Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik beet hem niet, hè, bij Luis Suárez zag je later tandafdrukken’

Laatste update:

Sébastien Sansoni vestigde in februari 2007 alle aandacht op zich door in de derby met NEC een bijtende beweging te maken richting Roy Beerens, die destijds in Nijmegen onder contract stond. De Franse verdediger, die drie seizoenen doorbracht bij Vitesse, heeft jaren later nog steeds spijt van de onbezonnen actie, al benadrukt Sansoni tevens dat het incident in de Gelredome enorm is opgeblazen.

"Dat was niet goed, hè. Stomme acties. Af en toe was ik een beetje gek", concludeert de zelfkritische Sansoni in een uitgebreide terugblik met VICE Sports. "Dat is ook het temperament dat ik heb meegekregen als jongen uit Marseille. Wij hebben veel meer pit en vuur dan Fransen uit andere delen van het land. Wij hebben meer Zuid-Amerikaans bloed." Wat betreft de ruzie met Beerens wil de voormalig Vitesse-stopper wel één en ander opgehelderd hebben.

"ik beet hem niet, hè", benadrukt Sansoni ruim dertien jaar later. "Bij Luis Suárez zag je later tandafdrukken in de huid bij Otman Bakkal en Giorgio Chiellini. Ik kan me voorstellen dat Beerens schrok, maar hij heeft zijn neus nog, haha. Al reageerde hij alsof zijn neus eraf was. Vanaf toen werd ik Le Cannibale. Mijn vrouw was er niet trots op. Ik liet me ook meeslepen door die verdediger van NEC met die lange haren…" Sansoni verwijst met die uitspraak naar voormalig ploeggenoot Patrick Pothuizen, jarenlang het boegbeeld van NEC.

"A really bad guy, really bad. Op het veld bedoel ik dan. Ik ken hem niet daarbuiten", maakt Sansoni onderscheid tussen de mens en de voetballer Pothuizen. "Ik had een overtreding gemaakt en die Pothuizen kwam op mij af alsof ik iemand had vermoord. Hij schold me voor van alles uit. Fuck off to France, dat soort dingen. Daarna kwam er nog een speler van NEC en vervolgens stond Beerens voor mijn neus en riep ook wat. Toen knapte er iets bij mij. Ik had niet die bijtbeweging moeten maken, maar achteraf had ik Pothuizen nog graag een dreun willen geven."

Sansoni werd vaak herinnerd aan het incident met Beerens: "Aad de Mos (toenmalig trainer Vitesse, red.) riep wel eens bij de lunch: 'Jongens pas op voor je neus, daar is Sébastien!' Abubakari Yakubu maakte er ook geintjes over", aldus de in 2009 bij Vitesse vertrokken verdediger, die na zijn Nederlandse periode nog periodes kende in de Israëlische en Russische competitie. In 2013 zette hij definitief een punt achter zijn loopbaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In het heetst van de strijd laten we maar zeggen... wel mooi dat ie zegt dat ie er nog steeds spijt van heeft. was wel een heel idiote actie.

Nee hij beet hem niet! Hij hapte lucht en toevallig was daar Beerens z’n neus!

Hahaha "mister 84" zal er ook niet bij betrokken zijn zeg. Bij Sansoni snap ik het trouwens wel, daar staan meerdere mensen tegen hem te schreeuwen het is een beweging in een fractie van een seconde. Bij Suarez lijkt het steeds een doordachte(re) actie.

24 november 2020 om 13:03

Nah, is gewoon het rare afreageermechanisme van Suarez. Hij bijt nog steeds wel eens, alleen dan in het verband wat altijd om zijn hand zit. Blijft wazig hoor..haha

24 november 2020 om 16:23

@Rikas1 ik vind het bij Suarez ergens nog wel een soort van grappig. Net alsof die ze tanden moet slijpen. Heeft ook een roofdierschtige speelstijl dus het matcht wel aardig

Was een fantastisch moment in de derby tussen Vitesse en Nec, dat waren nog een geweldige tijden. Passie, strijd en goals alles was aanwezig in dit soort duels. Dat is nu erg anders en het niveau is allemaal minder geworden. Die Beerens is ook een naar mannetje en deed ook erg overdreven.

Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg hij te horen dat ie van zich af moest bijten...denk alleen dat dit te letterlijk vertaald is naar het Frans.

24 november 2020 om 13:23

Iets te letterlijk genomen door Google translate 😂😂

Hier bleek de willekeur uit ten tijde met Suarez.
Dit gebeurde eerder en was slechts geel en geen ophef maar later bij Suarez de eerste x stond half Nederland op zijn achterste poten en kon je goed de clubvoorkeuren herkennen.

Hij heeft spijt van de bijtactie. Maar tegelijkertijd geeft hij aan dat het eigenlijk de schuld was van andere en dat hij Pothuizen nog een dreun had willen geven. Hoe oprecht zijn excuses als je vervolgens de schuld bij andere legt en zegt dat je nog een gelijksoortige daad bij iemand anders had willen plegen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren