Real Madrid troeft concurrentie af en betaalt dertig miljoen euro

Maandag, 20 januari 2020 om

Reinier Jesus is officieel speler van Real Madrid. De transfer van de aanvallende middenvelder van Flamengo naar de Koninklijke zat er al een tijdje aan te komen, maar is nu pas officieel beklonken. Reinier vierde zondag zijn achttiende verjaardag, waardoor hij maandag zijn krabbel kon zetten onder een verbintenis. Naar verluidt betaalt Real in totaal dertig miljoen euro.

Van de dertig miljoen gaat naar verluidt tachtig procent naar Flamengo. Tien procent van dit bedrag gaat naar de familie van het toptalent, terwijl de zaakwaarnemer de laatste tien procent opstrijkt. De verwachting is dat Reinier zijn loopbaan in Spanje van start gaat bij Real Madrid Castilla op het derde profniveau. Reinier heeft tot medio 2026 getekend in het Santiago Bernabéu.

De transfer was al enige tijd zo goed als rond, maar men moest nog even wachten op de verjaardag van Reinier om het officieel te maken. Enkele tijd terug onderging de Braziliaan al de medische keuring. Reinier, die nog tot medio 2024 vastlag bij Flamengo, stond bij verschillende Europese clubs op de radar, waaronder Ajax, maar Real heeft in een vroeg stadium de deal dus al weten te beklinken.

Flamengo-trainer Jorge Jesús liet eerder al weten te balen van de transfer. "Je kunt een speler als Reinier niet verkopen voor dertig miljoen. Ze hebben niet door hoeveel hij waard is, hij zou veel meer moeten opleveren. Flamengo weet nog steeds niet hoe het zijn spelers in de markt moet zetten", aldus de coach over de jeugdinternational, die in totaal vijftien duels voor het eerste van Flamengo heeft gespeeld.


Poll

Een goede aankoop van Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door marcoasensio)

Perez is er vroeg bij, die koopt alle Braziliaanse talenten. Ben benieuwd of hij op de lange termijn wat kan toevoegen aan Real. Toekomst ziet er rooskleurig uit, Real is goed aan het doorselecteren.

20 januari 2020 om 17:17

Ik heb het gevoel dat hij sinds Neymar geobsedeerd is geworden met Braziliaanse talenten omdat hij die ene heeft misgelopen.

20 januari 2020 om 18:14

Klopt, maar over het algemeen komem de beste talenten en voetballers uit Brazilië. Ik geef hem geen ongelijk dat hij daar talenten koopt.

20 januari 2020 om 18:33

Arsenal/ Ik ben al een paar berichten tegengekomen van mensen die op die manier denken, dat Florentino nu alleen maar Braziliaanse jonkies koopt omdat hij Neymar nooit heeft kunnen kopen maar ik denk dat het weinig daarmee te maken heeft. Hij kan gewoon niet meer normaal met clubs onderhandelen, iedereen verhoogt de prijs x10 als Real Madrid langskomt. Op deze manier pakt Real Madrid het initiatief weer terug zonder dat ze op andere clubs hoeven te bouwen.

20 januari 2020 om 18:48

Asensio valverde isco jovic ceballos kovacic militao kubo en ik vergeet zeker nog een heleboel, zijn allemaal gehaald rond hun 20e en jij komt hier zo een reactie plaatsen. Dat geeft alleen aan dat je heel erg jaloers bent op de wijze hoe perez alles doet. En ik weet waardoor dat komt...

20 januari 2020 om 20:12

Ik zeg helemaal nergens dat hij iets verkeerd doet? Ik vind dit geweldige transfers en Rodrygo en Vinicius zijn beide schoten in de roos gebleken. Waarom zou je dan stoppen?

20 januari 2020 om 20:43

Nou. Valt wel mee hoor. Veel schoppers, komedianten en lastige gasten. Zo'n net ventje als Neres zie je niet veel.

20 januari 2020 om 20:44

Nou, vertel.

20 januari 2020 om 17:21

Ja, je moet wat als de spelers uit eigen land niet goed genoeg zijn. Paar jaar geleden waren zij bij Real nog op de Spaanse Tour. Alleen is dat niet zo goed gegaan...ik ben in ieder geval benieuwd naar Reinier. Qua spel doet hij me denken aan een jonge Kaka

20 januari 2020 om 17:44

@soccerino: De spelers uit eigen land zijn goed genoeg, alleen kiezen die begrijpelijk niet meer zo snel voor Real gezien het feit dat het een wespennest is en een heksenketel

20 januari 2020 om 18:35

Jese Rodriguez, illarramendi, Canales, Pedro Leon, Morata, Mayoral, Reguillion, Ceballos. Allemaal Spaanse talenten die het niet gered hebben bij Real. Alleen voor de laatste 2 genoemde speler geldt dat zij nog kans hebben om door te breken. Ik begrijp wel waarom ze voor talenten uit andere landen gaan. De Spaanse talenten hebben gewoon teleurgesteld.

20 januari 2020 om 18:36

Ikwee/ Wespennest? Heksenketel? Wat bedoel je precies gozer hahaha. Bij Real Madrid speelt echt iedereen, elk lid van de selectie is belangrijk, afgelopen weekend speelde Vazquez zelfs nog in de basis. Ceballos en Llorente zijn goed, maar als je kijkt naar de concurrentie die zij hebben in Modric Kroos Casemiro Fede, probeer daar maar eens tussen te komen. Speeltijd is het beste voor hen, maar beiden spelen momenteel niet voor hun club.

21 januari 2020 om 09:10

Reguillon Ceballos niet gered? Reguillon speelde meer wedstrijden dan Marcelo en speelde ook heel goed. Het is maar dat Zidane terug is en het liefst zijn oude vrienden vertrouwt. En over Ceballos gesproken die speelde onder Solari en Lope ook uitstekend. Dus voordat je conclusies trekt kijk paar wedstrijden want blijkbaar zeg je maar wat.

20 januari 2020 om 17:36

Zoals slutsky al eens zei, elke trainer weet dat je maximaal 3 Brazilianen in je ploeg moet hebben anders komt het niet goed 😂

20 januari 2020 om 18:37

Marce/ hahah zei Slutsky dat? Mooie quote, en er zit toch best wel wat waarheid in als ik er over nadenk. Real Madrid is nu ook in die vijver aan het vissen

20 januari 2020 om 17:42

Ik snap denk ik jouw comment niet. Je bent brnieuwd wat hij op de lange termijn kan toevoegen, maar benoemd wel dat de toekomst rooskleurig is.

20 januari 2020 om 19:06

Dan moet hij Neres ook nog kopen

Ik ben in het algemeen wel fan van Braziliaanse voetballers, maar vini en rodrygo zijn tot nu toe geen schot in het roos gebleken en laten ook niet de potentie zien dat ze kunnen uitgroeien tot sterkhouders van Real Madrid dus ik ben benieuwd hoe deze aankoop het gaat doen.

20 januari 2020 om 17:11

Vini en Rodrygo laten juist wel de potentie zien, dat zijn toekomstige galacticos. Vini moet alleen leren afwerken en Rodrygo wat constanter worden. Talent spat er bij beide vanaf, mensen lijken te vergeten dat ze nog tieners zijn.

20 januari 2020 om 17:22

Hebben we het over dezelfde vini dn rodrygo? Die 2 die in hun tienerjaren even naar ander continent gaan om daar relatief snel een selectie speler te worden bij een van de grootste ploegen ter wereld? Met name Rodrygo pakt het goed op, vini mist ervaring en overzicht maar laat goede dingen zien en komt er wel. Deze jongens hebben ook tijd nodig.

20 januari 2020 om 17:32

Tsja Robinho kantelde al bij zijn debuut een wedstrijd volledig om en bij hem was de potentie al van het begin af aan overduidelijk. Dat is er niet bij deze twee. Ik denk ook dat het voor hun veel beter is om verhuurd te worden ipv elke keer aan te modderen als ze worden opgesteld.

20 januari 2020 om 17:49

Robinho was 3 jaar ouder als ik me niet vergis. Toch een behoorlijk verschil en hij kwam als een superster binnen niet als een talent.

20 januari 2020 om 17:53

Robhinho was al 21 toen hij naar Madrid ging...ken de feiten

20 januari 2020 om 18:43

Realx/ ik begrijp niet precies waar je naar toe wil. Iedere Madrileen op dit forum zal toegeven dat er spelers zijn geweest die meer inbreng hadden op jonge leeftijd dan Vini en Rodrygo, maar wij hebben geen haast. Dat zijn jongens voor de toekomst, voor nu bouwen we op Hazard en Benzema, hopelijk volgend jaar ook Mbappe, en daar moeten Vini en Rodry van leren. Niets is onmogelijk bij Real Madrid, want Zidane verkiest Fede vaak/altijd boven Modric, dus ook Vini of Rodrygo kan vast een basissplaats krijgen als ze het verdienen

20 januari 2020 om 18:58

Mijn probleem is dat Zidane deze spelers regelmatig opstelt boven spelers als Bale en Isco zoals bijvoorbeeld afgelopen weekend. Het is maar dat we met alle geluk van de wereld winnen maar de punten die verspeeld worden kunnen ons aan het eind van de rit duur te komen staan.

20 januari 2020 om 21:44

Robinho had niet minder talent dan deze 2 jongens maar wel veel minder maturiteit. Dan lees je aan alles af. Dit zijn 2 verstandige en volwassen jongens die ook nog eens goed omringd worden en dat gaat het verschil maken imo. Over Reinier kan in op dat vlak nog niets zeggen op dit moment

20 januari 2020 om 22:44

Robinho had veel meer talent in zijn linker teen dan deze twee gezamenlijk. Leuk en aardig dat deze twee verstandiger zijn maar dat doet niet af van het feit dat zij de potentie niet hebben voor Real Madrid.

20 januari 2020 om 18:40

Realx/ Jij bent snel een mening toegedaan zeg. Rodrygo zit pas sinds afgelopen zomer bij ons, en speelde een tijdje in de Castilla en zit nu pas echt wekelijks bij het eerste, hij laat hele mooie dingen zien in zijn debuut jaar. Vini had een moeilijk laatste jaar bij Real Madrid, maar iedereen had het zwaar vorig jaar, en Lopetegui en Solari hebben Vini heel belangrijk gemaakt vorig jaar, maar het was te vroeg nog, hij moest rustig gebracht worden, door noodzaak dat Bale niet rendeerde moest Vini er maar in. Zijn beste tijd komt nog wel, hij heeft een gouden actie en moet werken aan zn eindpass.

20 januari 2020 om 18:57

Vin was briljant dit weekend had die rechtsback helemaal zoek gespeeld en kon 2 assist op zijn naam hebben. En ja afwerken komt nog wel want zijn schot die was niet goed. Maar zo een speler die diepgang heeft heeel makkelijk zijn mannetje kan uitspelen en nog maar 19 is geloof ik. Dembele voor 120 coutinho voor 160 en griezmann voor 120 miljoen kunnen dat niet laten zien. Ongelofelijk dat die 3 spelers letterlijk 400! Miljoen hebben gekost.

20 januari 2020 om 20:33

Vin kon 2 assist op zijn naam hebben. Ja Messi kon 7goals hebben tegen Granada en 5 assists. Wat zijn nou uiteindelijk de feiten. Het rendement blijft achter bij Vinicius. Het is vaak leuk om tr zien, maar niet meer.

20 januari 2020 om 20:59

Niet eens alleen zijn rendement is bedroevend maar ook zijn passing in het algemeen

Is het een Nederlandse regelgeving dat je onder de 18 maar 3 jaar vast mag liggen? Aangezien deze jongen 4 jaar vast ligt als 17 jarige (nu 18 maar denk niet dat die vandaag verlengt heeft en 2minuten later verkocht)

20 januari 2020 om 17:30

Geen idee over de regelgeving in Nederland. Ik wil alleen inhaken op je laatste zin. De transfer is, soort van, al een tijdje bekend. Er is alleen niks naar buiten gekomen (expres) door zijn leeftijd. Er is juist gewacht met officiële berichtgeving tot Reinier 18 was. Dus jouw laatste zin kan zomaar wel het geval zijn.zo ver heb ik het begrepen. Ik kan er naast zitten aangezien ik dit x me niet volledig heb ingelezen. Volgens mij kaartte Sierd dit van het weekend ook nog eens aan.

20 januari 2020 om 18:21

Ik bedoel zijn contract bij flamengo loopt nog tot 2024 dus daar had hij een contract langer dan 3 jaar. Bij real Madrid snap ik dat hij meer mag omdat hij nu wel 18+ is

20 januari 2020 om 20:33

Aa, jaa geen idee dus haha

Opvallend dat Jorge uitspreekt dat z’n werkgever te weinig ontvangt voor dit toptalent, waar ik het volkomen mee eens ben. Toch een noodzaak om geld binnen te halen? Off topic: ik speelde 10 jaar terug vaak Master League (PES) en destijds had je een all time goal scorer en assist leader bord. Dus zelfs als een speler met pensioen was kon je nog zien hoeveel die gescoord had en hoeveel assist, is dit nog het geval bij PES? Bij FIFA namelijk niet

20 januari 2020 om 17:38

Dit was in Pes 2009, momenteel heb ik Fifa 20 en ook Pes 20 maar helaas is dit er niet meer. Verder vind ik 30miljoen voor een speler met 15 profwedstrijden nog steeds heel veel geld.

21 januari 2020 om 01:47

@haarlemsemug. In Nederland zeggen we dit snel, maar we vergeten dat spelers in de Nederlandse competitie vaak heel jong debuteren (+- 18) terwijl het in brazilie heel normaal is dat je pas op je 20ste debuteert. Daarom was Neymar ook zo n groot talent bij Santos.

20 januari 2020 om 18:47

Sorry, maar te weinig? Reinier is echt een groot talent, maar letterlijk net 18 en wat leuke potjes in de Braziliaanse competitie gespeeld. Gaat nu mooi op het 3e niveau in spanje spelen , daar heb je toch geen zak aan? 30 miljoen voor een speler die alles nog moet bewijzen vind ik helemaal niet gek.

Donny vd Beek, Reinier en Valverde de toekomst van Real Madrid middenveld? Smullen

20 januari 2020 om 17:50

Vergeet je Odegaard niet? Casemiro kan ook nog jaren mee

20 januari 2020 om 22:18

Precies Odegaard ook nog. Was moment of the heat. Casemiro kan zeker ook nog mee. Maar blij om te zien waar zij in investeren. Chapea. Volgens mij waren ze ook zeer geinteresseerd in Camavinga

20 januari 2020 om 18:41

Sched/ En dan heb je ook nog Odegaard, ja dit beloofd een mooie periode te worden voor De Koninklijke!

20 januari 2020 om 19:51

Aub geen vd Beek

Welcome!!! Prachtig voor Real Madrid. Nog een reden voor mij om naar Castilla wedstrijden te kijken, tot het einde van het seizoen. Heel blij met deze transfer. Een speler met goeie visie, lange afstand schot, pas, een speler die best volwassen is voor zijn leeftijd, met een vergelijkbare speelstijl als Kaka. Perez, bedankt voor deze mooie transfer!

20 januari 2020 om 18:41

Ik heb buiten een paar filmpjes op Youtube nog niks van hem gezien. Maar lees van meerdere mensen dat ze hem vergelijken met Kaka. Als dit echt een "nieuwe" Kaka blijkt te zijn wordt het genieten. Toch mn meest favoriete speler die ik heb zien spelen. Ben erg benieuwd naar deze Reinier en kan niet wachten om hem aan het werk te zien.

20 januari 2020 om 18:46

Blink/ Florentino heeft ons al zoveel mooie transfers gegeven, en deze is toch ook weer prachtig. Ik ben zo blij dat Flo inziet dat spelers als frenkie de jong voor 90 miljoen kopen gewoon te riskant is. Liever op deze manier jonge talenten vroeg scouten en dan binnenshuis brengen waar we ze kunnen monitoren. Nu een halfjaartje Castilla voor hem, komende zomer misschien een uitleenbeurt voor een jaar of 2. Het is jammer dat Kaka zoveel blessures had toen hij bij ons zat, maar als deze Reinier op hem lijkt dan gaan we echt genieten in het Bernabeu.

20 januari 2020 om 22:49

Idd man, we zijn echt verwend de afgelopen jaren. Het is ongelooflijk, 4 cl in 5 jaar, talenten die voor “niks” zijn gehaald en die echt goed spelen. Ik leef in de wolken!

20 januari 2020 om 20:18

Op YouTube ziet iedereen eruit als een mix tussen Ronaldo en Messi. Maar ik ben blij voor jullie.

20 januari 2020 om 20:58

Bedank calafat. Die man is zijn loon x10 waard. Casemiro, Fede, Vini, Rodrygo en nu Reinier. Stuk voor stuk voor een groot deel zijn werk

20 januari 2020 om 22:45

Bedankt Juni Calafat inderdaad! Wat een werk allemaal. Diep respect!

Dure speler voor Real Madrid Castilla

20 januari 2020 om 18:32

Speelt het aankomende half jaar voor Castilla, traint mee met het 1ste om volgend seizoen bij het 1ste elftal te komen. Is dus niet voor Castilla gehaald. Daar bij heb ik liever dat Perez 3 talentjes koopt voor 100 miljoen om te kijken of het wat gaat worden als bijvoorbeeld een speler te halen voor 160 miljoen en die evenveel verdiend als deze 3 jongens om die speler een jaar later uit te huren ...

20 januari 2020 om 19:03

Snapje. Maar de barca fans kunnen er gwn niet tegen dat real madrid al 10 jaar heerlijk beleid voert met talenten kopen en doorselecteren en verhuren om ze beter te laten worden. Valverde asensio en odegaard hebben niks gekost en zijn al onwijs goed. Casemiro ook niks gekost, hakimi die die 1 van de beste rechtsbacks aan het worden is. 2 brazilianen die het uitstekend doen.

Welkom Reinier. Real Madrid is goed aan het verjongen . Met jovic militao mendy en Valverde al 3 jongens van begin 20. Daarnaast komt hakimi ook weer terug. En dan de 3 Braziliaanse tieners. Ik hoop wel dat marcelo behouden kan worden voor de club na zijn cariere. Is echt heel belangrijk voor de jonge Brazilianen. Op insta zie je dat ze echt veel met hem optrekken en leren

20 januari 2020 om 17:50

Marcelo ook maar vooral Casemiro. Die wordt gezien als een vader figuur. Ookal hij niet super oud is.

20 januari 2020 om 18:37

En dan zijn er ook nog talenten als Odegaard, Kubo, Ceballos (iets ouder) die volgend jaar terug komen. Ben wel benieuwd wat er nu met Brahim Diaz gaat gebeuren. Hopelijk gaat hij alsnog tijdelijk naar Getafe want het is een heerlijke speler om aan het werk te zien. Vorig jaar een prachtige solo goal tegen Valencia en die panna tegen Getafe gaat die verdediger ook niet snel vergeten.

20 januari 2020 om 18:49

Mc/ Real is perfect aan het verjongen, en dat is iets wat je bij andere clubs nauwelijks ziet. Die hebben er de ruimte niet voor maar misschien ook de visie er niet voor. Nu met Zidane aan het roer is alles zo ontspannen bij de club, de prestaties zijn naar behoren nu en Zidane heeft echt oog voor talent. Andere trainers die bij ons zaten voelde altijd de hete adem van Florentino, maar Zidane kan het goed aan en zo een gok met Fede, dat zou iemand die onder druk staat nooit kunnen doen. Op één of andere manier houdt Zidane 4 spelers allemaal tevreden : Kroos Modric Casemiro en Valverde. Zelfs Isco speelt aardig wat wedstrijden nu, en niemand klaagt. People management van Zidane is nog altijd super strak, en ik weet dat het zijn droom is om een 22-jarige Mbappe in zijn elftal te hebben. Hij gaat de wereld voor ons veroveren als hij Hazard Benzema Mbappe krijgt volgend jaar, met Kroos Casemiro Valverde daarachter.

20 januari 2020 om 19:05

Ziet er inderdaad rooskleurig uit. Zo kan je weer 10 jaar lang bouwen op een elftal. Wat een beleid zeg

Alweer? Dit nieuws heb ik weken terug al gelezen. Toen werd gemeld dat Real Madrid Ajax had afgetroefd, ook al hebben de Amsterdammers geen bod uitgebracht.

20 januari 2020 om 18:49

Gome/ is nu pas bekend geworden omdat Reinier 18 is geworden vandaag, en nu pas een profcontract kon tekenen bij ons.

Wat een toptalentjes heeft Real nu toch kan Barca iets van leren. Zoveel geld voor Frenkie betaald die als handrem functioneerd en Real met Vinicius, Rodrygo en Reinier. Wordt echt genieten van deze jonge goddelijke kanaries

20 januari 2020 om 18:50

Leven/ Ja het blijft een gok met grote bedragen neertellen. Nu speelt hij niet eens op z'n positie, maar ze konden hem denk ik ook niet laten vallen, dan pikt een andere club frenkie wel op. Real Madrid heeft een paar geweldige talenten, daar ga je nog veel meer over horen in de komende jaren

20 januari 2020 om 19:05

Ja voor deze jongens is het gewoon een droom om een los galacticos te worden. Grootste club met de rijkste historie. Als Barca zo doorgaat gaat Real het komende jaren nog heel makkelijk krijgen. Real heeft bewezen zonder Ronaldo gewoon door te gaan waar het is gebleven en lekker lopen verjongen. Kijken hoe Barca het gaat opvangen zonder maar het ziet er niet kleurlijk uit voor de catalanen

20 januari 2020 om 19:06

Vergeet odegaard en hakimi niet die hebben niks gekost en zijn ongelofelijk goed. Terwijl de andere jonge spelers ook geweldig zijn met mendy valverde en militao en rodrygo

20 januari 2020 om 22:09

De afgelopen jaren een netto winst gemaakt op de transfermarkt bij een club die een jaarlijkse omzet van 750 miljoen maakt en daarmee op nummer 1 staat in het wereldwijde voetbal. Daarnaast alleen aan prijzengeld de voorbije 5 jaar al bijna een miljard binnen geharkt. Ik denk dat ze zich wel een druk jaartje aan transfers kunnen veroorloven, wat jij?

30 mlj voor een ventje van 18 dat begint op het 3e niveau in Spanje! Beetje overdreven niet? De nieuwe Adu, gedoemd om ten onder te gaan bij de Galacticos. Wat een patsers zijn het toch in Madrid. Zo'n speler stal je toch bij een top 5 club in een Europesche top competitie, niet in de Segunda B! Dat kereltje kan vast goed ballen, maar top Europa is wel even wat anders dan Flamengo of de tango!

20 januari 2020 om 22:10

Dat is om aan Europa, Spanje en Madrid te wennen. Vini en Rodrygo hebben eenzelfde traject afgelegd en hebben respectievelijk 13 en 6 potjes met Castilla afgewerkt voor ze vijfde grote jongens werden gehaald.

Weer een toptalent uit Brazilië bij Real. Ben benieuwd. Zag hem al in filmpjes bezig, maar daar tonen ze ook meestal enkel het goede, en zag toch wel heel wat talent. Hopelijk heeft hij ook de juiste mentaliteit!!! De toekomst lacht Real, hopelijk, toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4244 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5533
4.Sevilla439
5.Getafe4211
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller2413
Vinícius JúniorAanvaller171
L. JovićAanvaller152
T. CourtoisKeeper220
CarvajalVerdediger211
G. BaleAanvaller142
RodrygoAanvaller122
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren