Wim Kieft: ‘Ik denk dat hij ooit in de voetsporen van Hakim Ziyech kan treden’

Zaterdag, 21 november 2020 om 12:05Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:50

Wim Kieft denkt dat Calvin Stengs ooit in de voetsporen van Hakim Ziyech kan treden. De aanvaller van AZ kwam in de interlands tegen Spanje (1-1) en Bosnië en Herzegovina (3-1) als invaller binnen de lijnen en verscheen in en tegen Polen (1-2) aan het startsignaal. Het zullen in de optiek van Kieft ‘tien geweldige dagen bij Oranje’ zijn geweest voor Stengs. “Dit zijn voor zijn ontwikkeling hele nuttige wedstrijden, trainingen en trainingskampen”, vertelt Kieft in zijn column in De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door sirius)

Stengs is een prachtige voetballer als hij een goede dag heeft. Maar wanneer hij een slechte dag heeft is het ook echt meteen een regelrecht drama. Het is normaal dat een jonge speler afwisselende prestaties heeft maar bij Stengs is het soms wel heel erg vind ik.

20 november 2020 om 21:59

Eens het is een alles of niets voetballer, voor elke geslaagde actie krijg je 5 keer knullig balverlies terug. Het is echt om helemaal gek van te worden, helemaal als je een hele wedstrijd kijkt.

20 november 2020 om 22:34

altijd dat vergelijken! Vroeger las ik op voetbalzone elke dag artikels over bazoer en elghazi. Ze zouden de nieuwe wereldtop zijn. Nu weet ik amper waar ze spelen.

20 november 2020 om 22:54

Dat ligt dan meer aan jou. Bazoer doet het namelijk als het hele seizoen goed als centrale verdediger bij Vitesse. El Ghazi speelt al 3 jaar bij Aston Villa en valt eigenlijk dit seizoen pas voor het eerst buiten de basis.

21 november 2020 om 06:46

Vitesse en Villa? Klinkt inderdaad als wereldtop S:.

21 november 2020 om 23:47

Dat is mijn punt vitesse, aston villa. Lol is dat wereldtop ?

21 november 2020 om 06:59

Dat was bij Ziyech toch ook? Of zijn we al vergeten dat een deel van de supporters van Ajax hem uitkotsten 3 jaar geleden? Met fluiten aan toe.

Strengs is bijna 22,ziyech was toen zoveel bepalender bij Twente,was toen ook al 2 jaar op rij de speler met de meeste assists in Nederland...

20 november 2020 om 22:18

Stengs speelt al bij oranje op die leeftijd. Dat zegt mij genoeg. Bepalender kwam pas veel later, want zyich is meer een laatbloeier. Pas na paar seizoenen Ajax begin hij te draaien.

21 november 2020 om 02:49

Marieke90, Af en toe heb ik het gevoel dat jouw comments enkel en alleen zijn om geforceerd te laten blijken dat vrouwen ook over voetbal kunnen praten. Desondanks zijn er ook meermaals momenten dat jij de spijker op zijn kop slaat en kan ik genieten van jouw felheid.

21 november 2020 om 06:48

De jaren 50 belden: Ze wilden hun bekrompen man-/vrouwbeeld terug.

21 november 2020 om 15:11

Eerst begrijpend leren lezen alvorens jij een sneer uitdeelt! Overigens wat is er mis met man/vrouw beeld? Mannen verschillen van vrouwen en vice versa ook! Godzijdank.

21 november 2020 om 15:50

Ruud van Nistelrooij kon er net zes in schieten in de Eerste Divisie toen Kluivert al een Champions League finale wist te beslissen.

zeker heel veel potentie viel mij vooral vorig jaar op dat mensen erg lovend over hem waren terwijl zijn doelpunten en assisten vrij laag waren: 5 doelputen en 8 assisten moeten wel een stuk beter.echter denk ik dat hij nog niet zeker is van zijn plek in Oranje gakpo ontwikkeld zich ook goed, bergwijn komt nog terug van een blessure en mogelijk ontwikkeld dilrosun zich ook nog dusdanig.

20 november 2020 om 23:28

Je hoeft alleen maar Ajax AZ van vorig jaar te kijken om te zien dat Stengs zeker potentie heeft om zo goed te worden als Ziyech. Stengs speelde Ajax helemaal kapot.

21 november 2020 om 02:12

Nou ja, heel veel potentie? Stengs is natuurlijk geen 18 jaar meer. Stengs heeft specifieke kwaliteiten, maar als we het gaan vergelijken met Ziyech op die leeftijd is het verschil wel dermate groot dat je jezelf kunt afvragen of dat wel in te halen is.

21 november 2020 om 20:09

Vergeet niet dat Stengs bijna anderhalf seizoen geblesseerd is geweest hè. Dat is best wat van zijn ontwikkeling op vroege leeftijd weg, die hij wellicht nog wel in kan halen. Ik denk overigens zelf ook niet dat hij ooit Ziyech zijn niveau zal halen, maar we gaan het zien.

pijnlijk dat we het steeds over mogelijke opvolgers van Ziyech moeten hebben terwijl hij zelf gewoon voor Oranje had kunnen spelen nu

20 november 2020 om 22:03

Maar dat is niet het geval Japie, het leven gaat door. Je kunt niet blijven hangen in het verleden en blijven zeggen aldat Ziyech voor Nederland had kunnen spelen. Hij speelt voor Marokko, klaar.

20 november 2020 om 22:07

Precies moet je nagaan als ihattaren beslist om voor marokko te kiezen,dan gaan we dat ook jaren moeten aanhoren..

20 november 2020 om 22:26

Nee hoor laat maar gaan, als je niet wilt dan is dat prima maar huil ik eer niks meer om. Met Zyech precies het zelfde, goede voetballer maar zo niet dan toch niet? Hoef ik ook geen opvolger want dan gaat die ook ergens anders spelen.

20 november 2020 om 23:23

normaal zou het ook geen ramp zijn maar we hebben helaas geen creatieve middenvelders maar wie weet dat Stengs en Ihattaren door groeien naar het niveau dat ze een basisplaats kunnen afdwingen op het middenveld van Oranje

20 november 2020 om 23:07

Even een serieuze vraag Japie: heb jij een traumatische ervaring opgelopen toen Zyiech besloot om niet voor Nederland uit te komen? Jij kan het geringste nog aanslaan om weer over Zyiech en het Nl-elftal te beginnen? Na al die tijd ben je toch ook wel verder gegaan met je leven?

20 november 2020 om 23:24

ik baal er gewoon van dat de naar mijn mening beste "nederlandse" speler na Van Dijk nu voor een ander land speelt door de onkunde van twee passanten die er weinig van hebben gebakken. wat is zo een Knvb dan aan het doen op zo een moment? die moeten dan toch ingrijpen

20 november 2020 om 23:31

Wees blij dat hij Guardiola hier niet de schuld van geeft, of Veltman, kan maar zo zijn dat Japie denkt dat Ziyech niet met Veltman samen wilde spelen in het Nederlands elftal, Japie heeft een paar standaard reacties, Guardiola, Mourinho en Veltman zijn er om afgezeken te worden en Klopp, Zidane en Koeman zijn de beste die hier op deze aardkloot rondlopen

21 november 2020 om 17:03

Helemaal met je eens Japie, doodzonde

Voor de ontwikkeling van Stengs zou het het beste zijn als hij volgende zomer naar Ajax gaat, dan zit hij nog in een vertrouwde omgeving, met meer druk, op een hoger niveau (cl, er van uitgaande dat Ajax dat weer haalt), en kan hij inderdaad hetzelfde traject als Ziyech ingaan. Ziyech is volwassen geworden bij Ajax, een voetballer die precies weet wat er gevraagd om op het hoogste niveau te slagen, een evenwichtige speler die de balans heeft gevonden tussen creativiteit en consistentie. Ik betwijfel alleen of Ajax hem wel wil aangezien ze Antony hebben, en zo ja, of AZ zelf wel volwassen genoeg is om daar niet kansloos over te doen.

20 november 2020 om 22:08

Maar Stengs is toch niet goed genoeg voor de basis bij Ajax? Misschien wanneer er afscheid genomen wordt van Antony of Neres is er plek voor hem, maar als Ajax zijnde betaal je dan 20-25 miljoen voor een speler waar je op achteruit gaat. Totaal niet waard voor Ajax lijkt mij.

20 november 2020 om 22:44

Eensch, zou alleen kunnen als zowel Neres als Antony verkocht worden (zou kunnen maar de kans is klein), en sowieso zou ik niet meer dan zo'n 15 miljoen voor Stengs betalen. Maar geen kans dat AZ hem voor dat bedrag aan Ajax verkoopt. Ging mij vooral om het feit dat vanuit Stengs' situatie Ajax als volgende stap het meest logisch zou zijn. Anders een subtopper in Duitsland, bijv Leipzig of Leverkussen, want ik denk dat hij iemand is die de welbekende tussenstap nodig heeft om naar een topniveau te kunnen groeien en er een te grote kans van falen is als hij meteen die stap maakt (als er überhaupt een topclub uit een topcompetitie is die hem wil, zeker na al die faalhaas buitenlandse transfers van Az).

20 november 2020 om 23:20

@N_Tesla dat is natuurlijk wel het lastige van spelers van AZ. Vincent Janssen had dit ook. Dat soort gasten moeten een stap zetten naar Ajax, PSV of Feyenoord om onder veel hogere druk te presteren. Zeker bij Ajax. Maar doordat AZ nu relatief dicht erop zit, zijn die gasten logischerwijs onbetaalbaar. Een Boadu bijvoorbeeld. Gaat straks waarschijnlijk naar een topclub of in ieder geval een subtopper in een topcompetitie. Terwijl het voor zijn ontwikkeling veel beter is om bijvoorbeeld Malen drie jaar lang op te volgen bij PSV. Buiten dat zie ik liever dat Ajax Ihattaren haalt dan Stengs. Denk dat Stengs eerder een optie wordt als hij bijvoorbeeld een jaar in het buitenland zit, daar niet aan de bak komt en dan voor 15 miljoen naar Ajax kan.

21 november 2020 om 15:28

Tesla, waarom betwijfel jij of AZ wel volwassen genoeg is om daar niet kansloos over te doen? Kom eens met een gedegen onderbouwing en niet met een halfbakken verzinsel. En faalhaas buitenlandse transfers van AZ. Ik blijf me daar toch over verbazen. Het klopt dat AZ geen wereldtoppers heeft voortgebracht maar zijn het daarom faalhazen? Het is toch echt niet zo dat elk talentje van Ajax de wereldtop bereikt, van PSV zijn dat er nog minder en van Feyenoord Kan ik me op Dirk Kuyt na, helemaal niemand herinneren die zich direct in de basis speelde bij een buitenlandse topclub. Als je het dan toch hebt over twijfelen over volwassen genoeg en kansloos, dan zijn dit soort reacties inderdaad niet volwassen genoeg en bijzonder kansloos. Meer dan populair geneuzel napraten doe je niet.

De nieuwe Ziyech is als de nieuwe Messi of Xavi. Laten we eerlijk zijn voorlopig komt er geen Nederlandse speler met de kwaliteit van Ziyech. Laten we Stengs niet druk opleggen terwijl hij aan dat niveau van Ziyech niet kan tippen.

20 november 2020 om 22:13

Niet mee eens, ihattaren is een ruwe diamant,niet zo verfijnd als hakim,maar wel meer power als hij fit is..

20 november 2020 om 22:27

Ziyech komt natuurlijk bij lange na niet in de buurt van Messi en Xavi, beetje rare vergelijking. Stengs is nog lang niet zo ver, maar je weet nooit hoe een speler zich kan ontwikkelen.

21 november 2020 om 01:39

klopt maar Ziyech is wel een speler met bepaalde uitzonderlijke kwaliteiten zoals structureel aanvallers een op een met de keeper zetten. in Oranje hebben we verder geen enkele andere speler die die kwaliteit beheerst

21 november 2020 om 02:10

Laten we het niet overdrijven. Ziyech is inmiddels een eindproduct, geen jong talent met nog heel veel in het vat. Dergelijke kwaliteiten zijn tot op zekere hoogte zeldzaam, maar Ziyech is geen Messi of Xavi. Overigens denk ik niet dat Stengs het niveau van Ziyech gaat halen. Hij heeft specifieke kwaliteiten, maar allereerst benut hij het veel te weinig en ten tweede is het verschil tussen hem en Ziyech op die leeftijd simpelweg veel te groot. Dat compenseer je niet zomaar even.

21 november 2020 om 09:38

Op het niveau van de Eredivisie kan ik geen aanvallende speler uit Nederland opnoemen doe ik maar in de buurt komt van Ziyech.

22 november 2020 om 19:14

Maar wie heeft het erover dat er een speler rondloopt die in kwaliteit en/of potentie soortgelijke kwaliteiten heeft dan Ziyech? Ik kaart juist aan dat ik Stengs van een lager niveau waan. Ik vind het alleen behoorlijk overdreven om Ziyech te spiegelen aan Xavi of Messi, want zo goed is hij ook weer niet. Anders speelde hij ook niet zolang in Nederland.

Lastig, maar wanneer Stengs ook maar een vleugje Ziyech in zich heeft gaat hij een mooie carriere tegemoet. Zal fysiek wel wat stappen moeten maken. (zowel kracht als snelheid)

Dat lijkt mij eerlijk gezegd zeer sterk. Stengs heeft bepaalde kwaliteiten, maar Ziyech liep op die leeftijd mijlenver voor en speelde de Eredivisie al behoorlijk zoek. Stengs daarentegen krijgt het niet eens voor elkaar om drie maanden goed te spelen zonder terugval. Nee, Stengs zal nog behoorlijk bij moeten schakelen om uberhaupt in de buurt te komen van Ziyech. Vooralsnog vraag ik me af of Stengs op andere aspecten goed genoeg is om dergelijke verwachtingen in te lossen. Het zou me niets verbazen als hij uiteindelijk a la Maher te beperkt is voor een hoger niveau.

Ziyech lijkt veel meer Ehrgeiz te hebben dan Stengs, die regelmatig toch wat flegmatiek en dromerig overkomt. Op dat vlak zal hij wat stappen moeten maken, voetballen kan hij wel.

Ik volg de Eredivisie niet. Maar de wedstrijden waarin ik die Stengs heb zien spelen deed het me niet echt aan een Ziyech type denken. Ziyech maakt het spel meer, geeft anderen assists en verplaats het spel. Stengs leek mij meer een frivole buitenspeler die het van een actie moet hebben en individualisme.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger10
D. DumfriesVerdediger11
J. TimberVerdediger10
N. AkéVerdediger10
D. BlindVerdediger10
P. van AanholtVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

8 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
Olympique Lyon heeft nog altijd belangstelling voor Orkun Kökçü. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren