‘Lyon wil toeslaan en onderhandelt; PSV verlangt tien miljoen euro’

Dinsdag, 14 januari 2020 om

Cody Gakpo staat in de belangstelling van verschillende clubs, zo verzekert Foot Mercato. Het Franse medium meldt dat naast Stade Rennes en Olympique Lyon ook Newcastle United de aanvaller van PSV in het vizier heeft. Naar verluidt hebben er al onderhandelingen plaatsgevonden tussen diverse partijen.

Lyon is momenteel bezig om Karl Toko Ekambi over te nemen van Villarreal, maar de Franse club voldoet vooralsnog niet aan de vraagprijs van de aanvaller. Volgens de berichtgeving heeft Lyon 12 miljoen euro geboden, terwijl de Spaanse club 20 tot 25 miljoen euro verlangt. Naast Toko Ekambi denkt Lyon volgens Foot Mercato ook aan Gakpo.

Blind penalty shootout: Bruma vs. Pereiro!

De aanvaller is echter gewild, want ook Stade Rennes en Newcastle United worden aan het talent gelinkt. Lyon zou al gesprekken hebben gevoerd om Gakpo te kunnen losweken bij PSV, dat naar verluidt tien miljoen euro eist. Jean-Michel Aulas, voorzitter van Lyon, liet onlangs weten dat het goed mogelijk is dat de club deze transferperiode zich gaat roeren op de markt.

Gakpo ondertekende in september nog een contract tot medio 2023 bij de Eindhovenaren. De twintigjarige aanvaller komt uit de jeugdopleiding van PSV en heeft tot op heden 51 wedstrijden in de hoofdmacht gespeeld, met 7 goals en 14 assists als resultaat. Zondag hervat Gakpo met PSV de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo.


Poll

Verwacht jij dat Cody Gakpo deze winterse transferperiode vertrekt bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door london calling)

Dan zit je al niet zo heel erg breed in je aanvallende spelers die een meerwaarde zijn en dan zou je een van de weinigen die dat kunnen nog gaan verkopen?

14 januari 2020 om 14:19

Op zich heb je met Bergwijn, Bruma, Doan en Ihattaren dan 4 buitenspelers aangezien Mo waarschijnlijk naar de rechtervleugel verhuisd afgaande op hoe Faber tot nu toe speelt. Daarnaast lijkt Madueke een serieuze kans te krijgen als rechter vleugelspeler in de tweede seizoenshelft als aanstormend talent. Met 5 spelers voor de vleugels heb je meer dan genoeg. Met Lammers en Mitroglu heb je in 2/3 weken ook weer 'gewoon' twee fitte spitsen staan. Juist de op de linksvoor positie kunnen we met Bruma en Bergwijn een jongen missen. Maargoed PSV hoeft niet te verkopen. Dus 10 miljoen is echt veel en veel te weinig. PSV zal op z'n minst 15 miljoen moeten vragen voor een 'jongen die dit seizoen in vrijwel elke wedstrijd in actie kwam en 20 jaar is.

14 januari 2020 om 14:27

Als je de keuze hebt tussen Bergwijn, Bruma en Gakpo weet ik wel wie we kunnen missen. (echt geen bruma hoor, dat zou raar zijn)

14 januari 2020 om 14:20

Geen CL dus geld nodig.

14 januari 2020 om 14:26

Ze hebben nog zo'n 20 miljoen winst van vorig jaar over, niet dat dat allemaal voor transfers bestemd is, maar goed.

14 januari 2020 om 14:28

En jij denkt dat PSV begroot op CL?

14 januari 2020 om 15:09

Wel op europees voetbal en dat was niet erg succesvolgoogle maar eens "gat-in-begroting-dreigt-voor-psv"Daarnaas... hebben transfers niet heel veel opgeleverd, neem Chucky... 34 Mio opgeleverd maar pachuca krijg 40% daarvan en hij is gekocht voor 10 Mio dus netto winst slechts 9 Mio ....... Nu kunnen ze ook al weer gaan afschrijven op aankopen als Bruma .... denk dat dit hooguit 5 Mio waard is en gekocht voor 15 Mio. Romero (zit in eigen land al wee rop de bank dus 10 Mio verdampt en Guti 5 Mio en Peirero 7 Mio loopt ook gratis weg omdat zijn contract afloopt.... dan moet je toch wat. Kan me niet voorstellen dat ze Gakpo kwijt willen als is het ook geen absolute topper natuurlijk. Dit is puur om Bruma verlies tegen te gaan lijkt me.

14 januari 2020 om 15:33

Hoezo krijgt Pachuca 40%? Dat is (voor de zoveelste keer) nooit bevestigd.

14 januari 2020 om 16:25

Wie geloven we nu over het prijskaartje van Lozano? Xajacfa die zegt dat er 40% van 34 miljoen naar pachuca is gegaan of de PSV watcher Rik Elfrink die aangegeven heeft toen dat PSV netto 35 miljoen euro (hier was het deel dat naar Pachuca ging al af) heeft gekregen voor Lozano. Lastige keuze zeg....

14 januari 2020 om 17:59

PSV heeft helemaal geen geld nodig.na het seizoen 2010-2011 heeft PSV elk jaar winst gemaakt. En zal dat ook dit jaar weer doen. Naast de Lozano zijn ook de jong (15 miljoen) en Angelinho (12 miljoen) verkocht (en alle drie waren nog niet meegenomen in de jaarcijfers van vorig jaar),daarnaast gaat her er om wat er netto binnenkomt, de transfersommen van Lozano, Pereiro en Romero waren al betaald (zie jaarverslag), dus gaat Psv, afhankelijk van de bron, aan Lozano 38 tot 28 miljoen overhouden. bij elkaar heb je het dan over minimaal een kleine 50 miljoen. Het had alleen nu, of in de toekomst, veel meer kunnen zijn wanneer bijvoorbeeld Romero wel geslaagd was en Pereiro wel was verkocht.

14 januari 2020 om 14:27

Ze hebben zat aanvallende spelers. Doan, bergwijn, malen, lammers, ihattaren. Allemaal basis waardige spelers.

14 januari 2020 om 15:13

Ik zeg doen. Madueke en Ledezma doorschuiven. In o19 doet Antonisse het ook heel goed. Sidibe doet het aardig in Jong. Genoeg smaken over.

14 januari 2020 om 16:44

Lijkt me een slechte verkoop. 10 miljoen is te weinig en hij word alleen maar beter. Misschien dat Bruma voor dat bedrag daar heen kan gaan.

10 miljoen lijkt me niet veel. Zit nog veel rek in en heeft contract tot 2023.

14 januari 2020 om 14:05

ik begrijp niet als PSV een jongen van de club die ze gewoon geweldig hebben opgeleid, nu voor een fooi, vlak voor zn echte doorbraak zouden verkopen?? Dit is kapitaalvernietiging waarvan ik vind dat Nlse clubs niet meer aan mee moeten doen. En dan kan Newcastle of Lyon m zeker over 3 jaar voor 50 miljoen doorzetten?

14 januari 2020 om 17:25

Wie zegt dat het waar is dan?

14 januari 2020 om 14:15

Zeker als je Bruma voor 15 hebt gehaald. Lijkt me zeer onwaarschijnlijk dit.

10 miljoen voor Gakpo? Als dat zo is dan is De Jong niet alleen een slechte inkoper, maar ook een slechte verkoper!

14 januari 2020 om 18:17

Toch vind ik dit te simpel beredeneerd. 10 miljoen voor een reservespeler is voor een NL team gewoon altijd veel geld. Als Malen en Bergwijn niet zoveel geblesseerd waren geweest, dit seizoen, had hij nooit zoveel minuten gemaakt (en zelfs nu vooral minuten als wissel).Daarnaast is het maar de vraag of die Bruma voorblijft en als dit het geval is dan kan je Bruma zijn 15 miljoen gelijk afschrijven.En kijkend naar volgend jaar, zal Gakpo dan basisspeler zijn? Zou een voorhoede met Malen, Lammers en dan Bruma niet het meest logisch zijn? Dan blijft Gakpo dus nog een jaar reservespeler en is het nog maar de vraag of je er ooit nog 10 miljoen voor krijgt. En nogmaals indien wel basisspeler dan schrijf je dus miljoenen af op Bruma.Ik denk dat Gakpo een beest kan worden en dus veel kan opleveren, maar met de aankoop van Bruma (en eigenlijk ook Doan) heb je kapitaal uitgegeven wat eigenlijk moet spelen en kan je dus misschien maar beter je winst pakken op een reservespeler.

14 januari 2020 om 23:16

Cody is een jongen van de club en heeft ontzettend veel potentie. En dus is 10 miljoen maar kleingeld.. Nooit doen

Echt grote onzin. Gakpo heeft gezegd dat hij komende tijd zeker nog niet weg gaat. Alleen heeft hij geïnterviewd waar hij ooit zou willen voetballen en daar ging hij op in. Next!

Hier geloof ik dus echt he-le-maal niks van. Het is na de verkoop van de jong en lozano afgelopen zomer financieel geen noodzaak en voorin is de spoeling met alle blessures hartstikke dun.

Niet laten gaan, kan zo maar een dragende speler worden. Met de huidige beleidsbepalers en technische mensen, zouden die 10 miljoen waarschijnlijk toch niet goed besteed worden.

Had hierover al onder een ander bericht gereageerd maar VZ heeft het nieuws dus ook opgepikt! Zou wel een hele domme actie zijn van PSV mocht dit waar zijn. 10 miljoen werd er genoemd en dat is ook maar een matig bedrag! Wat vinden PSV fans hiervan? Als dit gebeurd dan zou de Jong toch gelijk ontslagen moeten worden?

14 januari 2020 om 16:18

Eens! In mijn ogen heeft Gakpo het meeste potentie van heel de PSV selectie na Ihattaren. Hij heeft een actie in huis, is (redelijk) snel, is sterk voor zijn leeftijd en heeft een steekpass en een geweldig schot in de benen. Er van uitgaande dat Bergwijn aan het eind van het seizoen verkocht wordt, volgend seizoen basis laten spelen en ik ben er van overtuigd dat je er het 5x zo veel voor zult krijgen. Deze jongen is pas 20 jaar. Als de Jong dit verhaal serieus overweegt mag hij per direct zijn spullen pakken!

14 januari 2020 om 17:30

Voor Gakpo zelf is het ook belangrijk om wat te rijpen in de Ere-Divisie. Als er op dit verhaal serieus wordt ingegaan door de leiding van Psv, is er iets flink mis in Eindhoven.

Lijkt me een broodje aap. Dat ie nadrukkelijk gevolgd wordt lijkt me logisch, hij laat regelmatig z’n potentieel zien. Die jongen komt uit Eindhoven, ademt PSV. Zit nu steeds dichter tegen een vaste basisplaats aan. Die zou gek zijn om nu bij Lyon op de bank te gaan zitten, en als PSV goed met m omgaat krijgen ze over 2 jaar het 3 voudige bedrag voor m.

14 januari 2020 om 14:08

Hij kan wel psv ademen, maar als hij bij Lyon 1 tot 2 miljoen kan gaan verdienen dan denk ik dat hij daar toch zeker wel oren na heeft al komt hij op de bank daar.

Hoe in hemelsnaam zou psv genoegen nemen met 10 miljoen??? Je aanval is al een zorgenkindje, cody is nog maar 20 en heeft nog een contract van ruim 3 jaar. Ik geloof er geen bal van en anders de hele technische staf eruit bonjouren!

10 miljoen voor die blinde hardloper?direct doen, in de toekomst ga je er niet meer voor kunnen vangen en op het veld wordt het ook geen meerwaarde.

14 januari 2020 om 14:13

Wat een gelul zeg, gewoon een best groot talent waar ze nog goed aan kunnen verdienen.

14 januari 2020 om 14:28

Z'n cijfers geven wat anders aan en hij is nog jong. Als hij gewoon een aardig rendement blijft houden, zal hij alleen maar meer waard gaan worden.

Ik hoop niet dat John de Jong hier serieus op in gaat. Een voetballer als Cody Gakpo moet je niet laten gaan voor dit soort bedragen. Als hij meegaat naar het EK, wat ik wel verwacht zal zijn waarde verdubbelen. Speler waar er maar weinig van zijn

14 januari 2020 om 14:15

Gakpo het EK? Ben je wel goed? Met jong Oranje bedoel je hopelijk.

14 januari 2020 om 14:19

Hoe kom je erbij dat hij misschien meegaat naar het EK? De beste man heeft niet eens een basisplaats or überhaupt ooit bij de selectie gezeten..

14 januari 2020 om 18:36

Ik weet dat Malen en Depay er mogelijk niet bij zijn, maar volgens mij moeten er dan nog een heleboel andere spelers af gaan vallen voordat we bij een reserve speler van PSV uitkomen voor het Ek.... Er zullen uiteindelijk maar 6 of 7 aanvallers mee gaan. Een stuk of 4 daarvan kunnen we nu al invullen (babel, Promes, De Jong en/of Weghorst, Bergwijn) als Malen en Depay fit zijn, zijn er dan eigenlijk al geen plaatsen meer over. Dan heb je ook nog spelers als Berghuis, Stengs, Boadu, Ihattaren, Kluivert (staat vaak gewoon in de basis in de Serie A), Dilrosun (speelt bijna wekelijks in de bundesliga), El Ghazi (wel is waar niet in de top maar speelt wel wekelijks in de PL) terwijl ook Groeneveld in de PL zijn minuten mee pakt. Pas als die allemaal ook niet mee kunnen kom je uit bij de groep spelers die nu in jong oranje zitten zoals Chong (pakt inmiddels toch in minder belangrijke wedstrijden zijn minuten bij United), Redan, Lang, Zirkzee (heeft er in 7 bundesliga minuten toch 2 in liggen) en eventueel Gakpo...

Ik hoop niet voor PSV dat de nood nu zo hoog gestegen is dat ze dat moeten doen. Want anders kan ik niet verklaren dat een club met 3 geblesseerde aanvallers een aanvaller verkoopt. O ja, het zijn 4 geblesseerde aanvallers. Je kunt dit alleen doen als je het geld heel hard nodig hebt of als je een buitenkansje ziet wat je nu niet kunt betalen.....

Gakpo is 20 jaar en heeft nog een doorlopend contract tot 2023. Hij mag dan momenteel geen basisspeler zijn, maar maakt wel gewoon z'n minuten en hij ontwikkelt zich gewoon goed. Het probleem is dat ik bij John de Jong eigenlijk nergens van sta te kijken, dus ik zie het zo gebeuren dat hij nog overstag gaat ook...

Ik ben ook nog niet echt overtuigd van Gakpo. Hij is ook 'al' 20 jaar, wat in Nederland best oud is voor een talent zonder vaste basisplaats. 10 miljoen euro is een forse zak duiten, als Lyon daar op in gaat wordt het lastig om dat af te wijzen.

14 januari 2020 om 14:50

Hij loopt gelijk met bergwijn zijn ontwikkeling. Nu bereiken een belangrijke speler is en ze beide liefst vanaf links spelen is het logisch dat hij bankzitter is. Bij elk andere eredivisie club behalve Ajax zou hij in de basis staan.

Die gaat echt niet weg, en zeker niet nu in de winter, en al helemaal niet voor een schamele 10 miljoen euro. Als dat toch gebeurt dan moet echt de hele PSV directie direct worden ontslagen

Ja joh.... Dat zal wel erg slecht beleid zijn om je talenten voor deze bedragen te laten gaan... Laat hem eerst maar een jaar langer spelen en dan voor een aanzienlijk hoger bedrag verkopen.

PSV moet deze jongen gewoon behouden. Op de flanken (vooral vanaf links) is het echt een goede voetballer. Als ze hem niet meer in de spits zetten en gewoon op de flanken laten spelen en hem daar zichzelf laat ontwikkelen, levert Gakpo over 2, 3 jaar min 3x zoveel op dan de 10 mil. Deze jongen kan echt zeer goed voetballen en dit is een speler die PSV op den duur echt verder gaat brengen imo.

Ik geloof er niks van. Op dit moment ga je Gakpo niet voor 10 miljoen verkopen. Hij heeft nog 3 jaar contract, is nog jong en doet het prima. Als ie zo doorgaat is ie over een jaar weer een paar miljoen meer waard. De enige reden om hem nu voor 10 miljoen te verkopen is als je financieel probleempje hebt, of totaal geen verstand van zaken.

Hij wordt ook aan Stade Rennes gelinkt. Ik mag toch hopen dat PSV 1 van z'n grotere talenten niet aan een Stade Rennes hoeft te verkopen, zeg.en 10 miljoen? Da's een fooi. Nergens voor nodig.

Fake news natuurlijk. Gakpo is nu al een geduchte concurrent voor miljoenenaankopen Bruma en Doan. Momenteel is hij nog wat grillig voor een wekelijkse basisplaats, maar ik zou niet weten waarom hij – zeker wanneer Bergwijn de club verlaat na het EK – volgend jaar geen onbetwist basisspeler wordt. Gakpo is snel, heeft een uitstekende (trap)techniek en hoewel hij nog een paar kilo spieren extra erop mag kweken heeft hij een prima postuur om uit te groeien tot een moderne aanvaller. Bovendien is het een PSV-supporter pur sang, die wil slagen als profvoetballer van zijn club, die hem met een langlopend contract echt niet voor slechts 10 miljoen zou laten gaan.

Ja, Goed idee We hebben bijna geen aanvallers op dit moment: oplossing? nog 1 verkopen, Onzin verhaal

Er moet toch wel 1 beveiliger binnen de Eindhovense kringen zijn die John de Jong kan boeien!?!?je gaat serieus nadenken om een talentvolle speler in dit stadium voor 10 miljoen te verkopen?ik ben verre van PSV fan maar Gakpo is wel iemand waar ik zeer gecharmeerd van ben.snel en behendig en sterke bodydie jongen gaat zeker beter worden!nog een beetje meer lef en arrogantie en kan in de buurt van het talent Depay komendan ga je nu toch niet nadenken over verkoop?op dit moment alleen je rommel spelers de deur uit werken

Meest onderschatte speler van PSV. Als Ajax of Feyenoord echt een ruwe diamant willen, direct Gakpo kopen. Ben echt fan van deze jongen. Met oudere spelers om hem heen gaat hij nog zoveel beter worden

14 januari 2020 om 18:55

Waarom zou PSV Gakpo aan Ajax of Feyenoord verkopen? Over zijn doorgebroken beloften zal PSV juist het meest tevreden zijn! Sterker ze typeren het wanbeleid van de club op transfergebied. In plaats van een veelheid spelers die qua potentie onderdoen voor de eigen jeugd te halen had het beter een paar directe versterkingen kunnen halen die de jongelingen houvast bieden om zich aan op te trekken. Loos Bruma, Baumgarl, Afellay, Schwaab, Thomas, Boscagli, Mitroglou en ook middelmaat als Rosario, Hendrix, Zoet en Sadilek! Geef liever spelers die techniek, creativiteit, initiatief en aanvalsdrang meebrengen de kans. Door volgend jaar op Lammers, Malen, Gakpo, Ihattaren, Madueke, Ledezma, Obispo, Mauro Junior en Romero te vertrouwen, daarbovenop Dumfries, Gutierrez en (als twaalfde man) Viergever en drie directe aankopen om direct waarde toe te voegen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax95
5.PSV73
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper30
O. BoscagliVerdediger30
P. MaxVerdediger31
D. DumfriesVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 28 september
Manchester United kan Andreas Pereira mogelijk op korte termijn lozen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren