‘PSV schakelt tandje bij in felle transferstrijd met Fenerbahçe'

Vrijdag, 17 januari 2020 om

PSV geeft niet op in de strijd met Ricardo Rodríguez, zo weet het Eindhovens Dagblad vrijdagmiddag te melden. De Eindhovense club zet in op een huurdeal van een halfjaar voor de verdediger van AC Milan, die in het San Siro al enige tijd geen basisplaats meer heeft. Bij PSV is er goede hoop dat Rodríguez nog deze transferperiode aansluit bij het elftal van interim-trainer Ernest Faber.

Het riante salaris van de Zwitserse linksback kan echter een struikelblok vormen voor PSV, zo benadrukt clubwatcher Rik Elfrink van bovengenoemde regionale krant. Alle betrokken partijen proberen een oplossing te vinden hiervoor. Milan zou naar verluidt een huursom van een miljoen euro verlangen, waarna Rodríguez, wiens contract in Italië nog anderhalf jaar doorloopt, voor zes miljoen euro definitief zou kunnen vertrekken.

Transferprofiel - Ricardo Rodriguez

Fenerbahçe leek eerder deze week nog de beste papieren te hebben voor Rodríguez, daar zijn zaakwaarnemer zich woensdag meldde op het hoofdkantoor van Milan om een transfer te bespreken. Een dag later kwam er via het Eindhovens Dagblad naar buiten dat de transfersaga nog lang niet ten einde is. "Wordt het PSV of Fenerbahce voor linksback Ricardo Rodríguez? In Italië weet men zeker dat Fener de sprint-a-deux wint. Noch vanuit PSV, noch vanuit de omgeving van Rodríguez klinkt dat PSV honderd procent kansloos is. De speler zou zijn definitieve keuze nog moeten maken." Rodríguez werd naast PSV en Fenerbahce in de Franse media gelinkt aan Olympique Lyon.

Voetbal International wist weer te melden dat Fenerbahçe afscheid heeft genomen van technisch directeur Damien Comolli, waardoor er onzekerheid bestaat rondom het aantrekken van Rodríguez. De vleugelverdediger wil graag op korte termijn van club wisselen, om zo zijn plaats in de Zwitserse EK-selectie veilig te stellen. Bij Milan verloor Rodríguez eerder dit seizoen zijn plaats aan Theo Hernández.


Poll

Zie jij Ricardo Rodríguez bij PSV tekenen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door lucas1913)

Als dit lukt is dat een prestatie van formaat van John de Jong. Hopelijk lukt het hem snel de deal rond te krijgen, want als clubs van formaat Lyon zich er nog mee gaan bemoeien wordt het wel ingewikkeld,

17 januari 2020 om 17:44

Ik denk dat het niet de prestatie van John de Jong is, maar dat de speler in kwestie meer salaris wil. Ik denk dat hij nog even afwacht of er geen betere club komt of dat er meer salaris geboden gaat worden. Als John genoeg salaris naar zijn zin biedt, tekent hij zo bij Psv.....

18 januari 2020 om 00:30

Tja.. Zo kun je toch altijd zeggen dat een speler van kaliber binnenhalen nooit speciaal is?

18 januari 2020 om 01:28

Het begint onderhand wel een triest verhaal te worden voor PSV. Gaan ze nu weer wedden op 1 paard!

Fener-Fans staan te popelen om een nieuwe links-back. Zonder Comolli moet het ook gewoon lukken. Het enige probleem is dat ze bang zijn weer een fout te maken..

17 januari 2020 om 17:35

Ja dus? PSV-fans staan toch eveneens te popelen om een nieuwe linksback?

17 januari 2020 om 19:50

En zijn ook bang om weer een fout te maken

Eigenlijk belachelijk dat psv het zometeen aflegt omdat ze het salaris niet kunnen ophoesten. Waar fener een schuld heeft van een paar honderd miljoen maar gewoon lachend kan doorgaan met uitgeven.

17 januari 2020 om 17:31

Mee eens. Dat Barca en Real dat doen begrijp ík enigszins aangezien die een hoge omzet hebben maar Fener? Slaat nergens op

17 januari 2020 om 17:33

Fener heeft inderdaad een enorme schuld, maar dit seizoen hebben ze heel weinig uitgegeven en lijken ze een nieuw pad te zijn opgegaan waarin ze meer in de eigen jeugd vertrouwen. Daarnaast zijn de belastingen een pak gunstiger in Turkije voor de spelers als ik het goed heb, dus dan kan je eenvoudiger een hoger netto-salaris bieden natuurlijk.

17 januari 2020 om 17:50

Eigen jeugd? Volgens mij volg je Fener helemaal niet en zeg je maar wat, enige uit de jeugd is Altay 7 van de 11 spelers zijn buitenlanders....

17 januari 2020 om 18:13

Ik bedoelde meer dat ze meer op jeugd zijn gaan vertrouwen dan de jaren voordien. Er zitten op dit moment meerdere jongeren bij de selectie (8 onder de 22 als ik het goed heb) en met Elmas hebben ze deze zomer een eigen jeugdspeler voor veel geld verkocht deze zomer. Er is dus wel een verandering bezig qua beleid bij Fener naar mijn idee.

17 januari 2020 om 18:20

Elmas was geen jeugdspeler van Fener.

17 januari 2020 om 18:35

Ach ja gaan we zo beginnen. Ok hij was op 18-jarige leeftijd voor 200 000€ gekocht van een Macedonisch team (dan bestaat eigen jeugd nog maar amper als je zo een definitie gaat aanhalen). Maar nogmaals duidt het wel op een aangepaste werkwijze jonge spelers kopen en die kansen geven.

17 januari 2020 om 18:53

Welke kansen? Er zijn maar een paar jonge spelers die kansen krijgen. De rest van alle jonge spelers zijn gewoon opvulling voor de selectie omdat ze een x aantal jonge Turkse spelers moeten hebben.

17 januari 2020 om 19:59

Hoezo bestaat een eigen jeugdspeler nog maar amper als je vanaf 18 kopen mee telt?juist het opleiding Voor de 18 heeft te maken met een jeugdspeler. Het kopen vanaf 18 dus juist niet. Wauw..

17 januari 2020 om 20:12

Bayindir, Saglam en Kadioglu krijgen allen toch wel kansen dit seizoen. Het is nu niet zo dat er echt geen kansen geboden wordt aan de jongeren en vergeleken met een paar jaar geleden is dit toch een vooruitgang mijns inziens.

17 januari 2020 om 20:17

Voor mij is er een verschil tussen een aankoop die duidelijk voor het eerste elftal is en iemand zoals Elmas die voor €200 000 gehaald wordt bij een Macedonisch team. Zo iemand wordt naar mijn idee gehaald met het oog op de toekomst en kan daarom eerder gekwalificeerd worden als “jeugdspeler”. Zeker bij een topclub (in eigen land) als Fenerbahçe.

18 januari 2020 om 12:02

Een onderscheid tussen eigen jeugd en kopen is juist de transfersom. Het woord eigen slaat in deze context nergens op.

17 januari 2020 om 19:32

Het is idd belachelijk en ondanks alle fair play regels doen de FIFA een UEFA niets. Laat fener bijvoorbeeld eerst een nec eens betalen.

Ach man ga dan lekker naar Fenerbache, als je in Turkije speelt als buitenlander boven de 28 dan weet je dat je op de retour bent. Hoop voor PSV dat ze hem halen, Rodriguez is gewoon een echte versterking.

17 januari 2020 om 17:54

Misschien is dat dan juist een reden om niet te gaan.

17 januari 2020 om 18:21

Alsof naar PSV gaan niet betekent dat je op je retour bent. Als hij niet op zn retour was hadden er wel beter clubs interesse.

Fenerbahce heeft een aantal dagen geleden al een verdediger aangetrokken genaam Simon Falette die ook als linksback gespeeld heeft veel maar van origine is het een centrale verdediger. Ik zelf denk dat Fener deze jongen voor de linksback positie gehaald heeft. Maarja gebeuren altijd wel gekke en merkwaardige dingen tijdens een transfer window. Ik heb er totaal geen vertrouwen in dat het John de Jong gaat lukken om een linksback te halen laat staan Ricardo Rodriguez🤣

Geef hem eens ongelijk in het saaie Eindhoven of naar stad die nooit slaapt Istanbul😂 Als je er ook nog een dikke salaris krijgt, dan is het makkelijk kiezen als natuurlijk de clubs overeenkomen

17 januari 2020 om 17:56

Ik zou, zeker als topsporter, toch wel gehecht zijn aan m'n slaapuurtjes.

17 januari 2020 om 18:03

Moet een gerust gevoel geven, geld uitgeven wat je niet hebt.

17 januari 2020 om 18:24

Ik weet niet waar je het over hebt met geld uit geven dat je niet hebt? Voorbeeld al is Beko de sponsor van Barcelona, en duizenden grote bedrijven en merken, waarvan de voorzitter van Fener de eigenaar van is. Het is alleen kut met de FFP dat Fener op dit moment niet veel en mag uitgeven. Maar geld hebben we wel dat kan je ook zien aan de salaris dat Fenerbahce aan betaald! En voor de meeste voetballers gaat het om het salaris. Het is niet dat alleen Fener moeilijk zit met de FFP maar veel grote clubs in Europa.

17 januari 2020 om 18:27

Dan nog heb je een dikke schuld honderden miljoenen.

17 januari 2020 om 19:00

Dat zeg je goed, 'als je er ook nog een dik salaris krijgt.' Is natuurlijk bij tijd en wijle altijd de vraag in het turbulente Turkije.

17 januari 2020 om 19:23

Fener is ook letterlijk de enige club in Turkije dat nooit in het nieuws komt vanwege wanbetalingen. Bij de gehele top 3 zit je eigenlijk wel goed met salaris. Het zijn de kleinere clubs die je beter kunt vermijden.

17 januari 2020 om 20:40

Van een club, die niet eens heel lang geleden koffers geld, Mini Coopers en zelfs racepaarden uitdeelde aan scheidsrechters en spelers van de tegenstander om met een kleine wederdienst wedstrijden in hun voordeel te laten uitvallen, verwacht je inderdaad dat salarissen geen probleem zullen vormen. Maar lekker stabiel is het er nooit en nu de schuld van de club ze dicht bij de onderkant van dat spectrum heeft gebracht, zou het me niet verbazen als Fenerbahce op een dag ook de Turkse traditie volgt om niet uit te keren.

Volgens die Italiaanse media schijnt fener jaarlijks 4 miljoen salaris te willen betalen. Daar kan PSV bij lange na niet aan voldoen. Lijkt me dat PSV niet meer dan 2 miljoen zal willen betalen dus kleine kans dat hij komt.

Denk niet dat hij voor PSV zal kiezen, hij wilt spelen voor een club met meer potentie.

17 januari 2020 om 19:13

Dan 'wilt' (zucht) hij ook niet voor Fenerbahçe spelen lijkt mij. Qua status en potentie in mijn ogen wel aardig aan elkaar gewaagd

18 januari 2020 om 00:17

Voor PSV is het ook een grotere investering, lees: meer kans op speeltijd. Met het oog op komende zomer met Zwitserland mee willen, lijkt PSV me de veiligere keus. Tenzij hij neigt voor het hoogste salaris te kiezen.

Duidelijk een geldkwestie dus. Fener kan nou eenmaal meer salaris betalen en dan komen er nog bonussen bij, als PSV dat wilt neerleggen gaan ze wel hele scheve gezichten krijgen binnen de selectie. Ik hoop eerlijk gezegd niet dat Fener zoveel betaald als geschreven wordt maar de nood is wel hoog, want de linksbackpositie is al jaren belachelijk slecht bezet. We hebben maar één speler voor die positie en dat is Kaldirim, en dat is een goeie gast die altijd 110% geeft en af en toe zelfs zijn eigen kunnen overtreft maar 9 van de 10 keer is die gewoon zwaar ondermaats, en dit jaar sukkelt hij ook nog eens met blessures. Sowieso is de selectie belachelijk slecht in elkaar gezet maar goed, dat is weer een ander verhaal.

Waarom haalt PSV Thomas Ouwejan niet. Prima linksback, stuk goedkoper. Heeft de pech dat Wijnfal zich als een speer heeft ontwikkeld

17 januari 2020 om 20:36

Verhip ja!! Laten we nóg een 13 in een dozijn speler halen. Die hadden we nog niet. Een bankzitter van AZ is natuurlijk goed genoeg voor PSV. Nu eventjes serieus........

17 januari 2020 om 20:43

Normaal zou, zeker als noodverband, zo'n Ouwejan best een optie zijn. Maar inderdaad, we hebben al een hoop Eredivisie-miskleunen rondlopen. Viergever is me al jaren een doorn in het oog, Thomas vind ik ook geen potentiele topspeler en met Hendrix, Rosario en Sadilek heeft PSV zelf het nodige subtopmateriaal opgeleid.

17 januari 2020 om 20:54

Denk dat je gelijk hebt over Ryan Thomas, toch vind ik hem beter spelen dan ik had verwacht.

17 januari 2020 om 20:52

Klopt, als PSV zijnde doe je echt goede zaken als je een bankzitter van AZ haalt voor in de basis...... Not!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5345
2.AZ5031
3.Feyenoord4613
4.PSV4525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder242
C. GakpoAanvaller246
BrumaAanvaller163
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller111
L. UnnerstallKeeper120
S. LammersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

7 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 4 0 0 0
2019/2020 AC Milan 5 0 0 0
2018/2019 AC Milan 35 0 5 0
2017/2018 AC Milan 34 1 4 1
2016/2017 VfL Wolfsburg 24 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Berghuis moet heel goed zijn, zelfs Robben had het altijd lastig met hem’

Ton Lokhoff kijkt als oud-speler van zowel PSV als Feyenoord uit naar de topper tussen beide clubs aanstaande zondag. Volgens de huidig assistent-trainer van VfL Wolfsburg wordt vooral de confrontatie tussen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 februari
Een scout van Manchester United zat onlangs op de tribune om Martin Ödegaard te bekijken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren