Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grote onrust bij FSV Mainz 05: Boëtius, St. Juste en co staken

Laatste update:

De spelers van FSV Mainz 05 zijn in opstand gekomen tegen de directie. De clubleiding stelde Adam Szalai afgelopen maandag om ‘technische redenen’ op non-actief, maar dat motief lijkt niet op waarheid te berusten. De routinier meldde zich desalniettemin woensdag op het trainingscomplex en kreeg vervolgens te horen dat hij niet mee mocht trainen. De voltallige selectie besloot vervolgens om de training van 16.00 uur te laten schieten.

Szalai, 32 jaar, speelde tussen 2010 en 2013 al voor FSV Mainz en keerde een jaar geleden terug bij de club. De Hongaar kwam afgelopen seizoen tot 27 duels in de Bundesliga, schommelend tussen bank en basis. Op 11 september deed hij nog een half uur mee in de bekerwedstrijd tegen Havelse (1-5) en nam hij een van de vijf treffers voor zijn rekening. Directeur Rouven Schröder liet maandag weten dat Szalai niet meer in de toekomstplannen paste omdat het ‘onwaarschijnlijk’ was dat hij veel speeltijd zou krijgen.

Ook trainer Achim Beierlorzer verschuilde zich achter technische redenen op een persconferentie, maar BILD verzekert dat een dispuut over salaris ten grondslag ligt aan de situatie. Op het hoogtepunt van de coronacrisis stemde de selectie, waar Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste deel van uitmaken, naar verluidt in met het uitstellen van de betaling van de salarissen. Szalai zou degene zijn geweest die het bestuur er nu nadrukkelijk op zou hebben gewezen dat het tijd was om deze bedragen uit te keren en dat zou de clubleiding in het verkeerde keelgat zijn geschoten.

Als de berichtgeving van BILD klopt, is Szalai de tweede Bundesliga-speler die op non-actief wordt gezet vanwege een coronadispuut gebaseerd op salaris. Eerder kreeg Sebastian Polter, nu uitkomend voor Fortuna Sittard, bij 1. FC Union Berlin te horen dat hij de laatste zes duels van afgelopen seizoen niet langer welkom was. Woordvoerster Silke Bannick erkent dat er woensdag ‘emotionele gesprekken’ binnen de selectie van Mainz om Szalai hebben plaatsgevonden en dat de training daarom niet is doorgegaan. De club heeft voor donderdagmiddag 13.00 uur een persconferentie ingelast.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als bovenstaand artikel waarheidsgetrouw is, is het afhankelijk van wat de afspraken nou eigenlijk waren. Is Szalai eerder dan de afgesproken termijn gaat vragen om het salaris of het gaan eisen, dan snap ik de directie wel. Is het zo dat de termijn al verstreken is, dan slaat het nergens op wat de directie nu doet en maken ze het zichzelf veel te moeilijk. Mocht er helemaal geen duidelijke termijn afgesproken zijn (wat mij onwaarschijnlijk en naïef lijkt) dan is het ook niet handig wat de directie nu doet. Als een speler namens de gehele groep een nadrukkelijk verzoek bij de directie neer legt denk ik dat je als directie erg voorzichtig moet zijn, want als je hem tegen je in het harnas jaagt, heb je meteen de hele groep die tegen je is. Als ik het zo lees is dat hier ook gebeurd en vind ik het ook wel mooi dat de groep echt achter de speler in kwestie staat. Ben wel benieuwd wat de precieze situatie is maar dat zal vast nooit 100% duidelijk worden.

24 september 2020 om 10:00

Als een hele selectie het er niet mee eens is zullen die uitspraken denk ik wel meevallen

24 september 2020 om 11:02

Al vraagt hij het voor de afgesproken termijn, hoezo moet je dan gestraft worden? Kan er nog normaal gecommuniceerd worden?dat salaris inleveren is iets dat opgedrongen wordt door de clubs, alsof spelers geen rekeningen hebben die ze moeten betalen. ''ja maar als je zoveel verdient kun je toch wel wat sparen of over hebben'' ja maar misschien betalen ze 5 huizen af en hebben ze 20 mensen onder zich. En niet iedereen verdient zoveel zoals Messi. Wat clubs doen is triest en laat zien dat ze hun financien nooit op orde hadden en letterlijk van maand tot maand aan het leven zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren