‘Conflict in kleedkamer Barça: spelers boos op De Jong en consorten’

Woensdag, 21 oktober 2020 om 13:30Tim Siekman • Laatste update: 13:40

Barcelona maakte dinsdag na de de 5-1 zege op Ferencváros in de Champions League vier contractverlengingen wereldkundig. Frenkie de Jong (tot medio 2026), Gerard Piqué (2024), Marc-André ter Stegen (2025) en Clément Lenglet (2026) blijven langer aan de grootmacht verbonden. Bij Piqué treedt de verlenging pas in werking in het seizoen 2021/22 bij een van tevoren afgesproken aantal gespeelde duels. Het nieuws zorgt voor verdeeldheid in de kleedkamer van Barcelona, meldt Marca, aangezien de meeste spelers niet akkoord wilden gaan met de huidige voorwaarden.

De contractverlengingen maken onderdeel uit van het plan van Barcelona om de financiële gevolgen van de coronacrisis op te vangen. De spelers die getekend hebben zullen eerst loon inleveren, waarna hun salarissen in de komende jaren oploopt. Door spelers langer vast te leggen, worden ze eigenlijk gecompenseerd voor het ingeleverde loon op de korte termijn. De vier contractverlengingen zijn bij veel spelers van Barcelona naar verluidt in het verkeerde keelgat geschoten, aangezien de selectie zondag een aangetekende brief naar het bestuur had gestuurd met de mededeling dat de spelers niet onder de voorwaarden van de club wilden onderhandelen over salarisvermindering.

Koeman niet tevreden over Frenkie de Jong: 'Dat heb ik hem verteld'

De spelers wilden namelijk gezamenlijk met de rest van het personeel van de club onderhandelen over een reductie van de salarissen. Gemma Biosca, directeur personeelszaken van Barcelona, stuurde namens de topclub een brief waarin stond dat de spelers slechts één vertegenwoordiger mochten aanwijzen om te onderhandelen. De club wilde alleen met de voetballers onderhandelen, omdat die samen goed zijn voor negentig procent van de totale salarissen. Zondag werd echter ook bekend dat niet alle spelers hetzelfde standpunt delen. RAC1 meldde dat de brief niet was ondertekend door De Jong, Ter Stegen en Lenglet. Dit drietal was wél bereid om mee te denken met de club over salarisvermindering.

Door de contractverlengingen is er nu een kloof ontstaan binnen de kleedkamer, schrijft Marca. "Sommige spelers worden ervan beschuldigd hun eigen belangen boven de belangen van het collectief te hebben geplaatst", doelt de krant op De Jong, Ter Stegen, Lenglet en ook Piqué. "Sommige spelers van de selectie zijn gefrustreerd en boos. Niet alleen op de spelers die naar hun eigen situatie hebben gehandeld, maar ook op het bestuur, dat dit mogelijk heeft gemaakt. (...) Gek genoeg had Piqué de (eerder genoemde, red.) brief wel ondertekend, maar ging hij wel akkoord met een contractverlenging."

"President Josep Maria Bartomeu probeert de uitgaven te reduceren, maar dit proces verloopt niet vlekkeloos. Er is een kloof in de spelersgroep ontstaan en het lijkt erop dat Bartomeu de tactiek van verdeel en heers hanteert. Het valt te bezien wat de impact van de kloof zal zijn op de inkomende geldstromen en het spel op het veld op de lange termijn. Bartomeu wil het verlaagde salaris dit seizoen in de komende jaren compenseren, maar hij hoeft zich daar persoonlijk geen zorgen meer over te maken. Met de presidentsverkiezingen in aantocht is hij volgend jaar zomer toch geen president meer. Of misschien wel eerder, als hij wordt weggestemd door de leden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door psvheidje)

Dus De Jong en consorten denken hiermee alleen aan het eigen belang? Ik denk dat de rest hier juist aan denkt, vooral wanneer je 90% van het salaris krijgt. Daarvan gaat 1/3 al naar Messi. Frenkie, Lenglet, Pique en Ter Stegen hebben in ieder geval meegedacht om het probleem op te lossen.

21 oktober 2020 om 13:59

Er is natuurlijk een verschil in opvatting tussen spelers die verwachten volgend jaar Barcelona te verlaten en spelers die er langer blijven. Als dit je laatste seisoen is, dan wil je geen geld inleveren want je woord jaren later niet alsnog gecompenseerd. Voor de spelers die later compensatie krijgen is het utieraard wat minder belangrijk om nu in te leveren.

21 oktober 2020 om 15:03

De spelers die verwachten Barca te verlaten hebben hier juist niet mee te maken. Die wachten dus niet op een verlening van hun contract. Die hoeven dan ook niet te onderhandelen en leveren geld in of niet. Gaat juist ook om de toekomst van de club en spelers.

21 oktober 2020 om 17:41

Het gaat om alle spelers, van iedereen wordt een bijdrage verwacht. Ook van spelers die geen verlenging krijgen.

21 oktober 2020 om 14:57

Begrijpend lezen is niet aan u besteed zeker , de club vraagt om 1 onderhandelaar aan te stellen voor ganse selectie. Dat is zogezegd wat de club wenst van de spelersgroep maar achter de rug van de spelersselectie heeft de president individueel onderhandelt met 4 spelers die bereid waren om voor hun eigen reeds een akkoord te sluiten waardoor de solidariteit binnen de spelersgroep wordt ondermijnt en druk wordt gezet op spelers om akkoord te gaan met de voorwaarden van de club vooraleer ze onderhandelt hebben. Dit is schoonvoorbeeld van het wanbeleid van Bartomeu. De spelers zijn reeds akkoord gegaan met een verlaging van 70% van hun lonen zodat de club geen enkel medewerker had moeten ontslagen. Tijdens de transferperiode hadden ze de kans om spelers te verkopen om geld binnen te halen, echter kiest Bartomeu om spelers gratis weg te doen om de salarishuishouding niet meer rood te laten kleuren , hij kiest er voor om geen enkel van zijn topspelers weg te doen en daarnaast kiest hij nog om extra geld uit te geven aan spelers om daarna aan de spelersgroep te vragen om nog verder loon in te leveren en om ze onder druk te zetten , ziet hij geen probleem in om de spelersgroep te verdelen om aan zijn wil te komen ! Bartomeu de schade die je deze club financieel , sportief en qua reputatie hebt aangedaan zal veel energie en moeite kosten om ongedaan te maken. Bartomeu is een incomptente lafaard en een fantast die denkt een topclub te kunnen leiden omdat hij een Master business management heeft. Die 70 miljoen loyaliteitsbonus die hij aan Messi moet betalen omdat hij hem verplicht heeft om te blijven daar wordt natuurlijk met geen woord over gerept zeker ! visca messi e visca incompetencia administrativa barcelonista !

21 oktober 2020 om 15:44

Ondanks dat ik het met je eens ben dat Bartomeu een pannenkoek is, slaat je stuk kant noch wal. De club heeft aangegeven met 1 iemand te willen onderhandelen en nu zouden de spelers boos zijn dat Bartomeu achter de rug om met vier jongens heeft onderhandeld? Dan haal je een paar zaken door elkaar. Een groot gedeelte van de spelersgroep heeft aangegeven niet zomaar akkoord te gaan met de nieuwe plannen van de club. En dus willen die gasten met iedereen onderhandelen over de verlaging van salarissen. En daarover zegt de club dat ze alleen met de spelers willen onderhandelen + dat er dan 1 vertegenwoordiger mag zijn van de spelers. Maar dat staat compleet los van de enkele spelers, zoals De Jong, die blijkbaar wel bereid zijn te voldoen aan het nieuwe plan van de club en dus gewoon kunnen onderhandelen over nieuwe contracten. Die ene vertegenwoordiger die de club wil, is vooral bedoeld om niet tegenover 25 man te zitten die allemaal iets eisen.

21 oktober 2020 om 16:01

ik heb het niet over wat de spelers zelf willen , dat ze niet zomaar akkoord gaan is hun goed recht , ik heb het over de club en hun leugens , hoe kan een personeelsdirecteur eisen dat een spelersgroep 1 vertegenwoordiger moet aanstellen om de onderhandelingen te vergemakkelijken terwijl er achter hun rug een president individueel onderhandelt met 4 spelers ! hoe leg je dat uit , de spelersgroep is verdeelt en er moet een consensus gecreëerd worden binnen de groep , hoe help je daarmee als je naar buiten komt met het nieuws dat 4 spelers voor hun eigen al beslist hebben om een akkoord te tekenen.vindt jij dit normaal , ik alvast niet , watt ik zie is hoe een incompetent president die al de geldreserves heeft uitgegeven al mega aankopen en mega salarissen en de club zonder financiële reserves door de corona crisis moet loodsen en hiervoor alles doet om zijn wil door te drijven om achteraf niet verantwoordelijk gesteld te kunen worden voor financiele wanbeheer , de sfeer en de verhoudingen binnen de kleedkamer kan hem geen worst wezen ! zwak echt zwak en incompetent noem ik dit ! nochtans is Bartomeu degene die altijd kwam prijken met zijn conservatieve financieel beheer en positieve financiele cijfers , in zijn laatste jaren wou hij zogezegd geschiedenis schrijven en heeft hij al het geld opgemaakt en nu omwille aan gebrek aan financiele reserves om de omzetverlies van de coronacris te bestrijden is de netto shuld verdubbeld tot meer dan 400 miljoen euro

Het begint een beetje op GTST te lijken bij Barcelona. Misschien kunnen ze zich wat beter focussen op rust dan wordt het spel wellicht ook wat stabieler. Denk dat Koeman inmiddels rode oren heeft van het krabben.

21 oktober 2020 om 13:48

Ach, ach. Lees even welke krant het schrijft, plus zo instabiel is het spel helemaal niet. Denk dat Koeman vooral bezig is met de Clasico en blij is met de winst van gisteren.

21 oktober 2020 om 15:02

tegen kampioen van Hongarije olala , over die loyaliteitsbonus van 70 miljoen euro voor Messi waar hij deze jaar recht op heeft omdat Bartomeu hem verplichtte om alsnog een jaar te blijven , daar wordt geen woord over gesproken hé , incompetentie spat eraf van die Bartomeu , hij heeft de koffers van de club volledig leeggehaald en de club zonder reserves gelaten om de omzetverlies omwille van de corona crisis te overbruggen , hij heeft hele transferperiode gehad om laten we zeggen Griezmann van de hand te doen maar dit ging niet omdat hij gekocht werd met een banklening enzovoort , ik hoop van harte dat hij vervolgd wordt ! en natuurlijk als je weet dat het van rac1 radiostation komt dan weet je dat het door de clubbestuur is gelekt aan de media

21 oktober 2020 om 14:33

@wonderspits: Want Barcelona verzint die verhalen allemaal zelf? Lees het artikel eens zou ik zeggen

21 oktober 2020 om 15:30

Rook en vuur he zou ik zeggen. Dat interne gezeik is niet van gisteren dacht ik.

Je kan ze natuurlijk zien als stakingsbrekers en dat zal bij sommigen in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Toch denk ik dat de stakers (om ze zo te noemen) ingegeven zijn door rancune en vind ik ze toch een beetje in een andere wereld leven.

21 oktober 2020 om 14:06

De situatie van spelers is totaal verschillend. Als je 100 miljoen euro per jaar verdiend (dus bij jouw gaat het om 15-30 miljoen euro verlaging), in je laatste contract jaar zit (dus geen toekomstige compensatie) en je mocht niet weg, dan sta je er anders in dan een speler die er nog jaren zal spelen en in de toekomst gecompenseerd zal worden. Hetzelfde geldt voor spelers die weten dat Barcelona ze wil verkopen, die gaan geen salaris verlaging accepteren want er zal dan geen toekomstige compensatie volgen. Stakingsbrekers in het voetbal zijn onzin, de contracten zijn zo verchillend van elkaar, je kan dat alleen per individueel geval regelen.

Ik heb het wel echt te doen met die spelers van Barcelona. Het zijn al moeilijke tijden nu en dan krijgen ze ook nog eens te horen dat hun salaris ingekort wordt. Ik hoop maar dat ze nog genoeg geld hebben om hun familie van brood te voorzien en een dak boven hun hoofd.

21 oktober 2020 om 14:18

Heb een gevoel dat ze meer bartomeu willen tegen werken dan dat ze geen salaris willen inleveren. Maar goed, gevoelens kan je niks mee. Het stinkt van financieel wanbeleid bij barca

21 oktober 2020 om 15:06

Na goede tijden komen er ook slechte tijden zo is het leven, niks en niemand is perfect. Barca dreamteam van aantal jaar geleden is gewoon voorbij het moet allemaal weer opnieuw. Alleen het feit dat Barca opeens zo crisis is vindt ik onprofessioneel omdat het bestuur niet goed is omgegaan met de financiële zaken waardoor Barcelona financieel steeds meer in de problemen komt. Jammer allemaal.

21 oktober 2020 om 17:41

Ze leveren volgens mij al 70% in, dus ja dan snap ik goed dat je niet nog verder wil gaan.

Al die salarissen verschuiven kan straks heel lelijk uitpakken. Het begint allemaal bij het begin, waarom krijgt frenkie al gelijk meer dan busquets en pique die een decenia in het team zitten en talloze prijzen hebben gewonnen. Die bartomeu denkt als barca al die uitgestelde salarissen moet betalen zit ik er toch niet meer en niet mijn probleem...

Heb ook het gevoel dat al die onrust toch ook geprojecteerd word op de spelersgroep vanuit de hoge functies binnen Barcelona. Denk dat in deze tijd het wel een mooi gebaar naar de lcub is als je een deel van je salaris inleverd. zeker omdat de Tv gelden niet eens in zn heel zijn uitbetaald. Sterk van Frenkie om er toch zo in te staan.

21 oktober 2020 om 16:34

Die Bartomeu is in zijn hoofd nog steeds in strijd met de successen van Laporta Guardiola en de huidige overblijvende kern Messi Busquets Pique en Alba. Pique heeft nu gekozen voor Bartomeu zodat hij zijn contract en carriere kan verlengen want iedereen weet nog hoe hij na de bayern fiasco zei dat indien hij moest vertrekken om barca beter te maken dat hij graag ruimte zou maken , hij weet dat Garcia komt en alsnog tekent hij bij . Dit gaat voor vlammen zorgen , Barca staat al veel langer in brand, het is pas nu dat de mensen de vlammenzee zien.

22 oktober 2020 om 13:27

denk inderdaad dat het nog een chaos blijft als ik het zo zie en hoor.

Je ziet wat mij betreft aan veel dingen dat Frankie niet op zijn gemak is bij Barcelona. In de wedstrijden speelt hij niet met de wil om te winnen als hij dat deed/doet bij Ajax en Oranje. Daar gaat hij elke duel vol de strijd in en speelt hij echt om te winnen. Bij Barcelona speelt hij timide. Passief verdedigen zoals ik dat niet van hem gewend ben. Speel veel in dienst van en is slordig. Daarnaast zag je dat hij bij Oranje gewoon een actie langs de zijlijn maakt om een voorzet te geven maar bij Barcelona kapt hij terug in dezelfde positie. Gelukkig speelde hij gisteren goed, oogde wat frisser en hopelijk houd hij dat vol. Het is voor hem en Barcelona beter als de oude garde gewoon vertrekt, maar Pique zitten ze nu aan vast tot hij bejaard is.

21 oktober 2020 om 16:30

jij denkt dat je zomaar in de schoenen van Busquets , Iniesta en Xavi kunt kruipen , zij hebben de lat zeer hoog gelegd en het is aan Frenkie om zich waar te maken en dat wil ook zeggen dat hij moet leren omgaan met de druk, stress en verhoudingen met zijn collegas bestuur en coach ! Hij heeft een nederlandse coach wat wil je nog meer ! Hij speelt elke wedstrijd basis dus stop met oorzaken ergens anders te zoeken ! hij heeft de vertrouwen van de coach en krijgt de speeltijd die hij wil en moet hij gewoon kaatsten en laten zien waarom ze 75 miljoen euro voor hem hebben betaald

Als ik als Messi zijnde verplicht werd om te blijven en ik reeds 70% van mijn loon heb ingeleverd om naakte ontslagen te vermijden , dan wil gene cent minder ontvangen en stap ik naar de rechter om mijn 70 miljoen loyaliteitsbonus deze jaar te ontvangen want contract is contract hebben ze mij gezegd toen ik aangaf dat ik wou vertrekken ! Bartomeu toch hij blijft maar zijn eigen graf dieper en dieper maken , wat hoop ik om u in een gevangenis plunje te zien , met neymar zijn verkoop had hij 225 miljoen euro in zijn schatkist en voorbije 2 jaren waren record inkomsten maar door zijn mega aankopen en mega salarissen en contracten die hij bleef uitdelen is hij nu de wanhoop nabij omwille van een virus , barca schuld is sinds maart verdubbeld tot over de 400 miljoen euro en hij blijft maar kopen en wil nog wijnaldum en depay in januari om dan achteraf te vragen om loon in te houden hahaha

Voordat iedereen hier over elkaar een valt: het artikel is van Marca. Die zijn doorgaans niet geïnformeerd over Barcelona, ze hebben in ieder geval geen connecties met de club. Verder is Marca er vooral goed in om de aandacht bij Real weg te halen door een smeuïg verhaal over de concurrentie te schrijven

Het voorstel van Bartomeu houdt in dat de spelers op kort termijn loon moeten inleveren om diezelfde loonverlies in latere contractjaren te recupereren. Die incompetente president is enkel geïnteresseerd om de huidige financiële boekjaar te laten kloppen om zijn eigen hachje te redden om nadien de verantwoordelijkheid van de betaling van die loonverlies over te hevelen aan volgend bestuur. Zijn voorstel bestaat er uit om zijn eigen hachje te redden en de financiële problemen en zorgen voor de voeten van volgend bestuur te leggen. Je ziet ook hoeveel druk hij erop legt om dit zo snel mogelijk op te lossen en de sfeer binnen kleedkamer en spelerselectie kan hem geen worst wezen ! Zijn voorstel lost niets op het verplaatst enkel het financieel probleem

21 oktober 2020 om 17:51

Je hebt net zoals ik een hekel aan Bartomeu. Maar we zitten in een extreme crisis. Een pandemie is iets wat eens in de eeuw voorkomt. De spelers van Barcelona zijn de best betaalde spelers ter wereld. Ze verdienen zelfs beter dan spelers in de NBA Ze verdienen zoveel doordat de club veel commerciele inkomsten binnenhaalt. Die inkomsten zijn nu extreem gedaald logischerwijs. Is het dan echt zo erg om wat salaris op te geven op korte termijn en weer wat meer te krijgen als de inkomsten weer gestegen zijn. Als Bartomeu zijn hachje wilde redden dan had hij Messi gewoon laten gaan. Hadden we maar een aanvoerder die aan het clubbelang dacht.

21 oktober 2020 om 20:32

Uw hekel aan Messi is nog groter dan die voor Bartomeu, jij snapt er geen bal van, denk je nu echt dat Messi enig interesse in geld heeft , hij is reeds miljardair ! Als hij wil koopt hij de club waarvoor hij speelt !het gaat er om hoe die president elke keer elke kans gebruikt om de spelers en bij name Messi zwart te maken en zijn oorlogje tegen hem in via de media verder zit uit te vechten ! De laatste keer lekte het bestuur dat de spelerselectie bij begin van de coronacrisis geen geld wouden inleveren wat absoluut niet waar bleek te zijn , de spelers wouden garanties hebben dat geen enkele medewerker ontslagen ging worden indien ze akkoord ging met een looninlevering van 70% want Bartomeu wou niet essentiële medewerkers de laan uitsturen ! Nu komt hij opnieuw met een nieuw truc , eerst de personeelsdirecteur uitsturen dat tegen de spelersselectie moet zeggen dat ze maar 1 vertegenwoordiger kunnen aanstellen voor onderhandelingen en achter hun rug met het nieuws komen dat 4 spelers reeds individueel onderhandelt hebben, met welke intentie doe je dit als president zijnde , machtspelletjes en mensen willen zwart maken ! Dat jij moet doorwerken tot uw 67 is uw zaak deze spelers werken in een sector waar hun arbeid met dergelijk geld wordt beloond en dat is hun zaak! jij moet hen niet gaan vergelijken met mensen in de horeca en bedrijven die failliet gaan , jij moet ze vergelijken met wat ze bij andere topclubs doen dat is een rechtvaardigere vergelijking, Zoals Messi werd gewezen op zijn contract en transferclausule van 700 miljoen euro awel zo zal Messi die Bartomeu ook wijzen op zijn loyaliteitsbonus van 70 miljoen in zijn contract, omzetverlies of geen omzetverlies , dit gaat niet om geld , dit gaat om een incompetent lafaard van een president die zoveel onwil onbegrip en animositeit heeft gecreëerd dat hij geen enkel goodwill meer heeft overgehouden vanuit de spelersgroep en fans , enkel die spelers die uit zijn op hun eigen belangen en fans die in geldtermen nadenken hebben begrip voor Bartomeu

21 oktober 2020 om 20:50

Kom op zeg. Nu heb ik opeens een hekel aan Messi. Messi is best dol op zijn hioge salaris. Dat mag maar doe nu niet of hij uit liefdadigheid speelt, jaren achtereen werd zijn contract opengebroken. Messi klaagt al tijden over de kwaliteit van de selectie maar begrijpt niet dat dit deels het resultaat is van zijn immense salaris. Er blijft daardoor simpelweg minder over.

21 oktober 2020 om 23:35

Deels resultaat is van zijn immense salaris , wie heeft hem die salaris gegeven , ja ik dacht het al onze grote viriend Bartomeu ! De opdracht was simpel een vervanger voor Neymar en de verdediging op punt zetten en sleutelspelers 1 per 1 deftig vervangen door goed technisch beleid ! wat hebben we gekregen miskopen megatransfers met bijhorende megasalarissen voor spelers die tot nu to niks maar dan ook niks hebben gerealiseerd ! en nu met corona crisisi word onze Bartomeu dubbel en dik met zijn neus op de feiten van zijn wanbeheer geduwd , jarenlang bleef hij maar fouten opstappelen en nu moet hij op de blaren zitten , Messi is de commerciele gezicht van de clubs , als je weet dat ze hem 100 miljoen betalen dan is dat hij het veelvoudige aan omzet binnen brengt voor Barca maar dat kant van het verhaal is niemand geinteressserd in , het gaat allemaal over zijn loon en hoe zijn loon een obstakel is om een team te bouwen , laat hem dan gaan dan bespaar je 100 miljoen aan salaris en krijg je van city nog een 100 miljoen bovenop , dit gaata niet om geld dit gaat om Meneer Bartomeu zijn ego

Barça en dan met name de spelers (uitgezonderd de 3 of 5 die mee willen werken) wordt steeds impopulairder. In ieder geval bij mij. Hoe kun je in deze tijd van ontslagen en faillissementen als mega-grootverdieners, een inhoudelijke discussie voeren waarom je geen salaris hoeft in te leveren. Barça en/of Bartaumeu kan van alles fout hwbben gedaan maar maak in deze tijden als multimiljonairs een gebaar na ar de gewone mensen. Echt fout gedrag.

21 oktober 2020 om 20:36

werk jij gratis voor uw werkgever ik hoop van niet , die spelers ook niet ! Zij hebben reeds 70% van hun loon ingeleverd maar blijkbaar is dat niet genoeg ! ik denk dat je met onderhandelingen verder komt dan met bedreigingen druk zetten en roddels lekken in de media , nu is de chaos totaal en zit die incompetente Bartomeu verder van zijn doel !

Ik krijg er een beetje een dubbel gevoel bij. Aan de ene kant vind ik het prijzenswaardig dat deze 4 spelers zich constructief opstellen naar de club en door middel van een nieuw contract zorgen dat hun salaris op korte termijn (vanwege lagere inkomsten ivm Corona) lager zijn en ze daar op termijn voor gecompenseerd kunnen worden. Dat vind ik een goede manier van meedenken door deze spelers en ik ben er altijd van gecharmeerd als partijen met verschillende belangen proberen er samen uit te komen. Aan de andere kant vind ik het wel weer typisch iets voor Bartomeu om de kosten op korte termijn te verlagen, maar het probleem lekker door te schuiven naar de toekomst. Op zichzelf is dat gezien de situatie helemaal begrijpelijk. Maar na de Arthur/pjanic ruildeal die toch vooral een boekhoudkundig trucje was om te voorkomen dat hij zelf moest opdraaien voor zijn eigen wanbeleid van de afgelopen jaren, krijg ik hier ook een beetje een vieze nasmaak van. Lekker alle problemen vooruit schuiven naar een periode dat hij geen president meer is, zelf buiten schot blijven en het zijn opvolger zo lastig mogelijk maken om Barcelona terug te brengen tot "mes que un club" (wat het al jaren niet meer is). En dat alles met een verdeel en heers strategie.

21 oktober 2020 om 20:42

eindelijk iemand die inziet hoe incompetent die president is en hoe hij eigenlijk met zijn voorstel geen problemen oplost maar gewoon verder op de baan legt voor zodat het nieuw toekomstig bestuur maar het moet oplossen ! Die Bartomeu heeft geen stijl of klasse ! graag dat hij zo snel mogelijk eruit wordt geflikkerd , die 4 die wel getekend hebben denken niet na want die bartomeu zal er niet langer zijn om hen te beschermen ! Zij kiezen hun eigen belang boven het groepsbelang ! Zij kiezen partij voor Bartomeu en voornamelijk Pique kiest voor zijn toekomst omdat hij de bui al zag hangen want met Garcia en Araujo werd zijn positie zwak maar nu dat hij getekend heeft is dat ook van de baan , echt inompetent die Bartomeu wil Messi nog wat pijn doen voor hij vertrekt maar het lukt hem niet want hij gaat braafje Messi zijn loyaliteitsbonus van 70 miljoen mogen betalen

Ach moet dit nu echt serieus worden genomen. Als het waar zou zijn, zou het triest zijn. Maar voor mij (14 jaar in spanje en ook de normale krant lezen) is dit gewoon sensatie maken.

Als ik het zo lees is Pique de enige die de selectie naait hoor. Die andere hebben die brief niet ondertekend dus ja.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren