Ten Cate gooit handdoek in de ring na zoveelste tegenslag bij Al-Ittihad

Dinsdag, 11 februari 2020 om 10:58Rian Rosendaal • Laatste update: 11:26

Henk ten Cate is niet langer trainer van Al-Ittihad, zo meldt de club uit Saudi-Arabië dinsdagochtend via de officiële kanalen. Volgens Voetbal International heeft de Nederlandse coach zijn ontslag aangeboden na een serie teleurstellende resultaten. Ten Cate werd pas drie maanden geleden aangesteld als hoofdtrainer van Al-Ittihad. De clubleiding ging overigens pas na een paar gesprekken akkoord met het tussentijdse vertrek van Ten Cate, want klachten over het vertoonde spel waren er niet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door mv010)

Deze meneer zal zich toch ook wel kapot lachen? Drie maanden daar een beetje rommelen en vervolgens wordt je contract weer afgekocht voor enkele miljoenen. Dat noem je snel geld verdienen!

11 februari 2020 om 11:34

Hij heeft zijn contract ingeleverd, verwacht dan niet dat hij geld mee krijgt in de zin van een afkoopsom.

11 februari 2020 om 12:19

Excuus, je hebt gelijk! Al vraag ik me wel af of hij inderdaad niks mee krijgt. Het lijkt me dat zo'n ontslagprocedure vaak in onderling overleg wordt ingezet, toch? Wellicht dat hij het volledige bedrag dan niet ontvangt maar een deel?

11 februari 2020 om 12:27

Dan zal het wel een heel klein deel zijn, aangezien er geen klachten waren van de clubs kant en ze niet echt mee wilden werken met een ontslag

11 februari 2020 om 11:35

Als ie zelf opstapt, zal er weinig afgekocht worden. Ook bizar dat hij 4 assistenten bij zich heeft.

11 februari 2020 om 11:36

Hij is toch zelf opgestapt dan krijg je toch niks mee of ben ik gek?

Vi meldt juist dat hij zelf opgestapt is en dat de club juist twijfelde of ze hem wel wilden laten gaan?

11 februari 2020 om 11:47

Logisch toch? ontslag doe je in overleg en het spel was blijkbaar goed. Dus gaven ze het waarschijnlijk niet zomaar op. Of denk dat als Klopp vandaag aan bestuur laat weten weg te willen, Liverpool hem zomaar laat gaan?

En komt hij nu in beeld bij PSV dan?

11 februari 2020 om 11:32

Tsja hij is clubloos dus dat is voor velen een reden om een trainer met PSV te linken.

11 februari 2020 om 11:45

Behalve dat zie ik geen enkele aanleiding waarom PSV voor hem zou moeten gaan. Dit is toch niet de trainer die PSV echt weer uit het slop kan trekken, al zal hij ongetwijfeld niet veel minder zijn dan Faber en brengt hij in ieder geval wel een hoop ervaring met zich mee.

11 februari 2020 om 11:43

Ik denk niet dat Ten Cate daar nog zin in heeft. Die heeft de laatste jaren puur voor het geld gekozen en dat zal bij PSV niet kunnen.

Ik wist niet eens dat hij nog ergens trainer was. Lijkt me leuk als hij volgend seizoen weer ergens aan het roer staat in de Eredivisie. Willem II of Sparta bijvoorbeeld die zullen alles uit de kast moeten trekken om Koster en Fräser te behouden. Beide worden gespeculeerd als trainer van PSV en Fräser komt ook vaak naar boven bij Feyenoord mocht Dick Advocaat besluiten te vertrekken. Dan lijkt ten Cate voor zowel Sparta als Willem II een goede optie denk ik.

Kom maar terug naar Vitesse! Onder hem hebben we miss toch wel het beste voetbal laten zien. Denk niet dat hij het ziet zitten helaas

Hopelijk wil Ten Cate in Nederland nog aan de slag. Kan me niet voorstellen dat hij nu echt stopt. Al zal het financieel hier in Nederland minder zijn. En misschien is het wel iets voor Psv? Dan heb je iemand met ervaring aan het roer en een goede coach.

Nu noemen we dit een tegenslag. Ik dacht aan meer blessures, maar hier gaat het over het leveren van een wanprestatie tegen degradatie kandidaat. Presteert al jaren niets meer. Zie hem zeker niet terugkeren in de Ed..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Al Ittihad Jeddah


6 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Bruno HenriqueMiddenvelder81
K. El AhmadiMiddenvelder80
Abdulelah Al-MalkiMiddenvelder80
RomarinhoAanvaller85
Voor de complete selectie: Clubpagina Al Ittihad Jeddah.

4 fans
Coach, 66 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren