Clash tussen Henk Timmer en Mark-Jan Fledderus bij Goedemorgen Eredivisie

Zondag, 4 oktober 2020 om

FC Groningen heeft volgens Mark-Jan Fledderus correct gehandeld rond de komst van Alessio da Cruz. De Eredivisionist maakte zaterdag bekend dat de aanvaller dit seizoen wordt gehuurd van Parma, ondanks dat hij al medisch gekeurd was bij competitiegenoot PEC Zwolle. Hoewel technisch directeur Mike Willems van PEC aangaf 'des duivels' te zijn, wast Fledderus zijn handen in onschuld.

Willems sprak zaterdag tegenover Voetbal International van een 'heel bizarre situatie'. Hij noemde het 'bijzonder' dat Groningen een speler benaderde die reeds gekeurd was bij een andere club. Da Cruz doorstond vrijdag de medische keuring, onderging een coronatest en werd al voorgesteld aan de technische staf en een aantal spelers van PEC. Hij had zijn handtekening echter nog niet gezet en bleek zaterdag in Groningen te hebben getekend. Die club bedong ook een optie tot koop.

"Hoe het allemaal precies bij PEC is gegaan, weet ik uiteraard niet", vertelt Fledderus zondagochtend voor de camera van FOX Sports, voorafgaand aan het duel met Ajax van 12.15 uur. "Maar wij zijn al meer dan een jaar met Alessio bezig." Fledderus vertelt dat hij vorig jaar al met Da Cruz sprak op het trainingscomplex van Groningen. Destijds zette Groningen in op een huur met optie tot koop, maar Parma wilde enkel meewerken aan een 'kale huur'. Daardoor kwam er uiteindelijk geen akkoord.

Toch bleef Groningen de 23-jarige aanvaller uit Nederland volgen. "Afgelopen zomer ben ik zelfs naar Milaan gegaan. Ik heb toen weer met Alessio gesproken en met de technisch directeur van Parma. Dat leek de goede kant op te gaan, maar een paar dagen later ging die directeur naar Genoa. Toen was alles on hold. In de afgelopen dagen hoorden we dat er toch weer iets mogelijk bleek te zijn. Blijkbaar is PEC ook heel snel aangehaakt en misschien waren ze er wat eerder bij dan wij."

Fledderus zegt niet te hebben geweten dat Da Cruz al medisch was gekeurd in het MAC³PARK stadion. De directeur kreeg van Parma te horen dat men in gesprek was met 'een andere club', maar dat er van een akkoord geen sprake was. "Volgens mij doen wij het dan precies zoals het hoort. We probeerden heel snel tot een akkoord te komen met Parma en dat is gelukt. Daarna zijn we snel met zijn zaakwaarnemer gaan zitten", legt Fledderus uit. "Volgens mij gaat dit gewoon fair. Zolang er geen akkoord is tussen twee clubs, mag jij proberen om dat wel te bereiken."

In de studio van Goedemorgen Eredivisie kan de uitleg van Fledderus op weinig sympathie rekenen van oud-voetballer en huidig zaakwaarnemer Henk Timmer. "Deze gesprekken...", verzucht hij. "Zeg gewoon: 'We zijn PEC te slim af geweest. Natuurlijk wisten we dat hij in het stadion was. We zijn er tussendoor gekomen en hebben hem weggekaapt.' Dat is nu eenmaal wat er aan de hand is. Het is allemaal zo gespeeld. Ga gewoon voor de camera staan en zeg wat er aan de hand is. Dat oeverloze gelul... Zeg gewoon wat er aan de hand is, dan ben je een kerel." Fledderus reageert direct en zegt dat hij wel degelijk heeft uitgelegd hoe het is gegaan. "Maar Henk mag zijn eigen conclusies trekken over mijn woorden, natuurlijk."Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door arno_p)

Fledderus reageert gewoon politiek correct zoals je van een directeur mag verwachten. Henk moet zich wat koeler opstellen en begrijpen dat dit spelletje nu eenmaal zo gespeeld wordt.

4 oktober 2020 om 12:23

Jij gaat mij niet vertellen dat Fledderus niet wist dat de speler die hij al meer dan een jaar volgt bij Zwolle al was gekeurd en al.

4 oktober 2020 om 12:40

Maar hij weet tijdens de onderhandelingen met Parma uiteraard niet hoe ver men in Zwolle is. Dat zal pas zijn geweest toen ie daar akkoord was en Fledderus met de zaakwaarnemer van de speler om tafel zat. Als de zaakwaarnemer dat überhaupt wel gezegd heeft dat er al gekeurd was en dergelijke.

4 oktober 2020 om 12:32

Nee hij ontwijkt, Zwolle haalt een speler naar Nederland, onmogelijk dat Groningen hier niet vanaf wist. Als je het spel zo wil spelen prima, maar speel niet de vermoorde onschuld. En kom niet aan met Diemens, daar was nog geen akkoord en was het al overduidelijk waarom hij de boot een beetje afhield. Wat Groningen gedaan heeft is niet chique, en dat gaat vanzelf een keertje tegen ze werken.

4 oktober 2020 om 13:15

Ja, dat doet hij prima. Had hij bij de situatie rond Diemers ook moeten doen. Toen stond hij met zijn mening wel vooraan.

4 oktober 2020 om 16:09

Volgens mij weet Henk juist precies hoe het spelletje gespeeld wordt, maar weigert hij er (imo terecht) niet aan mee te doen

5 oktober 2020 om 00:14

Ja het is geven en nemen. Elkaar op camera uitschelden en later weer gezellig koffie met een uitsmijter nuttigen. Wel corona proof uiteraard.

Tja of dit vies gespeeld is of niet, het valt niet te ontkennen dat het imago van Groningen een deuk heeft opgelopen in de afgelopen transferperiode, nu met PEC en daarvoor ging de manier van handelen betreffende Harroui bij Sparta ook niet volgens plan. Tenminste als ik de verhalen mag geloven. Dus wie weet snijdt Groningen zichzelf als club nu in de vingers.

4 oktober 2020 om 13:11

Wat is er met de transfer van harroui dan? Naar mijn weten hebben ze gewoon niet genoeg geboden. Heb ik iets gemist?

4 oktober 2020 om 14:02

Naja moedwillig niet marktconform bieden en daarmee de speler zijn hoofd op hol brengen. Tenminste dat is de lezing van Sparta volgers geloof ik. Als je laag biedt en niet eens in de buurt komt van de vraagprijs en toch een speler z’n hoofd op hol probeert te krijgen is niet heel erg chique naar mijn mening

4 oktober 2020 om 13:11

Wat is er met de transfer van harroui dan? Naar mijn weten hebben ze gewoon niet genoeg geboden. Heb ik iets gemist?

4 oktober 2020 om 13:21

Ach. Aan de andere kant gebeurde dit ook tussen Feyenoord en Groningen wat betreft Diemers en gebeurde dit op kleinere schaalt met Ajax en PSV rondom Edson Alvarez die al meer dan een jaar op de lijst stond bij Psv. Dan krijg je nog dat hele gezeur met Zahavi van de afgelopen periode en AZ weigert spelers naar Ajax te laten gaan. Door heel Europa worden zaken naar geregeld, kijk naar hoe Barca een van hun topscorers alle tijden de deur uit trapt om wat salaris mogelijk te maken. Het is jammer dat clubs totaal geen respect meer hebben voor elkaar. Ik denk echt dat dit hele individualistische karakter door zaakwaarnemers is gekomen. Als elke speler constant wordt opgejut om meer geld en meer fame. Dan krijg je een hele individualistische voetballerij. Ik pleid wel voor meer zaakwaarnemers zoals Henk Timmer die liever transparant zaken doen. Snap echt niet dat je als Fifa en Uefa geen transparante financien wilt hebben in het voetbal

Pec moet het Groningen niet kwalijk nemen maar die speler en zijn zaakwaarnemer.

4 oktober 2020 om 12:35

Natuurlijk mogen ze het Groningen ook kwalijk nemen. Wat ze gedaan hebben is sneaky. De reactie achteraf is helemaal laf. Als dit de manier is waarop je te werk wil gaan, prima. Maar kom er dan zelf vooruit. Dit vergeten de andere eredivisieclubs niet snel en gaat straks tegen ze werken. Daarom ook een super domme actie, en dat voor een speler waarvan het nog maar de vraag is of hij wat gaat brengen.

4 oktober 2020 om 12:42

Volgens mij worden hier veel te snel conclusies getrokken. Ja, Fledderus weet dat een andere club op de speler aast. Hoever dat allemaal is, dat kan hij natuurlijk niet weten. Parma zal dat ook niet precies weten, want Parma was niet akkoord met PEC, maar had wel toestemming gegeven met de speler te onderhandelen.

4 oktober 2020 om 12:43

Kennelijk weet je meer dan ik weet na het lezen van dit stukje. Kun je me uitleggen wat sneaky was? Fledderus zegt "zolang er geen akkoord is tussen twee clubs, mag jij proberen om dat wel te bereiken." en zo is het ook.

4 oktober 2020 om 12:45

Als je spelers niet meer mag benaderen als ook andere clubs op de speler azen, wordt het erg moeilijk. Maar het gaat kennelijk op de manier waarop. Dan is er de volgende regel: niet een medische keuring of een voorstelrondje bepaald of je een speler binnen hebt of niet, maar een handtekening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. El MessaoudiMiddenvelder51
R. LundqvistMiddenvelder50
A. MatusiwaMiddenvelder50
D. van KaamMiddenvelder50
M. El HankouriAanvaller50
S. PadtKeeper50
P. JoostenAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

Nederland
20 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Frank Lampard is bereid om in januari de bezem door zijn selectie te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren