Roy Beerens wacht al 471 dagen: ‘Veel meer kon hij ook niet zeggen’

Vrijdag, 12 juni 2020 om 08:33Daniel Cabot Kerkdijk

Roy Beerens wacht af of hij toekomst heeft bij Vitesse. De 32-jarige aanvaller speelde liefst 471 dagen geleden zijn allerlaatste wedstrijd voor de Arnhemmers: hij kwam op 27 januari 2019 in het uitduel met Fortuna Sittard (2-1 verlies) als invaller binnen de lijnen. Een dispuut met toenmalig trainer Leonid Slutsky zorgde ervoor dat hij niet meer welkom op de training was en op die manier een forse trainingsachterstand opbouwde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door falcao1984)

So dan, niet alleen wedstrijdritme maar ook de kilotjes, als ik de foto zo zie. Dat wordt de komende maanden bikkelen.

12 juni 2020 om 08:55

Nog erger, deze foto is uit 2018 toen hij bij Vitesse begon. Toen hij dus wel fit was

Dus trainer weigert hem toegang tot het trainingsveld. Is het niet Roys eigen verantwoordelijkheid aan te grvend at hij recht heeft op deelname aan trainingen? Desnoods train je mee met de beloftenploeg..

12 juni 2020 om 09:16

geen idee of in zijn contract staat dat hij recht heeft om te trainen. Van een prof mag je wel verwachten dat je ook zonder de clubtrainingen fit (muv wedstrijdfit) kan blijven

12 juni 2020 om 09:18

Zolang ze hem toegang tot de FEBO weigeren mag ie weer het trainingsveld op

De gifbeker moet leeg.... Beerens gaat zijn vette contract uitdienen. De huur van het Gelredome tot 2023 blijft in tact. Het gaat een moeizame periode worden. Zeker nu met Linssen en Matavz ook nog eens 2 grote spelers zijn vertrokken. Hopelijk kunnen we via het Duitse netwerk nog 2 goede transfervrije spelers oppikken. En ik hoop dat we dankzij externe financiers Van Ginkel kunnen overhalen..... Verder zal de selectie met wat doorstroom van jeugd smal blijven. We gaan er maar weer het beste van maken !

12 juni 2020 om 13:19

Waar is Matavz naar toe dan? Ik wist niet dat hij ook weg ging

12 juni 2020 om 13:40

Hij heeft volgens mij nog nergens getekend, maar is wel transfervrij en wordt genoemd bij Chinese clubs.

Bleef natuurlijk krankzinnig dat Vitesse hun toen beste speler (rashica) verkocht en daar Roy Beerens met een meerjarig contract voor terughaalde. Daar heb je zoals je van te voren ook zelf had kunnen bedenken niks aan gehad. Die dient gewoon zijn contract met een riant salaris uit en wie weet dat hij daarna nog een andere club krijgt. Jarenlang niks presteren is binnen de voetballerij geen reden om toch geen volgende kans te krijgen.

12 juni 2020 om 10:25

En het werd nog erger, door eigen talent Van Bergen te verkopen aan Heerenveen.... Ongelofelijk, wat een slecht beleid is er gevoerd !

Deze man heeft een grotere dubbel kin dan ik, en ik voetbal niet eens. Hoe kon dit zo ver komen?

gaat ie wel erg vroeg met pensioen,kan onderin eredivisie nog wel mee of kkd

Blijft toch een pijnlijke situatie dat Vitesse Van Bergen van de hand heeft gedaan maar dat er wel ruimte was voor Roy Beerens, zeker nadat destijds Rashica vertrok.. Hopelijk heeft Vitesse hiervan geleerd.

12 juni 2020 om 12:44

Ik vind dit toch wel een beetje te kort door de bocht en het lijkt vaak ook een mening die mensen toebedeeld krijgen die van Bergen niet vaak hebben zien voetballen bij Vitesse. Let wel dat ik de eerste ben die zal zeggen dat de transfer van Beerens een verschrikkelijk slechte was en dat ik er niks in zie (en het daarbij ook terecht was dat hij niet meer aan voetballen toe kwam). Vanuit de Gelderlander werd telkens 'gelekt' dat hij verbannen was vanwege zijn kritiek op de 'behoudende' speelstijl, als ik Beerens bij ons op het veld heb zien lopen dan kan ik mij alleen maar voorstellen dat hij de behoudende speelstijl vervelend vond omdat hij dan meer dan een sprintje per wedstrijd moest trekken. Ik was zelf altijd erg gecharmeerd van Van Bergen, echter heeft hij bij Vitesse nooit echt kunnen renderen omdat hij veel meer ruimte nodig had. Idealiter zit er een paar meter ruimte achter de verdediging waar hij mee kan spelen zodat hij zijn snelheid kan gebruiken. Het probleem hierin was ook dat hij bij Vitesse al meerdere jaren stil stond (en eigenlijk zelfs wat terugliep) in zijn ontwikkeling. Dan kan je natuurlijk zeggen: "ja je hebt talent dus we laten je net zo lang hier tot het wel of niet eruit komt", of je kan zo'n jongen ook elders zijn kans gunnen en hopen dat hij zich verder ontwikkeld. Het zal daarbij ook hebben geholpen dat de oud Hoofd Jeugdopleiding van Vitesse zelf bij Heerenveen zat, van wie het mij ook niet zal verbazen als hij destijds van Bergen had overtuigd om vanuit de jeugd van Willem II naar Vitesse te komen. Het komt er nu bij Heerenveen overigens ook beter uit omdat hij vaak die ruimte achter de verdediging beter kan benutten, maar wanneer hij een op een het duel aan moet gaan zonder hierbij zijn snelheid te kunnen gebruiken, zie je vaak dat het al een stuk moeizamer gaat (al heeft hij zichzelf natuurlijk wel hierin ontwikkeld).

12 juni 2020 om 13:15

Je hebt natuurlijk een punt, maar als je dan ziet dat er nu types rondlopen als Dickoh, Grot, Beerens dan kun je niks anders zeggen dan dat er complete wanbeleid gevoerd is. Van Bergen was voor dit elftal een uitblinker geweest. Vitesse heeft vaak moeite om jeugd de kans te geven, maar ze ook te lateb staan wanneer het minder gaat. Ik hoop dat Spors en Letsch dat heel anders gaat doen, er zitten best goede talenten tussen met Huisman, Leeflang, Cornelisse, en Musaba. Die jongens gaan de kans krijgen in de voorbereiding. Lateb we hopen dat ze kunnen aanhaken en ook echt de kans krijgen zich te ontplooien. Het beste zou zijn dat er ook ervaring komt, die deze jongens de goede richting in kunnen sturen( van Ginkel bv)

Even voor de kenners, wat houdt zo’n zwarte band op de arm in? Zag Heitinga er toen als eerste mee, daarna Sneijder en nog een aantal onder wie Behrens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper310
L. OpendaAanvaller318
O. TannaneAanvaller287
B. BayazitKeeper00
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper10
T. LetschUnknown
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

10 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren