‘Ik kan me niet voorstellen dat wij niet worden beloond met Eredivisie-ticket’

Dinsdag, 17 maart 2020 om

SC Cambuur gaat al geruime tijd aan de leiding in de Keuken Kampioen Divisie en de ploeg uit Leeuwarden heeft momenteel een voorsprong van vier punten op achtervolger De Graafschap. Na dit seizoen promoveren de nummers een en twee rechtstreeks naar de Eredivisie en voor Cambuur lijkt het met elf punten meer dan nummer drie FC Volendam slechts een kwestie van tijd voordat de gang naar het hoogste niveau officieel wordt.

De door de uitbraak van het coronavirus ontstane crisis zorgt er echter voor dat de Keuken Kampioen Divisie voorlopig stilligt en het is nog niet duidelijk hoe het seizoen afgemaakt gaat worden. Trainer Henk de Jong maakt zich desondanks geen zorgen over de toekomst en gaat ervan uit dat zijn ploeg in de eerstvolgende voetbaljaargang op het hoogste niveau actief zal zijn.

“Weet je, ik kan me niet voorstellen dat een ploeg die na 29 wedstrijden zo stevig aan de leiding gaat, straks niet beloond wordt met een Eredivisie-ticket. Dat komt echt wel goed voor Cambuur”, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Alleen: dat is een zorg voor later. Daar zijn we nu niet mee bezig. Laten we nu met z'n allen hopen dat we met elkaar snel uit deze barre tijden komen.”

De Jong merkt dat de coronacrisis een grote invloed heeft op de Nederlandse maatschappij: “Iedereen is aardig voor elkaar, lijkt het opeens. Iedereen is behulpzaam. De saamhorigheid is overal. En zo is het ook in het voetbal”, gaat hij verder. “Vriend en vijand staan schouder aan schouder, iedereen realiseert zich dat dit niet zomaar een griepje is dat rondwaart. Dat stralen mensen uit. En zo handelen ze ook. Zo van: pas op elkaar.”

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Nijland over de parels van Groningen: 'Van Dijk had dat minder dan Robben' 
Meer video's

Poll

Denk jij dat SC Cambuur volgend seizoen in de Eredivisie speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door jk-ajax)

dit ligt er helemaal aan hoe lang dit allemaal nog gaat duren.als de competitie afgemaakt kan worden dan zal cambuur inderdaad promoveren, mocht de competitie gestaakt worden, dan gok ik toch dat ze dit als een verloren jaar gaan zien, en dat iedereen op dezelfde positie gaat beginnen als waar dit seizoen mee begonnen is. incl alle uefa en cl plaatsen

17 maart 2020 om 08:23

Waarom? Je kan ook gewoon nu als eindstand kiezen toch? Er is al teveel gespeeld om te zeggen we doen alsof dit niet bestaan heeft. Weet ook niet of er reglementen en richtlijnen voor zijn maar je gaat niet vlak voor einde seizoen alles schrappen lijkt mij.

17 maart 2020 om 09:18

Ja dat kan, maar dat is minstens net zo oneerlijk. Clubs laten degraderen terwijl ze nog 9 potjes moesten spelen? Een kampioen uitroepen op doelsaldo?

17 maart 2020 om 09:18

Ja dat kan, maar dat is minstens net zo oneerlijk. Clubs laten degraderen terwijl ze nog 9 potjes moesten spelen? Een kampioen uitroepen op doelsaldo?

17 maart 2020 om 09:22

Gelijk heb je Thamike, ploegen waar ze nu staan verdienen die plek ook door hun spel dit seizoen. Door uefa en cl plaatsen aan te wijzen op basis van prestaties van vorig seizoen komen veel ploegen in europees voetbal terecht terwijl ze dat niet verdienen op basis van prestaties dit seizoen en zijn er teams die het vooralsnog wel verdienen, maar niks krijgen. Voor de eredivisie betreft kan je de keuze maken om voor 1x met 20 ploegen in de eredivisie te spelen en 18 in de kkd waarbij er volgend jaar 4 ploegen zullen degraderen en 2 promoveren. Aangezien een RKC en ADO al best ver achter staan zal ik het niet erg vinden om te zeggen dat deze 2 ploegen dan zullen degraderen, maar daar gaan zij nooit mee akkoord natuurlijk. Maar laten we hopen dat we in ieder geval de competitie straks nog af kunnen maken.

17 maart 2020 om 11:22

Teams enkel laten promoveren en volgend seizoen dubbele teams degraderen en het is opgelost.

Jaja, 'een zorg voor later' en 'we zijn er nu niet mee bezig'. Daarom dat je eerst roept dat je rekent op een plek in de Eredivisie. Dat is omdat je er niet mee bezig bent. We weten in elk geval welke club er als eerste bij de rechter staat als men zou besluiten het seizoen ongeldig te verklaren.

17 maart 2020 om 07:34

Misschien is hij er inderdaad helemaal niet mee bezig, maar werd hem dit gevraagd door een journalist???

17 maart 2020 om 07:42

Dan kun je roepen dat je er niet mee bezig bent in plaats van als eerste hijgerig te roepen dat je rekent op een plek in de Eredivisie, om daarna uit je duim te zuigen dat het niet speelt. Maar goed deze man kan heel goed dingen verzinnen. Die zuigt ook uit zijn duim dat hij 3 jaar terug met de Graafschap tegen Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, David Neres. en Abdelhak Nouri heeft gespeeld. Feitelijk ook onjuist.

17 maart 2020 om 08:09

Misschien is hij er wel echt niet mee bezig en filosofeert hij er ter plekke even over.. Denkt hij met de microfoon erbij even hardop na over de hele situatie en flapt dit eruit. Weet jij veel.. Die aannames van mensen altijd..

17 maart 2020 om 08:32

Het is heel normaal om dit te zeggen... Het is gewoon zijn werk hé. Hij kan dat toch gewoon zeggen zonder er verder mee bezig te zijn

17 maart 2020 om 11:21

Ach, het is Henk de Jong. Niemand neemt die persiflage toch serieus? Dat noemt men 'authentiek' tegenwoordig.Los van het feit dat ik geen fan ben van het nietig verklaren van dit seizoen. Wat dus zou betekenen dat Cambuur inderdaad het ticket zou moeten krijgen als het seizoen niet afgemaakt kan worden.

Je hebt een aantal mogelijkheden hoe dit voetbaljaar ten einde komt.1. Competitie wordt later weer hervat en uitgespeeld (tijd hiervoor begint te dringen)2. Competitie wordt geschrapt en volgend jaar beginnen zoals dit jaar begonnen is.3. Huidige stand wordt als eindstand neergezet. 4. Er komen een of meer beslissingswedstrijden om de competities te beslissen. In dit geval zouden er maar 2 scenario's enige zekerheid bieden voor Cambuur. Namelijk 1 en 3. Ik denk echter dat het of 2 of 3 gaat worden. Dus 50/50 kans voor Cambuur.

17 maart 2020 om 09:19

Ik vermoed scenario 2. Uitspelen van het seizoen lijkt inmiddels al geen optie meer. Contracten lopen af en er moet nog pre season training wordem gedaan. Te veel obstakels om nog geforceerd het seizoen af te maken. De belangen zijn daarnaast te groot om maar even op basis van de huidige stand degradatie/promotie vast te stellen. Enkel voor plaatsing europees voetbal lijkt me dat logisch, aangezien dat het minst bezwaarlijk alternatief is.

17 maart 2020 om 09:32

Nouja laten we eerst afwachten. Het EK wordt wel verplaatst lijkt me dus is er tot 30 juni om de competitie af te maken. Hoe het dan verder moet met het voorseizoen is dan weer kijken. Dan heb je een heel voetbalseizoen voor je om keuzes te maken, dus desnoods begin je iets later aan de competitie waarbij je meerdere wedstrijden ook door de week laat voetballen. Enige probleem zit je dan al wel met de europese voorrondes, maar gezien het een internationaal probleem is kan hier ook nog wel een oplossing voor worden gevonden.

Zou inderdaad vrij lullig zijn. Maar hoe lullig het ook is, wanneer het seizoen niet wordt uitgespeeld kan ik me ook niet voorstellen dat je wel promoveert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Jong Ajax5425
5.NAC Breda5018
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
P. BosKeeper00
B. PrinssenKeeper00
S. StevensKeeper290
A. BanguraVerdediger101
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

32 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 april
Op dit moment wordt de strijd om Harry Kane gevoerd tussen Manchester City en Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren