Ajax-talent speelde jeugdinterland voor Oranje: ‘Beter gevoel bij Engeland’

Dinsdag, 19 mei 2020 om

Charlie Setford speelt al sinds zijn achtste in de jeugdopleiding van Ajax en doorliep de afgelopen jaren de jeugdteams op De Toekomst. De zestienjarige doelman is de zoon van Chris Setford, een Engelse golfprofessional die naar Nederland kwam voor zijn carrière. Met een Engelse vader en een Nederlandse moeder beschikt Setford over twee paspoorten. Een loopbaan als Oranje-international lijkt er niet in te zitten. Het talent zegt een beter gevoel bij Engeland te hebben.

Door zijn goede prestaties tussen de palen bij Ajax kreeg Setford een uitnodiging voor Oranje en Engeland Onder-16. “Ik heb dit jaar ook een interland voor Nederland gespeeld, maar ik had een beter gevoel bij Engeland. Daarnaast had ik het idee dat er daar meer kansen voor mij lagen”, aldus Setford op de clubwebsite van Ajax. Vorig seizoen kwam hij in beeld bij de Engelse bond. “Wij hadden met Ajax een toernooi in Engeland en mijn vader had daar contact met mensen van de bond.”

De tien mooiste goals van Quincy Promes volgens Ajax TV

“Ik ben daarna uitgenodigd voor een soort keepersdag en daarna zat ik bij de nationale selectie”, vervolgt het keeperstalent. “Dat gaat tot nu toe vrij goed, want ik heb al vijf wedstrijden gespeeld voor Engeland. Qua niveau zit er tussen Oranje en het Engelse nationale jeugdelftal niet zoveel verschil. In Engeland is de jeugd de laatste jaren ook enorm goed en het is geen ‘lange ballen, gauw thuis’ meer wat ze daar spelen.”

Setford, wiens veertienjarige broertje ook in de jeugd van Ajax keept, zegt geïnspireerd te zijn door een ex-keeper van Ajax. “Toen ik Maarten Stekelenburg zo goed zag keepen tijdens het WK 2010 wilde ik keeper worden.” Het talent ziet zichzelf als een coachende en meevoetballende keeper. “Ik kijk graag naar Ederson. Dat vind ik echt een fantastische keeper. Net zoals André Onana. Als het eerste elftal traint en wij zitten in het schoolgebouw op De Toekomst, dan kijk ik graag naar hoe hij bezig is.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door london calling)

Ik ken deze jongen niet zo goed, maar als hij een beter gevoel heeft bij Engeland vind ik dat hij lekker voor Engeland moet kiezen. Wel is het apart dat een jongen die bijna zijn hele leven in Nederland woont voor een ander land kiest. Vraag mij af waar dat aan kan liggen, maar goed iemand die niet trots is om voor Nederland te spelen moet lekker voor een ander land kiezen.

19 mei 2020 om 18:05

Ik kan me er wel iets bij voorstellen, ik heb zelf vanaf mijn eerste tot mijn 18e in het buitenland gewoond maar ben me ook altijd Nederlander blijven voelen. Ik heb ook genoeg Nederlandse vrienden om me heen gehad bij wie dat anders was. Geen idee of dat echt ergens aan lag. Bij sommige was het de vrienden groep (toch makkelijker met een paar nederlanders om je heen), bij anderen was het gewoon trots op de afkomst of familie waar je nog veel contact mee hebt, een vriendin die je onderweg tegenkomt. Discriminatie, zelfs als je de taal goed spreekt zijn er toch vaak mensen die je als buitenlander blijven zien, zelfs bij leeftijds- klas of team genoten. Ik zat bijvoorbeeld bij een lokale sport club als een van de weinige buitenlanders, heel gezellig, alleen ik bleef toch altijd die Hollander, vaak niet eens negatief bedoeld maar werd er wel steeds op gewezen. Zelfs sport heeft invloed, ik kreeg bijvoorbeeld Ajax en het NL elftal maar ook het typisch Nederlandse lange baan schaatsen via mijn opa-familie met de paplepel ingegoten, als je dan ook nog eens opgroeid in een tijd met veel successen dan blijf je je daar verbonden mee voelen, etc...het is in iedergeval iets heel persoonlijks.er zijn inmiddels boeken volgeschreven over third culture kids (kinderen die opgoeien in een cultuur die niet die is van hun ouders) en daar komen dat soort dingen ook vaak naar voren.

19 mei 2020 om 18:40

Ik ken zijn vader redelijk, en dat is echt een volbloed Engelsman, verwacht ook dat hij enkel Engels met zijn zoon spreekt. Zo vreemd is het dan ook niet.

20 mei 2020 om 00:03

Voor zijn carrière ook een belangrijke keuze. Nu Engeland uit de EU is gestapt heb je als NL’der een werkvergunning nodig om in Engeland te kunnen voetballen. Daarbij dienen de teams ook een x-aantal Engelse spelers te bevatten. Ik denk dat ook op de achtergrond meespeelt.

20 mei 2020 om 10:01

4fredondo, kwalificeert hij als zoon van een Engelsman niet gewoon als Engelsman i.p.v. Nederlander als hij de overstap maakt? Zowel Charlie als zijn broertje Tommy lijken voor Engelse jeugdploegen te kiezen ondanks dat ze allebei voor zowel Nederland als Engeland opgeroepen zijn. Ze hebben van thuis uit meer met Engeland wat niet vreemd is aangezien de vaders kan van de familie Engels zijn en de vader hier voor carrière terecht is gekomen. Dat zal uiteindelijk geen problemen qua werkvergunning gaan opleveren lijkt me.

20 mei 2020 om 15:55

Hij heeft ook een brits paspoort dus zal hij geen werkvergunning nodig hebben zelfs als met zijn Nederlandse paspoort voetbal nederlander zou blijven.

Hij is opgeleid door Nederland en vind daarom dat hij moreel gezien verplicht is om voor Nederland te kiezen. Nederland moet ten alle tijden eerste keus zijn en anders niet. Maar hij is Engels en niet Noord Afrikaans, dus dan mag hij zelf bepalen waar zijn hart ligt.

19 mei 2020 om 17:54

Wat is dat voor rare opmerking: hij is Engels en niet noord Afrikaans dus mag zelf bepalen. Naar mijn beleving mag iedereen zelf kiezen waar hij/zij zich prettig voelt

19 mei 2020 om 18:04

Farid, heb je een tissue nodig?

19 mei 2020 om 18:14

Haha types als jij bevestigen alleen maar zijn gedachtegang en hij heeft zeker een punt. Jouw reactie laat al zien dat je weet waar hij op doelt, des te triester je opmerking.

19 mei 2020 om 18:22

Nou volgens mij bevestigt hij helemaal niks? Ja misschien dat die graag de slachtofferrol zoekt.... Mij maakt het echt vrij weinig uit wie voor welk land wilt voetballen. Maar als jij er pas achterkomt na jong oranje, dat je toch graag voor een ander land wilt uitkomen vind ik dat raar ja. Iets wat deze jongen dus niet doet, en nu al weet dat hij voor zijn plekje bij Engeland wilt gaan. Heeft tenmiste niet tot zijn 22ste nodig om te weten waar zijn 'hart' ligt.

19 mei 2020 om 18:43

‘Maar als jij er pas achterkomt na jong oranje, dat je toch graag voor een ander land wilt uitkomen vind ik dat raar ja.‘Op wie doel je dan precies en waarop was hun keuze volgens jou gebaseerd? Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat er een wereld van verschil zit tussen de jeugdelftallen, jong oranje en de senioren selectie. Van mijn lichting was er bijna geen doorstroom naar het senioren elftal.Ik werd lang geleden vanwege mijn roots benaderd door een andere bond, terwijl ik hier de jeugdelftallen en beloftes heb doorlopen. Als ik uiteindelijk op hun invitatie was ingegaan, dan was dat niet, omdat mijn hart daar zogenaamd lag, maar omdat ik daar een reëlere kans op een interlandcarrière had gehad. Dat geldt ook voor veel andere jongens die naar een andere bond overstappen. Aangezien we het toch over Nederlands - Marokkaanse spelers hebben: Hoeveel spelers zouden buiten Ziyech om een basisklant zijn of zeer regelmatig minuten maken bij het Nederlands elftal?

19 mei 2020 om 20:13

Mazraoui; geen superspeler maar wel al beter dan Dumfries. Dus zou geheid oranje halen.

19 mei 2020 om 22:44

Want een persoon van 16 tot z’n 22e zit in het zelfde ontwikkelingsfase? Misschien bij jou, maar bij anderen is het niet heel gek dat je rond die leeftijd toch anders naar de wereld kijkt en richting het volwassen zijn gaat. Dan kunnen er inderdaad andere keuzes gemaakt worden, maar de menselijke ontwikkeling raakt niet iedereen blijkbaar....

19 mei 2020 om 22:45

Beter dan Dumfries? Hij speelt Dest niet eens uit de basis laatstaan Dumfries....

19 mei 2020 om 23:30

Oh nu is dumfries opeens beter dan Dest en Mazraoui omdat hij wel voor Nederland heeft gekozen? Nu snap ik mensen als Apocalyps wel.

20 mei 2020 om 02:48

Als jij Dumfries minder vind dan Dest en Mazroui dan ben jij totaal niet serieus te nemen, maar met jouw avatar lijk jij mij iemand die zelfs de rechtsback van jong Ajax beter vind dan Dumfries... je kijkt zeker altijd weg wanneer Dest verdedigend z’n taken moet doen.

19 mei 2020 om 19:34

Wat moet dit toch een verschrikkelijk land zijn om in te leven. Vraag me echt af waarom er zoveel Noord Afrikanen asiel aanvragen elk jaar in Nederland. Wat moet het een hel zijn voor hen om hier te zijn met al die verschrikkelijke racistische Nederlanders..

19 mei 2020 om 22:31

PSV ga nou niet doen alsof Noord-afrikanen naar Nederland komen omdat ze het Nederlandse volk zo barmhartig vinden en de Nederlandse cultuur de beste is ter wereld. Niet doen alsof er geen discriminatie en racisme in Nederland is, want dat is er volop. Ze komen hier naartoe omdat Nederland een rijk land is met meer mogelijkheden dan in Noord Afrika. En ik hoor je al denken ‘wat een profiteurs’ ja dat klopt die mensen komen profiteren van de mogelijkheden en kansen in dit land. Dat is nog steeds minder erg dan wat Nederland in de gouden eeuw heeft gedaan. De eeuw waardoor Nederland het rijke land is dat het nu is. Waar halen die hollanders steeds het lef vandaan om te denken dat ze een heilig volk zijn dat hun land op een eerlijke manier heeft opgebouwd. Waar halen ze het lef vandaan om mensen te vertellen welke keuzes ze moeten maken en dan alsnog te discrimineren. Ik hoop dat in de toekomst elke Afrikaan in Europa voetbalt voor zijn oorspronkelijke land. Gaan we meteen zien hoe sterk Nederland, Frankrijk, Portugal en al die andere slavendrijverslanden zijn.

19 mei 2020 om 22:48

Precies dit! Nederlanders noemen veel asielzoekers profiteurs, maar als er een land is wat rijk is geworden door te profiteren is het Nederland wel. Asielzoekers profiteren tenminste eerlijk en niet met bloed aan hun handen.

19 mei 2020 om 23:26

Haha leer geschiedenislessen. Ik heb het hier expliciet over Noord Afrikanen. Hier heeft Nederland nooit koloniën gehad, dus jullie verhaaltje is niet relevant. Sterker nog de Noord Afrikanen in de vorm van Barbarije heeft net zo goed aan slavernij gedaan als de Nederlanders. Dus kijk ook even daar naar. En de Gouden Eeuw is iets waar maar een paar gelukkigen profijt van gehad hebben. Maar wel super dat je de gouden eeuw erbij moet halen, gewoon ruim 300 jaar terug om je gelijk proberen te halen.

19 mei 2020 om 23:28

Oh ja DNeres, als iemand een racist is ben jij het wel gezien je reacties over blanke Nederlanders. Hypocriet

20 mei 2020 om 01:33

En wat is jouw afkomst dan als ik vragen mag? Althans, ik neem aan dat je roots elders liggen gezien het feit je het constant maar over “die Hollanders” hebt. Ik durf te wedden dat “jouw” land net zo goed bloed aan de handen heeft. Durf het maar eens tegen te spreken. Niemand ontkent trouwens dat racisme en discriminatie heden ten dage nog steeds plaatsvindt (in Nederland). Maar dat zal in jouw “heilige” vaderland net zo zijn hoor. Walgelijk trouwens, dat je de mensen van nu verantwoordelijk houdt voor wat er 300 jaar geleden gebeurd is.

20 mei 2020 om 02:49

Het heeft niks met noord Afrika koloniseren te maken, maar met profiteren van andere landen en dat heeft Nederland wel gedaan. Dus ga eerst context leren begrijpen.

20 mei 2020 om 02:51

Wat is er racistisch aan blanke Nederlanders? Je hebt namelijk in Nederland meerdere Nederlanders. Marokkaanse Nederlanders, Turkse Nederlanders, etc... “Blanke Nederlanders” wel zien als racisme, maar ontkennen dat in Nederland wordt gediscrimineerd? Hahahaha te lachwekkend

20 mei 2020 om 09:24

Ik ontken nergens dat er in Nederland niet gediscrimineerd wordt. Dat zeg ik ook nergens. Je zat alle blanke Nederlanders over 1 kam te scheren. Ja Nederland heeft geprofiteerd van andere landen ja.. Welk land niet? Heeft toch niks met mijn oorspronkelijke bericht te maken. Jullie halen ineens een irrelevante gouden eeuw erbij om je gelijk te halen. Maar geloof me, geen land, religie of wat dan ook is heilig. Maar jouw haat naar Nederland is zo erg dat je blijkbaar 3 eeuwen terug moet gaan om Nederland in een slecht dagligt te zetten. Dat zegt ook heel erg veel over de Nederlander van nu.

20 mei 2020 om 09:35

Je hebt groot gelijk hoor Psv.1913, Dneres is een van de meest racistische gasten die hier op VZ rond loopt wat mij betreft, hij heeft het zelf alleen to-taal niet door. Ken weinig tot geen gebruikers die zo vaak zitten te generaliseren en die altijd bevolkingsgroepen over een kam scheren dan hij. Heb echt al talloze keren een relaas van hem gelezen wat Nederland, en dan meer specifiek blank Nederland, in een kwaad dagicht stelt. Dan ben je toch geen haar beter als de mensen die je van racisme beticht, je doet namelijk exact hetzelfde. Of je nou als blanke generaliserend naar Noord-Afrikanen wijst, als Surinamer naar blanken of als Chinees naar een donker persoon, dat komt allemaal op hetzelfde neer. De gouden eeuw aanhalen om Nederlanders in 2020 terecht te wijzen is natuurlijk al helemaal belachelijk..

20 mei 2020 om 16:33

Het is racistisch omdat als ik als blanke Nederlander 'zwarte nederlander' zeg jij waarschijnlijk op je achterste poten gaat staan om mij, of anderen, als racist te betichten. Beste DNeres, types zoals jij hebben we er in Nederland veel te veel.en dan doel ik niet op je huidskleur maar op je niet zo onderhuidse racistische aard. Je ziet kleur, oordeelt op kleur etc. Noemt anderen racist etc. Projectie noem je dat.

Fijne doelman, mocht hij blijven (geniet buitenlandse interesse) is de kans aannemelijk dat hij een team hoger gaat spelen na de zomer en dus direct bij de o18 aan mag sluiten. Kremers pakt dan zijn positie bij dr o17/2004 groep over, is de doelman die van De Graafschap over is gekomen. Zijn jonger broertje lijkt komend seizoen eerste keuze bij de o15 te zijn, toch bijzonder twee broertjes die allebei op doel staan, zitten genoeg broertjes in de opleiding maar meestal verschillende posities zoals met broertjes Ünüvar, Steur, Kasanwirjo, Ouazane en Timber (al komen die redelijk overeen omdat ze multifunctioneel zijn)

19 mei 2020 om 18:35

Hoe zit het met de keepers daarboven, Reiziger, Raatsie, El Maach, zit daar nog wat tussen?

19 mei 2020 om 19:17

Raatsie is een goede doelman imo. Maar gaat allemaal afhankelijk zijn van hoe ze fysiek opdrogen en of ze geconcentreerd kunnen blijven. Doelmannen als tieners zijn altijd hit or miss

20 mei 2020 om 00:36

‘ Fijne doelman, mocht hij blijven (geniet buitenlandse interesse) is de kans aannemelijk dat hij een team hoger gaat spelen na de zomer en dus direct bij de o18 aan mag sluiten’Hoe groot acht je de kans dat hij bij Ajax blijft? Ik vernam tussen neus en lippen door dat hij bij, ik dacht, Chelsea ‘serieus’ op hun radar stond. Mocht dit kloppen, dan acht ik de kans heel groot dat hij binnen ~ 2 jaar vertrekt bij Ajax. Zeker ook, omdat hij meer neigt naar het Engelse elftal.

20 mei 2020 om 09:52

Ja, hij geniet Engelse interesse maar betwijfel of daar deze zomer op ingegaan zal worden. Zeker gezien de leeftijd van het jonger broertje is blijven geen gekke optie. Chelsea heeft in die 2004 groep paar spelers op de korrel inderdaad, zou me zodoende niet verrassen als eentje de overstap gaat maken naar Londen. Ook de Duitse ploegen zijn actief bezig, het is een groep waar het mij zou verbazen als iedereen blijft. Zeker omdat er amper contracten uitgedeeld gaan worden (1 spelers pas met contract, Hlynsson uit Ijsland, en 2 staan op planning) en van de 2005 groep gaan 6 van de grootste talenten bij de 2004 groep spelen. Gaan dus spelers hun basisplaats verliezen en dan is vertrekken geen onlogisch gevolg.

Gaan we nu ook van dit soort reacties lezen of zingt men mu een ander toontje Ik ben benieuwd of we nu ook een aantal van soort reacties te zien gaan krijgen: ‘Misschien moet de KNVB er maar eens over na gaan denken of je jongens met een dubbel paspoort nog wel moet oproepen voor de jeugdteams van Oranje voordat ze zich openbaar hebben uitgesproken over hun keuze. Je leidt ze nu op met KNVB geld en biedt ze een podium terwijl ze uiteindelijk toch niet willen uitkomen voor Oranje.Ze zijn geboren in Nederland, ze groeien er op, ze spelen bij Nederlandse clubs en de jeugdteams van Oranje maar uiteindelijk kiezen de meeste toch voor het geboorteland van hun ouders. Dan kan je beter investeren in jeugd die wel trots is om voor het grote Oranje te spelen.’ ‘ Ik begrijp het heel goed. Het is voor mij ook moeilijk te zien hoe sommige spelers alle mogelijkheden krijgen in een land, daar hun hele leven of bijna gehele leven wonen en dan kiezen voor een land dat nergens bij heeft geholpen.’ ‘Blijft toch belachelijk dat iemand die hier is geboren en altijd heeft gewoond voor een ander land mag uitkomen.’ ‘ ik zou het prachtig vinden als spelers gewoon alleen mogen uitkomen voor het land waar ze geboren/getogen zijn. Blijkbaar voelde de mama zich veilig genoeg om daar een leven te begeleiden, dus voel daar dan ook je verplichting als geboren jongen/meisje! Geef die omgeving terug wat je te bieden hebt!’ ‘Genoten van de oranje jeugdteams, daarna een dolk in de rug van de knvb.. Stop met dit soort jongetjes te selecteren voor de jeugd. Enkel paspoort alleen‘ ‘De politiek moet gewoon die dubbelpaspoorten afschaffen dan hoeft er niet gekozen te worden en hoeven we deze discussie niet te voeren.’

19 mei 2020 om 18:49

Heb je nou serieus al die berichten vanuit de VZ geschiedenis gekopieerd om nu je gelijk te halen?

19 mei 2020 om 18:59

Berichten gekopieerd vanuit de VZ geschiedenis? Nee.

19 mei 2020 om 22:49

Hoef je niet te kopiëren, dit zijn de standaard teksten wanneer een noord afrikaan of een Turkse Nederland voor het land van herkomst kiest.

19 mei 2020 om 19:03

Nou, daar heb je me hoor.Sjongejongejonge wat een negativiteit weer, altijd uitgaan van de slechste mensen he Apocalyps, dan kan het alleen maar meevallen, of niet?On: mooi voor die jongen dat hij de keuze heeft en weet wat hij wil. Zoals hier boven al eerder aangegeven lijkt met name de twijfel van veel spelers voor frustratie te zorgen bij de achterban. Ik denk dat jongens die vanaf hun eerste (paar) interland(s) voor een ander land kiest, je daar weinig gezeik over hoort, het draait dan vaak om de jongens die wel alle NLs elftallen heeft doorlopen, maar bij de senioren een andere keuze maakt.Ik vind persoonlijk dat je altijd moet doen wat jou het gelukkigst maakt, al kom je daar pas op 28e achter bij wijze van spreken. Neemt niet weg dat het altijd jammer is als er een groot talent, waar veel tijd en geld in is gestoken, vertrekt. Je ziet hetzelfde op clubniveau en dan doet de nationaliteit er niet toe. Ik denk zelf dat de nationaliteit gewoon een makkelijke houvast is om de frustraties van een vertrekkend talent kracht bij te [email protected], tip voor jou nog. Probeer je eens in te leven in anderen. Mensen met een andere achtergrond, geloof of overtuiging dan jij. Dan zal je merken dat opmerkingen zoals jij nu maakt, mensen alleen maar afstoot. Het is makkelijk te zeggen dat je open-minded bent omdat je, bij wijze van spreken, links stemt, vluchtelingen accepteert en graag een groene toekomst ziet. Als je je echter afsluit van mensen met andere ideeën dan jij zal je deze frustraties houden. 12 voorbeelden/zinnen. Man wat moet jij moeite hebben met je medemens

19 mei 2020 om 19:03

Het is maar waar je je druk om maakt zeg. Wat reacties op Voetbalzone, waar iedere malloot anoniem iets kan plaatsen. Het is wat! Ik zie ook genoeg reacties die zeggen dat deze jongens hun hart moeten volgen en lekker zelf moeten kiezen wat ze willen. Wat een lange tenen moet jij hebben.

19 mei 2020 om 19:10

‘ Ik zie ook genoeg reacties die zeggen dat deze jongens hun hart moeten volgen en lekker zelf moeten kiezen wat ze willen.’ Dat is het ‘m nou juist...

19 mei 2020 om 19:13

Vertel? Wat is daar mis mee?

19 mei 2020 om 19:43

Waar denk je dat ik op zou doelen?

20 mei 2020 om 00:23

‘Dat Nederlanders racistisch zijn. Toch? Dat is het punt dat je wil maken toch? Zeg dat dan gewoon, dit staat zo raar. Net alsof we het moeten toegeven om jou een bevestiging geven van iets waarnaar je ZO hard naar op zoek bent.’Is racisme écht het eerste wat in jouw hoofdje opkomt? Als ik het over racisme had, dan had ik dat gewoon benoemd. Maar nu jij dit zelf aankaartte, ben ik wel benieuwd naar je onderbouwing.Edit: Waarom is de reactie van Powned_NL weggehaald?

20 mei 2020 om 16:35

Omdat je niet tegen het racisme-verhaal in mag gaan zonder (sociale) censuur. Het is net het echte leven. En nee, ik ga niks onderbouwen. Je zit namelijk alweer te duiken. Leg jij maar eens uit waar jij op doelde, dan. Erg benieuwd. Wat een vermoeienis, jij en Dneres (onder andere).

Hij moet doen waar hij zich prettig bij voelt. Maar ik vind het wel opvallend dat hij zegt dat bij Engeland meer kansen liggen. Het nivo van de Nederlandse keepers is echt om te huilen op dit moment. Ik zie ook niet echt een potentieele topkeeper bij eredivisie clubs momenteel. Maar misschien dat er bij de jeugdelftallen talentvolle keepers rondlopen. Misschien is er iemand die daar meer zicht op heeft? Ben wel benieuwd eigenlijk.

Wij willen voor anderen bepalen voor welk land zij moeten kiezen. Triester kan niet. Laat mensen met een dubbele nationaliteit zelf kiezen voor welk land zij uit willen komen. Mensen met 1 nationaliteit kunnen zich nooit verplaatsen in die persoon, omdat ze niet weten hoe het voelt om 2 nationaliteiten te hebben.

19 mei 2020 om 19:41

Sommigen mensen kunnen zich sowieso niet verplaatsen in n ander, ongeacht het aantal nationaliteiten. Die missen het empathie-gen... Net als het bepalen of voetballers afstand moeten doen van hun salaris. Heerlijk moet dat zijn; beslissen over t geld van n ander, net zoals t beslissen voor welk land iemand moet uitkomen...

Het niveau op dit forum is soms behoorlijk zielig. Sommigen reageren zonder deep thoughts. Dat is wel jammer ma hee ieder zijn wereldje

Daarom ben ik voorstander van een enkel paspoort. Ik ben een beetje moe van mensen die de lusten uit elk land bij elkaar kunnen shoppen terwijl de lasten gewoon hier liggen. Mooi dat hij Engelsnd kiest, maar aub Nl paspoort inleveren inclusief stemrecht etc

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Arsenal ondervindt hevige concurrentie inzake de krabbel van Dani Ceballos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren