‘Bij een PL-club die de lange bal speelt was ik minder interessant voor Oranje’

Zaterdag, 14 november 2020 om 18:51Dominic Mostert

Tim Krul staat voor zijn tiende en elfde interland bij het Nederlands elftal. Vanwege de blessure van Jasper Cillessen krijgt de keeper van Norwich City het vertrouwen in de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina (zondag) en Polen (woensdag), kondigde bondscoach Frank de Boer eerder deze maand aan. Krul speelde vorige maand tegen Mexico (0-1 nederlaag) zijn eerste interland in vijf jaar tijd en is blij met zijn rentree bij Oranje.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Het is terecht dat Tim Krul de komende twee interlands keept


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Zou niet weten wie anders. We missen nu dus Cillessen en Bijlow. Als Bizot, Drommel of Krul nu geblesseerd raakt, kom je bij Padt of Pasveer uit.

14 november 2020 om 19:10

Padt is natuurlijk niet minder dan een Drommel of Bizot. Pasveer heeft ook een aardige vorm te pakken.

14 november 2020 om 19:24

Misschien, maar het probleem met Padt (30), Bizot (29) en Pasveer (37) is dat ze aardig oud zijn voor doelmannen die hoogstens in de subtop van Nederland hebben gekeept. Drommel (23) en Bijlow (22) in hun huidige vorm zijn misschien niet aantoonbaar beter, maar ze zijn beduidend jonger en hebben carriere-gewijs en qua potentieel dus meer mogelijkheden.

14 november 2020 om 19:34

Klopt. Daarbij zijn Krul en Cillessen ook al 30+. Daarom vind ik dat wanneer er een jonge keeper die een beetje aanspraak maakt, mee neemt, ook al is het alternatief beter. Dan bedoel ik niet dat je een Scherpen moet gaan meenemen ipv Bizot, maar wel een Drommel of Paes ipv Padt of Pasveer, hoewel ik het Padt absoluut gun

14 november 2020 om 20:35

@sirius echter zijn Babel en Veltman ook op leeftijd maar die krijgen ook de voorkeur boven jongere spelers en of die nou aantoonbaar beter zijn kan je je ook afvragen

14 november 2020 om 20:40

@Japie Babel snapt niemand op VZ nog, Veltman kan ik nog wel inkomen, vooral nu met blessures bij Ake, Virgil en De Ligt (al zijn er ook best andere mogelijkheden).

14 november 2020 om 21:21

@fcg95 - Gouweleeuw misschien voor Veltman. Heeft jaar in, jaar uit wel best redelijk gespeeld in de Bundesliga. Is niet zo snel iemand die onder een zesje speelt, maar ook niet iemand die boven een acht speelt. Hij is betrouwbaar. Maar ja, weet niet zo zeker als De Boer zijn oogappel gauw wisselt voor iemand anders. Veltman is wel een goeie jongen, maar geen consistente verdediger. Hij kan goeie momenten echt combineren met enorm slechte.

"Op mijn leeftijd is spelen het allerbelangrijkste". Op welke leeftijd is dat dan niet dan? Ik hoor namelijk iedere speler van 18 jaar tot einde carrière dit zeggen...Over Krul: ik heb altijd het idee gehad dat hij hoger had kunnen komen qua niveau, maar uiteindelijk gewoon een hele goede keeper die in mijn optiek meer interlands had moeten hebben. Ik vond hem eerder ook al beter dan Jasper.

14 november 2020 om 19:16

Nou.. Ik hoorde bogarde niet klagen bij Barca toendertijd

14 november 2020 om 19:21

Dat was bij Chelsea bro

14 november 2020 om 19:26

Bij Chelsea zei Bogarde dit ook niet inderdaad, dus misschien niet iedere speler. Maar over het algemeen hoor ik dit wel van de spelers die zich niet alleen financieel willen ontwikkelen. Laat ik het dan zo zeggen ;-)

Blijft toch gek dat Nederland niet 1 echte topkeeper in de gelederen heeft. Nederland is het volk met gemiddeld de hoogste lengte. Je zou toch denken dat daardoor de kweekvijver groter is.

14 november 2020 om 19:27

Dat hoeft niet zoveel te zeggen. Nederland is en blijft een relatief klein land met relatief weinig inwoners vergeleken met toplanden. Wat juist heel erg opmerkelijk is, is dat een land als Frankrijk geen betere doelmannen heeft dan Lloris. Geen slechte doelman natuurlijk, maar een absolute topkeeper vind ik 'm ook niet. Hier in Nederland is het altijd afwachten wat 'we' voortbrengen. Zeker nu geld met afstand de grootste rol speelt.

14 november 2020 om 19:29

Je zegt het zelf met gemiddeld. In duitsland kan het gemiddelde misschien wel lager zijn, maar ik denk wel dat er meer mensen van 1.90+ in duitsland wonen, dus dan is de vijver hier zeker niet groter.

14 november 2020 om 19:44

Misschien loopt de keeper opleidingen wel achter ten opzichte van een Duitsland bijvoorbeeld. Met Van der Sarr had Nederland niet zo heel lang geleden wel een absolute top keeper trouwens.

14 november 2020 om 20:21

Een keeper die op jonge leeftijd het vertrouwen krijgt bij de top is zeldzaam. Laten we hopen dat scherpen, bijlow en die jongens van utrecht de kans krijgen zich op te werken tot 1e keeper bij de top van nederland.

Ik denk dat menig Eredivisieclub het enorm moeilijk zou hebben in de Championship. Daarnaast heeft Krul zich vorig jaar ook gewoon goed laten zien. Voor mij verdient hij de voorkeur boven Cillessen, dat vind ik zo’n slapzak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2218 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

57 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 13 april
Jesse Lingard heeft zich met zijn fantastische prestaties bij West Ham United in de kijker gespeeld. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren