Herstart Premier League in zicht na groen licht van regering

Maandag, 11 mei 2020 om 15:32Yanick Vos • Laatste update: 15:50

De bal in de Premier League kan over enkele weken weer gaan rollen. De Britse regering heeft maandag de plannen voor een herstart zonder publiek goedgekeurd. Vanaf 1 juni mag er, onder voorbehoud, weer gevoetbald worden op het hoogste niveau in Engeland. Tot aan het einde van deze maand mag er in Engeland nog niet gevoetbald worden, ook niet achter gesloten deuren.

De Engelse regering heeft een aantal maatregelen omtrent het coronavirus versoepeld. Hierdoor onstaat er vanaf 1 juni ruimte voor sport- en cultuurevenementen achter gesloten deuren. Publiek zal nog niet welkom zijn in de stadions. Premier League-clubs gaan maandag met elkaar in gesprek om te praten over Project Restart. De hoogste competitie ligt sinds 13 maart stil door de pandemie en mikt op een hervatting in juni. Er moeten nog 92 wedstrijden worden afgewerkt.

Sergio Agüero over de hervatting van de Premier League

In een rapport dat maandag is gepubliceerd door de regering wordt omschreven hoe de maatregelen versoepeld zullen worden. In het document wordt vermeld dat ‘sport achter gesloten deuren op z'n vroegst vanaf juni wordt toegestaan'. Daarbij wordt benadrukt dat sociaal contact op grote schaal vermeden moet worden. Er is nog geen duidelijkheid over wanneer supporters weer aanwezig mogen zijn in stadions.

De verwachting is niet dat de Premier League op 1 juni direct van start gaat. Volgens Engelse media zetten de clubs in op een herstart op 12 juni. Wanneer de plannen worden doorgezet, dan is de Premier League de tweede grote competitie die weer van start gaat. In Duitsland gaat de bal in de Bundesliga komend weekend weer rollen. Ook daar zijn de fans niet welkom in het stadion.79 reacties (laatste reactie door bf1994)

Nou, jeetje, ben serieus benieuwd of dit ook echt gaat gebeuren allemaal. En vooral ook hoe men ermee om zal gaan als straks, dankzij dit plan, opeens spelers of mensen binnen de begeleiding om die spelers besmet gaan raken. Testcaseje.

11 mei 2020 om 15:42

Duitsland gaat de eerste testcase worden toch? Daar beginnen ze volgens mij volgende week al en ze hebben nu al een elftal dat 14 dagen in quarantaine moet en de nieuwe 'opening' dus al gaat missen. Ik heb het idee dat het 1 grote rotzooi wordt, maar de pl gaat in ieder geval vast wel genoeg wedstrijden pakken om Liverpool officieel tot kampioen te kronen.

11 mei 2020 om 15:56

Inkemontana. Ja, klopt, Bundesliga eerst inderdaad. Daar geldt in wezen hetzelfde voor uiteraard, als het al echt gaat gebeuren, dan ben ik zeer benieuwd hoe een en ander gaat verlopen. Maar daar heb je meer een situatie als die bij ons. Nauwelijks verschil bovenaan waarin dus alles volledig open is. Ik dacht dat Bayern vier punten los staat, met twee duels meer gespeeld. In de PL is het wat dat betreft helderder, Lverpool hoeft er maar twee nog te winnen om zeker te zijn van de titel. Mijn allergrootste bezwaar is echter het spelen onder publiek. Dat is een angstbeeld voor mij. En ja, ook ik ben na twee voetballoze maanden zwaar toe aan voetbal. Zo erg zelfs dat ik voetbal zonder publiek nu best aantrekkelijk vind, als die bal maar rolt. Maar in feite blijft het iets onverteerbaars. Voetbal is bedacht als vermaak. Wat stelt voetbal zonder publiek nog voor eigenlijk?

11 mei 2020 om 15:58

Bayern heeft evenveel wedstrijd gespeeld als de rest en gaan nu sowieso kampioen worden. Hadden anders nog paar pitte uitwedstrijden met oa Dortmund, maar zonder publiek is het gewoon een wedstrijd op neutraal terrein. Tenzij Dortmund een manier vind om zodoende nog een sfeervolle decor te maken waarbij het thuisvoordeel nog aanwezig kan zijn.

11 mei 2020 om 16:00

Klopt niet helemaal Constant. Bayern staat inderdad vier punten los, maar alle ploegen hebben 25 wedstrijden gespeeld

11 mei 2020 om 16:00

Bayern heeft 4 punten voor en evenveel duels gespeeld. Kans was groot dat bayern kampioen zou worden voor Corona. Nu weet je het maar nooit na zoveel weken zonder voetbal.

11 mei 2020 om 16:08

Dus zonder publiek geen vermaak? In een gemiddeld stadion zitten normaal 20 duizend man t.o.v. miljoenen voor de buis. Ik ben juist dankbaar dat ik in september nog een wedstrijd in Camp Nou heb kunnen meepakken. Wist je dat er heel veel fans zijn die in NL geen geld/tijd hebben voor een seizoenskaart? Dus voor die (meerderheid) is het altijd coronatijd. Ik denk je het allemaal teveel dramatiseerd met je uitspraak; wat stelt voetbal nog voor zonder publiek?

11 mei 2020 om 16:14

Ach, ja, jullie hebben gelijk! Bayern en Dortmund hebben evenveel gespeeld, dank voor de correctie allen! desalniettemin vind ik, met nog aardig wat wedstrijden te spelen, de conclusie dat Bayern 'nu sowieso kampioen gaat worden' iets te voorbarig en zeker te frivool. In weerwil van het feit dat er geen publiek bij zal zijn en het begrip 'uitwedstrijd' die een andere lading krijgt.

11 mei 2020 om 16:18

liona. Dramatiseert? Dus wat jou betreft kan jij je het prima voorstellen als we voortaan geen man meer toelaten in de stadions en alle wedstrijden voortaan uitsluitend voor de TV, en zonder publiek op de tribunes uitgezonden worden? Of anders gesteld, de suggestie dat voetbal in een vol stadion hetzelde is als voetballen in een leeg stadion is een misvatting. Kijk anders nog even naar een wedstrijd in een kolkend stadion en vergelijk dat met die paar potjes die voor de lockdown begon nog effe zijn gespeeld zonder publiek. Als jij concludeert dat jij beiden prima vindt, dan lees ik je bevestiging daarvan hier graag terug. Als je dat niet vindt, tja, dan ben je het volgens gewoon met mij eens. Waar jouw gevoel voor drama dan nog vandaan komt, dat kan ik verder niet plaatsen.

11 mei 2020 om 16:42

Voetbal in een leeg stadion geeft toch altijd het idee dat er niks op het spel staat, alsof je een oefenwedstrijd ziet.

11 mei 2020 om 15:53

Tja wat wil je dan? De komende jaren alles maar dicht blijven gooien en op die manier alle vrijheden die een mens kan hebben afpakken? Tuurlijk staat gezondheid op nummer 1, maar ik wordt beetje moe van hoe sommige dingen totaal niet mogelijk lijken te zijn en andere wel weer. Voetballers zijn sowieso over het algemeen geen risico doelgroep, wanneer die spelers allemaal getest zijn en capabel zijn om te voetballen dan moet dat gewoon doorgang bieden. Het grappige is dat mensen denken dat het een gevaarlijke situatie oplevert, terwijl bij de plaatselijke supermarkt de kans op het virus 1000x groter is met alle chaotische dingen die je daar tegenkomt.

11 mei 2020 om 16:00

'De komende jaren alles maar dichtgooien'. Beetje jammer dat jij blijkbaar het vertrouwen in de mens hebt verloren en dus geen enkele ontwikkeling verwacht op basis van behandelmethoden. Je kan op dit moment alleen uitgaan van de huidige situatie, en de huidige situatie is dat de eerste piek nu net achter de rug is en dat er nog heel wat vragen zijn over dit virus. Niemand weet hoe de situatie er over 3 maanden uitziet, misschien is er dan wel een behandelingsmethode dat mensen minder lang op de IC hoeven te liggen? Misschien is er wel een methode ontwikkeld die heel goed preventief werkt? Misschien hebben wij nog geen meter kunnen maken en is een golf nieuwe besmettingen weer desastreus voor het zorgsysteem. Je weet het gewoon niet, het enige wat je weet is dat bij wijzen van spreken de lijken nog maar net van het veld zijn gedragen en de zorg op zijn tandvlees heeft moeten lopen. Ik vind dus zeker dat je nu extra alert moet zijn op nieuwe besmettingen en de mogelijkheid tot een brandhaard. Hier valt voetbal dus ook onder. Maar om nu te stellen dat we alles maar dicht moeten gooien de komende jaren is natuurlijk gewoon gelul en gebaseerd op niks. Je heeft overigen zelf ook aan dat gezondheid op nummer 1 staat, maar wat weet jij wat dit virus op de langere termijn met het menselijk lichaam doet? Daar is nog steeds geen duidelijkheid over, ook niet of dit virus iets op langere termijn doet als je geen of milde klachten hebt gehad. Ik zou die verantwoordelijkheid niet op mijn schouders willen dragen om met de kennis van nu mensen elkaar te laten besmetten.

11 mei 2020 om 16:03

Twee belangrijke nuances. Het kan dan wel dat algemeen gezien voetballers niet echt in de risicogroep horen, maar dat betekent niet dat ze geen risico’s lopen. En ten tweede is een supermarkt vrij noodzakelijk voor de samenleving en hoe je het ook wendt of keert, voetbal is dat absoluut niet.

11 mei 2020 om 16:05

Het vertrouwen in de mens ben ik al heel lang verloren. Bovendien zal ik nooit ja zeggen tegen een vaccin maar dat is puur persoonlijk. Als de natuur het rijp vind dat het tijd is om te gaan dan is dat zo. Een vaccin die gecontroleerd gaat worden door miljonairs die daar alleen maar andere doelen voor hebben vertrouw ik sowieso al niet.

11 mei 2020 om 16:06

als je in de geschiedenis kijkt wist het Romeinse rijk orde te houden door brood en spelen. Geef het volk eten en entertainment, dan blijven ze tevreden. Het open houden van de supermarkt vertegenwoordigt het brood, voetbal kan het entertainment vertegenwoordigen. Ik weet dat het niet helemaal meer op gaat, maar het is toch een terugkerend verschijnsel

11 mei 2020 om 16:07

Een supermarkt met enorm veel mensen op dezelfde plek is helemaal niet noodzakelijk. Eten en drinken is wel noodzakelijk. Maar daar zijn ook andere oplossingen voor te denken dan de huidige.

11 mei 2020 om 16:11

Tja, wat ik wil vraag je? Dat alles voorbij is en de wereld weer terug kan naar normaal. Dat is een utopie. We zullen het met de feiten en omstandigheden moeten doen. Maar ik zit anders in de wedstrijd dan jij. Voor mij is het accent hier op voetbal leggen precies wat er mis is. Niet dat ik als liefhebber net als jij geen voetbal wil. Tuurlijk wel. Maar ik zie geen enkele reden om ten koste van letterlijk alles het voetbal door te moeten laten gaan, waar er veel belangrijkere zaken en kwesties spelen, die echt voorrang hebben. Ik zou het echt graag breder zien en beoordelen. Dat voetballen zonder publiek 100% minder gevaarlijk is dan naar de supermarkt gaan, is simpelweg niet waar. En het gaat niet over die voetballers plus begeleiding alleen. Zodra je wedstrijden gaat organiseren, krijg je neveneffecten die je binnen je nationale beleid echt niet kunt gebruiken. Kijk maar even hoe dat alleen al ging in Tilburg met die rare Willem II supporters. Gewoon álle regels aan je laars lappen! Dergelijke effecten hebben een storende invloed op het kabinetsbeleid en zullen het nu nog aanwezige saamhorgheidsgevoel en de onderliggende solidariteit die deze intelligent lockdown mogelijk maken (om een echte lockdown te vermijden) in de samenleving eroderen en afbrokkelen. Kijk maar naar die idioten die vorige week op het malieveld stonden! En uiteindelijk gaat dat dus leiden tot versteviging van maatregelen en niet de versoepeling waar we allemaal op wachten! Daarnaast, ik snap best dat mensen na twee maanden lockdown snakken naar normalisering. Ik snak daar ook naar. Maar die riedel over 'al onze vrijheden' die ons afgepakt worden, die gaat mij echt twintig slagen te ver. Met die insteek voer je geen discussie, maar dan ben je echt de verkeerde weg aan het bewandelen.

11 mei 2020 om 16:13

Elphenkmeno. Ik heb het hier niet expliciet over een vaccin hé (want dat is er echt niet binnen nu en een half jaar), maar over behandelingsmethodes. Als een patiënt met dit virus efficiënt behandeld kan worden, is er misschien op de korte termijn geen eens een vaccin nodig? Er zijn meer wegen die naar Rome leiden en dat is dus niet alleen een vaccin.

11 mei 2020 om 16:14

Het is net zoals het verbieden van alcohol tijdens de drooglegging. Dat werkte gewoon niet. Mensen hebben een behoefte aan alcohol. Net zoals inderdaad de vergelijking met de spelen die jij maakt. Mensen zeggen nu dat voetbal niet belangrijk is, maar daar vergissen ze zich toch wel lelijk in. Voetbal (of andere sporten) kan verschillende bevolkingsgroepen met elkaar verenigen, voor rust zorgen, voor politieke doeleinden gebruikt worden etc. Als je als autoriteit een mokkende bevolking rustig wil houden, dan moeten sportevenementen gewoon doorgaan.

11 mei 2020 om 16:19

Brood en spelen sloeg veel meer op Rome dan op het hele romeinse rijk hoor. Ik zou eerder zeggen dat het Romeinse rijk bijeengehouden werd door het geven van het Romeinse burgerschap (al dan niet met stemrecht) aan de door hen veroverde gebieden. Daarnaast gebruikte Juvenalis de term “Panem et circenses” eerder als kritiek op de maatschappij van het toenmalige Rome dan als een manier hoe het rijk bestuurt moest worden.

11 mei 2020 om 16:21

Haha, ja dáár hebben jullie in mijn ogen inderdaad wel een punt gloryhunter en Ajax. Brood en spelen, dat bestaat nog immer. En die link met de drooglegging (op Netflix die geweldigie documentaire gezien toevallig van Ken Burns?? ) vind ik ook best relevant. Wat je verbiedt, dat gaan mensen juist doen.

11 mei 2020 om 16:24

Ajax/barca2014, Sorry hoor maar voetbal is echt niet zo noodzakelijk als je nu doet uitschijnen. Er gaan alleszins geen enorme protesten ontstaan omdat er een paar maanden niet naar voetbal gekeken kan worden (dat zou natuurlijk anders liggen als het afgeschaft werd, maar dat is niet zo). Als je echt denkt dat de maatschappij niet nog een maand of 2-3 zonder voetbal kan, heb je naar mijn idee een heel vreemde kijk op de maatschappij. Natuurlijk moet voetbal ooit terug opgestart worden, maar het geniet absoluut veel minder prioriteit dan andere segmenten in de samenleving zoals de horeca en winkels.

11 mei 2020 om 16:33

(voor het geval je op mij reageerde Lierse, want dat was mij geheel duidelijk Hoho, ik zeg nergens dat ik vind dat voetbal zo noodzakeljik is dat de maatschappij niet een paar maanden zonder zou kunnen. Ik onderstreep enkel de stellingen van Glory en Ajaxbarca2014 die in zijn algemeenheid zeggen dat 'brood en Spelen' belangrijk zijn én dat je tijdens de drooglegging in de VS goed hebt kunnen zien dat het botweg verbieden van dingen (in het geval van de drooglegging vooral een morele kwestie, naast het feit dat het ook een anti immigratie ingreep was) averechts werkt. Daarmee heb ik me op geen enkele manier uitgesproken over de prioriteit die het voetal zou hebben of zou moeten hebben. Elders betoog ik juist eerder dat het prima is dat onze competitie is beëindigd omdat er veel nopender zaken zijn die voorrang verdienen boven het voetbal. Enfin, dank dat je me schwerp houdt, mocht je bijdrage inderdaad aan mij gericht zijn geweest.

11 mei 2020 om 16:44

@Constant Kante, het was bedoelt op @Ajax/Barca. Ik zal voor de duidelijkheid het even aanpassen 😉.

11 mei 2020 om 16:49

Wat jij nu doet is uitgaan van een negatieve scenario. Leuk dat fans inderdaad bij elkaar kunnen komen, zolang dat dat binnen de regels van de overheid gaat is daar zelfs niks mis mee. Er zijn nu ook talloze voorbeelden die ook niet goed gehandhaafd wordt. Afgelopen zaterdag bij een recreatiepark geweest en daar liepen groepen van meer dan 10 personen bij elkaar of zaten rustig te voetballen of een biertje drinken. Zowel de politie als de handhaving deden niks. Uiteindelijk blijft het gewoon de verantwoordelijkheid van de gemeente dat de regels dus niet nageleefd worden, want dan moeten ze simpelweg de parken maar sluiten. Als er gevoetbald wordt is het precies hetzelfde. Als de autoriteiten goed geregeld zijn dan verwacht ik geen problemen. Bovendien vind ik het allemaal veel willekeur en weinig wetenschappelijke en feitelijke bewijzen wat wel en niet mag. Een Ikea die wel opengaat (waar nauwelijks sprake is van een goeie organisatie), maar een wedstrijd op het hoogste niveau in de Eredivisie kan geen doorgang vinden. Vrij kom en totaal niet onderbouwt. Bovendien is de Ikea ook geen basisbehoefte.

11 mei 2020 om 21:02

@elphenomeno, een vaccin neem je niet alleen voor jezelf dat doe je voor iedereen. Groepsimmuniteit door middel van een vaccin is de manier waarop we verschrikkelijke ziekten onder de duim hebben gekregen. Met het weigeren van vaccinaties breng je anderen in gevaar. Wat je verder zegt riekt naar complotdenken, maar goed, ook dat is 'persoonlijk' natuurlijk. Ben benieuwd of je ooit in je leven een medicijn hebt genomen, zo niet, ben je een hypocriet.

11 mei 2020 om 21:28

moet wel zeggen dat ik enorm geschrokken ben de laatste 3 maanden door de hoeveelheid complot denkers, anti-vaxxers flatearthers.

11 mei 2020 om 22:15

H.J. Cruijff Je ziet, of brengt het nogal zwart wit. Dat ziekten gecontroleerd zijn door vaccins maakt het niet onbevlekt. Dat feit op zichzelf zou al voldoende reden moeten zijn om voorzichtig om te gaan met vaccins. Recent voorbeeld is de Mexicaanse griep. Het vaccin daarvoor heeft allerlei nare bijwerkingen, blijkt achteraf. Om iemand als hypocriet weg te zetten wanneer die niet bereid is om klakkeloos een vaccin te nemen wanneer hij wel medicijnen heeft gebruikt gaat ook te ver. Daarnaast is het helemaal niet verkeerd om kritisch over de ontwikkeling na de denken.

11 mei 2020 om 16:15

Als alle clubs in trainingskampen gaan. (Dat doen ze ook met de voorbereiding en EK of WK)
Voor dat ze dat gaan doen. Alle spelers, trainers en mensen die daar voor nodig zijn laten testen.
Ook de mensen die er tijdens de wedstrijden moeten zijn laten testen.
En dan alle wedstrijden in besloten stadion(s) lagen spelen.
Kan er na mijn idee geen besmetting binnen komen. Zodat de spelers de wedstrijden op de normale manier kunnen spelen

11 mei 2020 om 20:56

Je weet dat er niet genoeg testen zijn?

11 mei 2020 om 16:25

Er is nog een struikelblok he, 14 clubs moeten akkoord zijn. En momenteel zijn er 8 clubs niet akkoord. Dus ja nog ff afwachten.

11 mei 2020 om 16:39

Ja, die proberen druk uit te oefenen om degradatie af te wenden. Zo gauw de FA bekendmaakt dat er hoe dan ook promotie en degradatie zal gaan plaatsvinden, draaien ze gelijk bij.

11 mei 2020 om 16:49

Dan gaan de teams die net boven de degradatiestreep staan weer lastig doen, hetzelfde kan trouwens gelden voor teams die nu zeker van CL/EL-kwalificatie. Eigenbelang zal altijd een factor spelen hoor.

11 mei 2020 om 16:54

Zeker, maar ik reageer puur even op de clubs die nu tegen een herstart zijn. Zo gauw er gestemd moet worden over een herstart en de FA houdt stellig vast aan degradatie dan draaien de drie clubs op de huidige degradatieplekken bijvoorbeeld al bij. Maar goed, de stemming zal waarschijnlijk pas over twee weken op zijn vroegst plaatsvinden en er kan in die tijd natuurlijk van alles gebeuren.

Fijn. Premier League vind ik toch fijner dan de Bundesliga - al is die dit jaar wel wat spannender. En ik gun het Liverpool om kampioen te worden. Jammer voor de fans dat ze het niet / nauwelijks kunnen vieren, maar alles beter dan niet op het veld kampioen worden.

11 mei 2020 om 15:55

De Bundesliga is gewoon een mooie competitie hoor. Alle elementen van topvoetbal is daar gewoon aanwezig.

11 mei 2020 om 15:58

Inderdaad - ook al staat de kampioen min of meer al vast aan het begin van het seizoen, is de strijd voor de overige drie CL tickets (en degradatie) altijd super spannend en de Duitsers hebben het volgas-voetbal zo'n beetje uitgevonden dus er is vermaak genoeg. Doorgaans ook volle tribunes die de sfeer super maken, maar nu dus niet helaas.

11 mei 2020 om 16:13

Bundesliga is zeker een mooie competitie, mooiste vind ik altijd dat iedereen van echt iedereen kan winnen. Jammere is dat ze de afgelopen jaren door het grote geld en rijke eigenaren wat achteruit zijn gegaan tov de pl, dit jaar was het wel weer wat beter. Enige jammere is dat je voor de bundesliga weer een speciaal foxsports abbonement er bij moet nemen, dan gaat mijn keuze toch naar premier league.

11 mei 2020 om 18:20

Sfeer in Duitsland ook veel beter dan in die verziekte PL

11 mei 2020 om 16:21

Vraag me ook af hoe slim het is om te gaan beginnen. Liverpool kan over 2 wedstrijden kampioen worden waardoor heel Liverpool gaat uitlopen. Je kan op je vingers uit tellen dat er een flinke corona golf komt in Liverpool straks. Snap dat het geld belangrijk is maar dat lijkt me dan ook de enige reden om te beginnen.

Fantastisch nieuws! Nu er een hoop regeringen toch lijken door te zetten, is er misschien ook nog een kans op een mooi slot van de Champions League en Europa League.

11 mei 2020 om 15:48

Voortzetten van Europees voetbal is nog wel een stap verder. Wat is de Uefa bijvoorbeeld van plan te doen met ploegen uit Frankrijk en België? Daar mag niet meer gevoetbald worden. Worden die dan uit de competitie gegooid of zullen die ploegen moeten uitwijken naar een ander land?

11 mei 2020 om 15:56

Het is ook merkwaardig dat die competities zomaar besluiten om te stoppen. Ik heb het gevoel dat de regering soms niet weet wat die aan het doen is en wat voor consequenties dit kan hebben. Kaperijen, supermarkten, markten en winkels zijn gewoon allemaal open maar een voetbalwedstrijd zonder publiek (met ook nog topsporters) kan geen doorgang bieden. Heel opmerkelijk allemaal.

11 mei 2020 om 16:01

"niet te voorspellen, we zien het wel in September" lijkt het uitgangspunt te zijn.

11 mei 2020 om 16:03

in Nederland gaat het voetbal niet door doordat vergunninghoudende evenementen tot 1 september zijn afgelast. Hieronder vallen voetbalwedstrijden ook. Snap best dat ze geen uitzondering willen maken voor een voetbalwedstrijd. Misschien is het in België en Frankrijk ook wel zo

11 mei 2020 om 16:04

Wat topvoetbal te maken heeft met essentiële ketens zoals de supermarkt en winkels waarbij je maatregelen kan nemen zodat mensen op de gepaste afstand van elkaar blijven is mij een raadsel. Voetbal is een contactsport en is het onmogelijk om die 1,5 meter te garanderen.

11 mei 2020 om 16:05

Denk dat de Franse, Belgische en Nederlandse ploegen niets anders kunnen doen dan doen wat Uefa zegt. Aangezien het in die landen niet gevoetbald kan worden zullen ze sowieso moeten uitwijken. Er gaat natuurlij wel een groot verschil zijn tussen ploegen die nog competitief voetbal spelen dus zijn ze in mijn ogen zo goed als kansloos tegen Duitse, Engelse en Spaanse ploegen.

11 mei 2020 om 16:07

Momenteel mag er tot 1 augustus niet gevoetbald worden in België voor zover ik het begrijp. En aan de reacties van menige politici en virologen gaan ze dat niet meteen aanpassen.

11 mei 2020 om 16:08

Het voornaamste risico qua profvoetbal lijkt vooral het publiek te zijn (in de ogen van de overheid), niet zozeer de spelers. Publiek in de stadions uiteraard, maar ook de vrees dat mensen gaan samenkomen om wedstrijden te kijken.

11 mei 2020 om 16:08

Winkels waar je kleren of parfum kan kopen is noodzakelijk? Aub zeg.

11 mei 2020 om 16:10

kleren zijn redelijk noodzakelijk in onze samenleving. Om meerdere redenenmensen willen niet naakt op straat lopen en als mensen blijven kopen houdt dat de economie draaiend en het maakt mensen gelukkig. Nieuwe dingen kopen is altijd leuk

11 mei 2020 om 16:13

Gelukkig bestaat er zoiets als E-Commerce. Fysieke winkels is allang verleden tijd.

11 mei 2020 om 16:21

Ga jij dat vertellen tegen de duizenden winkeleigenaars in Nederland? Die zullen het graag horen dat failliet gaan gewoon volkomen logisch zou zijn.

11 mei 2020 om 16:28

Elphenomeno. "het is ook merkwaardig dat die competities zomaar besluiten om te stoppen. Ik heb het gevoel dat de regering soms niet weet wat die aan het doen is en wat voor consequenties dit kan hebben."de regering heeft de competitie helemaal niet gestopt, noch wat dan ook daarover besloten. De competitie is beëindigd door de Knvb. Als gevolg van het besluit van het kabinet om evenementen zoals betaald voetbal tot 1 september te verbieden. En als jij denkt dat het kabinet niet weet wat de consequenties waren van dat besluit (voor het betaalde voetbal) dan heb je voor een deel gewoon gelijk. Het kabinet is namelijk niet aangesteld om de belangen van het betaalde voetbal te behartigen. Die taak is weggelegd voor het bestuur Betaald Voetbal en clubs als de Ecv.

11 mei 2020 om 16:30

Failliet ga je als niet inspeelt op kansen. En inderdaad bedrijven die niet kijken naar nieuwe kansen (wat E-Commerce paar jaar geleden en eigenlijk nog steeds) is die gaan vaak als eerste ten onder.

11 mei 2020 om 16:35

Uit mijn ervaringen in een insolventiepraktijk heb ik geleerd dat 90% van de bedrijven die failiet gaan dat doen vanwege cashflow problemen. En niet omdat ze niet inspelen op kansen.

11 mei 2020 om 16:44

Ging mij meer op het feit dat veel bedrijven nu in de problemen komen omdat ze nooit verder gekeken hebben dan hun neus lang is. Zelfde als school instanties die nu de mogelijkheid zien om online les te geven terwijl die mogelijkheden 5 jaar geleden er al was. Bovendien lijkt me als je een goeie uitgewerkte formule hebt dat de cashflow eerder zal stijgen dan dalen met e-commerce als optie erbij.

11 mei 2020 om 17:28

Dat zeg ik niet. Ik zeg dat de supermarkt essentieel is en winkels waarbij je de 1,5 meter makkelijk kan aanhouden (zoals parfumwinkels) iets anders zijn dan topvoetbal. Bij voetbal kan je die 1,5 meter onmogelijk garanderen op het veld, hierdoor slaat je vergelijking tussen deze winkels als een tang op een varken.

Ik zou de regio Liverpool maar heel goed in de gaten houden, want daar gaat een explosie aan besmettingen komen. Als trouwe supporter 30 jaar wachten vóór een titel, die gaan echt helemaal los daar. Vraag me af of we überhaupt nog wedstrijden gaan zien in Engeland.

Ze willen kosten wat het kost Liverpool ‘officieel ‘ kampioen maken door het seizoen alsnog uit te spelen...

11 mei 2020 om 16:16

Dat zal niet de reden zijn, dat is geld, maar Liverpool verdiend die titel ook 100%.

11 mei 2020 om 17:27

Liverpool verdient de titel gewoon 100% en de fans hebben al gezegd dat ze zich aan de richtlijnen van de nhs zullen houden. En er zullen wel paar zijn die los gaan maar de meesten hebben toegezegd de richtlijnen van de nhs te volgen.

Maar gezien de zuurheid van je reactie ben je of een bittere manc of een zure evertonian.

Ik vind dat spelen zonder publiek echt helemaal niks - maar goed als de clubs het zo willen, dan heb ik daar weinig over te zeggen.

11 mei 2020 om 15:56

Zolang dat dat vaccin er niet is heb je niks te willen. 2 jaar lang geen voetbal kijken vind ik nog veel erger.

11 mei 2020 om 16:03

Twee jaar lang lijkt me nogal erg pessimistisch, maar ik moet zeggen - een paar maanden kan ik die wedstrijden wel missen.

11 mei 2020 om 16:43

Mwah voor ze 50.000 man in een stadion willen toelaten moet er echt nog heel veel gebeuren. Dus 2 jaar vind ik geen extreem pessimistische gedachte. Het kan meevallen en maar 1 jaar worden hoor maar ik hoop er niet te veel op.

11 mei 2020 om 17:05

Twee jaar is wellicht een pessimistisch scenario maar een jaar is zeker niet vreemd denk ik. Al is het vaccin er, moet je ook nog 'even' iedereen vaccineren en dan maar hopen dat het zo goed werkt als verwacht.dus de eerste seizoenshelft van het volgende seizoen zal er sowieso ook geen publiek zijn verwacht ik.

Mooi, dan kunnen die clubs uit Spanje, Engeland en Duitsland gewoon betalen wat een speler (van Ajax) waard is. Die onzin over minder betalen is dan ook gelijk de deur uit. Een speler vertegenwoordigt een bepaalde waarde en als je niet kan betalen dan stopt het. Dat excuus is er nu niet meer. Top. En anders maar in drie keer ofzo, grootste deel nu en daarna nog 2 termijnen. Opgelost.

Laten we hopen dat dit niet verkeerd afloopt, maar het is denk ik wel de beste oplossing want Liverpool verdient de titel. Maar het moet niet ten koste van mensenlevens gaan. Eerst maar eens de Bundesliga komend weekend afwachten.

Tsja dit is alleen maar door de enorme belangen inzake de tv gelden. Ik hoop met recht dat het goed gaat maar ik moet het nog maar eens zien. Wat als er een team met een besmette speler is? Mag dat team dan stoppen en stopt de hele competitie? Je zal maar als club zijnde zo je 3 beste spelers missen dan heb je toch een uitdaging. Daarom ben ik heel benieuwd hoe dit opgelost gaat worden en hoe het gaat verlopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren