Tegenstanders eensgezind over Dest: ‘Hij moet meer discipline tonen’

Dinsdag, 19 mei 2020 om

Sergiño Dest wordt de laatste weken hevig gelinkt aan een vertrek bij Ajax. Onder meer Barcelona en Bayern München azen op de negentienjarige rechtsback, die tot medio 2022 vastligt in de Johan Cruijff ArenA. Zaakwaarnemer Joes Blakborn herhaalt in gesprek met Voetbal International dat Barcelona, in tegenstelling tot Bayern, vooralsnog niet concreet is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Sergiño Dest komende transferperiode Ajax gaat verlaten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door feye88)

Mooi om te zien dat topic Dest hot blijft bij grote clubs en de bijbehorende media. Afgelopen transferwinter werd er nogal lacherig gedaan over Dest. En nog steeds wordt gezegd dat hij een 13 in een dozijn speler is maar zulke mediahypes kunnen er wel voor zorgen dat als Dest gaat, hij voor de hoofdprijs gaat. En dan moet je toch eerder rond de 30 dan rond de 20 miljoen denken. Want feit blijft dat deze 19-jarige Amerikaans international met nog een doorlopend contract van 2 jaar, een goudmijntje is die nog prima door kan ontwikkelen bij Ajax.

19 mei 2020 om 09:24

De meeste Amerikaanse internationals ontstijgen het niveau van de middenmoot niet in een middelgrote competitie. Zoveel zegt dat dus niet. Feit is inderdaad wel dat hij Amerikaans international is en een doorlopend contract heeft, maar waaruit blijkt dat hij feitelijk(!) een goudmijntje is? Bovendien gaan clubs niet de hoofdprijs betalen voor een rechtsback waar nog aardig wat twijfels aan verbonden zitten naar mijn mening. Verder is die mediahype vooral van toepassing hier in Nederland waar je 6 keer per dag hetzelfde bericht leest over Ajax-spelers.

19 mei 2020 om 09:43

Een jongen die op zijn 18e-19e basisspeler van Ajax is, Mazraoui passeert (die vorig jaar zeer succesvol was in een zeer succesvol Ajax in Europa) is al een goudmijn. Als je zo'n jonge jongen, die het ook al aardig liet zien in de CL, nog meerjarig onder contract hebt staan, zit Ajax toch aan de goede kant van de lijn? Ik deel wel je twijfels, maar daarom is Ajax nog wel in de positie om of de hoofdprijs te vragen, of hem aan zijn contract te houden. Ik doelde op de mediahype gezien Spaanse pers blijkbaar de moeite neemt om middelmatige Spaanse voetballers in Nederland naar hem te gaan vragen.

19 mei 2020 om 10:30

" De meeste Amerikaanse internationals ontstijgen het niveau van de middenmoot niet in een middelgrote competitie. Zoveel zegt dat dus niet. Feit is inderdaad wel dat hij Amerikaans international is en een doorlopend contract heeft, maar waaruit blijkt dat hij feitelijk(!) een goudmijntje is? ". Mensen zijn vaak niet in staat om de nuance te onderscheiden. En dan zie je vaak gebeuren dat een talent als Dest als een gearriveerde speler wordt beoordeeld, terwijl hij pas 19 jaar en aan zijn eerste seizoen als prof bezig is. Hij heeft zeer veel talent en de reden dat clubs als Bayern en Barca bij hem terecht komen, is vanwege dat talent en niet vanwege het feit dat hij een onovertroffen indruk heeft achter gelaten. Scouts van clubs als Barca en Bayern zijn tegenstelling tot supporters wel getraind en in staat om door de resultaten heen te kijken en die in perspectief te zien. Die kijken als het om een talent in de leeftijd van Dest kijkt niet alleen naar wat hij laat zien, maar vooral hoever zijn mogelijkheden reiken. Als Dest over een aantal jaar zijn belofte weet waar te maken, wordt hij een veelvoud waard van het bedrag dat Ajax voor hem wenst te ontvangen aangezien backs als hij steeds belangrijker worden in het hedendaagse voetbal. Het is natuurlijk geen absolute zekerheid dat hij zijn belofte waar zal weten te maken aangezien de lijst van mislukte talenten minimaal net zo lang is als de lijst van talenten die wel een grote carriere hebben weten te bewerkstelligen. Als 1 van de clubs die wordt genoemd bereid is om de bedragen die in de media worden genoemd, voor Dest op tafel te leggen, is dat vooral omdat men hem zo bovenmatig getalenteerd vind dat men het het risico dat bij een dergelijke investering behoort, verantwoord vindt en niet uitsluitend vanwege zijn optredens. Het is typisch Nederlands om van een talent van 18 0f 19 te verwachten dat hij geen fouten meer maakt of in staat is om gedurende een lange reeds van wedstrijden een gelijkmatig niveau te halen, terwijl zijn carriere feitelijk net begonnen is. Een dergelijk verwachtingspatroon is natuurlijk volstrekt onrealistisch en als dat het uitgangspunt zou zijn, kunnen de Nederlandse clubs de miljoen die er jaarlijks in de jeugdopleiding worden gestoken, net zo goed meteen in het afvoerputje dumpen. Dest is nog maar een talent en talenten hebben bijna allemaal met elkaar gemeen dat ze nog onbevangen, speels, flegmatiek en wisselvallig zijn. Dat wordt gaandeweg het leertraject steeds minder en gaart er bij de meeste talenten op den duur vanzelf uit.

19 mei 2020 om 09:26

De grap vind ik juist dat het een typisch voorbeeld is van hoe we in Nederland praten. Hier downplayen we hem. Ik heb al verscheidende ajacieden hier gezien die hem graag zien vertrekken en Mazroui een betere back vinden. Dest komt volgens velen in alles te kort en kan er eigenlijk helemaal niets van. In het buitenland zijn ze veel positiever en zien ze veel meer pluspunten en potentie. Uiteraard is de mening van de ajacieden gevormd nadat er serieuze vertrekgeruchten waren.

19 mei 2020 om 09:32

'uiteraard is de mening van de ajacieden gevormd nadat er serieuze vertrekgeruchten waren' Dit speelde volgens mij daarvoor al een beetje. Hij werd bekritiseerd nadat Tadic z'n spierballetjes aan hem liet zien en vanwege z'n 'optreden' bij Andy in de auto, want wat je naast het veld doet is voor leunstoelanalisten ook een belangrijke indicator of zij jou een goede voetballer vinden.

19 mei 2020 om 10:36

Nou nee hoor. Dest en Mazraoui is lood om oud ijzer op dit moment en dat wordt al het hele seizoen gezegd.

19 mei 2020 om 11:20

"uiteraard is de mening van de ajacieden gevormd nadat er serieuze vertrekgeruchten waren", is onzin in mijn ogen... Dest wordt al veel langer bekritiseerd door Ajacieden hoor, dat staat los van dat incident met Tadic en zn optreden bij Andy in de auto. Overigens wordt er ook genoeg kritiek geleverd op Nous; vooral als ie weer loopt te slapen en er met zn hoofd niet bij lijkt...waar ik het dan weer wel mee eens ben, dat "downplayen"... Dat lijkt idd typisch Nederlands, zie een Seedorf die pas later de waardering kreeg die hij verdiende, Van Persie om zo een paar mindere goden te noemen... Het is altijd, of vaak, "hij is wel goed, maar..."

Ik heb Dest toch nog niet echt op uitstraling kunnen betrappen als ik eerlijk ben.

19 mei 2020 om 09:26

Heeft die ook niet, maar op dit moment wordt die zo gehyped, dat het een kwestie van tijd is dat hem ook nog voetbalintelligentie wordt toegedicht en zijn fysiek uitmuntend blijkt te zijn. Of te wel gewoon een wereldback die geremd wordt in de eredivisie en zo snel mogelijk Philip Lahm moet laten vergeten bij Bayern München. Heeft toch al best wel wat potjes een topniveau aangetikt.....

Javier Espinosa die een andere speler vertelt dat hij feller moet worden in het terugveroveren van de bal? Ik ben niet zo gecharmeerd van Dest, maar Dest probeert het soms in ieder geval nog. Als Espinosa de bal verliest, kapt hij ermee en wandelt tot hij de bal weer aangespeeld krijgt.

19 mei 2020 om 09:35

Nou precies dit dus. Ik vroeg me echt af hoe hij zichzelf dan zou analyseren..

19 mei 2020 om 09:44

Ik heb zelf niet zo veel voetbaltalent, maar kan wel zien wat sommige spelers missen en juist wel hebben. Dat geldt voor Espinoza net zo goed. Dat hij zelf een bepaalde eigenschap niet heeft betekent niet dat hij niet over anderen mag zeggen dat ze die eigenschap missen als hem dat gevraagd wordt.

19 mei 2020 om 09:53

Dat is geen eigenschap, maar een discipline. Iets wat een 27-jarige speler allang had moeten hebben. Dus ja, ik vind het zeer hypocriet en ironisch dat uitgerekend Espinosa daar een andere speler van beticht. De bal terug willen veroveren is geen eigenschap of talent. Het is iets wat je jezelf razendsnel aan kunt leren.

19 mei 2020 om 10:06

Ik vind dat je overdrijft Sirius. Het is ironisch, ja, hypocriet? Nee. Als het hypocriet zou zijn zou jij nooit meer iemand anders mogen beoordelen als je zelf niet voldoet aan die eisen als je binnen hetzelfde vakgebied zit. Als iemand mij vraagt om een vooraanstaande historicus te beoordelen laat ik geen aspecten weg omdat ik ze zelf niet beheers of machtig ben (zelfs als ik ouder zou zijn). Bovendien is het een aanname dat je het razendsnel aan kunt leren, of is dat bewezen?

19 mei 2020 om 09:51

Als Espinosa naar Dest gevraagd wordt door Spaanse media, wie ben jij dan om dan direct op Espinosa zijn eigen kwaliteiten aan te vallen. Ik bedoel, op dit platform doe je zelf niet anders dan praten over kwaliteiten van andere voetballers. Dan gaan mensen toch ook niet zeggen dat jij er zelf niets van kan? De Spaanse media vinden het klaarblijkelijk interessant die middelmatige spelers te vragen naar Dest. Zoals ik al hierboven zeg: the hype is real en daar kan Ajax mogelijk goed gebruik van maken financieel.

19 mei 2020 om 09:55

Ik ben iemand die inhoudelijk reageert op artikelen of delen van artikelen die mij opvallen. In dit geval viel dat stuk tekst mij op en daar begin ik dan een discussie over. In dit geval over de ironie en hypocrisie van de uitspraak van Espinosa.

19 mei 2020 om 09:59

Haha, ik snap wat je bedoelt hoor maar de reden dat Espinosa gevraagd wordt is puur en alleen omdat het een Spaanse tegenstander van Dest is geweest. Ik weet dat jouw reacties doorgaans inhoudelijk hout snijden, maar vind dit ook wel wat ironisch gezien jij en ik niets anders doen dan Espinosa. Met als verschil dat Espinosa ook daadwerkelijk op het hoogste niveau in Nederland voetbalt

19 mei 2020 om 11:12

Bedankt voor de informatie. Nu begrijp ik dat een profvoetballer die letterlijk tegenover hem heeft gestaan geen oordeel mag vellen over een andere speler, maar een random dude op internet die (zeer waarschijnlijk) zelf niet betaald voetbal speelt wel een oordeel mag hebben over een prof. Logica op de dinsdagmorgen.

Dat hij als tiener een bepaalde vorm van discipline mist is niet erg. Hij doet die kennis en ervaring momenteel op en zal zich daarin waarschijnlijk de komende jaren verder ontwikkelen. Het zal gepaard gaan met vallen en opstaan, maar om een of andere vage reden wordt deze jongen nu al afgeserveerd en doet men alsof dit een arrogant, talentloos koekenbakkertje is. Hij is, als het goed is, nog lang geen 'eindproduct' (tenzij hij nu al in de piek van zijn carrière zit), dus ik ben benieuwd waarom bepaalde luitjes van mening zijn dat hij niet de potentie heeft om zijn spel te verbeteren en verder door kan ontwikkelen (hetzij bij Ajax, hetzij bij een andere (sub)topclub).

Typisch een gevalletje: "je kunt er van alles over zeggen, maar niemand weet of hij het gaat redden".hij heeft echt goede wedstrijden gespeeld, maar dat was dan in een goed draaiend Ajax, dat de wind ff lekker mee had.niemand kan met zekerheid zeggen of hij ooit het niveau van een Europese topclub structureel gaat halen. Kortom; heel leuk die speculatie, maar je weet het gewoon niet, en de kans is toch echt groter dat hij het niet haalt dan wel.

19 mei 2020 om 10:02

Feit is wel dat hij heel snel heel makkelijk meedraaide in een goedlopend elftal dat het jaar daarvoor nog de Europese top wegspeelde. Dat vind ik toch wel een indicatie.

19 mei 2020 om 16:37

Maar kon hij zich onttrekken aan de malaise van de tweede seizoenshelft?

"hij is krachtiger en sneller dan Dani Alves" aldus Espinosa. Tot nu lijkt het of ik nu echt de enige ben die dit een krankzinnige uitspraak vind. Bekijk die twee eens.

19 mei 2020 om 12:08

ja dat is natuurlijk een grap, Dest is niet traag maar alves was zeer zeker sneller.dest loopt met ze tong op het veld na minuut 75 waar Dani Alves gewoon 90 minuten fit is.of hij het niveau ooit gaat halen is mogelijk maar hij moet fysiek denk ik nog wat meer groeien en voetballend ook, soms is die zeker te wild en lijkt het erop dat die ook niet weet hoe hij precies zijn directe tegenstander voorbij wilt gaan spelen.

Er zitten natuurlijk behoorlijk wat verbeterpunten aan Dest, maar potentie heeft hij wel. Dat positie behouden en fel een bal terugveroveren vind ik een belangrijk onderdeel wat hij nog moet leren/ontwikkelen. Dat het geen verdediger is is nog niet eens zo'n groot probleem, maar je moet er wel staan om je tegenstander het in ieder geval lastig te maken en niet achter de feiten aan te lopen. Ik denk ook wel dat dit staat en gaat met ervaring, mits hij hierin een goede begeleiding in heeft en zelf bereid is om daarna te luisteren en alles doet om zichzelf te ontwikkelen. Mocht dit beter worden, kan je meer aandacht schenken aan de effectiviteit/efficientie voorin waar hij ook nog wel kan verbeteren met zijn voorzetten en positiespel (wanneer kan ik een actie maken en wanneer kan ik de bal beter naar teamgenoot spelen) ik denk best wel dat het er wel in zit in Dest, maar nu moet het er nog uitkomen. Of dat het er uitkomt en wanneer dat zal zijn, zal de tijd leren.

Als hij echt niet zo goed is als iedereen zegt dan doet Dest er wel slim aan om een lucratief contract van 5 jaar te tekenen bij een topclub.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Lasse Schöne is van plan om zijn contract bij Genoa, dat over een jaar afloopt, uit te dienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren