ajax mogen spelen met oud profs waaronder Kenneth Perez. Hij was toen een jaar of 42. En je zag gewoon bij hem hoe makkelijk voetbal kan zijn. Hij was mijn directe tegenstander. Hij deed helemaal geen hoogstaande dingen, maar alleen al door zijn eerste aanname bijvoorbeeld en hele slimme loopacties was hij me een paar keer echt te slim af. Hij ging bijvoorbeeld achter me staan (ik stond met mn rug naar hem toe) en hij riep dan links van me om de bal. Waardoor ik dacht ah hij gaat zich links aanbieden, op datzelfde moment deed ik 1 stap naar links om hem af te dekken en hij deed er gelijk 2 naar rechts waardoor hij helemaal vrij was. Eerste aanname perfect en gelijk een Steekbal erachteraan wat resulteerde in een 1 op 1 voor anastasiou. Die hem vervolgens afmaakte. Dat is me echt bijgebleven. We wonnen overigens wel 4-1 😜

25 november 2020 om 18:29

Cool! Maar dan speelde je, gok ik, op een aardig niveau, dat je tegen Lucky Ajax speelde? Want die kunnen, ondanks de hoge leeftijd, toch echt nog wel aardig ballen dacht ik? Of vergis ik mij daarin?
Ik heb ooit nog eens een toernooi gespeeld, met vriendenteams/buurtteams, qua niveau echt kelderklasse, maar daar deed ook een oud-prof mee. Die was nog topfit en nog mega-fanatiek. Het was een verdediger en geen international, dus het was niet echt van topniveau, maar hij paste totaal niet daar, haha. Wij hadden een best aardig team en onze beste speler was een aanvaller. Die oud-prof kon hem eigenlijk net niet helemaal in toom houden en werd dus wat gemeen. Was onze aanvaller niet van gediend en het eerstvolgende duel kregelde hij die oud-prof dus ondersteboven, werd nog bijna gedoe. Maar het mooiste was nog dat die oud-prof na de wedstrijd zijn waardering juist uitsprak voor die aanvaller, dat hij er niet terugdeinsde voor om hem met gelijke munt terug te betalen.

Ga maar eens kijken bij een wedstrijd oud-profs tegen je lokale amateurclub. Die oud-profs lopen amper, laat staan rennen, geven alleen maar strakke passes en laten de jonkies van de amateurs rennen achter de bal aan. Hoewel het dan zomeravond potjes zijn, die vooral de kantine opbrengst moeten spekken, kan je wel zien wat het verschil is tussen oud-prof en 3e klasse niveau.

25 november 2020 om 14:36

Je kan diezelfde vergelijking ook trekken tussen de A1 (of eerste jaars senioren) en de senioren die (jaren) in het eerste elftal hebben gespeeld en veel ervaring hebben. DE laatste groep loopt geen meter teveel en is (qua energie/ inzet) veel effectiever dan de jonge groep die vooral veel lopen.
Je kan de helft winnen door goed te positioneren en (op automatismen) bepaalde passlijnen aan te houden.
Zelf met wat later veteranen werd (als broekie van 26) ook een dergelijke pot gevoetbald. Heel leuk om te doen en te ervaren, dat werklust grotendeels kan worden opgevangen door slimmigheidjes (goed positioneren, het spel kunnen 'lezen', dus op het juiste moment in beweging komen e.d.). Ik had die ervaring zelf nog niet toen, maar heb het altijd van mijn werk-ethiek moeten hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren