Studio Voetbal lyrisch over Feyenoorder: ‘Ik vind het zó heerlijk om te zien’

Maandag, 14 september 2020 om

De komst van Mark Diemers werd door sommige supporters van Feyenoord met enige scepsis ontvangen. Bij Theo Janssen is er echter geen enkele twijfel over de van Fortuna Sittard afkomstige middenvelder: de voormalig middenvelder, inmiddels werkzaam als analist, steekt in Studio Voetbal de loftrompet over de zomeraanwinst van de Rotterdammers. Hij zag goede dingen tijdens het uitduel met PEC Zwolle (0-2).

"De eerste twintig minuten speelde Feyenoord ook echt goed", opent Janssen zijn analyse over het elftal van trainer Dick Advocaat. Om vervolgens de aandacht weer te verleggen naar Diemers. "Hij is heel goed in het vinden van de ruimte tussen de linies. Diemers wil vooruit spelen en heeft daarnaast een goede techniek. Je ziet dat hij altijd tussen de linies speelt en daar houd ik wel van." Janssen plaatst ook een kleine kanttekening. "Hij speelt nu bij een grotere club, waardoor hij misschien wat meer ontzag heeft en meer dienend is."

"Maar ik vind verder dat Diemers een prima wedstrijd heeft gespeeld", voegt Janssen daaraan toe. De analist laat vervolgens enkele beelden zien van het optreden van Diemers in Zwolle. "Hier kun je zien wat een heerlijke techniek hij heeft. Ik vind het zó heerlijk om te zien, weet je." Presentator Sjoerd van Ramshorst brengt vervolgens het aantrekken van João Carlos Teixeira naar voren. Volgens Janssen zijn wijzigingen echter niet noodzakelijk. "Gewoon lekker laten staan. Als het goed loopt moet je niet teveel veranderen."

Collega-analist Pierre van Hooijdonk is ook complimenteus over Diemers. "De beste speler bij Feyenoord, Steven Berghuis, zoekt Diemers heel vaak op. Goede spelers doen dat altijd", aldus de oud-aanvaller van de Rotterdamse club. Diemers stond aan de rechterkant van een driemans-middenveld, met Leroy Fer en Orkun Kökcü aan zijn zijde.


Poll

Ben jij het eens met Theo Janssen over Mark Diemers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door fiish010)

Ik kan me niet herinneren dat ik twintig goede minuten heb gezien afgelopen zaterdag.

14 september 2020 om 12:58

Ja haha over Diemers zijn de "analisten" lyrisch en Gravenberch kon er niks van. En Ihatarren is overrated. Het wordt met de week grappiger.

14 september 2020 om 13:05

Niemand zegt dat Gravenberch er niks van kan, echter dat hij niet goed speelde. Zelfde met ihattaren, niet dat hij er niks van kan, maar dat hij blijkbaar aan zijn instelling moet werken. Maar goed volgensmij ben jij die vent van die complottheorie van Lodeweges & van de Looi. Verkeerde paddestoel gegeten?

14 september 2020 om 13:05

Jij hebt overduidelijk de aflevering niet gezien. Ze vonden Diemers vrij goed en waren lyrisch over Gravenberch en Ihatarren. Vervolgens waren ze inderdaad wat kritisch over laatstgenoemden, waarschijnlijk omdat dat ook wel andere kaliber spelers zijn dan Mark Diemers.

14 september 2020 om 13:09

Ze waren vooral lyrisch over de kwaliteiten van deze 2, maar gaven ook aan dat deze 2 er nog lang niet zijn, en dat ze wel moeten groeien om echt goed te worden.

Volgens mij kan Diemers de zogenoemde "lasse Schone"-aankoop van Feyenoord worden. Aangetrokken voor de breedte maar toch belangrijk voor de ploeg worden, zonder de echte uitblinker te worden.

14 september 2020 om 15:15

Je kan best nog eens gelijk hebben over Diemers. Ondanks dat zie ik toch liever Jens er in staan. Daarvan weet je dat hij er 8+ goals erin schiet in het seizoen (zie afgelopen 3 jaar). Daarbij vind ik het gwn weer makkelijk om Jens te slachtofferen. Misschien dat Diemers het ook zou kunnen, maar dat is nog afwachten.

14 september 2020 om 16:22

Ik hoop het voor Feyenoord. Want wij ajacieden hebben alleen maar mooie dingen van hem gekregen

Ik vond Diemers ook niet slecht spelen, had hem minder verwacht. Linssen daarentegen is echt niet goed genoeg. Wat vinden jullie feyenoorders van hem?

14 september 2020 om 12:35

Speelde Linssen wel mee dan?

14 september 2020 om 12:41

Ja had een assist gehad als kökcu niet werd gevloerd. Verder wel eigenhandig een paar counters om zeep geholpen. Denk dat ie eigenlijk tekort komt maar zie hem toch 10+ goals maken dit seizoen

14 september 2020 om 15:50

Ik hoop het, maar heb mijn twijfels. Komt echt te weinig in het spel voor. Ga bijna Larsson al missen

14 september 2020 om 12:41

Hoeveel wedstrijden hebben we erop zitten? Ehmmmm o ja 1. Geef die jongens een beetje de ruimte om te nestelen en oordeel pas over een tijdje..

14 september 2020 om 14:55

Je kunt wel zien of een speler iets met een bal kan wel of niet en dat is bij Linssen zeker niet aan de orde! Hier heeft Feyenoord gewoon niks aan! Heeft hij een actie in huis? Totaal niet! Hij heeft de hele voorbereiding paar momentjes gehad.

14 september 2020 om 15:03

Volgens mij zijn de cijfers van Linssen de afgelopen jaren dusdanig goed dat het echt te vroeg is om hier over te oordelen. Linssen kan echt wel wat, maar heeft wat meer wedstrijden nodig. Diemers zou er ook niks van kunnen en daar zijn de meningen ook ineens in veranderd, maar het begin is wel slecht. Daar heb je gelijk in.

14 september 2020 om 13:45

Linssen blonk bij Vitesse ook niet wekelijk uit, maar maakt altijd zijn goaltjes. Dat gaat hij ook bij Feyenoord doen. Gewoon een nuttige reserve, want dat is hij. De reserve achter Sinisterra.

14 september 2020 om 15:36

Ik snap je vraag. Vond hem niet heel sterk, stapte ook paar keer goed verkeerd in bij een tegenaanval. Ik heb toch liever en speler alla Sinestera, iemand die een actie en snelheid heeft. Ook omdat je met Berghuis een buitenspeler hebt die liefst in de bal komt. Ik ben een Toornstra fan dus hoop dat Diemers niet te goed gaat spelen 😬😉.

Dit is toch niet de spelers die Feyenoord een stap verder zetten. Leuk tegen Pec maar tegen betere tegenstanders is wel wat anders. Ook qua restwaarde lijken me dit niet de soort spelers die Feyenoord geld opleveren (Diemers, Linssen, Texeira en gehuurde CV). Daarnaast nog te veel andere spelers zonder restwaarde zoals Bogettin, Fer, Toornstra. Beste speler levert ook max 12 miljoen op.

14 september 2020 om 12:42

Senesi en Kokcu gaan echt wel meer opleveren dam berghuis hoor. Verder zijn Diemers en Linssen geen spectaculaire aankopen, maar er is gewoon geen geld voor meer dan dat.

14 september 2020 om 12:45

Linssen is transfervrij dus is niks op aan te merken. Zelfs als Diemers compleet gaat mislukken haal je zijn aankoopbedrag er nog uit. Teixeira zit restwaarde op, is namelijk gewoon een jaartje of 26. Zelfde geld voor Diemers btw. Niet elke aankoop moet 21 jaar of jonger zijn. Daarbij, als dat de jongens zijn die ervoor zorgen dat feyenoord stappen gaat zetten, dan hebben we geluk want we hebben met Bijlow, malacia, geertruida, kokcu, burger, senesi, sinisterra, bozenik en azarkan genoeg jonge jongens die geld op kunnen gaan leveren.

14 september 2020 om 12:47

@mrkrillin we hadden uiteraard al eerder een discussie.maar ik neem aan dat je weet hoe Feyenoord er financieel voor staat volgens mij ben je geen domme jongen.dit is voor nu helaas de vijver waar Feyenoord moet vissen. Met de komst van Arnessen zie je inmiddels al wel een verandering alleen rome is ook niet in 1 dag gebouwd. (wel afgebroken) .de wedstrijd van zaterdag was niet best maar 2 spelers vielen zeer positief op dat waren Diemers en Geertruida. Als we met jeugd willen gaan spelen die moeten doorbreken moeten we echt een andere trainer hebben.maar voor nu is dit het en moet Feyenoord het er mee doen. Is het bedroevend misschien wel ja. Maar het is wel zoals het is.

14 september 2020 om 12:53

Kijk nu even goed naar welke opstelling vorig seizoen er waren en welke je dit seizoen gaat zien. Bijlow, geertruida, malacia, kokcu is allemaal eigen jeugd die veel heeft gespeeld/gaat spelen. Dan heb je nog senesi, sini en bozenik wat jonge aangekochte spelers zijn. Dan heb je al een prima groep jonge spelers binnen een selectie, of wil je liever met de a1 spelen?

14 september 2020 om 13:05

Zijn spelers die niet onder advocaat debuut hebben gemaakt.ik zou liever azarkan een keer zien.geertruida word na afgelopen zaterdag gewoon weer op rechtsback gezet of wissel. Geertruida is een centrale speler.malacia gaat echt niet spelen zolang Haps fit is.dus dan heb je Bijlow en Kocku.

14 september 2020 om 13:07

Waarom altijd dat verhaal over restwaarde dit is geen FM/Fifa of OSM. Je hebt ook spelers nodig die je team,direct beter maken en die je team in de breedte beter maken. Uiteindelijk is het sportieve resultaat het belangrijkst.

14 september 2020 om 13:49

Eens. Volgens mij is het halen van Europees voetbal ook gewoon heel belangrijk. En dat red je niet met alleen jeugd. Hoe beter je europees presteert, hoe hoger de marktwaarde zal worden van de jonge spelers.

14 september 2020 om 14:58

Bijlow, Nieuwkoop, Geertruida, Burger, Malacia, Kokcu zijn spelers uit de jeugd die nu regelmatig spelen en in de toekomst iets op kunnen leveren en dan heb je nog Senesi, Haps, Bozenik en Berghuis die nog leuke bedragen op kunnen leveren. Het seizoen is begonnen dus het baschen op Feyenoord geeft je de komende seizoen weer wat energie. Ik ben blij voor je dat het seizoen weer is begonnen.

14 september 2020 om 15:11

@MrkrillinDat weet je niet, want misschien speelt Diemers ook tegen PSV wel een geweldige wedstrijd ... Dit kan juist het cement tussen de stenen zijn wat je nodig hebt in een team. Ajax had dit met Schone en PSV met Hendrix. Nuttige spelers die niet uitblinken, maar anderen beter laten spelen. Feyenoord heeft een prima mix van talent en ervaring sommigen zullen idd geen geld meer opleveren, maar dat hoeft ook niet bij bijvoorbeeld Toornstra en Botteghin. Die hebben een hun geld al dubbel en dwars terug verdiend en daar zal men niet moeilijk doen bij een eventuele vertrekwens.

Hij deed het tegen Zwolle niet slecht, Berghuis en Bijlow waren ook goed maar er zaten ook spelers bij die een flinke off day hadden. Ik maak me echt zorgen om Jorgensen, hij oogt eindelijk fit en aan zijn inzet lag het ook niet maar sinds het kampioensschap is hij het helemaal kwijt, ik denk dat Advocaat het eigenlijk niet meer kan maken om Bozenik niet te laten starten ten koste van Jorgensen.

14 september 2020 om 12:43

Jorgensen is een speler die bedient moet worden. Afgelopen zaterdag is hij mede door zijn medespelers door de ondergrens gezakt. Niet heel gek in mijn ogen

14 september 2020 om 15:04

@matthewole, Sorry maar hier ben ik het echt niet mee eens. Jorgensen was zeer zwak, geen controle aan de bal en totaal geen dreiging vanaf gekomen, dat moet toch echt beter, want het is al langer het geval. Bozenik daarin tegen, scoort vrij makkelijk en is ook een stuk bewegelijker dan Jorgensen, die naar mijn inzien, ongemotiveerd rondloopt alsof hij de vedette is.

Wat hebben we misdaan om professionals week-in-week uit dit soort dingen te horen zeggen? Deze week is 'ie een rasvoetballer, volgende week kan ie d'r niets van.

14 september 2020 om 12:48

een analist beoordeelt een speler natuurlijk per wedstrijd. als zo een gozer een zaadpartij speelt kan je moeilijk zeggen dat hij geweldig speelde

14 september 2020 om 13:05

ja maar je kan wel realistisch zijn en iets een vormdip noemen ipv een voetballer pertinent af te schrijven

14 september 2020 om 13:08

Dat doen ze ook niet. Alleen die waanzinnige journalisten van tegenwoordig trekken quotes volledig uit hun context om weer een mooi artikeltje te vullen.

14 september 2020 om 13:07

Het zal wel aan mij liggen maar zo iemand als PvH zegt zinnigere dingen dan die andere voetbalkenners die we op televisie krijgen. Driekwart van die lui hier hebben de aflevering ook niet gezien. Jij ook niet.

Ik weet niet waar deze analisten naar hebben zitten kijken maar ik vobd het echt niet goed. 1 afstand schot en 1 mooie aanval wat resulteerde in een penalty. Voor de rest was het matig. Diemers speelde niet slecht maar was ook niet echt aanwezig in het spel. Speelde wel beter dan kocku. Op naar zondag, hopelijk zien we dan meer van het goede spel (waar de analisten het over hebben) van diemers

14 september 2020 om 13:15

Ze pikken Diemers er tussen uit omdat hij nieuw is, ze niet zo'n hoge verwachtingen van hem hadden maar wel goed speelde. Dus ja, als deze man 10 miljoen had gekost dan had je ze ook niet met zoveel lof horen praten maar voor dit bedrag is het gewoon een goede speler en kan prima mee met een niveau van feyenoord.

14 september 2020 om 13:22

Volgens mij waren er maar 3 spelers die een (kleine) voldoende haalden. Dat waren Diemers, Geertruida en Berghuis.diemers speelde een prima pot en was denk 1 van de beste van het veld.

14 september 2020 om 14:34

Bijlow?

14 september 2020 om 15:12

Die stond idd ook prima nemen we ook mee in de +

Ik volg de eredivisie niet intensief maar altijd als ik Fortuna zag spelen dacht ik wauw die Diemers is best goed zag. Toen ik zag dat Feyenoord hem haalde zag ik ineens iedereen zeggen ja die kan het helemaal niet aan en wat is dat nou weer voor versterking. En ik begreep er al helemaal niks van, iedereen kan toch zien dat die echt wel kan voetballen en durf in zijn spel heeft

14 september 2020 om 13:12

Ik heb Diemers enige jaren bij de Graafschap mee gemaakt. Diemers heeft aan de bal zeker wel kwaliteiten (verdedigend is het veel minder), maar Diemers heeft wel de klasse het eruit te laten zien alsof hij echt goed is Ik ben vooral benieuwd of hij zich kan handhaven als het tempo om hoog gaat.

Laten we nieuwe spelers op zijn vroegst in de winterstop eens gaan beoordelen. Sommige zijn na 1 wedstrijd al de hemel in geprezen en sommige zijn al afgemaakt en als miskoop betitteld.

Ik beoordeel Diemers liever op een wedstrijd tegen een ploeg waartegen Feyenoord het niet aan haar stand verplicht is om te winnen. Ik vond Feyenoord enorm rommelig en Diemers deed in mijn ogen niets bijzonders, Berghuis besliste en was voor mij de man om de loftrompet over te steken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
L. NarsinghAanvaller41
J. BijlowKeeper60
N. MarsmanKeeper00
R. ten HoveKeeper00
Eric BotteghinVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren