Guardiola lovend over ‘de beste na Messi’: ‘Hij is een legende'

Maandag, 13 januari 2020 om

Manchester City maakte zondag gehakt van Aston Villa en vertrok uit Birmingham met een 1-6 overwinning. Sergio Agüero was met 3 doelpunten de grote man in het elftal van manager Josep Guardiola, waarmee hij zijn totaal naar 177 tilde en nu de buitenlander met de meeste treffers in de Premier League is. Bovendien tekende de Argentijnse spits voor zijn twaalfde hattrick in de Engelse competitie, wat voorlopig een record is.

“Hij is een legende en het was een eer om erbij te zijn op de dag dat hij het record neerzette”, zo tekent de BBC op uit de mond van Guardiola. Het contract van Agüero bij Manchester City loopt nog tot medio 2021, maar the Citizens hopen hem langer aan zich te kunnen binden. “Het hangt van hem af, het is zijn beslissing. Zulke spelers.. Er zijn er niet veel in de ongelofelijke historie van het Engelse voetbal. Hij helpt om de Premier League beter te maken.”

Guardiola: 'Messi is beste nummer 9, 10, 11, 7, 6, 5 en 4 uit mijn carrière'

Agüero heeft nu vaker gescoord in de Premier League dan Thierry Henry, die 175 doelpunten achter zijn naam heeft staan. “Als je een record van een legende als Henry kan breken, betekent het dat je naam niet voor een korte periode in de boeken staat. Dat zal voor jaren zijn. Dat hij de buitenlandse speler is met de meeste doelpunten en hattricks spreekt voor zichzelf. Ik hoop dat hij de komende tijd nog veel meer zal scoren.”

Guardiola noemt Agüero de ‘op één na beste spits met wie hij gewerkt heeft', na Lionel Messi. “Messi is de beste nummer negen, nummer tien, nummer elf, nummer zeven, nummer zes, nummer vijf, nummer vier... Maar Sergio is zeker één van hen. Ik heb het vaker gezegd: hij sterft om doelpunten te maken. Het is zijn talent”, aldus Guardiola, die gevraagd wordt naar de situatie van Ernesto Valverde bij Barcelona. “Het is een speciale plek, omdat kampioen worden niet voldoende is. Ik vind het spijtig voor Ernesto, hij verdient dit niet. Ik hoop dat de situatie snel opgelost kan worden.”


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door elphenomeno)

Jammer dat ie het nooit heeft waar gemaakt bij Argentinië voor de rest een wereldspits

13 januari 2020 om 09:22

Dat gaat natuurlijk op voor heel veel spelers. Helaas voor deze generatie heeft Argentinië het nooit echt weten waar te maken.

Het valt me op dat Guardiola bij elke mogelijke gelegenheid altijd naar Messi moet refereren. Ik kan het ergens wel begrijpen, maar ergens is het ook onnodig om continue over te gaan op het bekende riedeltje. Verder is Agüero natuurlijk inderdaad een fantastische speler, zeker één van de beste spitsen in die de Premier League heeft gekend. En op 32-jarige leeftijd lijkt er eigenlijk nog weinig van te zien dat het minder aan het worden is.

13 januari 2020 om 09:38

Ja, dat 'beste na Messi' heeft die ook al over 495 spelers gezegd. Slaat ook nergens op natuurlijk, maar dat weet Pep ook wel.

13 januari 2020 om 11:33

Pep heeft niet gezegd de beste na Messi. Het artikel is uit verband getrokken. De journalist vroeg om Aguero te rangschikken tussen de spitsen waarmee hij heeft gewerkt. Pep zei: hij is een van de beste spitsen waarmee hij heeft gewerkt. Hij maakt geen onderscheid tussen Aguero en andere wereldtoppers zoals Lewandowski, Eto'o, Zlatan en David Villa. Prachtig rijtje spitsen!

13 januari 2020 om 09:39

Maar hoe kan dat dan.... Volgens Zermatt is Aguero een slechte spits. Ontopic: Lijkt inderdaad weinig slijtage op te zitten tot nu toe! Echt een City legende, net als bijvoorbeeld een Kompany en Silva.

13 januari 2020 om 10:20

Nu hebben we zermatt zijn aandacht ook wel weer gegeven voor die uitspraak toch. Om dat nu in elk Aguero artikel aan te gaan halen. De 1 heeft gewoon meer met een speler dan de ander. Obv feiten (stats) kan je niet anders dan concluderen dat aguero geweldig is, dat weet zermatt ook wel, maar waarschijnlijk mag 'ie hem als speler niet echt ofzo.

13 januari 2020 om 10:27

Wie is toch die Zermatt? Ik hoor die neem steeds voorbij komen.

13 januari 2020 om 10:44

@heidihallo een citysupporter die zijn eigen sterspeler niet eens goed vind, frappant maar waar.

13 januari 2020 om 11:53

Zermatt verward in de discussie de klasse van Aguero vs de ideale speler voor City. "Men" heeft hem wijsgemaakt dat Aguero niet wenselijk is bij City, aangezien hij niet excelleerd in het met de rug naar de goal spelen spelwijze. Daarom begint hij ook continu over spelers die dat wel kunnen en begon hij over Firmino. Die jongen praat graag over City. Doet zijn best om reacties te krijgen op VZ. Verder geen vervelende gozer. Hij moet alleen nog wat werken aan de manier hoe hij discussieerd en zijn mening geeft. Hij draaft te veel door 😅

13 januari 2020 om 12:34

@silvacity ik ben het ook niet altijd eens met Zermatt maar je kan wel altijd leuke respectvolle discussies met hem hebben. hij heeft idd nooit gezegd dat hij Aguero een slechte spits vind maar dat hij Firmono qua speelstijl beter in de speelstijl van City vind passen

13 januari 2020 om 13:08

Haha ik kan ook altijd wel genieten van de reacties van Zermatt. Mooi altijd een andere mening hebben dan de kudde. Heerlijk!

13 januari 2020 om 13:44

@Japie_Krekel Dat klopt, maar af en toe slaat hij daarin in de door bijvoorbeeld Aguero meteen overschat te noemen en meermaals over hem te klagen. Hij deed het eerder al. Ik discussieer dagelijks met hem en anderen ook buiten VZ om. Dat over een voetballende spits heeft hij min of meer meegenomen vanuit die discussies naar VZ. Hij was zelf in een eerder stadium nog echt fan van Aguero.

13 januari 2020 om 09:40

Hij vraagt of Aguero de beste striker is die hij ooit onder zich heeft gehad. Moet hij dan alleen 'nee' zeggen? Zou een heel vaag antwoord zijn. Of misschien een 'ja' om mensen zoals jou te pleasen?

13 januari 2020 om 11:55

Ik zal je een gratis tip geven. Meestal zijn het interviews he waar ze vragen stellen aan spelers en trainers. Zo ook hier. Er werd gevraagd of Aguero de beste aanvaller is waar hij mee gewerkt heeft en vervolgens zegt Guardiola. Nee dat is Messi. "en de beste nummer 9?" Ook Messi. Het is niet zo dat hij zelf zegt Aguero is een geweldige spits maar Messi is nog beter...

Complimenten van Guardiola zijn altijd compleet nutteloos en inhoudsloos, omdat hij er altijd helemaal in doorslaat. Goede trainer hoor, maar een compliment van dezelfde man die zei dat ze een bod va 500 miljoen op Phil Foden zouden afwijzen, is niet veel waard.

13 januari 2020 om 09:40

Ik weet niet hoe hij dat gezegd heeft, maar bij City malen ze niet zo om geld. Als ze een speler willen houden, dan houden ze die. Al helemaal als het aan de trainer ligt, die er toch geen cent van terug ziet.

13 januari 2020 om 11:35

Dit artikel is door VZ uit verband getrokken. Pep zei dat Aguero een van de beste spitsen is waarmee hij heeft gewerkt. Lijkt geen rare opmerking. Denk dat die opmerking over dat bod ook meer een poging was om een statement te maken dat men wel echt iets ziet in Foden. Ik zou het zelf wel anders verwoorden. Ik lees aardig wat over City en daardoor ook over Foden. Heb wel een beetje een beeld hoe hij over Foden denkt. In de media komt dat er zo knullig uit.

Guardiola noemt Agã¼ero de ‘op éã©n na beste spits met wie hij gewerkt heeft', na Lionel Messi. De mensen die denken dat Pep Aguero de beste speler na Messi noemt, zijn echt te dom om te poepen. Lees het fokking artikel en leer jezelf te beheersen ipv als een idioot te lezen wat je wilt lezen. Ongelooflijk.

In 2010 leek Aguero hard op weg naar Chelsea.. In plaats daarvan kochten we uiteindelijk Torres.. Wat een spits is Aguero geworden zeg! Echt een legende van de Premier League en zeker 1 van de beste spelers uit de geschiedenis van die competitie. Iedere keer als Aguero speelde wist je dat je alle zeilen bij moest zetten want voor je het weet heb je er weer twee tegen je in het mandje liggen! Echt diep respect voor die top-, topspeler!

13 januari 2020 om 11:45

Ik zag inderdaad laatst een video voorbij komen over het Chelsea-Aguero verhaal. Doodzonde voor Chelsea fans natuurlijk. Torres was natuurlijk een zware tegenvaller. Ik ben trots dat hij voor City speelt.

Ik denk dat hij Zlatan Ibrahimovic hier tekort doet.heeft het bij meerdere clubs laten zien.

13 januari 2020 om 11:46

Het artikel is misleidend. Hij noemde Aguero een van de besten spitsen na Messi. Laten we zeggen rijtje Zlatan, Eto'o, Villa, Henry, Lewandowski, Aguero

Oh God nee hè, als Guardiola een speler de hemel in prijst dan weet je dat hij volgende wedstrijd op de bank belandt lol. Btw waar is onze “kenner” die de meest scorende buitenlandse spits ooit in PL zwaar overschat vond ?

Ik denk dat Barcelona moet proberen om Guardiola binnen te halen en Aguero meenemen. Dan kan hij ook echt weer een gooi doen naar de CL.

Als je gewoon objectief kijkt hebben Lewandowski, Eto'o en Zlatan gewoon een grotere carrière gehad dan Aguero. Om over Henry nog maar te zwijgen.

13 januari 2020 om 11:48

Hij zegt ook niet dat Aguero beter was dan Lewandowski, Eto"o of Zlatan. Hij zegt simpelweg een van de besten. Vind het overigens wel een interessante discussies om spelers te vergelijken. Wel heel lastig. Ik kijk naar naar individuele prestaties em voetballende kwaliteiten. Niet alleen naar de prijzenkast. Ze zijn allemaal net anders. Denk dat Lewandowski nog evenzins het meest te vergelijken is met Zlatan. En Eto'o met Aguero. Dan heb je nog David Villa en Thierry Henry bij Barca.

13 januari 2020 om 12:05

Ik vind Aguero echt een goeie spits hoor, maar mist net een beetje dat beetje extra op hem tot de allerbeste spitsen ooit te gaan benoemen. Vond hem op Wk's ook vaak heel tegenvallend spelen. Henry, Zlatan en Lewandowski schat ik wel tot dat rijtje, al is dat eigenlijk ook geen buitencategorie zoals een Ronaldo, Van Basten of Romario. Maar vergelijken is inderdaad vrij lastig. Verschillende tijdperken, competities en systeems waar ze in spelen.

13 januari 2020 om 13:52

Denk dat ik het daar wel mee eena heb, maar ik weet niet precies welke spelers ik in het rijtje Henry zou plaatsen. Suarez als eerste bij me in op over de laatste jaren gezien. Wat Aguero wel heeft is een bijzonder goed gevoel voor timing en op de goede plek staan. Hij beweegt met de bal uitstekend tussen compacte verdedingen om een schot te lossen. En uiteraard zijner weinig spitsen die ik kan bedenken die dodelijker voor de goal zijn dan hem. Wat een Suarez voor mij net wat beter maakt is dat hij ook in zijn eentje meer gevaar kan stichten. En hij heeft bij Barca prachtige technische hoogstandjes laten zien in de combinaties en andere technische facetten die Aguero niet zo beheerst. Maar het ligt natuurlijk ook aan in welk team je speelt. Zlatan wordt ook groter gemaakt door zijn imago en hoe lang hij het vol kan houden in de top. En uiteraard de velen beauties die hij heeft gemaakt. Aguero zou een mooi rijtje vormen met spelers zoals Villa, Van Persie, Drogba, Falcao in absolute topvorm was even ook geweldig.

13 januari 2020 om 15:06

Inderdaad. Ben het met dat lijstje eens al zal ik Suarez daar ook bijvoegen. Ik vind Suarez niet van dezelfde klasse als een Henry, Shevchenko, Weah, Zlatan en Batistuta. Die vind ik daar net een categorie onder horen met Falcao, Drogba etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6136
4.Chelsea3910
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. SterlingAanvaller2111
C. BravoKeeper40
L. SanéAanvaller00
D. GrimshawKeeper00
João CanceloVerdediger90
S. CarsonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

444 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Manchester City 17 13 0 0
2018/2019 Manchester City 33 21 3 0
2017/2018 Manchester City 25 21 2 0
2016/2017 Manchester City 31 20 4 1
2015/2016 Manchester City 30 24 1 0
Laatste voetbalnieuws

Guardiola lovend over ‘de beste na Messi’: ‘Hij is een legende'

Manchester City maakte zondag gehakt van Aston Villa en vertrok uit Birmingham met een 1-6 overwinning. Sergio Agüero was met 3 doelpunten de grote man in het elftal van manager Josep...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren