Situatie van De Ligt lijkt compleet te veranderen door ‘serieuze blessure’

Maandag, 13 januari 2020 om

Matthijs de Ligt moest het zondagavond in de wedstrijd tussen AS Roma en Juventus (1-2) aanvankelijk stellen met een plaats op de reservebank. Door een knieblessure bij Merih Demiral kwam de Nederlandse verdediger al snel binnen de lijnen in de Italiaanse hoofdstad. Trainer Maurizio Sarri vertelt na afloop tegenover Sky Italia dat de blessure bij Demiral ‘serieus’ is.

“We weten maandag pas meer, maar hij had veel last. Het lijkt erop dat dit weleens een serieuze blessure zou kunnen zijn”, zegt Sarri. Het betekent dat de status van De Ligt bij Juventus komende weken kan veranderen. De Oranje-international werd de voorbije tijd door Demiral op de reservebank gehouden bij la Vecchia Signora, maar lijkt terug te keren in de basiself als de Turkse verdediger voor langere tijd aan de kant staat.

De Ligt oogst lof voor ‘wonderbaarlijke ingreep’: ‘Niets kwam hem voorbij’

Lees artikel

Demiral liep de blessure al na negentien minuten spelen op toen hij verkeerd terechtkwam na een luchtduel. Juventus stond op dat moment al op een 0-2 voorsprong, door doelpunten van Demiral en Cristiano Ronaldo. Ondanks de aansluitingstreffer van Diego Perotti in de tweede helft won la Vecchia Signora uiteindelijk in Rome. “We speelden zestig minuten goed en hadden het daarna moeilijk, wat onvermijdelijk is tegen AS Roma in het Olimpico. Het zinde me niet dat we achterover leunden om de voorsprong vast te houden, in plaats van te proberen om de marge te vergroten.”

“We hebben het in een groot deel van de wedstrijd goed gedaan en ik ben blij met het resultaat”, vervolgt Sarri. “Ik denk dat het geen oplossing is om de lange bal te spelen. We hebben weinig spitsen die sterk zijn in de lucht. Misschien levert het zes tot zeven doelpunten op, maar het leidt tevens tot tien tegentreffers. Er zijn risico’s in ons huidige spel, maar we moeten de bal laten gaan om vooruit te komen. In de tweede helft stonden we te diep op onze eigen helft en dat werd risicovol.”

Sarri: 'De Ligt is bijna weer terug op zijn oude, hoge niveau'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door rockett)

Wel jammer voor Demiral wat een monster is dat zeg pfff. Demiral en Ligt ontlopen elkaar niet veel. Ik vind Demiral mededogelozer. De Ligt kan wel wat daarvan opsteken. De Ligt vind ik voetballend dan weer beter. Bonucci vind ik persoonelijk echt slecht. Hij heeft alleen een goeie inspeelpass maar verdedigend wordt Bonucci alleen maar minder. Vroeger vond ik hem verdedigend al onitiliaans zwak. Door Barzagli en Chielini viel dat niet op en zagen we vooral hoe goed Bonnuci kon opbouwen. Ik zelf vind De Ligt en Demiral verdedigend veel beter. Weten de Juventus fans waarom Rugani onder geen enkele trainer geen kans krijgt en toch maar blijft. Rugani moest allang weg bij Juve een Arsenal ofzo dan was hij nu veel verder.

13 januari 2020 om 09:01

Ik heb het al een tijdje terug geroepen waarom niet Bonucci laten banken voor de Ligt maar toen werd ik voor gek uitgemaakt omdat Bonucci blijkbaar de lijnen uitzet.

13 januari 2020 om 09:09

Ik persoonlijk vind Bonnuci geen leider. Bij ons werd hij ook gehaald om de lijnen uit te zetten, maar naast Ramangoli vond ik Romangli meer een leider. Bonnuci kan geweldig opbouwen on itiliaans goed, maar daar blijft het ook bij Chielini dat is een leider. Maar in Italie gaat niemand met twee jonkies centraal spelen en jongens die de taal redelijk spreken. Voor de hirachie wat heel belangerijk daar is snap ik het wel.

13 januari 2020 om 09:25

Onder andere ik ben daar heel stellig in, Chiellini en Bonucci behoren(de) tot de beste CV duo ter wereld. En sommige zeggen dan:"komt door Chiellini" wat een onzin en onrespectvol tegenover Bonucci. Hij maakt niet voor niets deel uit van dat duo en is nooit gepasseerd, dat voor verdikkie bijna 10 jaar onafgebroken en niet zonder reden. Ja hij wordt natuurlijk minder en zal uiteindelijk zijn plek moeten afstaan, maar Bonucci zwak noemen, is echt absoluut onrespectvol als je ziet wat Bonucci heeft gepresteerd.. maar hoe mensen hier soms over hem praten..case closed.

13 januari 2020 om 09:35

Meningen verschillen. Ik zeg niet dat Bonnuci geen respect verdiend maar van het trio Barzagli Chielini vond ik hem altijd verdedigend de mindere, maar voetballende de betere. Ik vergeet nooit zijn assists op het EK of WK

13 januari 2020 om 09:45

Meningen mogen zeker verschillen, maar hem slecht noemen terwijl die jarenlang basisstaat bij een topclub en tot de beste CV duo's behoor(de), dat is een moeilijke, nogmaals, hij wordt iets minder elk jaar, logisch gezien zijn leeftijd,maar "slecht" is niet het juiste woord.

13 januari 2020 om 10:22

Daar geef ik je gelijk in. Hem slecht noemen gaat te ver. Als je slecht bent speel je bij Bari en niet jarenlang basis van Juventus. Hij was vroeger verdedigend zeker goed, maar geen wereldtop hij compenseerde alles met zijn mooie stijl van voetballen. Het contrast tussen zijn voetballend vermogen en verdedigen is vrij groot. Tuurlijke het is een levende legende maar je ziet gewoon dat hij zelf niet echt kan sturen wat hij wel probeert trouwens geeft altijd 110% dat vind ik ook wel prachtig.

13 januari 2020 om 11:02

De Ligt en Demiral zijn als Ciro Ferrara en Paolo Montero: beide waren bonken van verdedigers, maar de een had wat meer finesse en de ander wat meer grinta. Denk dat daarom de Juventini beide nu al zo veel in hun armen sluiten, jong en oud. Bonucci deed het tot December uitstekend. Bracht enorm veel rust met De Ligt naast zich. Normaal staat Leo erom bekend om opeens de vreemdste dingen te gaan doen achterin, maar dat had hij een beetje afgewenteld op De Ligt. Ik denk toch dat Bonucci wat meer last heeft om links centraal achterin te spelen dan De Ligt dat heeft. Hij weet zich minder goed te positioneren. Vooral aangezien hij de eerste schakel is in de opbouw denkt hij misschien te veel stappen na bij positie kiezen. Rugani is een degelijke verdediger. Is helaas komen stilstaan in zijn ontwikkeling door de moordende concurrentie. Ik denk dat hij in de zomer heeft gekozen om te blijven omdat Sarri kwam. Sarri heeft hem namelijk grootgebracht bij Empoli. Maar Sarri heeft ook ingezien dat zowel De Ligt als Demiral nuttiger zijn, vooral in een viermansachterhoede.

Jammer voor Demiral en ook Turkije met oog op het EK. We hebben het vaak over het Nederlandse centrale duo die logischerwijs verschikkelijk sterk is, maar Turkije heeft ook een aardig duo met Demiral-Soyuncu en ook nog is super jong.

Wat sneu... hopelijk valt die blessure mee...

Sneu voor hem, had zich net in het team gespeeld omdat de Ligt wat fouten maakte. Daarom leek die denk ik ook aangeslagen, hij weet ook dat de Ligt er nu weer inkomt en als die het dan goed doet wordr het voor Demiral weer een hels karwei om zich terug in het team te spelen.

13 januari 2020 om 09:21

Ik hoop voor de Ligt dat hij het juist goed doet en dat straks Bonucci zich zorgen mag maken. De Ligt en Demiral zijn nog jong. Die komen sterker terug na een wat mindere periode. Voor spelers die op leeftijd zijn zal dat moeilijk gaan. Geldt hetzelfde voor chielini, hoe goed hij ook mag zijn. Hij is ook een mens en wordt ouder.

Achja, dit is voetbal. Het heeft zijn ups and downs. Maar goed als we het vanuit een ander perspectief moeten bekijken komt dit ook goed uit voor een andere verdedigend wereld talent. Het moet ook niet zo zijn dat de een voor de ander continu moet gaan banken. Ze zullen binnen 2 jaar beiden achterin gaan heersen, dat is een ding wat zeker is. Laten we maar hopen dat de blessure meevalt. Hoop z.s.m. wat te kunnen lezen hierover. Even off-topic. Dit Roma en blessures, sjonge jonge....die mogen de medische staf compleet gaan vervangen wat mij betreft. Is er ergens een lijst ofzo te vinden met spelers die geblesseerd raken bij een club. Under lag er een hele tijd uit, nu ligt Kluivert er even uit, Zapacosta en Mkhitaryan vorig jaar volgens mij ook geblesseerd.

Typisch gevalletje "de een zijn dood is de ander zijn brood". Als Demiral weer terugkomt, en de ligt presteert naar kunnen (we weten allemaal wat hij kan), dan zal hij hopelijk wel eens het verstand gaan krijgen om het eens een paar wedstrijden te proberen met Demiral en de Ligt voorin?! lijkt me niet verkeerd, dan heb je toch wel 2 beesten staan achterin.

13 januari 2020 om 10:17

Wel een interessante zo met De Ligt en Demiral voorin. Haha nee geintje, zou inderdaad mooi zijn als De Ligt en Demiral een keer samen kunnen spelen centraal achterin.

13 januari 2020 om 10:36

Haha, oops. Schoonheidfoutje. Je hebt dan tenminste wel iets aan de voorzetten :P

Heefg de ligt een voodoo man voor zich werken? Wanneer hij der naast zit valt zijn concurrent er ui! Voor langere tijd...geintje natuurlijk! Hopen dat hij nu een goeie reeks kan neerzetten.

De ligt heeft toch wel flinke ‘mazzel’. Hij draait nog steeds niet zo goed als hij wel kan, maar door blessures van Chiellini en Demiral blijft hij gewoon bovenin de pikorde. Ben benieuwd hoeveel hij gespeeld zou hebben als Chiellini gewoon fit was.

13 januari 2020 om 10:24

Mag het een keer? Tot nu toe heeft hij vooral veel pech gehad hoor. Al die handsballen... En de blessure van Chielini was denk ik ook niet heel gelukkig. Daardoor moest hij opeens linker centrale verdediger spelen. En als zijn concurrent Demiral speelde mocht Demiral wel op zn favo rechts centraal spelen. En dat die het daar dan ook nog eens voortreffelijk. Nee, geluk heeft De Ligt bij zn begin bij Juventus allerminst gehad. Maar nu lijkt het tij te keren.

Zo, zijn wij ook van het gezeik af dat de Ligt weer wissel staat... En de commentaren natuurlijk. Dat was helemaal tenenkrommend. Een hele jonge verdediger die voor het eerst een buitenlands avontuur aangaat en voor heel veel geld gekocht is, wat een drukverhogende factor is. Naar een club waar hij op een totaal andere manier moet verdedigen dan hij gewend is En dan heeft hij in het begin ook nog eens vreselijk veel pech met al die handsballen. Zijn handen leken wel magneten. Ga er maar aan staan! Ik vond de kritiek van vele mensen heel ver gaan en een beetje wereldvreemd. Eigenlijk heb ik juist daarom extra veel respect voor de Ligt. Kijk, want toen hij zijn eerste interland speelde op 17-jarige leeftijd en een uitermate ongelukkig debuut had, toen kreeg hij bakken met shit over zich heen. Daar heeft hij zich keurig overheen geknokt. En bij Juventus weer, en dan moet hij gisteren invallen en dan speelt hij toch een puike pot! Diep rescpet voor. Mentaal zit het wel snor bij Matthijs. Overigens wel sneu voor Demiral allemaal.

13 januari 2020 om 17:31

Niet mee eens. Hij krijgt een gigantisch salaris dus dan moet je daar ook naar presteren. Bij het onderhandelen heeft hij dat kunnen eisen omdat hij vorig seizoen gewoon top was. Daar verlangen topclubs ook naar. Hij heeft inderdaad wat pech in het begin maar hij heeft ook wel fouten gemaakt. Verder weet ik wel zeker dat het goed komt met de Ligt, maar ben het gewoon niet mee eens dat mensen hem steeds in bescherming nemen. Iemand die 8 miljoen durft te vragen moet ook kritiek kunnen incasseren.

Jammer voor Demiral dat dit hem overkomt, maar tegenslagen horen erbij. Met zijn mentaliteit zit het wel goed, dus hij komt er wel. Gelukkig heeft Turkije nog een talentje in Duitsland die hem kan vervangen. Wat een luxe heeft Turkije op de CV positie ineens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1059 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus4819
3.Lazio4224
4.Atalanta3523
5.AS Roma3513
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
B. MatuidiMiddenvelder170
M. PjanićMiddenvelder173
P. DybalaAanvaller175
G. HiguaínAanvaller175
G. BuffonKeeper70
C. PinsoglioKeeper00
W. SzczęsnyKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

131 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 14 1 3 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Opbeurend bericht voor De Ligt: ‘Dat is niet bij ons opgekomen’

Juventus moet Merih Demiral vanwege een zware kruisbandblessure maandenlang missen. Het ligt echter niet in de lijn der verwachtingen dat er in deze transferperiode verdedigende aanwinsten aan de selectie worden toegevoegd....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren