Grote zorgen om Diego Maradona: ‘Spoedoperatie noodzakelijk’

Dinsdag, 3 november 2020 om 20:12Yanick Vos • Laatste update: 20:28

Diego Maradona moet volgens Argentijnse media met spoed geopereerd worden. De voormalig voetballer zou kampen met een subduraal hematoom, een bloeding in zijn hoofd. Maandag werd de Argentijn al opgenomen in een ziekenhuis in La Plata. Zijn dokter bracht toen naar buiten dat Mardona kampte met psychische klachten, terwijl eerder vandaag nog werd gemeld dat het beter met hem ging.

Argentijnse media meldden dinsdagmiddag dat Maradona alleen met bloedarmoede en uitdrogingsverschijnselen zou kampen. De berichten die nu naar buiten komen zijn een stuk zorgwekkender. Het is niet voor het eerst dat Maradona met gezondheidsproblemen te maken heeft. Desondanks benadrukte arts Leopoldo Luque deze week nog dat de oud-voetballer niet in kritieke toestand was opgenomen.

De dokter zei in de nacht van maandag op dinsdag dat Maradona "in ieder geval drie dagen" in het ziekenhuis moet blijven. "Hij is psychologisch niet in orde en dat heeft invloed op zijn fysieke gesteldheid", zei Luque. "Diego is niet zo fit als ik graag zou zien. Hij heeft hulp nodig en dit is het moment om die hulp te bieden. Dit gaat hem helpen."

Maradona maakte vorige week vrijdag op zijn zestigste verjaardag een verwarde indruk. Bij een wedstrijd van Club de Gimnasia y Esgrima La Plata, de club waar hij trainer is, werd hij in het zonnetje gezet en toen werd duidelijk dat hij zich amper op eigen kracht kon voortbewegen. Enkele dagen later werd hij ‘ter observatie’ opgenomen in het ziekenhuis.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door bf1994)

Komt er wel weer boven, legende. Weet iemand wat die op dit moment aan het doen is in de voetballerij? Hij zat toch vroeger heel veel aan de drugs en alles? Dan zal deze operatie ook niet echt als een verrassing komen voor velen.

3 november 2020 om 20:23

Hij is tegenwoordig trainer bij Gimnasia in eigen land. Hopelijk komt het nog goed met deze legende, al heeft hij het zichzelf wel moeilijk gemaakt met z'n levensstijl. Het is ongekend hoe immens populair deze man nog steeds is in eigen land. Hij doet nog steeds wel vaak de meest gekke dingen, maar dat neemt iedereen op de koop toe

3 november 2020 om 23:47

Niet alleen in eigen land. Iedereen die van voetbal houdt houdt van Maradona.

3 november 2020 om 20:25

Zijn legendare status gaat hem niet redden als zijn gezondheid hem in de steek laat. En als iemand zijn gezondheid op de proef heeft gesteld... Hopelijk valt het mee.

Berichten zijn niet goed en hij heeft natuurlijk ook roofbouw op zichzelf gepleegd vooral na zijn actieve carrière.
Het is te hopen dat het goed komt enigszins en dat hij dan vooral wat gezonder gaat leven en wat meer met mate gaat genieten.

3 november 2020 om 20:33

En zichzelf onder de loep neemt, want ook z'n persoonlijkheid staat regelmatig ter discussie. Maar goed, dit soort dingen gun je natuurlijk niemand. Laten we inderdaad hopen dat hij er bovenop komt.

Verschrikkelijk nieuws. Ik blijf ondanks alles een enorm zwak voor hem hebben, zeker nadat ik vorig jaar door Argentinië gereisd heb en gezien heb wat hij daar voor zoveel mensen betekent. Op voetbalschoenen een god, zijn imperfecties maken hem een mens van vlees en bloed.

3 november 2020 om 20:35

Nou ja, laten we het niet bagatelliseren. De man misdraagt zich structureel en doet alles 'wat god verboden heeft'. Natuurlijk gun je dit soort dingen niemand, maar imperfecties is wel redelijk zacht uitgedrukt. Maar goed, het is inderdaad te hopen dat hij er bovenop komt. Hij is eigenlijk nog relatief jong met 60 jaar. Dat is eigenlijk geen leeftijd om al aan het einde te komen.

3 november 2020 om 20:50

Los van dat je gelijk hebt over zijn gedrag moet je daarbij natuurlijk niet vergeten uit wat voor milieu hij komt en in wat voor milieu hij door zijn voetbal (en roem) terecht is gekomen. Dat is zo'n waanzinnig verschil, dat is voor ons haast niet voor te stellen. Als hij niet zo goed had kunnen voetballen dan had hij gewoon z'n hele leven in armoede geleefd. Daarnaast heeft hij zich natuurlijk ook (al dan niet onbewust) z'n leven lang omringd met mensen die niet het beste met hem voor hadden maar zich wel zo voor deden. Dit zijn dingen die toch wel heel erg meespelen in de persoon zoals Maradona nu is

3 november 2020 om 20:59

Nou ja, er zijn genoeg mensen die extremer op zijn gegroeid en gewoon goed terechtkomen. Je kunt het gedrag van een persoon niet altijd wijten aan andere zaken. Hij is zelf grotendeels verantwoordelijk voor z'n eigen gedrag en zeker als je zijn leeftijd hebt.

3 november 2020 om 23:49

Hoe kan hij doen wat God verboden heeft terwijl hij zelf God is? 🤔

4 november 2020 om 09:37

Sirius, ik ben benieuwd hoeveel mensen jij op kunt noemen die met nog extremere verschillen zijn opgegroeid dan Maradona. Jij zegt genoeg, ik betwijfel dat. Zonder daarbij zijn gedrag goed te praten.

Dit gun je natuurlijk niemand, maar je kunt moeilijk zeggen dat het als een verassing komt. Hopelijk komt hij er bovenop en stopt hij vervolgens met het misbruiken van z’n lichaam.

Hoop het beste voor hem. Blijkt maar weer dat je dit ook kan krijgen als je in plaats van ballen koppen de ballen met de hand binnen tikt.

Zo jammer dat deze man dalijk het meest wordt herinnerd als een malloot die aan de drugs zat en zich raar gedroeg, terwijl het een meesterlijke voetballer was...

Hij moet echt gaan kappen met al dat drugsgebruik. Ik zeg niet dat zijn aandoening daardoor komt, als ik doktoren enzo echter hoor over voor jezelf zorgen kan ik haast niet denken dat al dat drugsgebruik hier een rol in speelt

Maradona tijdens de warming up bij Napoli... legendarisch. Hij komt er weer bovenop, dat moet gewoon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 7
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië1210
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
F. ArmaniKeeper
N. TagliaficoVerdediger
L. BalerdiVerdediger
W. KannemannVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren