Feyenoord en Twente verlengen huurperiode; MLS-transfer voorlopig afgeketst

Dinsdag, 17 december 2019 om 12:19Chris Meijer

Calvin Verdonk speelt ook na de winterstop voor FC Twente, zo communiceert de club uit Enschede via de officiële kanalen. De 22-jarige vleugelverdediger werd aanvankelijk tot eind december gehuurd van Feyenoord, maar deze huurperiode is nu verlengd tot het einde van het seizoen. Daarna loopt de verbintenis van Verdonk in Rotterdam-Zuid af.

Het was in eerste instantie de bedoeling dat Verdonk vanaf januari aan de slag zou gaan bij Los Angeles Galaxy, maar er bestonden voor hem teveel onduidelijkheden bij een transfer naar de Amerikaanse Major League Soccer. Mede om die reden heeft hij besloten zijn verblijf bij FC Twente te verlengen, daar de Tukkers graag met hem verder wilden. “Het bevalt me hier uitstekend”, zegt Verdonk op de website van FC Twente.

“Aangezien een eventueel vertrek naar Amerika op dit moment niet aan de orde is, ben ik blij dat ik in ieder geval tot aan het eind van dit seizoen bij FC Twente speel”, stelt de vleugelverdediger. De door Feyenoord opgeleide verdediger speelde dit seizoen tot dusver zestien officiële wedstrijden voor FC Twente, waarin hij goed was voor een doelpunt en twee assists.

“Het is mooi dat Calvin ook na de winterstop voor FC Twente speelt, daar zijn we erg blij mee. We weten wat we aan hem hebben als speler. Fijn dat Feyenoord met Calvin en ons meegedacht heeft”, laat technisch directeur Ted van Leeuwen namens FC Twente weten. De ploeg van trainer Gonzalo García García bezet momenteel de twaalfde plaats in de Eredivisie.


Poll

Goed besluit?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door ziyechgoat)

hij is natuurlijk nog jong, maar ik had misschien toch voor de USA gekozen, waarschijnlijk groter salaris en de leefomstandigheden daar zijn ook niet verkeerd + dat je je daar ook nog gewoon kan ontwikkelen.

17 december 2019 om 13:54

Dan moet zo'n Amerikaanse club als LA Galaxy nog wel willen he. Kan mij ergens niet voorstellen dat zij met dat aardig ruime salarisbudget zouden kiezen voor een speler als Verdonk terwijl je in omliggende competities als Mexico e.d. misschien wel veel interessantere spelers hebt lopen.

17 december 2019 om 14:16

Volgens mij was Verdonk al rond en kiest hij er nu zelf voor om niet te gaan omdat hij het naar zijn zin heeft bij Twente

Snap Verdonk wel. Hij doet het bij Twente meer dan uitstekend. Daarnaast maakt hij veel minuten. Vanuit Feyenoord snap ik het niet. Haps is bijna altijd geblesseerd en Malacia is een hele slechte back. Denk dat Verdonk ook voor feyenoord van waarde had kunnen zijn. Ben er daardoor nog blijer mee dar Verdonk voor de rest van het seizoen bij Twente blijft.

17 december 2019 om 12:49

Meer dan uitstekend? Hij doet het 'okay'. Zakte een aantal keer (net als de rest van het team) door de ondergrens, heeft een aantal prima potjes gespeeld.

17 december 2019 om 12:54

Vergeleken met het niveau van de linksbacks de afgelopen 10 jaar is dit toch wel 1 van de betere. Misschien wel de beste.

17 december 2019 om 17:22

We waren dan ook niet heel gelukkig op die plek. Tiendalli en Braafheid waren prima. Vanaf Buiyse ging het bergafwaarts. Al was Matos wel weer een prima back voor ons.

17 december 2019 om 12:55

Lijkt me dat bij Feyenoord bekend zal zijn dat Haps er na de winterstop (zoals verwacht) gewoon weer is en we dan dus gewoon weer 2 linksbacks hebben. Het is echt overbodig om er 3 te hebben. Ja, Verdonk is verdedigend stabieler, maar kan aanvallend dan weer niet brengen wat Malacia kan brengen en heb er wel vertrouwen in dat laatstgenoemde zich nog wel herpakt. Verdonk is heel degelijk, maar daarmee houdt het wel op. Bovendien loopt z'n contract na dit seizoen ook af.

17 december 2019 om 13:30

Dat is wel wat overdreven naar mijn mening. Hoe doet het gewoon redelijk, maar meer ook niet. Voor FC Twente momenteel een goede kracht, maar Feyenoord speelt natuurlijk wel in een andere categorie. Die willen Europees voetbal halen. FC Twente is momenteel meer een mengsel van overleven en de rol van grauwe middenmoter.

Prima, heeft echt bij vlagen uitstekend gespeeld en eigenlijk nooit echt een onvoldoende. Voor het huidige FCT echt prima zo.

Ik snap hier eerlijk geen ene jota van. Je hebt op dit moment een twee zeer weifelende backs (alhoewel Geertruida zondag zich herpakte na het eerste kwartier en een prima pot speelde tegen Bergwijn) en twee vaste backs die geblesseerd zijn, en dan laat je hem bij Twente blijven. Ik bedoel, Verdonk is ook niet het niveau dat we moeten nastreven in the end, maar als je zo'n dunne selectie hebt kan je zo'n jongen maar beter in je selectie houden. Deed het vorig jaar onder andere echt prima in de klassieker tegen Ziyech.

17 december 2019 om 12:59

Het lijkt me volkomen logisch dat we een jongen die bij de nummer 12 van de Eredivisie niet weet uit te blinken niet terug halen. Daarnaast zie ik ook niet het nut van 3 linksbacks in de selectie. In het zeer onwaarschijnlijke geval dat zowel Haps als Malacia geblesseerd zijn, kan daar nog altijd Johnston of een jeugdspeler (Hendriks, vd Zeeuw, Hartman) terecht.

Een van de betere dit seizoen, hoop dat hij blijft. Een van de weinige die wat pit in het spel gooit. Denk dat hij wel in de subtop mee kan.

17 december 2019 om 17:24

De rest legt de lat ook niet heel hoog hè.. maar over het algemeen een prima kracht ja.

Slimme stap van Verdonk, doet het prima bij Twente en ik zie hem nog wel verder ontwikkelen daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper290
DaniloAanvaller2914
T. EbuehiVerdediger281
J. BoschMiddenvelder282
G. RoemeratoeMiddenvelder270
Q. MenigAanvaller278
L. NarsinghAanvaller120
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Nederland
1 fan
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren