Adebayor laakt vergelijkingen: ‘Ik ga echt niks doneren, dit is heel simpel’

Donderdag, 23 april 2020 om 10:08Chris Meijer • Laatste update: 11:33

Verschillende voetballers hebben met forse donaties reeds bijgedragen aan de strijd tegen het coronavirus. In Togo is de nodige kritiek op Emmanuel Adebayor, daar de bekendste voetballer van het Afrikaanse land nog geen bedrag beschikbaar heeft gesteld voor de gezondheidszorg. In een video op Facebook laat Adebayor op uiterst duidelijke wijze weten dat hij ook niet van plan is om een donatie te doen.

“Laat ik heel duidelijk zijn voor de mensen die zeggen dat ik nog niks gedoneerd heb. Ik ga echt niks doneren, dit is heel simpel”, zo laat Adebayor er geen misverstand over bestaan. “Ik doe wat ik zelf wil, eet het eten wat ik wil en dat is het belangrijkste. Dan zijn er mensen zijn die kritiek leveren omdat ik nog geen liefdadigheidsorganisatie heb opgezet in Togo. Maar het lijkt alsof ik het coronavirus naar Togo heb gebracht.”

“Het is jammer, maar dat is niet het geval”, gaat de 36-jarige spits verder. Na voor achtereenvolgens FC Metz, AS Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid, Tottenham Hotspur, Crystal Palace, Istanbul Basaksehir en Kayserispor te hebben gespeeld, staat hij nu onder contract bij het Paraguayaanse Olimpia Asunción. Adebayor verblijft op het moment echter niet in Zuid-Amerika, maar in zijn geboorteland Togo.

Onder meer Didier Drogba en Samuel Eto’o deden wel een donatie in de strijd tegen het coronavirus. “Je kan me vergelijken met Drogba of Eto'o, maar ik ben helaas niet Drogba of Eto’o. Ik ben Sheyi Emmanuel Adebayor en ik doe altijd wat ik zelf wil doen”, besluit de 66-voudig international van Togo. Volgens de officiële tellingen zijn er op dit moment 88 mensen in Togo besmet (geweest) met het coronavirus, terwijl er voorlopig 6 overledenen zijn gemeld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door allochteun)

En groot gelijk heeft hij!men doen altijd wanneer je geld hebt alsof je verplicht bent perse bepaalde mensen te steunen tijdens dit soort tijden, echter vergeet men voor het gemak dat hij zelf mag kiezen om wel of niet andere mensen te helpen. Bovendien heeft hij al een foundation waar hij standaard dus al mensen helpt, maar alsnog verwacht men dat hij zomaar eventjes alle problemen gaat oplossen.

23 april 2020 om 10:35

Het is toch best logisch dat verwacht je wordt van voetballers dat ze geld doneren? Dat zijn toch juist veel van de miljonairs van deze landen?

23 april 2020 om 11:24

Sorry, maar nee ik vind het niet logisch dat men dat verwacht. De zorg binnen een land is de zorg van de regering, zoals het in Nederland ook het geval is. Je hoort het volk of de premier toch ook niet voetballers oproepen om wat te doen? Adebayor heeft een tijdje geleden toen de voetbalbond moeilijk deed om geld zelf tickets betaald voor zichzelf en de rest van de selectie om naar een eindtoernooi te kunnen gaan, ik kan me voorstellen dat je op een gegeven moment de regering zat bent dat er steeds naar je gekeken wordt om allerlei problemen op te lossen. Hij heeft zelf het recht om te bepalen wie en wanneer hij helpt. Ik zou als ik hem was ook niet nu perse gaan helpen omdat mensen er om zeuren, dan krijg je achteraf ook te horen dat je zonder gezeik ook niet had geholpen.

23 april 2020 om 12:21

Van mij hoeft hij ook niet te doneren. Eigen keus klaar. Alsof iemand iets zou doen voor hem als hij nie t bekend was

23 april 2020 om 10:51

De reden dat hij zoveel geld heeft is wel door diezelfde mensen. Ik vind best wel dat voetballers dankbaar mogen zijn dat ze zoveel geld hebben, want het is niet normaal dat ze zoveel verdienen. Zeker adebayor die er ook nog met de pet naar gooit en overal zoveel mogelijk geld probeert binnen te harken.

23 april 2020 om 11:06

Dan zou hij nog altijd geen geld aan Togo moeten doneren, want hij heeft zijn miljoenen daar niet verdiend.

23 april 2020 om 11:31

@ Lacazettenee hij heeft niet zoveel geld door diezelfde mensen, ik snap dat je het mooier wilt maken dan het is maar hij heeft zelf keihard gewerkt om te zijn waar hij nu is.daardoor is hij dus niemand wat verplicht.nu hebben we het over het feit dat hij niet helpt, Bale doneert bv zijn week salaris van 500 duizend pond en ik lees mensen zeggen dat het niet veel voorstelt omdat het slechts een week salaris is.wat je ook doet, het is nooit goed

23 april 2020 om 11:39

'de reden dat hij zoveel geld heeft is wel door diezelfde mensen.''zeker adebayor die er ook nog met de pet naar gooit en overal zoveel mogelijk geld probeert binnen te harken'haha, gezien de geschiedenis met zijn familie, denk ik dat hij door het lint zou gaan als iemand dit in zijn gezicht zou zeggen...

23 april 2020 om 11:41

Gast, de reden waarom hij zoveel verdient is omdat hij door zijn werkgever betaald word en niet door "die" mensen. Degene die MOETEN en KUNNEN helpen zijn die huichelaars in de politiek! Dit is hun verantwoordelijkheid en niet van rijke sport mannen/vrouwen! Laat die mensen met rust het is hun geld die ze hebben verdient door hard te werken.

23 april 2020 om 13:28

Natuurlijk is het zijn eigen keuze, maar het siert hem niet. Als je ziet wat de 'rijke ' kunnen doen als je een maandje geen salaris ontvangt is bizar. En dit gaat over mensen waarvan de volgende 5 generaties ook financieel onafhankelijk zijn. Zelf 'steun'ik ook maandelijks een paar goede doelen, maar dit zet geen zoden aan de dijk natuurlijk.

Ik zelf vind dat die voetballers in Engeland of Spanje echt wel wat geld kunnen doneren. Zij verdien ongelooflijk veel en kunnen makkelijk wat missen.

23 april 2020 om 10:55

In veel landen in Afrika, waaronder ook in Togo, is ontzettend veel corruptie. Als hij een miljoen doneert kan het zomaar in andermans zakken verdwijnen. Daarnaast is het zijn eerlijk verdiende geld en mag hij ermee doen wat hij wil. Wie ben jij om te bepalen dat voetballers moeten doneren, omdat ze wat meer geld verdienen? Ik zeg altijd bemoei je niet met andermans geldzaken!

23 april 2020 om 11:07

Allemaal perceptie. Er zijn een boel mensen in Afrika, Z-A en Azië die achterover vallen van jouw loonstrookje en vinden dat jij daar ook best een boel van kan afgeven. Ja je hebt rekeningen te betalen natuurlijk maar moet dat? Heb je echt nood aan dat mooie huis of dat grote appartement voor jou en je partner alleen? Je kan toch prima in iets half de grootte en half de luxe wonen met je ouders en broers en zussen? En is die leasing op die mooie wagen zo belangrijk? Je kan toch alles met de fiets doen? Een fiets is al luxe. En moet je echt 3x per dag eten en elke dag vlees? 1x per dag en altijd rijst met af en toe wat kip is toch prima? Lijkt verschrikkelijk voor je natuurlijk want jij bent meer gewend. Echter is dat het leven waar de mensen waar ik over spreek van droom. Voetballers zijn net als jou gewend aan wat ze hebben en het met minder doen is voor niemand makkelijk

23 april 2020 om 11:34

Ja en die presidenten van de clubs dan? Waarom praat niemand over ze? Of de artiesten Etc. Stop met deze onzin. Doneren moet je doen wanneer je het uit jezelf wil doen. Anders heet dat geen doneren maar met dwang betalen.

23 april 2020 om 11:43

Dat zeg je goed dat vind jij

23 april 2020 om 13:32

Je hebt helemaal gelijk. Dat kunnen ze best doen, en ze kunnen het ook makkelijk missen. Maar dan nog blijft het een eigen keuze, en de reacties hier op voetbalzone zijn hypocriet. Vergeleken met de rest van de wereld zijn wij namelijk ook stinkend rijk en hebben het hier geweldig voor elkaar in vergelijking met landen als Pakistan en India. Die landen maken wel onze goedkope producten. Dan zouden wij toch gewoon ook allemaal 250 euro de man over kunnen maken naar Pakistan? Kunnen we makkelijk missen. Iedereen heeft zijn eigen afwegingen en eigen keuzes te maken. Bovendien kun je het ene doel wel de moeite waard vinden, en het andere niet. Eigen keuze, mag je zelf weten, ook als je 25 miljoen op de bank hebt staan.

En terecht. Ik herinner me een eerder artikel over Adebayor dat ging over het feit dat zelfs zijn eigen familie als aasgieren om hem en zijn geld heen hingen. Om gek van te worden lijkt me. Hij zal beslist al geld doneren aan de armen in Togo, maar in de ogen van sommigen is het nooit genoeg.

23 april 2020 om 11:13

Voila idd! Die gast heeft genoeg gedaan voor zijn familie/vrienden. Maar zoals altijd tis nooit genoeg. En het is ook geen verplichting e oké hij heeft veel geld maar hij heeft er ook zelfs voor gevoetbald e dag in en uit ;-)

Ik vind dat gemekker op mensen die meer verdienen eigenlijk heel zwak. Rijkdom is relatief, millionairs kunnen hun geld makkelijker missen dan de gemiddelde Nederlander. De gemiddelde Nederlander kan zijn geld weer makkelijker missen dan de gemiddelde Afrikaan bij wijze van spreken. Als iedereen minimalistisch zou leven zouden er heel veel Afrikanen geholpen kunnen worden, maar dit gaat nooit gebeuren, en logisch wat mij betreft. Waarom dan wel hetzelfde verwachten van miljonairs?

23 april 2020 om 15:18

Je helpt er de afrikanen alleen niet mee. Daarvoor is daar eerst een mega mentale omslag nodig. Op de meeste plekken is genoeg werk, onderdak eten e.d. ware het niet dat mensen kiezen om 16 kinderen te krijgen, want dat was vroeger nodig en dat zal dan nu ook nog wel zo zijn. Zelfde met alle hulp. Als je daar een school bouwt en het land verlaat is het een half jaar later iets heel anders, want gratis dingen worden niet onderhouden als iets dat zelf bereikt is.

Als je structureel zorgt dat mensen meer te eten hebben, meer te besteden hebben e.d. los je geen problemen op, maar vermenigvuldig je deze: geef je meer eten? Kunnen we ook meer kids krijgen. Geef je meer geld? Gaan ze daar op leunen. Dit gebeurt vaak in derde wereld landen, daarom zie je wat bij de familie van Adebayor gebeurd is, mensen die gaan azen op het geld, want hij is toch 1 van ons. Bij een stukje minimalisme hier, hoort op zn minst een stukje ontwikkeling in individualisme daar. Dat community denken, zoals nu ook weer opkomt in de VS, houdt mensen alleen maar tegen.

Denk je in dat jij als enige in je familie een goede baan zou hebben, en ipv iets te kunnen doen met je loon om verder te groeien moet je het verdelen over je hele familie, want je bent nou eenmaal '1 van hun'.

Ik denk dat dat ook is wat Adebayor bedoelt, waarom zou hij verantwoordelijk zijn voor de (in zijn ogen) verkeerde keuzes van andere mensen in het land waar hij toevallig is geboren maar al zeker 15 jaar niet meer woont?

KLM klopt aan bij de regering en voetballers moeten maar doneren.

Heerlijk, zo'n speler die zich duidelijk uitspreekt! Waarom zou hij doneren als zijn land doorspekt is met corruptie tot het parlement aan toe. Denk je echt dat elke euro naar de gezondheidszorg zou gaan?

Mensen vergeten even dat hij 50 familieleden verzorgt en hij bijna zelfmoord had gepleegd omdat iedereen aan zijn armen ging trekken. Ik heb al moeite met 2 mensen onderhouden als ik zoveel druk op m'n schouders had zou ik ook veel stress hebben. Verdiep je eerst in de man voordat je met conclusies komt over dat hij gierig is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olimpia Asuncion

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Olimpia0-2
Voor de complete stand: Division Profesional
SpelersPositieW
R. Santa CruzAanvaller122
A. AguilarKeeper150
G. OlveiraKeeper40
A. AlcárazVerdediger110
A. AleVerdediger10
L. CáceresVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Olimpia Asuncion.

37 jaar
14 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Noni Madueke heeft zich in de kijker gespeeld bij Crystal Palace en Leicester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren