Vincent Janssen staat voor transfer: club wil 20 miljoen dollar betalen

Woensdag, 8 juli 2020 om

De wegen van Vincent Janssen en Monterrey scheiden mogelijk, zo verzekeren diverse Mexicaanse media. Austin FC, dat in 2021 als 27e club toetreedt tot de Major League Soccer, heeft meer dan gemiddelde interesse in de Nederlander, die zelf ook welwillend zou staan tegenover een overstap naar de Verenigde Staten. De 26-jarige Janssen ondertekende bijna een jaar geleden een meerjarig contract met de vijfvoudig landskampioen van Mexico.

Onder meer het bekende MedioTiempo maakt melding van de concrete interesse van Austin FC in Janssen. De club uit Texas, waar Anthony Precourt grootaandeelhouder is en acteur Matthew McConaughey een van de belangrijkste investeerders, zou bereid zijn om de transferclausule van twintig miljoen dollar op tafel te leggen; omgerekend ruim 17,5 miljoen euro. Supporters van Rayados zijn op sociale media diverse acties gestart om de spits ervan te overtuigen om niet op de avances vanuit Amerika in te gaan. Janssen werd zelfs enkele uren trending topic in het voetbalgekke Mexico.

Het bestuur van Monterrey maakt zich naar verluidt zorgen over de ontstane situatie, daar Janssen niet bij voorbaat ‘nee’ zou zeggen tegen een dergelijke overstap. Hij is onder trainer Antonio Mohamed geen onbetwiste basiskracht, mede door de aanwezigheid van Rogelio Funes Mori, en hij wil graag veel spelen. Het bestuur staat machteloos als een geïnteresseerde club de transferclausule wenst te betalen en Janssen zelf ook tot een persoonlijk akkoord, in dit geval met Austin FC, zou komen.

Janssen koos vorig jaar zomer voor een vijfjarig contract bij Monterrey, nadat zijn avontuur bij Tottenham Hotspur, dat circa twintig miljoen euro voor hem had neergelegd, in een mislukking was geëindigd. De zeventienvoudig international van het het Nederlands elftal veroverde vorig seizoen de landstitel met Monterrey. In de finale van de play-offs om het kampioenschap tegen Club América benutte hij een strafschop in de beslissende penaltyreeks. De teller staat op 11 doelpunten en 7 assists in 32 duels.

Austin FC werd pas zeventien maanden geleden opgericht en betrekt volgend jaar ook een nieuw stadion. De club moet niet verward worden met Austin Bold FC, dat met onder meer Edson Braafheid een niveau lager in de USL uitkomt, het tweede voetbalniveau van de Verenigde Staten. Austin FC, met Claudio Reyna als technisch directeur en Josh Wolff als hoofdtrainer, pakte maandag met de eerste versterking ooit uit: de twintigjarige Rodney Redes komt vanaf januari over van Club Guaraní uit Paraguay, de club waar hij de rest van dit kalenderjaar aan uitgeleend zal worden.26 reacties (laatste reactie door laurens92)

Zou leuk zijn voor die club en voor Janssen. Zou zomaar de man van de club worden en in the top 5 spitsen in de MLS zijn.

8 juli 2020 om 07:05

Nou als hij bij monterrey al geen onbetwiste basiskracht is, gaat hij dan ineens de beste speler van de mls worden?

8 juli 2020 om 09:49

Als je naar de spitsen in de MLS kijkt wel. En de Mexicaanse competitie staat hoger dan de MLS

17,5 miljoen euro is wel bizar zeg. Toch jammer hoe zijn carriere is verlopen. Snap de keuze voor spurs wel, maar met kane was je bij voorbaat kansloos. Je moet het hem wel nageven. Vrij anonieme carriere gehad, maar waarschijnlijk wel zn zakken flink gevuld en avonturen meegemaakt. Echt zo'n typische speler van wat als?

8 juli 2020 om 03:04

Een echt slechte spits is het nou ook weer niet. Tottenham was te hoog gegrepen. Bij Fenerbahce vervolgens pech gehad met een slepende blessure. In de Eredivisie zou hij nog altijd een topspits zijn.

8 juli 2020 om 05:36

Ik kan de galm vanuit Alkmaar/Zaandam anders nog horen. Die waren er van overtuigd dat Vincent voor jaren de spits van Oranje zou zijn. Naar mijn mening is dit het bewijs van een speler die eerst naar een topclub in een kleinere competitie had moeten gaan. Hoewel, voor het geld heeft dit waarschijnlijk ook niet verkeerd uitgepakt.

8 juli 2020 om 05:52

Hij kan nog altijd de spits van het nederlands elftal worden.. Als hij het in de vs goed doet en weer na europa komt.

8 juli 2020 om 06:44

"een topclub in een kleinere competitie" dus Ajax? Janssen heeft gewoon een beetje pech gehad en is boven zichzelf uitgestegen dat jaar. Dat kan gebeuren. Ik betwijfel of hij beter een tussenstap had moeten maken. Wat misschien wel slimmer was geweest om niet naar een club te gaan wiens spits net topscorer was geworden (en de jaren daarna).

8 juli 2020 om 07:07

Hij deed het ook gewoon goed in Oranje in die tijd. Net als Maher ooit tegen Italië.

8 juli 2020 om 10:26

@Tipptopp hij speelt imo nu gewoon op het niveau waar hij thuis hoort. Janssen vond ik altijd zo een beperkte spits. Zijn balaannames, handelingssnelheid en techniek waren echt een drama wat me ook echt vaak irriteerde in Oranje. Bij AZ schoot hij er dan wel een hoop in maar in Oranje verprutste hij echt een hoop kansen en leef hij veel te vaak balverlies door de bal slecht aan te nemen of de bal niet onder controle te krijgen

8 juli 2020 om 12:00

Klopt. Spitsen zoals Makaay en Hasselbaink waren maar waardeloze spelers omdat ze niet voor jouw favoriete topclub hebben gespeeld. Of een speler slaagt of niet heeft met meer te maken dan met die topclub. De reden dat een speler via een topclub vaker slaagt is omdat ze A een grotere kans hebben daar door te breken (beste jeugd of jeugd wegkopen) of omdat ze als vervolgclub er eerder bij zijn dan een internationale club. Als een Van Nistelrooy niet via PSV naar United was gegaan, maar via Heerenveen dan had hij heus niet minder gepresteerd.

Wauw ik was deze man alweer helemaal vergeten Ik denk dat ie wel bezig is met alles eruit halen dat erin zit op dit moment en ik geef hem geen ongelijk, zou een mooie stap zijn

Ik zou hier voor tekenen. Lekker vertoeven aan de andere kant van de wereld, lekker voetballen en lekker verdienen. Denk dat hij ook aardig tevreden is trouwens.

Ik vraag me af tot hoeveel clubs de MLS wil gaan uitbreiden. Ik bedoel, 27 clubs is best wel serieus veel. Ik weet dat die competitie in twee gedeeld is, met een westelijke en een oostelijke onderlinge competitie, maar toch.

8 juli 2020 om 07:22

Ik denk minimaal 30. Elke sportcompetitie is 30 behalve nfl, die heeft 32 teams

8 juli 2020 om 07:28

Ze spelen uit en thuis tegen ploegen uit de eigen conference en slecht 1 keer tegen ploegen uit de andere conference. Bij een uitbreiding naar 30 teams (zoals in de NBA en MLB enz.) zouden er dus 15+(2*14)=43 duels gespeeld worden, en daarna nog de play-offs voor het kampioenschap. Dat is vrij veel opzich, maar het is wel mogelijk. Internationale duels zijn over het algemeen wel wat minder, er zijn niet veel ploegen die ver komen in de CONCACAF Champions League natuurlijk.

8 juli 2020 om 07:36

43 is nog wel te overzien, in de Engelse lagere leagues spelen ze 46 competitiewedstrijden. Om nog maar te zwijgen over de Nba, waar men tussen oktober en april maar liefst 82 wedstrijden speelt.

8 juli 2020 om 07:50

43 is regular season, playoffs moet je er dan nog bij optellen. Maar vergeleken met NBA (of zelfs MLB waas ze 160 potten spelen dacht ik) valt het nog best mee, ja.maar het begint wel aardig aan te tikken. Daarnaast spelen Amerikaanse ploegen ook nog in CONCACAF-competites, dus het tikt aardig aan.

8 juli 2020 om 08:19

Lastig te vergelijken met andere sporten. In de NBA duurt een wedstrijd 48 minuten (tenzij er overtime is bij gelijke stand), ligt het spel regelmatig stil en mag je onbeperkt wisselen om spelers enkele minuten rust te geven tijdens de wedstrijd. Dat is moeilijk te vergelijken met voetbal. Maar uitbreiding naar 30 clubs is wel te doen denk ik. Speel je 43 wedstrijden, zoals SanderK91 zegt, plus eventueel playoffs en internationale duels. Zoals DavidDein zegt, in Engelse lagere competities spelen ze meer als je de verschillende bekerwedstrijden meetelt. Al zijn de reisafstanden in de VS natuurlijk veel langer en een factor die je moet meewegen.

8 juli 2020 om 19:47

In Amerika wordt er niet veel waarde gehecht of het schema hetzelfde/eerlijk is. Zie bijvoorbeeld de NFL waar de 32 teams slecht 16 wedstrijden spelen of College Football waar de 130 teams 12 wedstrijden spelen. Het is dan ook niet nodig in Amerika om iedere team 2x tegen elkaar te laten spelen waardoor er in principe niet te veel clubs kunnen zijn aangezien 30 clubs alsnog 11 miljoen inwoners per club zou betekenen.

Wow welkom in de nieuwe wereld. Een nieuwe club die even 17 miljoen kan neerleggen voor een Janssen. Bizar!

8 juli 2020 om 19:38

Dit is niet Nederland waar kleine clubjes uit dorpjes met geeneens 100.000 inwoners mee kunnen draaien op het hoogste niveau. Dit is Amerika waar je 20 steden hebt die groter zijn dan Nederland. Austin zelf is bijvoorbeeld al groter dan Amsterdam.Veel mensen begrijpen niet hoe miniscuul de Nederlandse sport wereld is vergeleken met Amerika. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar de universiteit competities van American Football. Er zijn 40 teams met een gemiddelde toeschouwers aantal groter dan onze grootste club, Ajax. En 80 universiteiten met een hogere toeschouwers aantal dan PSV. Zelfs het football team van de universiteit van Hawaii heeft het zelfde toeschouwers aantal als PSV. In Amerika noemen ze stadia als die van Emmen of Excelsior ‘high school stadiums’. Elke middelbare school heeft een football stadion en er zijn zelfs high school football stadions waar meer dan 20.000 man in passen. Of kijk zelfs in de voetbal competitie van Amerika, een sport waar Amerikanen bijna niks mee hebben. Zelfs daar heeft een Atlanta United hetzelfde aantal toeschouwers als Ajax. Het slechtst bezochte team uit de MLS trekt meer toeschouwers dan 11/18 van de eredivisieclubs. Mensen snappen de schaal waarop Amerikaanse sporten werken niet en zullen me uitlachen wanneer ik zeg dat de Amerikaanse competitie de grootste competitie in de wereld zal worden, zelfs groter dan de premier league. En deze investeerders weten zelf ook dat Amerika alle competities zal gaan inhalen. Daarom investeren ze honderden miljoenen in MLS clubs

Wat een uitdaging voor VJ. Qua niveau wordt niet het maximale eruit gehaald op deze manier. Maar het zal ongetwijfeld goed betalen en je maakt een geweldig avontuur mee daar in Mexico en de VS, ik zou ervoor tekenen!

Zeer beperkte spits die 1 jaar boven zichzelf uitsteeg en daar nu nog op teerd.

Tsja, kan me toch niet voorstellen dat ze in de USA 20 miljoen neerleggen voor hem. Als dat wel het geval is gaat hij een mooi leven tegemoet, Austin is een van de beste plekken om te wonen in de Usa!

Die MLS blijft ook maar ieder jaar nieuwe clubs krijgen. Dit seizoen zijn Nashville en Miami toegevoegd en volgend seizoen Austin. En degradatie is uitgesloten. Beetje aparte competitie vind ik het.. Maar wel een goede competitie voor Vincent Janssen als vervolg op zijn Mexicaanse avontuur..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 11 augustus
CSKA Moskou heeft de pijlen gericht op Mike Trésor Ndayishimiye. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren