Vijftienvoudig Oranje-international Vorm (37) zet punt achter profcarrière

Maandag, 26 oktober 2020 om

Michel Vorm heeft een punt achter zijn actieve loopbaan gezet, zo maakt hij via een statement op Instagram bekend. De 37-jarige sluitpost zat sinds afgelopen zomer zonder club, nadat hij Tottenham Hotspur achter zich liet. In juli gaf Vorm nog te kennen dat hij best wilde terugkeren in de Eredivisie, maar nu heeft hij dus besloten om zijn profcarrière te beëindigen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Logisch besluit?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door london calling)

Oeh dit had ik niet verwacht, voor mijn gevoel dacht ik dat hij jonger was.
Denk dat hij mag terugkijken op een prima carriere waarbij hij naar zijn vermogen alles heeft gedaan wat hij kon.

Geniet van je pensioen Michael!

26 oktober 2020 om 16:13

Staat (nu niet meer) ook fout in de tekst hoor, maar hij heet Michel xD

26 oktober 2020 om 16:31

Pensioen?🙄

26 oktober 2020 om 17:05

Alles gedaan wat hij kon? Hij heeft 80% van zn carriere op de reservebank gezeten... eerder een gevalletje alles voor het geld, als hij zou graag zou keepen was hij wel naar de eredivisie ofzo gekomen, maarja dan moet meneer keepen voor een paar ton per jaar..

26 oktober 2020 om 18:21

Overdrijven is ook een vak natuurlijk. De laatste 6 jaar natuurlijk bij Spurs niet tot nauwelijks gespeeld maar daarvoor gewoon jarenlang eerste keeper bij Utrecht en Swansea City.

26 oktober 2020 om 18:48

In het geval van Vorm vind ik dat niet helemaal terecht. 80 procent klopt zo wie zo niet.
Bij Utrecht en Swansea was hij gewoon basis speler, alleen de laatste 6 jaar bij Tottenham niet.

Hij ging destijds naar de Spurs met de verwachting dat hij eerste keeper zou worden omdat Lloris in de belangstelling stond van een aantal grotere clubs en waarschijnlijk weg zou gaan maar dat gebeurde uiteindelijk niet. En dat zelfde gebeurde een jaar later weer..

Vorm stond er ook gewoon goed op na zijn periode bij Swansea en Tottenham was veel meer een Europa League team op dat moment dan een club die CL kan spelen dus dat was helemaal geen rare move.
Alleen op dat moment was hij al 31, en 33 toen duidelijk werd dat hij geen eerste keeper zou gaan worden bij de Spurs, dan heb je niet nog een hele carriere voor je waardoor je misschien nog een stapje terug gaat doen om vervolgens weer een stap te maken.

Hij was vorig jaar al gestopt alleen toen hadden ze bij de Spurs ineens een keepersprobleem en was Vorm als contractvrije speler een van de weinige keepers die ze nog konden halen na de transfer deadline. Eigenlijk heeft hij dus alleen van zijn 33ste tot zijn 35ste voor het geld op de bank gezeten bij de Spurs terwijl hij ook ergens anders had kunnen keepen.

Ze konden bij AZ nog wel een sterk alternatief gebruiken. Jammer, maar mooie carriere gehad!

Achja bij Tottenham op de bank of thuis tis een verschil gelukkig kun je thuis nog lekker een pilsje pakken!

26 oktober 2020 om 16:16

Hij zat nergens meer. Hij is twee seizoenen terug vertrokken bij Spurs, bleef toen clubloos en werd weer aangetrokken vanwege de blessure van Lloris. Toen die weer fit was zat Vorm gewoon op de tribune, want Gazzaniga zat bank. Eind van het seizoen laten gaan, en toen heeft Spurs Hart aangetrokken. Vorm heeft gewoon wederom geen club gevonden. Wel een prima keeper overigens. Vond hem zowel bij Spurs als bij Oranje de ideale stand-in. Nooit mokken, gewoon professioneel blijven en er wel staan als het moet. En zoals velen hier al zeggen, zeker het meeste eruit gehaald.

26 oktober 2020 om 17:29

Nou zou liever op de bank/tribune zitten en een leuk salaris ontvangen dan thuis zitten en niets verdienen. Maar snap ze keuze als je geen club heb moet je er een punt achter zetten.

Wat mij betreft mag hij Postma bij Utrecht vervangen, die heeft in de afgelopen 6 jaar geen enkele keeper beter gemaakt.

26 oktober 2020 om 19:50

Er gaan geluiden op dat Michel Vorm zichzelf heeft aangeboden als ervaren 2e keeper achter Maarten Paes en mentor van de vele talentvolle jonge keepers die Utrecht heeft. Zuidam heeft dit aanbod besproken met de technische staff en laat nou net Stefan Postma degene zijn die hiertegen ageerde. Doodzonde, want alleen al de uitstraling van Vorm ten opzichte van de corpulente Postma had het topsportklimaat goed gedaan.

26 oktober 2020 om 22:59

Is dat diezelfde Postma die boekte voor zijn chick?

Kan met niet voorstellen dat hij zó 'graag' wilde terugkeren in de Eredivisie. We hebben menig club gehad die op zoek was naar een doelman en kan me niet voorstellen dat er niet één serieus geinformeerd heeft. Denk dat het is stukgelopen op de financien wellicht. Overigens vond ik Vorm helemaal niet zo'n goede keeper. Hij zal mooie ervaringen hebben opgedaan bij de Spurs.

26 oktober 2020 om 16:16

Poeh weet nog dat hij bij Swansea in het begin alles eruit hield. Tegelijk met De Gea die toen gehaald werd en constant blunderde. De pers in Engeland vroeg zich toen sterk af waarom Vorm niet bij Utd speelde. Vond het een prima lijnkeeper, eigenlijk de iets kleinere versie van Bijlow.

26 oktober 2020 om 16:22

Ja ach, Krul heeft ook fases gehad waarin hij misschien wel de beste doelman in de Premier League was bij Newcastle. Bizarre reddingen met grote regelmaat. Echt exact een keeper als De Gea eigenlijk. Uberhaupt blijf ik De Gea onwijs overschat vinden in z'n geheel. Geweldige lijnkeeper en geweldig omhoog gepraat, maar heeft ook genoeg mindere kanten.

Wat betreft Vorm; onwijs degelijke doelman met soms een uitschieter. Betrouwbaar gewoon en nooit echt diepe dalen. Heeft lekker verdiend in Engeland, mooie potjes meegepakt, leeft lekker en is gezond. Wat wil je nog meer?

26 oktober 2020 om 17:26

Ik vind het enkel jammer hoe goed hij het deed bij Swansea dat hij nooit die kans heeft gekregen bij Tottenham of een andere club. Ik dacht echt altijd dat Lloris na 2 jaar zou vertrekken en die bleef maar en opeens zet Tottenham de weg omhoog in en dan zit je daar als 2/3de keeper.

Jammer maar het is zijn keuze, mooi in Londen gespeeld, toch iets laten zien dus hij kan niet klagen.

26 oktober 2020 om 16:19

Hij had een beetje hetzelfde als Vermeer. Prima lijnkeeper maar voor de rest blonk hij nergens in uit. Was bij Swansea wel echt prima. Heeft toch een heerlijke tijd gehad denk ik in Engeland, zakken gevuld, woonachtig in London en zoals hij al zei, CL finale van dichtbij mee gemaakt.

26 oktober 2020 om 16:26

Mwah, bij Vermeer wist je wel nooit welke Kenneth je te zien kreeg. Wisselde geweldige wedstrijden af met dramatische. Vorm vond ik een stuk constanter, ook al haalde Vermeer hogere pieken. Die vinden ze momenteel in de MLS overigens echt een fenomeen, met z'n katachtige reflexen af en toe.

26 oktober 2020 om 16:20

Maar dat begrijp ik dan niet. Ik heb niet zoveel verstand van geldzaken, dus misschien ligt het daaraan. Maar nu hij stopt, verdient hij toch helemaal niks? Waarom zou je dan zulke hoge eisen hebben als keepert?

26 oktober 2020 om 16:24

De keuze is met vele miljoenen op de bank om van een salaris van 2,5 miljoen per jaar (dat scheen hij te verdienen bij Spurs) te gaan naar 1,5-3 ton als speler (ben je dan nog genoeg gemotiveerd?), of om te stoppen en wellicht als trainer door te gaan of je anderszins op je toekomst te bezinnen.

26 oktober 2020 om 17:10

Tijdens deze corona-tijd snap ik het ook wel. Ik bedoel.. je speelt niet meer voor volle tribunes. En het is de vraag of dat de komende twee jaar wel weer gaat gebeuren. Als het wel weer mag, is het de vraag of ze geluid mogen maak. Dat motiveert ook niet echt.

26 oktober 2020 om 17:15

Elke drie dagen zo'n wattenstaaf tegen je hersenen aan is ook niet zo fijn

26 oktober 2020 om 16:51

Mee eens. Willem II is onder andere een clubje waar hij zo had kunnen spelen. Kan me niet voorstellen dat Willem II die toch een tijd op zoek is geweest naar een Nederlandse keeper niet bij hem is uitgekomen. Ik meen dat ook Heerenveen een 1ste keeper zocht en ook zij zullen zeker bij Vorm hebben geïnformeerd. Voor beide clubs was Vorm een aanwinst geweest lijkt me. Echter denk ook dat Vorm liever niet op dat niveau wil spelen (financieel als sportief) en er dan liever voor kiest op lekker thuis bij het gezin te zijn...wat overigens zijn goed recht is. Voor het geld hoeft hij niet meer te werken denk ik zo en dan kies je voor een club waar je graag bij speelt. Die heeft er niet bij gezeten en dat zal de reden zijn om te stoppen.

27 oktober 2020 om 18:27

Bij Swansea was Vorm echt een prima keeper verdiende niet voor niets een transfer naar de Spurs toen, en werd daar in principe gehaald als eerste doelman alleen ging Lloris tegen de verwachting in niet weg. Ik denk dat hij als hij 10 jaar jonger was geweest nu ook makkelijk in Oranje had gestaan. Alleen hadden we op dat moment nog vd Sar bij United spelen, en waren we nog gewend aan keepers als Dudek, Westerveld of Waterreus in de eredivisie en iets later een Stekelenburg die het zowel bij Ajax als Oranje fantastisch deed. Daar tegen afgezet was Vorm geen topper. Maar als je hem vergelijkt met wat we nu hebben denk ik dat hij met zijn ogen dicht nog de beste Nederlandse keeper was geweest.

Jammer voor deze jongen dat hij geen club meer heeft kunnen vinden. Toch een prima loopbaan gehad met mooie clubs. Baantje als keeperstrainer bij FC Utrecht?

Leuke carriere gehad uiteindelijk. Tottenham wel te hoog gegrepen voor hem net als het nederlands elftal, maar toch wel het maximale eruit gehaald.

26 oktober 2020 om 16:19

Werd dan ook nooit als eerste keus gehaald. Waarom zou je ook, als je Lloris hebt? Zelfde als Cillessen, die ging ter Stegen ook nooit eruit spelen. Werden beiden gewoon gehaald als degelijke backup. Vorm had daar vrede mee, Cillessen niet. Ze hebben Vorm niet voor niets nog even erbij gehaald vorig seizoen toen hij clubloos was en Lloris opeens geblesseerd raakte. Hij heeft zijn rol gewoon ingevuld. En bij Swansea ook gewoon laten zien de Prem best aan te kunnen.

Jammer Michel dat je niet hebt afgesloten in Utrecht. Je had zeker welkom geweest om deze jonge spelers die er nu op de goal bij te staan met al jouw ervaring. Wie weet kan je in de toekomst nog wel wat voor je oude club gaan betekenen al kan ik best begrijpen als je nog even in Engeland blijft wonen met zo'n mooi huis dat je daar hebt ;-)

Hij is al jaren niet meer in vorm, ik snap wel dat hij stopt

26 oktober 2020 om 18:34

Als het een woordgrapje is, is ie niet best en als het oprecht was klopt het van geen kant... Hij is meer in vorm dan de gemiddelde rechterrij keeper van de eredivisie.

26 oktober 2020 om 18:45

Dat kan je niet weten Isco, hij heeft al 6 jaar niet fatsoenlijk gekeept

Jammer! Had naar mijn idee nog steeds een aanwinst geweest voor het gros van de ED [email protected], volgens mij heet ie Michel en geen Michael.Edit: inmiddels aangepast in de tekst zie ik.

Jammer dat hij toch zo stil van het toneel is verdwenen. Prima keeper geweest natuurlijk, maar nu toch relatief anoniem gestopt, mede omdat hij ook bij Spurs niet in beeld was de laatste seizoenen. Kan mij persoonlijk niet voorstellen dat er vanuit de Eredivisie geen belangstelling was, dus wat dat betreft bevreemd het mij wel dat hij geen club gevonden heeft.

Jammer dat hij niet meer gespeeld heeft in de Premier League. Bij Swansea speelde hij wel goed. Jammer ook dat 'ie niet nog even in de eredivisie wilde spelen.

Is eigenlijk zonde dat hij na Swansea niet een club heeft gevonden waarbij hij kans maakte op de basis.
Had op dat moment in de subtop van europa meegekund denk ik. Was echt een hele sterke lijnkeeper en een baas in penalty's pakken. Hij belandde op zijn hoogtepunt op de bank bij Tottenham. Aan de ene kant een prachtige carriere, aan de andere kant had er qua persoonlijke glorie misschien nog wel meer ingezeten.

Toch jammer, had nog prima een jaartje eredivisie kunnen keepen bij FC Emmen bijvoorbeeld.....

Bijna alle keepers in de PL zijn geen prutsers en ook Vorm was dat bij Swansea zeker niet, geweldige reddingen gehad en leuk voetbal gespeeld in zijn tijd daar. Zijn keuze voor Tottenham had ik nooit gedaan, maar hij zal zijn redenen hebben gehad..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.AZ147
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. HoogmaVerdediger80
T. St. JagoVerdediger80
D. WarmerdamVerdediger80
S. GustafsonMiddenvelder81
G. KerkAanvaller82
A. MaherMiddenvelder70
B. RamselaarMiddenvelder71
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

56 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren