‘Arsenal laat Southampton verbijsterd achter na deal van zes miljoen euro’

Maandag, 3 februari 2020 om 15:55Rian Rosendaal • Laatste update: 16:07

Cédric Soares ruilde Southampton in de slotfase van de transferperiode op huurbasis in voor Arsenal. Bij the Saints kwam het tussentijdse vertrek van de Portugese rechtsback als een grote verrassing, zo weet journalist David Ornstein van The Athletic te melden. De beleidsbepalers van Southampton hadden namelijk verwacht dat Soares naar een club op een lager niveau zou vertrekken, of naar een club uit een ander land.

Arsenal is naar verluidt circa zes miljoen euro kwijt aan de deal voor Soares, inclusief de huursom en het salaris van de vleugelverdediger. Een vreemde beslissing van Arsenal, zo oordeelt Ornstein in zijn analyse over het transferbeleid van the Gunners. Soares beschikt bij Southampton namelijk over een contract tot het einde van het seizoen en was over enkele maanden transfervrij op te halen in Zuid-Engeland.

Mikel Arteta: 'Erg blij met de komst van Cedric Soares en Pablo Marí'

Daarnaast is Soares de komende tijd niet inzetbaar voor manager Mikel Arteta vanwege schade aan het kniegewricht. De verwachting is dat de huurling pas in maart in actie kan komen voor Arsenal. Soares verscheen afgelopen vrijdag met kniebescherming bij de medische keuring van de Londense club. Desondanks tekende hij even later een huurovereenkomst voor zes maanden.

Soares, sinds 2015 actief in de Premier League, stond er goed op bij Southampton-manager Ralph Hasenhüttl. Desondanks mocht de flankspeler uitzien naar een andere club in de afgelopen transferperiode. The Saints haalden vorige week Kyle Walker-Peters binnen voor de rechtsbackpositie. De jonge vleugelverdediger wordt de komende maanden gehuurd van Tottenham Hotspur.


Poll

Begrijp jij waarom Arsenal Cédric Soares op huurbasis heeft binnengehaald?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door fc scheidsrech)

Dus voor 2 a 3 maanden haalt Arsenal een relatief matige back voor het niveau waar ze naartoe zouden willen voor 6 miljoen? Absurd dit.

3 februari 2020 om 16:23

Nee ze huren hem voor 1 miljoen. Door middel van bonussen en salaris kan het oplopen tot 6 miljoen. Als je bij elke transfer de bonussen en salaris die een speler krijgt erbij op telt is er voor elke speler 3x meer betaald dan wat er in de media verschijnt. Realiteit is dat salaris geen onderdeel is van het transferbudget, maar goed als journalist moet je dingen wel groter maken anders leest niemand het.

3 februari 2020 om 16:26

Dankjewel. Ja dat salaris erbij halen is inderdaad onzin. Dan nog is het vrij extreem van Arsenal vind ik.

3 februari 2020 om 16:26

Het is zelfs nog zo dat die 6m in euro's het geld is dat Soton bespaart door deze deal. Ze krijgen 1 miljoen en hoeven geen salaris/bonussen aan Soares te betalen.

3 februari 2020 om 17:19

Dit is zelfs voor Arsenal begrippen een waardeloze deal..:' ben benieuw wanneer hij wedstrijdfit is en, wat dit voor deze jongen betekend.

3 februari 2020 om 23:02

Ik zie hier enorm veel reacties van mensen die het voetbal nog altijd als enkel het spelletje zien. Soares is een zeer goeie zet. Kijk naar wat Juventus al jaren aan het doen is. Spelers transfervrij binnen halen en indien ze niets toevoegen 1 a 2 jaar later met veel winst verkopen. Zo zou Arsenal ook budget kunnen opbouwen en later voor duurdere spelers gaan.

Bij deze de bevestiging dat Soares pas begin maart beschikbaar is. Dus we huren een speler, die niet het niveau heeft dat Arsenal moet nastreven, als back up van Bellerin voor een periode van 2,5maand ( maart- mei) en betalen daar 6 miljoen voor, terwijl AMN perfect voor enkele maanden als back up zou kunnen dienen van Bellerin. Blijf het echt een onbegrijpelijke transfer vinden van Arsenal. Ook al is hij maar gehuurd, I know... Nu ja, Arsenal kennende leggen ze hem na het seizoen voor 5 jaar vast tegen 80.000 euro per week. Zo perfect in de transfer’politiek’ passen van de laatste jaren. Toon eens wat ambitie en ga voor Meunier voor volgend seizoen!

3 februari 2020 om 16:13

Onjuist, Ornstein heeft zelf al ontkracht wat hier gezegd wordt. Het totale pakket aan besparingen voor Soton is 5m, dus de huursom, het niet hoeven betalen van salaris en wellicht ook loyalty-bonussen oid. edit Waarom Meunier halen als je Bellerin hebt?

3 februari 2020 om 16:17

Zie post hieronder. Al kost hij maar 2-3 miljoen, dat haalt de rest van mijn reactie niet onderuit hoor. Overbodig en nutteloos om een geblesseerde speler van dat niveau te huren. Meunier vind ik beter dan Bellerin eerlijk gezegd, daarom. En daarnaast is het gewoon wachten op de volgende blessure van Bellerin...

3 februari 2020 om 16:19

Van dat niveau....je bedoelt die Europees kampioen van Portugal met jaren PL ervaring in een team dat voornamelijk moet verdedigen. Ja die kan onmogelijk het niveau hebben om back-up te zijn bij Arsenal. Hou op hoor.

3 februari 2020 om 16:29

"... voornamelijk moet verdedigen..."

Ik neem aan dat je al een paar maanden geen PL meer kijkt. Saints zijn niet meer de ploeg van de 0-9 tegen Leicester, wat ook nog bleek in de eerste helft tegen Liverpool. Ok, uiteindelijk wordt het 4-0, maar dat kwam vooral door de bovenmenselijke efficiëntie van Liverpool in de tweede helft.

Of Arsenal écht wat aan deze jongen zal hebben vind ik moeilijk te zeggen. Écht zeker van een basisplaats was hij niet in Southampton.

3 februari 2020 om 16:31

Joddit...soares heeft een aantal jaren bij Soton gespeeld en in die jaren moesten ze elk seizoen voornamelijk verdedigen.

3 februari 2020 om 16:47

@ Samcro: ja Soares werd EU kampioen met Portugal, net zoals Anthony Lopes, Eduardo, Rafa Silva en Eliseu. Daarnaast was Soares zijn concurrent op RA ene Vieirinha... die eigenlijk eerder een rechtsbuiten is. Maak het EU kampioen gegeven dan ook niet zwaarder dan het is.

3 februari 2020 om 17:32

Maak je niet zo druk. Je kan het zien al stageperiode. 6 miljoen is peanuts voor een club als Arsenal. Bevalt de huur, dan kunnen ze hem in de zomer transfervrij overnemen en hoeven ze geen transfersom te betalen. Met een beetje geluk heeft hij zich dan inmiddels aangepast aan de club en zijn teamgenoten en heb je relatief goedkoop een waardig vervanger voor Bellerin. Bevalt hij niet, zit je als club ook niet aan hem vast.

3 februari 2020 om 16:48

Ja want meunier die naar meerdere topploegen kan gaat kiezen voor Arsenal wil je zeggen? Soares is een prima back up met veel ervaring.

3 februari 2020 om 17:00

Kan zijn dat Meunier niet naar Arsenal komt. Maar niet geschoten is altijd mis... Ja toch? Bij Arsenal zal hij waarschijnlijk wekelijks spelen, bij Bayern ( dat interesse zou hebben) is hij een back up. Meunier is een type dat zoveel mogelijk wil spelen, daarom ook dat hij waarschijnlijk geen nieuw contract zal tekenen bij PSG.

3 februari 2020 om 17:19

Wie weet heeft Arsenal dat al wel geprobeerd? Zolang jij geen contacten hebt binnen Arsenal weet jij niet of ze een lijntje op hebben gegooid. Daarnaast wat moet je met 2 bijna gelijkwaardige backs? Dan krijg je alleen maar ontevredenheid binnen je selectie en hij zal ook een hoog salaris willen en dat kun je beter uitbesteden aan andere aankopen. Daarnaast is Soares wel iets minder maar nog steeds meer dan prima en hij kent de competitie.

Tsja, dan kunnen we wel weer roepen dat Arsenal weinig middelen heeft, maar ook in dit geval heb ik zoiets dat je met dat kleine budget beter niks kunt halen dan dit. 6 miljoen voor een speler waarvan je hoopt dat ie in maart fit is. Pas dan kan hij wennen aan zijn nieuwe teamgenoten en dan heb je er wellicht 10 wedstrijden wat aan als je mazzel hebt. Dan is 6 miljoen best veel geld.

3 februari 2020 om 17:07

Zoals hierboven ook al is uitgelegd: Die 6 miljoen is de "winst" van Soton. Een miljoen huur, en de rest is bespaard salaris en bonussen.

Als je een bekijkt welke spelers Arsenal afgelopen transferperiodes gekocht heeft, is een riant gedeelte daarvan via het contact boekje van Raúl Sanllehi (DoF bij Arsenal). Bijna alle aangetrokken spelers vallen onder Jorge Mendes en Kia Joorabchian. Het begint er aardig op te lijken dat het transfer beleid van Arsenal enigszins wordt bepaald door welke spelers de grote spelersmakelaars binnen Raúl z’n contacten op dat moment beschikbaar hebben. Een vrij zorgwekkende ontwikkeling in een tijd dat data analyse een steeds grotere rol gaat spelen in het aantrekken van spelers, wat momenteel amper lijkt te gebeuren binnen de club op dat gebied. Dit lijkt dan ook de reden te zijn dat een matige voetballer als Kurzawa (valt onder Kia Joorabchian) dicht bij een overstap naar Arsenal was, deze Soares valt ook onder Kia.

3 februari 2020 om 16:24

Het klopt helemaal wat je zegt, maar Arsenal is verre van de enige club waar dit gebeurt. Zaakwaarnemers hebben vandaag de dag ontzettend veel macht binnen de clubs.

3 februari 2020 om 16:27

Nee Arsenal is zeker niet de enige club waar dit gebeurt, maar het is wel een vrij zorgwekkende ontwikkeling. In vergelijking met andere clubs, is het wel vaak bij Arsenal dat er vrij ‘vreemde’ transfers worden gedaan. Deze winter Mari en Cedric, die beide onder 1 van deze ‘super agents’ vallen. Vorige winter periode Denis Suarez, die ook onder deze agenten valt, David Luiz afgelopen zomer. Bij Wolves gebeurt het ook met Jorge Mendes, echter zit daar nog wel regelmatig een voltreffer tussen (Neves, Jota, Jimenez).

3 februari 2020 om 16:36

Van mij mogen ze Jimenez meteen ophalen, dan draag ik Jorge naar z'n pluche zetel.

3 februari 2020 om 16:42

In dat geval mogen ze Neves dan ook meteen meenemen

3 februari 2020 om 17:35

Jimenez is een droom. Maar ben beetje bang aangezien hij bij z’n vorige clubs is mislukt, wel raar dat het bij Wolves wel opeens lukt.

3 februari 2020 om 17:36

Ik heb liever neves of jota. Jiménez is bij wolves inderdaad een geweldenaar.

5 februari 2020 om 09:42

Ja het is een zeer zorgwekkende ontwikkeling binnen de club. Het is volgens mij ook 1 van de hoofdredenen dat Sven Mislintat uit z’n functie is gezet, omdat die wel door middel van data werkte, en het niet eens was met de manier van werken van Raúl..

Altiid leuk al die haat reacties etc.. en natuurlijk soares is geen wereld topper.. maar hij is gehaald voor een halfjaar huur als back up achter bellerin en in mindere mate AMN..

Zoals door anderen al aangegeven is AMN een middenvelder die het degelijk invult maar zelf ook op middenveld wilt spelen..

Daarnaast is de eigenlijke back up van bellerin rest van het seizoen uitgeschakeld, namelijk chambers.. hier gaat men voor het gemak even aan voorbij in alle reacties.

Momenteel heb je dus op links een probleem ivm missen van 2 linksbacks waardoor saka als back speelt.. heb je op rechts 1 echte back staan en een middenvelder.. wordt er cheap een extra back gehuurd (ok nog niet fit maar op weg terug) en ja hoor iedereen valt weer over het oww zo zuinige Arsenal.. ze kopen geen toppers etc..

Same old same old...

Er is gewoon een oplossing gezocht voor restanr van het seizoen en dan kan er in de zomer verder gekeken worden hoe en waar het team versterkt moet worden.. worden dat absolute toppers? Waarschijnlijk niet! Maar de visie van Arsenal is nooit geweest om toppers in huis te halen, de visie van Arsenal is de talenten zoeken en die ontwikkelen tot toppers.

Eén van de redenen waarom Arsenal wereldwijd zo gerespecteerd wordt..

Dat je hem huurt voor een half jaar voor 1mln exclusief salaris vind ik geen ramp, maar wel onnodig. Of hij nu fit is in februari of in maart, we hebben AMN nog en die kan prima als rechtsback. Nu kan die jongen geen minuten meer maken en je bent geld kwijt.

Beetje heel erg Kim Kallstrom dit. Verder heeft het vooral te maken met dat dit een vriendendienst is naar Jorge Mendes, dat Arsenal heel erg heeft geholpen met de Nicolas Pepe-deal dat ons tot nu toe zo goed heeft geholpen. Dus ja, alleen maar winnaars in deze deal.

Misschien hem eerst in actie zien voordat jullie hem al helemaal kapot maken? Maart is echt niet zo verweg meer. En het seizoen loopt nog tot en met eind mei. En hopelijk weer een EL finale voor Arsenal... Iedereen kan ook wel schrijven ja je moet Upamecano halen voor 70 miljoen. Feit is winter transfer periode was. Dan staan clubs echt niet springen om goede spelers te verkopen. Plus feit als je zoveel geld betaald gaat iedereen weer lopen janken en onrealistische verwachtingen hebben zoals met Pepe. Leuk en aardig Soares zijn contract in zomer afloopt maar Arsenal had nu iemand nodig. Feit is helaas dat zeg ik met pijn in mijn hart Arsenal net als United afgegleden top club is laatste jaren. We zitten aan onze 3e manager in amper 7-8 maanden tijd. Kans op plaatsing voor Europese voetbal via competitie wordt steeds lastiger met alweer 13 gelijke spelen. Alle hoop is nu gevestigd op eindelijk EL te winnen. Vorig seizoen werd in competitie maar net aan plek 4 misgelopen tegen Palace en BHA thuis. Spelers staan gewoon niet meer springen om voor ons te tekenen. We moeten het van goede scouting hebben zoals Martinelli. United kan ook alleen nog maar redelijke top spelers aantrekken door extorbirante salarissen te betalen. Ik heb een gruwelijk hekel aan de rivaal Spurs maar hun ontwikkelingen in PL baren me helaas wel zorgen. Ik gun Arteta het vertrouwen en vanaf komende zomer moet flink de bezem door de selectie.

3 februari 2020 om 20:33

Hoezo moet je hem eerst in actie zien? Alsof we Cedric, speler van Southampton niet kennen. Denk even na man.

3 februari 2020 om 20:37

@theroscoe: Want Southampton is het zelfde team als Arsenal? ZIj hebben dezelfde staff en spelers? Want Arteta speelt t zelfde als Hassenhutl? Dat iemand van Southampton daar misschien niet meer super is wil niet zeggen dat het niet kan functioneren als nood oplossing voor Arsenal....offtopic; Ik kan je serie Titans erg aanraden op Netflix. Acteur van je avatar is daar heel anders als in BMS en echt heel goed.

Berichtgeving klopt niet volledig, desondanks een curieuze deal. Wat moet Arsenal met Soares? Hij is niet eens fit en niet goed genoeg voor Soton.

Kut arsenal. Hoop dat die eigenaar snel oprot . Schaam mijn kapot om voor arsenal te zijn 😤😤😤

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaMiddenvelder10
A. LokongaMiddenvelder10
T. ParteyMiddenvelder10
A. RamsdaleKeeper10
O. ZinchenkoMiddenvelder10
G. XhakaMiddenvelder10
M. ØdegaardMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

Portugal
0 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren