Invaller beslist bekerduel tussen FC Groningen en FC Utrecht

Donderdag, 19 december 2019 om

FC Utrecht heeft zich donderdagavond ten koste van FC Groningen voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker geplaatst. Het was de zesde keer in tien jaar tijd dat de clubs elkaar troffen in het bekertoernooi. Vier van de vijf voorgaande ontmoetingen werden gewonnen door FC Utrecht en dankzij een doelpunt van invaller Issah Abbas trok het team van John van den Brom in Groningen aan het langste eind: 0-1.

In een doelpuntloze eerste helft had FC Groningen, waar Adrie Poldervaart de geschorste Danny Buijs verving, weliswaar meer balbezit, maar oogde het team van Van den Brom gevaarlijker in de counter. Een spektakelstuk was de ontmoeting voor rust in ieder geval niet, mede omdat er van beide kanten slordig werd gespeeld. Na een minuut of zeven ontsnapte Gyrano Kerk slim aan buitenspel, maar Sergio Padt maakte een belangrijke redding.

Pas bijna een half uur later was er weer een kans: na voorbereidend werk van Mo El Hankouri mikte Kaj Sierhuis naast. Enkele minuten later had een goede aanval van FC Utrecht over verschillende schijven een beter lot verdiend, maar de inzet van Mark van der Maarel ging over doel van Padt. FC Groningen deed na de onderbreking ietwat meer zijn best om gevaarlijker te worden, maar het was juist FC Utrecht dat dicht bij een goal was.

Na nog geen uur spelen kwam Sander van de Streek in kansrijke positie en schoot hij een meter naast. Een minuut later was het Kerk die naliet om te scoren; na balverlies van de slordig spelende Azor Matusiwa werd Padt door Kerk gepasseerd, maar Mike te Wierik kopte de bal uit de doelmond. Na een uur spelen kreeg FC Utrecht een domper te verwerken: na een ongelukkige botsing met Ajdin Hrustic moest Jean-Christophe Bahebeck zich geblesseerd laten vervangen door Abbas.

De ontmoeting kwam meer tot leven en een minuut na een goede knal van Sierhuis richting de bovenhoek, en een dito redding van Paes, nam FC Utrecht de leiding. Abbas tikte op aangeven van Kerk de bal achter Padt: 0-1. In het restant van het duel moest FC Utrecht zich enige tijd verweren tegen een stormloop van de noorderlingen en was Paes de gevierde man. De keeper had goede reddingen op pogingen van El Hankouri en invaller Romano Postema in huis en hield het team van Van den Brom op de been.


Poll

FC Utrecht is verdiend door


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door ninjakong)

Het was weer ideeloos van fc groningen. Er zit niks in dit elftal.

Kenneth Perez gaf het na de wedstrijd al aan. Maher voetbalt niet naar het talent wat hij heeft. ( plichtmatig) Maakt mijn verwachting niet waar.

19 december 2019 om 22:16

Maher speelt een beetje postbode voetbal. In de Eredivisie kom je daar mee weg, maar als hij een niveau hoger wil voetballen dan moet het zeker een tandje hoger. Hij voetbalt nu mee bij Utrecht, terwijl iemand met zijn talent veel bepalender moet zijn.

20 december 2019 om 00:52

Voor mijn gevoel staat Gustafson daaevoor te veel in weg in het midden. Dat is juist een mooie plek om de lijnen uit te zetten, steekpassjes te geven en dreigend te zijn. Dit laat Gustafson constant na, dus zou Maher graag een keer in het midden zien.

Haal eens wat creativiteit Groningen! Al speel je ook tot morgen door hadden ze geen goal gemaakt. Het is los zand, compleet waardeloos

Saaie pot maar gelukkig wel gewonnen en daar gaat het in de beker om. Wat Kenneth Perez over Maher zei naar de wedstrijd vind ik vaak van heel Utrecht er loopt zoveel kwaliteit maar je heb het gevoel dat ze op halve kracht spelen waardoor we dit seizoen al een aantal keren de deksel voor op de neus gehad hebben want tegen een gemotiveerd Vvv en Rkc verlies je gewoon qua inzet zulke wedstrijden. Hopen op een mooie loting en nu een keer thuis hoop op een Go Ahead vind de fans van hun altijd leuk en een leuke club.

19 december 2019 om 22:32

Haha hopen op Go Ahead om de fans. Ik hoop ook op Go Ahead, maar dan omdat ik verwacht dat ze de wedstrijd normaal gesproken winnen en dus door bekeren.

Groningen mist in dit soort wedstrijden een kopsterke spits als Benschop. Sierhuis en Asoro kunnen niks klaarspelen tegen een centraal duo met Janssen en Hoogma, die beide een kop groter zijn dan eerstgenoemden. Deze spitsen moeten het hebben van creativiteit op het middenveld waar ze afhankelijk zijn van de vorm van Hrustic.

19 december 2019 om 21:08

Hoe is Benschop een kopsterke spits? Ja hij is groot en breed maar heeft in zijn leven nog nooit een kopduel gewonnen, komt niet eens van de grond als hij springt..

19 december 2019 om 22:31

Hij wint meer kopduel dan sierhuis, want doe wint er precies nul in een wedstrijd

20 december 2019 om 11:38

Ik snap wel een beetje wat Jesper15 bedoelt. Benschop is een echte krachtpatser en maakt het de verdedigers lastig met zijn duel kracht. Asoro kan helemaal niks en Sierhuis moet het meer van de goede aanvoer hebben...die hij niet krijgt.

Wat mij betreft niet meer starten met hrustic laat hem aub bankzitter blijven. Groningen verdiende niet te winnen. Zeer bedroevend spel en wisselbeleid ook dramatisch. Je weet dat je hier gewoon had moeten winnen, maar je hebt geen enkele scorende spits. Begin aub met postema vanaf start en asoro op bank samen met Hrustic. Poldervaart en Buijs moeten eens niet zo laf wisselen. Itakura en Van hintum in centrum en laat te wierik eens buiten basis! Enige lichtpuntje vond ik echt El Hankouri die speelde een puike pot!

19 december 2019 om 21:25

ElHankouri beste pot? Heeft op 2 acties na alleen maar balverlies gehad. Wil alles mooi doen, en als die balverlies lijdt blijft die stil staan. Nee dat is niet een speler die ik bij Groningen wil zien dan iemand die technisch wat minder is maar er vol voor gaat ala Zeefuik.

19 december 2019 om 21:43

Want Postema is een kanjer... Loopt veel, maar zie er totaal geen kwaliteit van af spatten.

19 december 2019 om 22:33

Er komen nul kansen uit de dreiging van el Hankouri, oftewel compleet nutteloos

We missen een doelpuntmaker en een buitenspeler. Het is toch van de zotte dat alle gevaar moet komen van Zeefuik. Verdedigend staat het goed alleen geef je heel knullig balverlies waardoor je helemaal verkeerd staat maar we geven meestal weinig weg. We creëren alleen geen ene donder en dat is toch wel zorgwekkend. Zou ook niet weten wie de doelpunten moet maken?!

Paes lijkt best een goede keeper in wording, wellicht eindelijk weer een goede Nederlandse keeper voor de toekomst.

Wat een slecht elftal heeft Groningen zeg maar het slechtste komt nog.. ze gaan pas voetballen als ze 1-0 achterstaan Elke keer weer.. aan wie ligt dat? De spelers ? De tactiek? En niet verder gaan met Sierhuis die jongen is veel te zwaar, heeft geen spitsen gevoel om op de juiste plek te staan is erg traag en doet verder niks.

Eerst helft leek Utrecht er helemaal geen zin in te hebben. Het leek eerder op een vriendschappelijke wedstrijd dan een bekerwedstrijd. In het tweede bedrijf was Utrecht wat beter, maar had ik nog steeds het gevoel dat ze nog steeds niet op 100 procent speelden. Ik denk namelijk dat dit Utrecht veel beter kan voetballen dan ze nu doen. Ik was het helemaal eens met Perez die terecht opmerkte dat dit Utrecht met heel weinig pit voetbalt.

wat een gezapige pot zomeravond voetbal, totaal geen wil om te winnen bij beide ploegen niet, de beste heeft m.i. wel gewonnen, want al hadden ze nog 5 uur doorgegaan dan had groningen nog niet gescoord, en wat was die Asoro slecht zeg, dat dat zich profvoetballer mag noemen en ook nog opgesteld wordt.ik zie wel eens wedstrijden van groningen maar dan let je er niet zo op, maar nu 2x tegen utrecht was hij echt heel slecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.AZ178
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. El MessaoudiMiddenvelder102
A. MatusiwaMiddenvelder100
D. van KaamMiddenvelder101
M. El HankouriAanvaller100
P. JoostenAanvaller102
S. PadtKeeper100
J. LarsenAanvaller93
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

19 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren