‘Tussenpaus op ramkoers bij NAC na weigeren samenwerking met Hyballa’

Dinsdag, 11 februari 2020 om

NAC Breda en Willem Weijs lijken lijnrecht tegenover elkaar te staan. Laatstgenoemde nam enige tijd de honneurs waar bij de Parel van het Zuiden, na het ontslag van Ruud Brood als hoofdtrainer. Weijs wenste niet als assistent te werken onder Peter Hyballa, maar is inmiddels teruggekomen op die beslissing en wil gewoon verder als lid van de technische staf. Hij wil in ieder geval onder geen beding terug naar de functie van coach van Jong NAC.

Volgens BN DeStem zit Weijs thuis en weigert hij om op het trainingsveld van Jong NAC te verschijnen. De voormalige tussenpaus liet in januari al opmerken dat hij geen liefhebber is van de werkwijze van Hyballa. Desondanks volgde er een gesprek tussen Weijs en technisch manager Tom Van Den Abbeele en algemeen directeur Luuc Eisenga. Hyballa was hierbij ook aanwezig. Al snel werd duidelijk dat Weijs zich niet wenste te conformeren aan de Duitse trainer, waardoor volgens bovengenoemde krant een vertrouwensbreuk is ontstaan.

Weijs wil liever niet ingaan op details omtrent de impasse die is ontstaan bij NAC. "Omdat er een situatie is ontstaan waar ik niks over kan zeggen", zo vertelt hij aan BN DeStem. Volgens de NAC-directie heeft Weijs zelf besloten om een stap terug te doen naar Jong NAC. "Die uitspraken zijn voor hun rekening, dat is de lezing die de club naar buiten brengt. Prima dat er hoor en wederhoor wordt toegepast, maar ik kan er niks over zeggen."

Volgens Weijs staat er in zijn contract dat hij assistent-trainer is. Dat geeft nu moeilijkheden, daar hij geen vertrouwen lijkt te hebben in een samenwerking met Hyballa. Weijs zou in januari al hebben aangegeven dat hij een voorkeur had voor de komst van Kees van Wonderen. De leiding van NAC sprak ook met de voormalige assistent-bondscoach van Oranje, maar zag geen heil in een dienstverband van de oud-speler in Breda. Korte tijd later werd Hyballa vastgelegd als nieuwe hoofdtrainer. De beleidsbepalers van NAC vinden ook niet dat Weijs zeggenschap heeft over de aanstelling van een oefenmeester voor het eerste elftal.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Gözübüyük: 'Scheidsrechters mogen best wat vaker waardering krijgen'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door sannedijkstra)

Het wordt steeds gekker in de voetballerij. Een assistent wil bepalen wie er hoofdcoach wordt. Verpest zelf bij voorbaat de relatie met de beoogde hoofdcoach omdat hij het niet eens is met de aanstelling en meldt zich daarna ziek. Dit wordt ontslag, let maar op. Zou hetzelfde zijn als ik een nieuwe maanger op mijn werk zou weigeren en daarna ziek thuis ga zitten. Als werknemer heb je daar geen inspraak in.

11 februari 2020 om 11:04

Het is allemaal wel iets anders gelopen dan jij hier schetst. Toen het weer eens paniek was in Breda is Weijs ingesprongen om te helpen. Dit heeft hij niet onverdienstelijk gedaan. Omdat hij (nog) geen papieren had mocht hij helaas niet blijven zitten. De directie heeft toentertijd aangeven Willem nauw te betrekken bij het aantrekken van een nieuwe trainer, het lange termijn plan is namelijk dat Weijs ooit hoofdtrainer wordt in Breda. Blijkbaar waren dit alleen maar praatjes van de directie en hebben ze hem gewoon genegeerd en vervolgens terug gezet naar het 2de. Ik begrijp dus dat hij zich in zijn zak gescheten voelt..

11 februari 2020 om 15:55

Inderdaad, kennelijk zijn er toezeggingen gedaan aan Weijs over mogelijke hoofdtrainerschap in de toekomst. Er zit meer achter dit verhaal uiteraard als gesteld in bovenstaande artikel. Neemt niet weg dat Weijs niet zo handig omspringt met de situatie.

Wat een gozer is dit zeg. Gauw afscheid van nemen want is gewoon een rotte appel in de organisatie.

11 februari 2020 om 09:50

Dit is toch een reden voor ontslag op staande voet lijkt mij.

11 februari 2020 om 12:19

Werkweigering conform contract met beoogde duurzaam ontwrichte arbeidsrelatie; absoluut

11 februari 2020 om 11:09

Het is de directie zelf die hier fout zit.

Die zal toch geen baan meer vinden in het betaalde voetbal wat een naar persoon

Ken de situatie daar niet. Geen idee hoe hij zich verder gedraagd. Maar vind dit toch ook gewoon dapper en eerlijk. Hij is het niet eens met de werkwijze van deze trainer. Hij zegt nergens dat hij wil beslissen wie er trainer moet worden, maar geeft wel zijn mening daarover. Nogmaals, ik ken de details niet, maar zoals het verhaal hier staat, kan ik het wel waarderen.

Dit gaat zelfs voor NAC begrippen nogal ver. Maar ja, ze hadden een echte club assistent in de vorm van Rob Penders en die mocht via de Radio vernemen dat ie na 20 jaar eruit werd gezet. Dan haalt NAC een tussenpaus uit eigen gelederen, die vervolgens niet met zijn opvolger wil werken maar volgens de geruchten wel eist dat de door hem ingezette lijn wordt doorgezet. Haha dit kun je zelfs dronken aan de toog nog niet verzinnen.wat is NAC toch een heerlijke club

Het lijkt me toch een beetje Eigenweijs om als assistent te willen bepalen wie de hoofdtrainer wordt.

De werkwijze van Hyballa vind Weijs niks en spreekt hem niet aan. Hij zal er wel zijn redenen voor hebben. Zelf heb ik ook twijvels over Hyballa, bij Nec een zwakke reeks neergezet en waarom ze voor Hyballa gekozen hebben vraag ik me echt af. Ik heb er echt geen goed gevoel bij en zag liever een goed Nederlands sprekende trainer daar in Breda.

Willem Weijs zat ooit in een podcast en daar vond Ik hem eigenlijk wel goed overkomen. Jammer dat hij weggaat bij NAC, ik denk namelijk dat hij meer verstand heeft van voetbal dan de directie van NAC, dat is niet zo heel lastig trouwens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. OlijKeeper270
Roger RieraVerdediger272
A. VerschuerenMiddenvelder266
M. El AllouchiMiddenvelder255
L. IlićMiddenvelder255
S. van HooijdonkAanvaller246
F. StokkersAanvaller225
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
0 fans
Coach, 33 jaar

In de wandelgangen

Zondag 23 februari
Barcelona maakt werk van de zomerse komst van Lautaro Martinez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren