‘Koopmeiners kan als noodoplossing naar Premier League verkassen’

Vrijdag, 25 september 2020 om

Teun Koopmeiners kan een transfer naar Leeds United maken. Onder meer The Telegraph maakt melding van de interesse van de Engelse promovendus in de middenvelder van AZ. Koopmeiners is in beeld gekomen door de blessure van Pablo Hernández. Technisch directeur Victor Orta heeft Engeland inmiddels verlaten om te praten met een transferdoelwit, mogelijk dus Koopmeiners.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door mozias)

"the Telegraph schat de vraagprijs van Koopmeiners in op circa twaalf miljoen euro." Dan schat "the Telegraph" dat een behoorlijk stuk verkeerd in, zou mijn inschatting zijn.

25 september 2020 om 14:30

Als Koopmeiners echt 12 miljoen zal zijn zal ik als ik Overmars was toch een poging wagen is echt een speler die je naar 2 jaar voor minimaal 30 miljoen doorverkoopt als die ervaring in de CL heeft.

25 september 2020 om 14:47

Ajax moet geen spelers van AZ halen. Ajax zal teveel moeten betalen terwijl vaak AZ spelers op een hoger niveau niet slagen.

25 september 2020 om 14:55

Zodra Overmars aanklopt gaat het van 12 spontaan naar 24 dus doe maar niet. Voor 12 zou hij wat mij betreft een zekerheidje zijn. Een leider die zowel centraal in de verdediging als op 6 kan, heeft een prima inzicht en pas in de benen en is bovendien een penalty specialist. Al neemt Tadic de pingels ook prima.

25 september 2020 om 14:59

Ik vind Teun Koopmeiners helemaal geen speler voor Ajax. Een degelijke speler met 1 grote kwaliteit:het nemen van penalties. Hij heeft een goede trap, voor de rest vindik het niets bijzonders.

25 september 2020 om 15:17

Ik ben het met je eens dat Koopmeiners geen super speciale voetballer is. Maar je doet hem in mijn ogen wel tekort met het benoemen van alleen penaltys.. hij is multifunctioneel, heeft een goede trap/passing, is een leider, vrij veel ervaring voor zijn leeftijd. Aanvoerder AZ en Jong Oranje. Er spelen ook jongens bij Ajax die ik een stuk minder vind dan hem..

25 september 2020 om 15:56

Een stuk beter dan wie dan? Ik zie niet wie Koopmeiners uit de basis zou spelen bij Ajax. Hij zou een leuke versterking zijn voor in de breedte, meer niet.

25 september 2020 om 15:58

Ik zei ook dat hij een goede trap heeft. Een degelijke allrounde speler inderdaad. En op zn 22(?)e aanvoerder van AZ, is ook prima. Maar hij mist ook wel wat: handelinssnelheid, snelheid en wendbaarheid. En alhoewel hij een goede pass in huis heeft zie ik hem weinig tot nooit echte geniale (steek)passes geven. Voor mij geen speciale speler. een degelijke goede voetballer. Meer niet.

25 september 2020 om 15:59

Het gaat toch niet om de basis perse? Hij zegt niet goed genoeg voor Ajax.. als spelers als Eiting, Ekkelenkamp, Labyad etc. ook speelminuten krijgen? Waarom zou Koopmeiners dan niet goed genoeg zijn voor Ajax? Of hij iets toevoegt aan de basiself is natuurlijk een ander verhaal. Zeg ook niet dat Ajax hem moet kopen, dat sowieso niet. Maar denk dat hij qua kwaliteit wel mee zou kunnen.

25 september 2020 om 16:00

@Heidihallo, daar ben ik het ook wel mee eens. Maar hij kan wel meer dan alleen penaltys nemen, dat bedoelde ik😉

25 september 2020 om 16:06

Daar heb je gelijk in. Met degelijk bedoelde ik dat hij veel dingen best ok kan. Maar die echte genialiteit of creativteit mis ik heel erg bij Koopmijners. Een beetje een grijze muis. Ik ben veel gecharmeerder van Calvin Stengs. Di is zo inconsistent als maar zijn kan, maar die heeft wle af en toe acties en passes waarvan je denkt: geniaal! Een ruwe diamant waar heel wat aan gepolijst moet worden.

25 september 2020 om 17:31

Op 6 kunnen we nog wel versterking gebruiken en aangezien Ajax het belangrijk vind om een aantal Nederlanders te hebben kan ik me prima voorstellen dat je dan bij deze koopmeiners uitkomt. Fysiek sterk en goede passer past prima bij onze huidige selectie. Al was het voor de breedte. In tegenstelling tot bijv een Marin heeft deze jongen wel specifieke kwaliteiten die we kunnen gebruiken. Bovendien hebben we dan meteen een stand-in voor Daley. Maarja die zal nooit voor 12 miljoen naar Ajax mogen dus het doet er allemaal niet toe😉

26 september 2020 om 01:13

@SpeedyAFC, in het verleden behaalde winsten geven geen garantie voor de toekomst, en andersom net zo goed! Suarez kwam toch ook van Grun, daarnaast waren ook een aantal aankopen van Grun totaal niet geschikt.

25 september 2020 om 14:30

Ja 8 moet genoeg zijn inderdaad. Hij is jong, komt van AZ, waarvandaan spelers die naar Engeland verkocht zijn over het algemeen mislukken, en heeft weinig tot niets gepresteerd. Vind het wel een talent, ook als leider, maar nog zeker geen 10 miljoen waard.

25 september 2020 om 14:37

Precies, net als Til bijvoorbeeld. Of Jahanbakhsh. Recente talenten van AZ gaan toch voor vrij aardige bedragen de deur uit. 8 is wel heel weinig. Meer dan 12 zou ik er ook niet voor betalen, maar als hij maar 8 miljoen zou kosten, snap ik niet dat hij nog niet verkocht is.

25 september 2020 om 15:17

@ Piranha Koopmeiners is heel meer waard dan 10 miljoen. Helemaal als Lammers al 10 waard is en 1 leuk seizoentje bij Heerenveen gespeeld heeft.

25 september 2020 om 16:05

Waarop baseer je 8 miljoen? Vlap kostte 8 miljoen. Een Ejuke kost 12. Een Alvarez zelfs 15. Veerman moet nu 8 miljoen kosten. Zou op zich wel mooi zijn als AZ Koopmeiners voor 15 of meer verkoopt en dan Veerman kan halen voor 5M + 30-40% van doorverkoop.

25 september 2020 om 16:51

Veerman is toch vele malen beter dan koopmeiners. AZ mag met 8 heel dankbaar zijn. Hij is al 22 dus de rek is er zowat uit. Leuke subtop eredivusie voetballer meer niet.

25 september 2020 om 20:50

Veerman is over 2 maanden ook 22. Lekker opportunistisch om Veerman vele malen beter te noemen dan Koopmeiners. Die laat toch al een tijd een heel goed niveau zien in de top van de Eredivise.

25 september 2020 om 14:44

Dat lijkt mij ook aan de lage kant! AZ verkoopt haar spelers altijd wel tegen een goed bedrag, koopmeiners heeft nog een redelijk lang contract dus ik zie az hem niet voor 12 miljoen verkopen. Alleen wanneer koopmeiners koste wat kost wilt vertrekken. Ik denk aan een vergelijk bedrag als dest, zo’n 20 miljoen excl bonussen!

25 september 2020 om 14:48

En toch zal AZ wat moeten om de begroting rond te krijgen. Wat het EL avontuur ze gaat kosten brengt het ze bijna niet op. Ze hoeven niet maar zullen wel wat moeten verkopen.

25 september 2020 om 14:52

AZ begroot nooit Europees voetbal dus er is niks, EL is al winst

25 september 2020 om 14:52

Ik denk dat dat erg meevalt. Dat wordt door de Telegraaf geroepen, maar de inkomsten die AZ de afgelopen jaren heeft gehad, zijn echt nog niet op. Grootste gedeelte van die transfers worden over meerdere jaren betaald en dus komt daar ook dit jaar nog geld van binnen. Maar goed, we zullen het zien. Overigens heb ik het nergens over wat hij waard is, ik denk dat, ook al zou AZ hem willen verkopen (wat ik niet denk) dat ze een vraagprijs zullen hanteren die (behoorlijk) boven 12 miljoen ligt.

25 september 2020 om 15:03

Dat het gedoe met het dak zal ze - ondanks de uitgekeerde verzekeringsgelden (mag ik hopen) - toch ook behoorlijk wat gekost hebben. Corona kost ze ook iets (want minder toeschouwers). Ik vind het geen gekke gedachte dat AZ een speler moet verkopen om de begroting rond te krijgen.

25 september 2020 om 15:18

AZ moet toch jaarlijks een speler voor een dergelijk bedrag verkopen om de begroting rond te krijgen. Komt niet uit de telegraaf zoals jij hier zegt maar uit de jaarrekening van AZ, kun je terug vinden op jullie website. Zonder de verkoop van spelers komt AZ jaarlijks 10-15 miljoen te kort alleen verkoop je jaarlijks voor een flink bedrag aan spelers waadoor je na transfers een aarige winst maakt. in de jaarrekening over het afgelopen seizoen staat het op pagina 16. Dat komt van de financiele afdeling van AZ zelf en van niemand anders.

25 september 2020 om 16:17

Dat klopt niet helemaal, net als iedere andere club in NL moet AZ idd jaarlijks een structureel tekort afdekken met incidentele inkomsten. Dat bedrag is echter 6-8 miljoen, is al jaren bekend. AZ begroot echter ook niet op Europees voetbal waardoor de inkomsten uit de EL ook als incidenteel en dus gatendekkend gebruikt kunnen worden. Die waren afgelopen jaar ca. 6 miljoen. De kosten waren afgelopen jaar door de kwestie met het dak wat hoger waardoor het tekort iets groter zal uitvallen. Echter de transfer van Guus Til (16-18 miljoen) naar Spartak staat voor dit jaar op de balans. Die transfer om evt tekorten af te dekken is dus al gemaakt.

25 september 2020 om 14:53

Als Az cl had gespeeld was het juist geweest. Nu niet.

25 september 2020 om 15:14

Ik zou 12 miljoen wel een aardig bedrag vinden. Hij heeft minder talent dan Guus Til die voor 16 ging en voor dat zelfde bedrag had je bijvoorbeeld ook Höjbjerg kunnen halen die al in de premier league speelde. Dan kom je al snel rond de 12 uit.hij is een leuk talent, maar zeker geen super talent, ik heb niet het idee dat ik bij Koopmeiners naar de nieuwe van Bommel of de Jong of iets dergelijks aan het kijken ben.

Lijkt me onzin, Hernandez speelt veel aanvallender dan Koopmeiners en op Koopmeiners zijn positie staat mega talent Philips al

25 september 2020 om 14:26

Uhm Philips wordt alweer 25 dit jaar, dus een mega talent wil ik niet zeggen. Echter is de Yorkshire Pirlo wel een van de eerste namen die op het wedstrijdformulier staat van Bielsa. Hij is als een komeet gegaan sinds Bielsa kwam.

25 september 2020 om 16:16

Philips laat zich terugzakken tussen de verdediging. De twee middenvelders er voor staan dan centraal op middenveld. Past prima bij Koopmeiners, als de defensievere van de twee posities. Wel echt gaaf om onder Bielsa te kunnen spelen! Is hem gegund.

Gevaarlijk om over AZ spelers te zeggen die naar de PL gaan, maar ik zie Koopmeiners het wel redden bij Leeds. Leuke voetballende ploeg met een fantastische coach waar hij prima in kan passen.

Mooie stap voor koopmeiners onder een trainer die graag aanvallend wil voetballen plus hij kan ook in 3 man verdediging.

12 miljoen is natuurlijk niet zoveel geld voor Koopmeiners. Of hij het niveau aankan weet ik niet maar de investering van 12 miljoen is wel terug te verdienen. OOk de premiership betaalt dit al

Als je ziet hoe zo'n Klich onder Bielsa is opgeleefd, sluit ik een succesvol van Koopmeiners zeker niet uit. Ik zou die kans (als ik hem was ) zeker grijpen. Het versterkt ook nog eens je mogelijkheden bij oranje.

Wel vreemd dat ze een vleugelspeler gaan vervangen met Koopmeijners, maar goed. Hele mooie club en ik denk goed voor de ontwikkeling van Koopmeijners. Klink gek, maar lijkt toch een beetje uitgeleerd bij AZ. Een competitie met een veel hoger tempo zal goed voor hem zijn.

Leeds vind ik nou echt een aanwinst voor de BPL en ik zou het een zeer goede stap vinden voor Koopmeiners. Het is geen typische kick and rush ploeg, maar juist een team met enorm veel voetballend vermogen. Verder hebben ze een leuke selectie met een heerlijke coach. Ik zou het wel weten hoor.

Liever een iets beter club echter je moet wel aan spelen toe komen. Daarom prima club, wel aderlating voor AZ waar hij absoluut 1 van de steunpilaren is

Los van of hij het waard is laat AZ hem natuurlijk nooit gaan voor dat bedrag zo eind september.

25 september 2020 om 14:57

Met 12 miljoen, of iets meer, kun je natuurlijk best een aardige vervanger halen, misschien kijken of je veerman kan halen en dan denk ik dat je er niet eens echt op achteruit gaat.

Een mooie stap hoor, maar waar precies is de link tussen het uitvallen van Pablo Hernandez, volgens mij voornamelijk een winger of aanvallend middenveld, en dus het aantrekken van Koopmeiners? Volgens mij heeft hij dan in de vorm van Phillips een flinke concurrent.

Niet dat ik Leeds volg maar Klich is een veel beter CM. Ik weet niet of hij zulke spelers uit de basis kan uitspelen. De grootste kwaliteit van Koopmeiners is die streep in z’n schot ben wel altijd gecharmeerd geweest van hem.

Waarschijnlijk veel op de bank, maar wellicht kan ie nog meer bijleren en beter worden. Als ze hem willen, meteen gaan natuurlijk! Prachtig team, goed voetbal, premier league! Leeds gaat top 12 PL halen.

De handelingssnelheid/techniek van Koopmeiners is denk ik in de PL niet toereikend. Hij moet lekker naar Italië gaan, naar een club als Atalanta, Milan of Napoli. Daar kan hij denk ik goed mee, want ik heb wel veel vertrouwen in deze jongen. Mooie trap, blik naar voren.

Mits dit waar is, zou dit een mooie opstap zijn voor Teun. Echter Pablo Hernandez is een aanvallende middenvelder dus waarom ze dan uitkomen bij Koopmeimers? Dus dat maakt dit bericht alweer een stuk ongeloofwaardelijker. Ten tweede gaat AZ nooit zijn Kapitein verkopen die nog langdurig onder contract staat voor slechts 12 miljoen euro. Afgaande op de uitgaande transfers van de laatste tijd; Alireza, Weghorst en Til. Dit zal dus eerder 20 miljoen + zijn i.mo. ... Conclusie: dit nieuwsbericht kan in de prullenbak en is op niks gebaseerd. Pure onzin!

Zou zomaar kunnen gebeuren. 12 miljoen is uiteraard onzin. Bedrag dat AZ vraagt ligt rond de 20 miljoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ40
12.Willem II4-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller42
F. DruijfAanvaller30
A. GuðmundssonAanvaller20
M. BizotKeeper30
J. KarlssonAanvaller21
C. StengsAanvaller21
M. BakkerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren