De Telegraaf noemt reden van afwezigheid van Ryan Gravenberch

Maandag, 21 september 2020 om

Ryan Gravenberch ontbrak zondagmiddag in het thuisduel van Ajax met RKC Waalwijk na het ondergaan van een coronatest, zo verzekert De Telegraaf maandag. Erik ten Hag wilde zondag tegenover het dagblad niet zeggen of de afwezigheid van Gravenberch te maken had met het coronavirus. “Dat is vanwege privacyredenen.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door magistra)

Ik vond Kudus een pak beter spelen dan Gravenberch. Feller, dynamischer en die voetballende oplossing vooruit snel zoeken. Ik zou Kudus wel eens tegen wat betere tegenstanders willen zien.

21 september 2020 om 08:05

En dan naast Gravenberch of Martinez ipv Alvarez. Moet ook nog een oplossing komen van de nummer 10 positie. Promes is gewoon een linksbuiten. Tadic kan dan weet mooi in de spits.

21 september 2020 om 10:14

Ik ben totaal geen liefhebber van Alvarez, maar ik vond hem gisteren juist zeer sterk spelen. Hij zette zowaar op de juiste momenten druk, won zijn duels en ik zag hem zelfs nog een paar aardige crosspases geven.

21 september 2020 om 12:03

Siepie, juist laat hem maar staan. Doet het steeds beter, en groeit in zijn rol.

Misschien een on-populaire opmerking, maar ik vind dat Ajax niemand meer hoeft te halen. Zelfs niet als Dest verkocht wordt. De selectie steekt prima in elkaar en de bank is ijzersterk. Genoeg jeugdspelers die in geval van nood ook nog een handvol wedstrijden kunnen spelen wanneer het moet (timber, Ekkelenkamp, Taylor etc).

21 september 2020 om 07:58

Echt wel, hebben iemand nodig i.p.v. labyad. Spoeling is dum als er een blessure komt

21 september 2020 om 09:00

Bedoel je dan Labyad in de rol van spits, waar hij gisteren stond? Daar heb je Huntelaar, Brobbey, Tadic en Traore voor. De zijkanten zijn mijn inziens ook prima op sterkte. Daar kun je (links/rechts gemengd) kiezen uit Neres, Antony, Labyad, Tadic, Promes en Lang.

21 september 2020 om 08:03

Snap je punt, maar voor linksback vind ik het wel mager, de back-up opties daar als Dest weg zou vallen zijn allen een ander type speler dan er normaal staat (opkomende back). Een rol die martinez bijvoorbeeld wat minder natuurlijk ligt. Dus daar zou ik nog wel iets bij willen zien.

21 september 2020 om 08:07

Ik ben van mening dat we nog een lcv/rcv nodig hebben. Vind de spoeling achterin minimaal. Bij blessures of het feit dat je veel wedstrijden moet spelen en dus af en toe mensen rust moet geven vind ik nu dat er teveel geleund wordt op Schuurs en Blind

21 september 2020 om 09:02

Daar kun je Alvarez en Martinez voor gebruiken. Die vullen dat prima in. Dan houd je ook Timber nog achter de hand, die viel mij ook niet tegen eind vorig jaar bij zijn debuut.

21 september 2020 om 09:39

Je kan een selectie met noodverbanden aan elkaar hangen. Martinez als back-up voor linksback en LCV (+LCM) en Alvarez voor RCM en RCV (+RB, speelde hij bij Mexico vaker) is imo te mager. Een extra back wanneer Dest vertrekt is verre van een onnodige luxe. Je beste linksback bij Jong Ajax heeft kuitbeen gebroken en enkelbanden kapot, die ligt er nog wel even uit terwijl afgelopen week Q. Timber die rechtsback stond geblesseerd uitviel en er maanden uitligt. Je hebt zowel in Ajax 1 als Jong Ajax de back posities niet dubbel bezet. Een jonge back die op allebei de flanken kan wanneer Dest vertrekt lijkt me daarom prima. Een rechtspoot op het middenveld erbij gaat ook mijn wens naar uit. Kudus en Gravenberch zorgen dat LCM prima ingevuld is met Taylor op die plek in Jong Ajax, links zitten we goed. Rechts heeft Alvarez geen concurrentie behalve de net 17 jarige Regeer op termijn denk ik. Zou een rechtsbenige CVM graag zien komen, geeft meer opties en hoeven we bij blessures niet hele team om te gooien.

21 september 2020 om 14:10

Ik vind persoonlijk dat het op middenveld juist wel goed zit nu. We hebben Alvarez en Martinez die als balafpakker kunnen spelen en Kudus en Gravenberch voor de 8 positie.daarachter zijn eventueel Taylor en Ekkelenkamp nog opties. Ik zou graag Gravenberch met Kudus zien binnenkort, met name voor de winterstop tegen alle mindere ploegen zou dit potentieel wel een heerlijk duo kunnen zijn. Een aankoop zou de ontwikkeling van onze talenten in de weg kunnen zitten.

21 september 2020 om 08:25

Een echte 10 hebben we nodig. Promes weer op links en Tadic spits.

21 september 2020 om 09:24

Ik heb dan liever Tadic op de 10 en Traore erin. Maar Promes kan ook prima. Of Kudus.

21 september 2020 om 09:05

Achterin heb je dan één speler over die wat serieuze ervaring heeft (vermoedelijk Martinez) en dat is ook je backup voor de 6. Dat kan je overwintering in de CL kosten als er op het beslissende moment een of twee uitvallen.

21 september 2020 om 09:17

Op rechtsback komen we te kort. Veltman was daar natuurlijk geweldig (zie de cl) maar die is weg. Mazraoui doet het leuk in de eredivisie, maar komt nog tekort voor cl voetbal. (Overigens komt hij over als een positieve jongen. Dus Met een goede mentaliteit redt hij het wellicht nog wel. Dest is ook nog een talent en niet al een pilaar waar het team op kan leunen. Komen wel een paar talenten daar weer achter aan, maar je hebt gewoon nog een goede rb nodig. Mag best ervaren zijn zodat de jeugd rustig kan groeien en minuten kan maken.

21 september 2020 om 09:42

Mazraoui speelde z’n beste wedstrijden juist in de CL.

21 september 2020 om 11:19

Links achterin is het wel dun, daar heb je nu eigenlijk maar 3 spelers voor 2 posities. Martinez kan niet tegelijk tagliafico, Blind en eventueel ook nog Alvarez vervangen. Een aanvallend middenveld met Kudus/gravenberch is leuk tegen RKC maar tegen grotere tegenstanders moet je daar (nog) niet mee aankomen, misschien als ze beiden een jaar verder zijn.

Kudus Alvarez Gravenberch is een top middenveld! 1 sloper en 2 spelverdelers

21 september 2020 om 08:04

Denk ik ook, ik vind niet dat Promes veel toevoegt op de 10 om eerlijk te zijn.

Ik zou deze man graag op "10" willen zien. Hij heeft inzicht, kan die eind pass geven en snelheid. Helaas gaat het dan weer ten koste van Zaka...

21 september 2020 om 09:41

Is ook meer een 10 maar hoop zelf dat hij nog defensiever gebruikt kan worden. Kan veel compenseren met zijn snelheid (iets dat we achter missen), is altijd aanspeelbaar en voegt duelkracht toe. Met Gravenberch erbij zou je 2 spelers hebben met goede dribbel die bal vooruit kan bewegen en hoog aantal passes haalt.

ETH legde het al uit: in verband met de privacy wordt er verder niets verteld over de gezondheid van Gravenberch...en toch, toch heeft de telegraaf daar gewoon weer lak aan. Die strafbare inbreuk op iemands privacy heeft zelfs een minister een corona boete opgeleverd. Tja, wat in de genen zit krijg je er niet uit. Feit is wel dat de telegraaf in tweede wereld oorlog een foute krant was. Daar lijkt sindsdien niet veel aan veranderd te zijn...

21 september 2020 om 11:49

@ houvanvoetbaldie nieuwe medische privacy wetgeving (en privacy wetgeving in het algemeen) is net zo'n een wassenneus als digitale post ook onder het brief geheim te laten vallen. Het klinkt leuk voor de bã¼hne, maar als de overheid werkelijk begaan zou zijn geweest met medische privacy dan hadden zij het medische (beroeps)geheim in Nederland niet de nek omgedraaid door de Sleepwet er doorheen te duwen. Niet dat ik een hoge pet op heb van de media, maar wanneer de sport afdelingen van kranten al niet meer mogen checken of er sprake is van een blessure, een eventueel conflict of een aanstaande transfer om iemand zijn afwezigheid te kunnen duiden; kunnen ze wel opdoeken. Wanneer ze zijn complete medische dossier openbaar maken zou ik het met jouw eens zijn, maar goed of ik het er wel of niet mee eens ben; ik ga er vanuit dat de Telegraaf zich eerst gemeld heeft bij zijn management alvorens dit naar buiten te brengen.

21 september 2020 om 12:25

Is het een strafbare inbreuk ja? Voor zover ik weet gelden er voor journalistiek uitzonderingen op privacywetgeving in het kader van informatievoorziening. Ik denk zeker in Coronatijd dat het relevant is om te weten wat er in de eredivisie speelt qua coronabesmettingen, dus ik vind dat in dit geval het belang van de informatie moet prevaleren boven het belang van die jongen dat ie misschien corona heeft...

Moet zeggen dat Ajax met Kudus en Anthony 2 fantastische aankopen heeft gedaan. Denk dat ze dan ook de beste selectie hebben en favoriet zijn voor de titel. Iets wat voor mij overigens niet vanzelfsprekend is. Ook Ajax heeft zwakke plekken en - mede nog afhankelijk van evt transfers- zal toch een nieuw team moeten bouwen. Vindt Blind een meer dan prima voetballer, maar is niet de allersnelste. Compenseert hij vaak goed maar zal niet altijd perfect gaan. Ook Schuurs vind ik nog geen absolute zekerheid achterin. Beide rechtsbacks, hoewel prima spelers, kennen ook hun kwetsbaarheden. Denk dat we best een spannend seizoen gaan krijgen.

Als ik Kudus zie, dan zie ik een speler die werkt, rent en beukt, bij Gravenberch ziet het eruit alsof ie huppelt. Toch ben ik wel benieuwd als deze 2 samen op het middenveld staan.

Is het strafbaar om medische gegevens van een ander bekend te maken? Als ik een arts vraag naar de gezondheid van een familielid dan mag hij niets zeggen vanwege het medisch beroepsgeheim. En zo'n journalist zet het in de krant. Als het al waar is natuurlijk. Ik ga er vanuit dat Mike Verweij niet Gravenbergh persoonlijk aan de lijn heeft gehad en toestemming heeft gevraagd om dit te publiceren.

21 september 2020 om 12:16

@ Paulr_1982een zorgverlener mag inderdaad niet zomaar iemand zij medisch dossier openbaar maken, en uiteraard geldt dit ook voor derden. Al is er een tegenstrijdigheid aangezien de overheid zichzelf recentelijk wel het recht heeft gegeven (wiv aka de Sleepwet) om het medisch beroepsgeheim te mogen schenden. Diezelfde overheid laat zich ook steeds meer inpakken door de lobby van de (zorg)verzekeraars om hen toegang te laten verschaffen tot medische dossiers, maar goed in dit specifieke geval ik aan dat de Telegraaf zich eerst gemeld heeft bij het management van Gravenberch.

21 september 2020 om 12:28

Ik heb hierboven al aangegeven, maar voor een krant lijkt me het niet zo'n probleem om deze informatie te delen omdat zij een belangrijke positie innemen in de maatschappij m.b.t. de informatievoorziening. Echter, het lijkt me kwalijker dat er blijkbaar een bron is bij de Telegraaf die wel wist wat Gravenberch had. Het is dan de vraag hoe rechtmatig die bron bij Ajax die informatie heeft verkregen...

21 september 2020 om 13:43

Ik vind het delen van medische geheimen nou niet zo ontzettend belangrijk dat dit zomaar via een krant (of andere media) verspreid zou moeten worden. Je lijkt alles wat Mike Verweij zegt als waarheid aan te nemen. Ik zet mijn vraagtekens bij de betrouwbaarheid van dit bericht. En ik zie ook zoals ik al zei, niet de nut en noodzaak in om (als het wel klopt) dit zomaar naar buiten te brengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren